^

Lézeres emelés

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 01.10.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Világszerte emberek milliói aggódnak a fiatalság és a szép megjelenés megőrzéséért. Ezekre a természetes, de olykor irreális törekvésekre egész üzleti birodalmak épülnek fel egekig magas készpénzforgalommal. Kozmetológia, plasztikai sebészet, hardvertechnológiák, lézeres lifting – egyre több új ötletet hívnak életre egyetlen céllal: több szépséget teremteni körülöttük, aminek, mint tudod, meg kell mentenie a világot.

Az eljárás indikációi

A fibrilláris fehérjék, a kollagén és az elasztin azok a vegyületek, amelyek a kötőszövetet erőssé és rugalmassá teszik. Ha ezek a tulajdonságok elvesznek, először a bőr szenved. Óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy mit lehet ezzel tenni. Az egyik válasz a lézeres emelés, amely megoldja ezt a problémát. A nyak redői, az ajkak közelében, a szemek, a homlok, a „fáradt” arc egyértelmű jelei egy ilyen arcplasztika.

 • A manipulációt más területeken is végzik, amelyek életkornak vagy más kedvezőtlen tényezőknek vannak kitéve, beleértve az intim szerveket is.

Tisztázni kell, hogy a lézer nem egyszeri eljárás, amely egyszer s mindenkorra megszünteti a problémát. Az eredmény felhalmozásához vagy fenntartásához általában ajánlott az emelést kétszer vagy háromszor megismételni, bizonyos időközönként. A pontos mennyiséget a kozmetikus írja fel, helyzettől függően.

 • A kezelt bőr állapota azonnal javul, majd a hatás fokozódik.

Ez azért történik, mert a meglévő fehérjerostokat először redukálják, majd újakat szintetizálnak. A szintézis folyamatát a lézersugarak hatása "nyomja". (Igazából ezek nem lézer, hanem infravörös sugarak. Valamiért más név „gyökerezett”, és méltatlanul szállt rá a hírnév.) Az eredmény csúcsát hat hónap után érik el, és ez a maximum kb. 3 év, utána javasolt a lézerkúrát megismételni.

Az eljárás korhatára 18 és 70 év között van. Bár a szélsőségek ritkák. A 30 év felettiek gyakrabban fordulnak kozmetikushoz.

Készítmény

Számos öregedésgátló eljárás igényel ilyen vagy olyan előkészítést. Ebben az esetben két héttel az eljárás időpontja előtt kezdődik. Ebben az időszakban a potenciális páciens, aki úgy dönt, hogy lézeres liftezést végez, ne napfürdőt és szoláriumot vegyen, ne használjon antibiotikumot és szulfonamidokat, ne végezzen kémiai hámlasztást és hasonló manipulációkat. Még korábban elkezdik kenni a bőrt speciális krémekkel és gyógyszereket inni a herpesz sebek megelőzésére.

 • Három nappal a megjelölt óra előtt tilos medencében úszni, vízhigiéniai eljárásokat végezni, alkoholos készítményeket használni a bőr letörlésére a közelgő emelés helyein.

A jövőre nézve tájékoztatjuk Önöket, hogy a lézeres beavatkozást követő 2 hetes időszakban ugyanezeket a korlátozásokat kell végrehajtani.

A klinika személyzete részéről az eszközök előkészítése és minden, amit az eljárási jegyzőkönyvben előírnak, elvégzik. Az ügyfél bőrét alaposan megtisztítják a szennyeződésektől, krém- és kozmetikai maradványoktól, a szemet speciális szemüveggel védik a villanásoktól. A speciális gél későbbi alkalmazása javítja az aktív energia behatolását a rétegek mélységébe, további hűtést biztosít a kezelt területen.

Ki kapcsolódni?

Technika lézeres arcplasztika

A lézeres technológiákat olyan korban alkalmazzák, amikor a kozmetikumok már nem képesek elrejteni a hibákat vagy megállítani az öregedési folyamatot. A lézeres bőrfeszesítéshez kétféle eszközt használnak: ablatív és nem ablatív. Mindkettő ugyanazokat a problémákat oldja meg - megszünteti a bőr öregedésével kapcsolatos hibáit.

 • Az előbbiek hőmérséklettel hatnak a felsőre és felmelegítik az alsó rétegeket, az utóbbiak pedig behatolnak a bőr legmélyebb rétegeibe. Van egy kumulatív hatás.

A test problémás területeinek emelését főként frakcionált ablatív eszközzel végzik. Ez egy fejlett módszer, amely a ráncok és a sejtanyagcsere-termékek rétegenkénti „égetéséből” áll. Ez a technika nem károsítja a szomszédos területeket, de serkenti a regenerációs folyamatokat, különösen az elasztin és a kollagén rostok szintézisét. Ez a bőr megújulásához és rugalmasságának helyreállításához vezet.

A lézeres felületkezelés érintésmentesen történik. Ez azt jelenti, hogy a sugarakat kibocsátó eszköz nem érintkezik a felülettel, ami nullára csökkenti a fertőzés vagy bőrsérülés valószínűségét. Az enyhe duzzanat, bőrpír néhány nap múlva magától eltűnik.

A hiperpigmentáció vagy égési sérülések elkerülése érdekében a kezelt, kitett területeket óvni kell az ultraibolya sugárzástól és a szárazságtól. Erre a célra az SPF-50 és a hidratáló krémek használatát mutatjuk be a következő 2-4 hónapban.

Lézeres arcplasztika

A lézeres bőrfelújítás nem sebészeti beavatkozás. A páciens varrások, hosszú távú rehabilitáció és minimális szövődmények nélkül jár. Ez a technológia előnye. A lézeres arcplasztika vizsgálatakor a kozmetikus köteles tájékozódni az ellenjavallatok meglétére vonatkozó adatokról.

A nem ablatív eljárást 25-40 éves kor között ajánlják. A lézer lokálisan felmelegíti a hibás szöveteket, új sejtrétegeket képez, és arra kényszeríti őket, hogy fiatalok lennének. Ennek eredményeként a turgor megnő, az apró ráncok kisimulnak, az újak kialakulása pedig időben késik. Az arc egészséges fényt kap. Az első változások két hét után észrevehetők, a végső változások 2 hónap után.

A frakcionált felújítás 25-55 éves korosztály számára javasolt. Az epidermális réteg termikus mikrokárosodásaiból áll. A sejtek eltávolításának köszönhetően az eredmény azonnal látható. A mélyebb hibák, striák, kapilláris hálózatok, foltok eltávolításra kerülnek. Az emelés traumatikus, utána rehabilitációs időszakot kell befejezni.

 • A kezelt bőr először kipirosodik, majd bronzosodik, majd 7 nap múlva frissül.

A bőrt különösen érzékennyé tevő lézerrel való érintkezés után a páciensnek be kell tartania a kozmetikus arcápolásra vonatkozó összes ajánlását. A szaunázás, testmozgás, meleg víz, napozás több hónapra előre tilos. A regenerációs időszak alatt még a higiénikus mosás is szórópisztollyal történik, anélkül, hogy átnedvesedne és a bőrt letörölné. A bőrt sóval vagy ecetsavas oldattal, speciális készítményekkel és homoktövis olajjal kezelik.

 • Fájdalom esetén a Nurofen ajánlott, foltok elfedésére - alapozó, sminkhez - zöld tónusok, amelyek semlegesítik a természetellenes árnyalatokat.

Lézeres szemhéjemelés

Új szó az esztétikai sebészetben a lézeres bőrfeszesítés. A legtöbb esetben a technikát kozmetikai célokra használják, esetenként orvosi okokból. A lézeres szemhéjemelésnél ezen jelzések egyike a perifériás látás megsértése.

 • Néhány külső hiba is zavarja az embereket: túlnyúló vagy lelógó szemhéj, zsíros sérv, a szem alakjának aszimmetriája, felesleges bőr a szemhéjon.

A sugárral segített blefaroplasztika sokkal kevésbé traumás az érzékeny bőrre, mint a hagyományos sebészeti szike, elkerüli a bemetszéseket, az erős vérzést és az elhúzódó gyógyulást. Az ellenjavallatok listája sokkal rövidebb, de a hatás meglehetősen hosszú ideig tart: 4-10 év.

A technika előnyei közé tartozik a biztonság, finomság, fájdalommentesség, hatékonyság. A probléma súlyosságától és lokalizációjától függően 5 típusú korrekció létezik:

 • felső szemhéjak;
 • alsó szemhéjak;
 • kör alakú (mindkét szemhéj);
 • szemvágás;
 • kantopexia.

Ez utóbbi kifejezés a korrekcióra vonatkozik a szalagos készülék megsértése esetén a szemhéjak területén. A szemek formáját általában az ázsiai nők változtatják meg, akik európaiaknak szeretnének kinézni. A kozmetikus ilyenkor eltávolítja az úgynevezett mongol redőt, és kaukázusit alakít ki.

Lézeres állemelés

Az esztétikai orvoslás piacának egyik újítása a lézeres zsírbontás. Ez a bőr alatti zsírsejtek elpusztítása, amelyek az intercelluláris térben vannak, és onnan kétféle módon távolíthatók el. Részben - a lézeres állemelés során, a többit - a nyirokereken keresztül.

A hagyományos zsírleszívással ellentétben a lipolízis belülről felmelegíti a bőrt, ami serkenti a kollagénszintézist, erősíti a bőrszalagokat és megemeli az állát. Az eljárást a klinikán, helyi érzéstelenítésben végzik. A felkészítés magában foglalja a laborvizsgálatokat, a részletes anamnézist.

A lézeres liftinggel a következő hatások érhetők el:

 • látható fiatalítás;
 • a problémás területek szűkítése;
 • a felesleges szövet eltávolítása;
 • a kicsi eltűnése és a látható redők csökkenése;
 • a felület simítása, tónusa, foltok és hegek eltávolítása.

Az eljárást 40-45 év felettieknek ajánljuk, akiknek legyengült ínszalagjuk és megereszkedett bőrük van. Ez történik hirtelen fogyáskor is. Az enyhébb esetekben hatásos masszázsok, maszkok ilyen helyzetekben nem működnek, ezért esztétikai szakemberekhez kell fordulni.

 • A lézeres felületkezelés sokszor hatékonyabb és hatékonyabb.

A konkrét mutatóktól függően 2-5 eljárásra van szükség, rövid rehabilitációs időszakokkal. Az ápoláshoz speciális krémeket kínálnak. Néhány hét múlva megcsodálhatja magát, a végeredmény pedig hat hónap múlva látható.

Lézeres hasplasztika

"Extra" bőr a női pocakon két esetben képződik: szülés után vagy hirtelen fogyás következtében. Jó, ha a bőr magától összezsugorodik. De általában a szervezetnek nincs elegendő saját erőforrása ahhoz, hogy visszatérjen eredeti állapotába.

 • A lézeres hasplasztika a legjobb megoldás egy ilyen szervezet megsegítésére.

A lézer hatása aktiválja a fibroblasztok munkáját, amelyek elasztint és kollagént termelnek, amelyek javítják a bőr turgorát és sűrűségét. A lézeres emelést az egyik eszköz végzi, többé-kevésbé agresszív. Ez leginkább az indikációktól függ.

 • A Fraxel lézer javítja a megnyúlt bőr minőségét és tonizálja azt. A hatékonyság érdekében 3-4 eljárást kell végrehajtani. A rehabilitációs időszak legfeljebb 2 nap.

Az Acupulse co2 készülék agresszívabb hatást fejt ki. A minőség javítása és a striák vagy hegek megszüntetése érdekében bizonyos mennyiségű szövetet elpárologtat. A friss hibákat könnyebb eltávolítani, míg a régebbiek több erőfeszítést igényelnek.

 • Az eljárás fájdalmas, ezért érzéstelenítőket használnak közben.

A felépülés is tovább tart: másfél hét. A bőr kipirosodik, hámlik, megfeszül, de a páciens türelme teljes mértékben megjutalmazza az eredményt. Az eljárásokra is kevesebbre van szükség, mint az első esetben: elegendő lehet csak két látogatás a klinikán.

Lézeres mellemelés

A ptosis, vagyis az emlőmirigy megereszkedése egy elkerülhetetlen állapot, amelyhez az idő és a gravitáció vezet. Más természetes tényezők is hozzájárulnak a folyamathoz: terhesség, hirtelen fogyás, intenzív kocogás, dohányzás.

 • Korábban úgy vélték, hogy a szoptatás a „hibás”, amivel kapcsolatban néhány nő indokolatlanul megtagadta a baba táplálását. A modern orvostudomány azt állítja, hogy a hormonális háttér jobban befolyásolja a mellet, mint a zsírszövet mennyiségének és a testtömegnek a változása.

A lézeres lifting képes korrigálni a női mirigyek helyzetét és helyreállítani esztétikai vonzerejüket. Négy fokozatot különböztetnek meg súlyosság szerint; a mellbimbónak a mell alsó részéhez viszonyított helyzetétől függően határozzák meg. Az eljárást a mell méretétől függetlenül hajtják végre.

 • A különféle lehetőségek közül a lézeres mellemelő kiemelkedik előnyeivel. Először is azért, mert bemetszésmentes, a műtéthez képest megfizethetőbb és sokkal biztonságosabb. Nem fáj, nem hagy hegeket, nem okoz komplikációkat.

A technika lényege, hogy a pulzáló nyaláb a mellszövettel érintkezve javítja állapotukat és működésüket. Ez a mirigyek összehúzódásához és a megereszkedés megszüntetéséhez vezet. A kívánt eredményt egy 6 eljárásból álló kúra után érjük el, egyenként 2 hetes szünettel. Minden mindenhez 3 hónapot vesz igénybe.

Lézeres nyakemelés

A lézeres lifting hatására a nyak bőre fiatalabbá válik: a fénysugár beindítja a kollagéntermelést és a sejtmegújulási folyamatot. 3 lézeremelés után észrevehető eredmény érhető el, a hatás akár 2 évig is fennáll.

A lézeres technikák gyakorlatilag nem hagynak nyomokat és időt takarítanak meg. Szükséges a test helyreállításához. A folyamat érintésmentes, ahogy mondani szokás, nem fájdalmas, és állítólag nem igényel érzéstelenítést. Ez azonban nem mindig van így.

 • A lézerrel nemcsak a nyak, hanem az arc, a dekoltázs, a kéz megfiatalítása is megfiatalodik, csökkenti a domború hibákat, pattanásokat, rosaceát, bőrpírt.

Az eljárásnak nincs korhatára, de a szakemberek szerint a leghatékonyabb eredményt a középső korosztály (30-45 év) kliensei érik el. A bőrtípus, az évszak és egyéb árnyalatok jelentéktelenek.

 • Az eljárás szakaszosan zajlik, kezdve az egészségi állapot vizsgálatával és felmérésével az orvos és a beteg közötti interjú során.

Az egyéni paraméterek függvényében a kozmetikus kitűz egy időpontot és meghirdeti azokat a korlátozásokat, amelyeket a felkészülési időszakban be kell tartani. Ha vannak ellenjavallatok, azokat külön tárgyaljuk.

A modern eszközök úgy működnek, hogy a lézersugár sok mikrosugárra oszlik. Mindegyik eltávolít egy mikrorészecskét a bőrből, amelyet később fiatal és egészséges bőr vált fel. A mélyebb rétegekben pedig mikrotraumára válaszul aktív megújulási folyamatok indulnak el. Pozitívan megváltoztatják a szerkezetet: erősítik, javítják a feszességet és rugalmasságot, ezáltal biztosítva a bőr feszességét.

Lézeres hüvelyfeszesítés

A nők több mint fele szinte reproduktív korának virágzójában, pontosabban 30 év után tapasztal hüvelysorvadást. Nem szokás erről beszélni senkivel, még közeli emberekkel sem. A nők elkerülhetetlennek fogadják el az intim kényelmetlenséget, és nem sejtik, hogy hozzáértő orvos tud megoldást javasolni a problémára. Ilyen megoldás lehet a hüvely lézeres meghúzása.

 • A kellemetlen tünetek okai a nehéz szülés, nőgyógyászati műtétek, sérülések, hormonális zavarok, a nemi szervek életkorral összefüggő elváltozásai.

A nő szárazságtól, fájdalomtól, viszketéstől, vizelet-inkontinenciától szenved. Objektíven megfigyelt hiperpigmentáció, a hüvely falainak tónusának elvesztése, a nemi szervek prolapsusa, csökkent libidó. Ha hamis szégyen nélkül időben szakemberhez fordul, akkor a korszerű lézerlift műtéti beavatkozások és hormonkezelés nélkül korrigálja a helyzetet, ami a technika jelentős előnye. Ezenkívül a kozmetikusok speciális eszközöket használnak a fájdalommentes és hatékony intim eljárásokhoz.

Ambuláns kezelés során a gépi sugarak mindössze 10-15 perc alatt eltávolítják az epidermisz felső rétegét a problémás területeken. A többszörösséget és a gyakoriságot az egyes paraméterek függvényében határozzuk meg. Általában 2-4 eljárás, legfeljebb 1,5 hónapos intervallummal. A kellemetlen tünetek megszüntetése és az intim egészség helyreállítása után a nő visszanyeri a teltségérzetet, ami az élet ezen oldala nélkül lehetetlen.

Ellenjavallatok az eljáráshoz

A viszonylagos puhaság ellenére nem mindenki és nem mindig tudja megtervezni a lézeres arcplasztikat. A manipulációt különösen nem hajtják végre, ha:

 • fertőzések és gyulladások a manipuláció helyén;
 • krónikus betegségek súlyosbodása;
 • onkológia, mentális problémák;
 • egyéni ellenjavallatok jelenléte a magatartásra;
 • terhesség, szoptatás;
 • szisztémás vérpatológiák;
 • a roaccutane szedésének története.

A lézer nem használható lebarnult bőrön, szaunázás és kémiai peeling után. Az ilyen bőrnek legalább két hétig pihennie kell.

Az eljárás utáni következmények

A lézeres arcplasztika kapcsán számos szöveg könnyed stílusban beszél arról, hogy milyen kellemes, fájdalommentes és teljesen biztonságos eljárás. És csak néhányan említik a készítmény jellemzőit, és az eljárás utáni következmények nem olyan kellemesek. Érzéstelenítésről beszélünk: nyugtatókról, helyi érzéstelenítésről, sőt a manipulációhoz szükséges általános érzéstelenítésről is.

 • Erős fájdalomcsillapítók is javasoltak az eljárás után, hogy enyhítsék az irritációt, a fájdalmat és a karcolási vágyat a kezelt területen.

Itt kéreg keletkezik, amit el kell viselni: vigyázni kell, de letépni nem. A rózsás arc egy idő után természetes tónussá válik. Ezekben a hetekben érdemesebb kivenni a szabadságot a munkából, hogy ne jöjjön zavarba a kollégák kíváncsi tekintete.

Az intim zónában végzett manipulációk következményei az, hogy visszaadják a nőnek a szexuális közösülés örömét.

Komplikációk az eljárás után

Az arcplasztika, vagyis a lézeres feszesítés a gyors fiatalítás legjobb módja. A technológiától és az indikációktól függően az eljárás utáni szövődmények nem valószínűek. Azonban nincsenek kizárva. A következőkhöz tartoznak:

 • világos foltok (purpura) a kezelés helyén;
 • órákig vagy napokig tartó viszketés;
 • herpesz fertőzés, hepatitis;
 • égés, kéreg, hámlás;
 • változások a bőr tónusában és szerkezetében;
 • hiper- vagy hipopigmentáció (átmeneti vagy állandó);
 • hegesedés (ritka esetekben).

Az enyhe szövődmények hamarosan maguktól elmúlnak. Az esetek 3%-ában keloid hegek képződnek, ami súlyos szövődménynek számít. Az intim szervek feszesítése során nem fordult elő komplikáció.

Az eljárás után gondoskodni

Az orvos az eljárás utáni gondozási és rehabilitációs szabályokról a betegelbocsátáskor tájékoztatja a beteget, melyre néhány órán belül sor kerül. Általában ezek a napok nem igényelnek hosszú és összetett tevékenységeket, amelyek sok időt vesznek igénybe.

 • A lézeres lifting utáni ápolás lényege a külső tényezők elleni maximális védelemre csökken.

Az első három napban dexpanthenolt tartalmazó krémet használnak. A duzzanat és a bőrpír megszűnése után - gyógyszer hialuronsavval. Ha az orvos helyreállító krémeket javasol, akkor ugyanakkor erősítik a helyi immunitást.

Fontos lépés a napsugárzás elleni védekezés, akár krémmel és szemüveggel is. Semmi esetre se napozzon, gőzöljön a szaunában, ne használjon bőrradírokat. A gyógyulási időszak nem a sminkelés és a lifting maszkok ideje.

A következő 14 napban, vagy inkább éjszakákon hanyatt kell aludnia, ne éljen vissza alkohollal és cigarettával. Kívánatos örökre elhagyni ezeket a szokásokat, mert károsak minden sejtre - a "régi" és a megújult sejtekre egyaránt.

Vélemények

A vélemények szerint a nők jobban érdeklődnek az öregedésgátló eljárások iránt. Többnyire elégedettek a lézeres lifting eredményeivel. Az eljárás segítségével az arc tompasága, megereszkedése, ráncosodása megszűnik.

A többi zóna szigorítására nem olyan egyértelműen reagál. Különösen az egyik kliens nevezett kétségesnek az intim területen végzett manipulációkat, mert sok pénzért nem érte el a várt eredményt.

A lézeremelés terminológiáját és módszereit nehéz önállóan megérteni: mindenki dicséri a technikáját és a használt felszerelést. A bevezető információk képet adnak az öregedésgátló szolgáltatásokról és a kozmetikai létesítmények lehetőségeiről. És annak meghatározása, hogy pontosan mit kell megállítani az ügyfelet, a képzett személyzet feladata. És legyen szerencséd minden hibát kiküszöbölni és még szebbé válni!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.