^
A
A
A

A stressz elmélete

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Veszélyjelzésre (fájdalomra, ragadozó megjelenésére stb.) Reagálva testünk újjáépíti tevékenységét, hogy maximalizálja a menekülési esélyeket - vagy nagyon gyorsan meneküljön, vagy nagyon erős visszautasítást adjon az ellenségnek. Az angol nyelvű irodalomban ez a reakció "harc vagy repülés" - "küzdelem vagy futás" formájában foglalható össze. Ez nem csupán erkölcsi készség, a fejlesztés a különböző anyagok, görcs vagy bőrpír egyes hajók hormonok felszabadulását a vérben és immunológiailag aktív anyagok, a változó légzésszám és a pulzusszámot, stb  

Ha a stressz túl hosszú, a test ereje kimerült. A perestroika, amely a szervezetben fordult elő, számos betegség kialakulásához vezethet - a szív-érrendszeri és a fertőző.

Számos olyan eljárás, amelyet a bőr megfiatalítására vagy szépítésére használnak, stresszes neki. Lényegében ezek mind olyan eljárások, amelyek károsítják a bőrt és / vagy fájdalmat okoznak. Bizonyos körülmények között ez a stressz pozitív szerepet játszik, ösztönözve a bőrt az aktív gyógyulásra. De néha, különösen akkor, ha a test gyengül, a stressz-eljárás ugyanazt a szalmát eredményezheti, amely megtörte a teve hátát. Ennek eredményeként a bőrfiatalítás helyett hegeket, gyulladásokat, pigmentációs rendellenességeket és még az öregedés gyorsulását is kapjuk.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.