^

A kozmetikumok összetevői: lágyítószerek

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Emollients - ez a modern kozmetikumok egyik legfontosabb összetevője. Vegyük fontolóra ezeknek az anyagoknak a tulajdonságait, hasznos tulajdonságait a bőrre, és hogyan ismerjük fel őket a sminkben.

A lágyítók a kozmetikumok zsíros összetevői. Ezek az anyagok átjutnak a szarurétegbe, de nem befolyásolják a bőr mély rétegeit. A bõrösök jól ápolt megjelenést, simaságot, rugalmasságot és selymességet biztosítanak a bőrnek, de nincs élettani hatásuk. A bőrpuhító hatásának hatása abból adódik, hogy az anyagok szilárdan rögzülnek a szarurétegben. Az emolliensek lehetnek természetes zsírok, zsíralkoholok, lanolin, viaszok, éterek vagy szilikonok formájában. A kozmetikumok részeként a pelyhesítő szereket ásványolajnak, sztearinsavnak, cezarinnak vagy dimetikonnak nevezik. Az emolliensek megkönnyítik a kozmetikai eszközöket, lehetővé teszik a bőrön való felszívódást és eloszlást.

De a pozitív tulajdonságok mellett az emogének hatással lehetnek a bőrre és negatívan. Tehát az olcsó kozmetikumokban a veszélyes zsírsavakat használják emolliensekként, amelyek komedogén függést okoznak, behatolnak a szarurétegbe, és ott maradnak. A kometogenikus függőség a lanolin, a kókuszolaj és az izosztearikus alkohol miatt jelenik meg. Ezeknek az anyagoknak való kitettség eredményeképpen pattanások vagy enyhe kiütések jelennek meg a bőrön. Éppen ezért, a test- és arcápolás kozmetikumának kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a kozmetikumok összetételére.

A mai napig egyre több kozmetikai gyártó hagyta el a nem biztonságos bőrpuhító használatát, és szilikonokkal helyettesítette őket. A kozmetikumokban lévő szilikon pelyhesítőszerek nem befolyásolják az élő sejteket és a kozmetikumok biztonságos használatát.

trusted-source[1]

Mi az érzelem?

Mi a lágyító a kozmetikumok zsíros összetevője. A bõvítõk felelõsek a kozmetikai termékek fogyasztói tulajdonságaiért. Köszönhetően a bőrpuhítónak, a krémek és a krémek jól oszlik el a bőrön és felszívódnak. Készítsd a test bőrét és arca szelíd, selymes, rugalmas. A lágyítók mind professzionális kozmetikumokban, mind dekoratív termékekben találhatók. Ez függ a rendelkezésre állásuktól, mennyi ideig tart a smink, és hogyan fog kinézni az adott vagy más típusú bőrön.

A bőrre történő felhordáskor a bőrpuhító szerek a felületen maradnak, fokozatosan belenyúlnak a szarurétegbe. Ennek köszönhetően a smink sokáig tarthat. De nem minden pelyhesítő biztonságos a bőrön. Egyesek allergiás reakciót és akne megjelenést okozhatnak. Ez általában alacsony színvonalú és olcsó kozmetikumok használata esetén történik. A modern kozmetikumban az emolenteket szilikonokkal helyettesítik. Ezek az anyagok ugyanolyan hatást fejtenek ki, mint az emolliensek, de nem okoznak függőséget vagy negatív reakciókat. Ráadásul a kozmetikumok szilikonjainak köszönhetően a gyártók szabályozhatják a krémek zsírtartalmát, a kozmetikai samponok, krémek és egyéb fogyasztási tulajdonságok konzisztenciáját és konzisztenciáját.

Az érzelmek cselekvési mechanizmusa

Az angol nyelvű "emolens" kifejezés az "enyhítő eszköz" kifejezést jelenti, amely teljes mértékben tükrözi fő feladatát - a bőr lágyá-sára. Azt mondhatjuk, hogy a bőrre alkalmazott krém hatása a páciensek 99% -os hatása. Az emolliensek nem hatolnak be mélyen a bőrbe, semmi hatásuk nincs az élő sejtekre. A kozmetikai szó teljes értelemben vett fellépése átmenetileg javítja a bőr megjelenését anélkül, hogy aktív beavatkozást végzett volna a fiziológiájába.

Az emolliensek olyan zsírok és zsíros anyagok, amelyek tulajdonságai a szarurétegben rögzülnek, így a bőr felületén sima és puha tapintású. A használat a bőrpuhító zsíralkoholok, viaszok, észterek, természetes zsírok és olajok, és egyes szilikon-vegyületek (úgynevezett szilikonolaj). A leggyakrabban észlelt bőrpuhító következő: cerezin, ásványi olaj, viaszok (méhviasz, karnauba kandelily), izopropil-palmitát, sztearil-alkohol, ricinusolaj, szilikonok és dimetikon és ciklometikon.

A lágyítók nagymértékben meghatározzák a kozmetikai termékek fogyasztói tulajdonságait - a bőrön való eloszlást, az abszorbanciát, a megjelenést, a bőrre való alkalmazást követő érzetet (simaság, lágyság, selymes érzés). Különösen fontos a dekoratív kozmetikumokban lévő zsírösszetevők kiválasztása, mivel attól függ, hogy mennyire egyenletes a smink, mennyi ideig tart, stb.

Nem meglepő, hogy az emo-szerelmeseinket leginkább marketinges okokból választják ki, gyakorlatilag tekintet nélkül a bőrre gyakorolt hatásukra.

A modern kozmetikumokban a szilikonolajokat egyre inkább használják emolliensekként, így az aktív adalékok szerves zsírokhoz és olajokhoz vezetnek. A szilikonok sokkal jobban megfelelnek a pácolók alapvető kritériumainak: ha a bőrre kerülnek, a felületen maradnak, átmenetileg kiegyenlítik és lágyítják, és nem befolyásolják az élő sejteket. A szilikonok biológiai inertsége a biztonságuk garanciája.

A szilikonok népszerűségét a különleges fogyasztói minőség is magyarázza. Nem ragadósak, és puha lágy érzetet hagynak a bőrön. A szilikonok segítségével kozmetikai termékek széles választékát hozhatja létre, krémekkel és samponokkal kezdve, dekoratív kozmetikumokkal. Sőt, szilikonok szabályozhatja tulajdonságait kozmetikai termékek - létrehozhat egy készítmény, amely érezhető lesz, amit a fogyasztó egy könnyebb, vagy éppen ellenkezőleg, több zsírsav, a bőrt vagy a hajat védő fólia rezisztenciát rúzs vagy alapítvány.

Emolent krém

Az emolens krém kiváló eszköz az arc és a test bőrápolásához. A lágyító krém fő hatása az, hogy az első használat után a bőr jól ápolt, rugalmas, rugalmas, megszünteti a szárazságot és az érdességet. Mivel az emolens kozmetikai zsíros összetevője, nézzük meg a legnépszerűbb bőrtisztító szereket.

  • Kőolajtermékekből származó emolensek - ilyen anyagok közé tartozik az ásványolaj, a paraffin és a vazelin. Ezek az anyagok nem mélyen behatolnak a bőrbe, és biológiailag semlegesek. Vékony filmet képeznek a bőrön, és megakadályozzák a víz elpárolgását.
  • A paraffin egy színtelen anyag, amely felmelegszik. Ő adja ki a kozmetikai termékeket.
  • Paraffin vagy Vaseline - láthatatlan fóliát képez a bőrön, amely hidratáló hatással bír.
  • Az ásványi olajokat a bőr tökéletesen felszívja, és az előző bőrpuhítóhoz hasonlóan egy vékony filmet képez a bőr nedvességtartalmának megtartása érdekében.

trusted-source[2], [3], [4], [5]

Emóniák atópiás dermatitisszel

Az atópiás dermatitisben szenvedő páciensek gyógyító és megelőző hatással bírnak. Ezek az anyagok azonban csak akkor használhatók, ha teljesen biztonságosak, és nem válnak komedogén függőség okáért. Az atópiás dermatitisz gyulladásos allergiás bőrbetegség, amely gyakran krónikus formában van. A betegség fő tünete a súlyos viszketés. Rendszerint a betegség a korai gyermekkorban jelenik meg, és három fejlődési szakaszban van, amelyek egymást pótolják, amikor a beteg növekszik.

Az atópiás bőrgyulladással járó emothéninek terápiás hatása van, lágyítja a bőrt és enyhíti a viszketést. A lágyító kozmetikai termékek mellett az atópiás bőrgyulladásban szenvedő emberek gyulladáscsökkentő gyógyszereket is előírnak külső használatra. Az atópiás dermatitisz terápiája a leghatékonyabb kezelési módszer, és a páciensek alapja ideális választás a beteg bőr kezelésére és ápolására.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Érzelem a gyermekek számára

A gyermekek bõrölõi a bõr tisztítását és hidratálását biztosítják. Megakadályozzák a szárazság megjelenését, és a bőrön védő gátréteget képeznek, ami visszaállítja a bőr víz-lipid egyensúlyát. A bőrtisztító szerek fő célja a sérült bőrterület helyreállítása. A páciensek elengedhetetlenek az atópiás bőrgyulladás kezelésében.

A gyermekek páciensek folyékony és krémes formában lehetnek. Az egyik vagy másik forma használata a bőrproblémáktól függ. Tehát, ha a gyermek száraz bőrrel és hámlással rendelkezik, akkor az előnye a fénykrémek és a tej, hogy az érzelmekkel törődjenek. Ha az atópiás bőrgyulladás a test egyes területeinek kimondott szárazságában nyilvánul meg, javasoljuk, hogy krémeket és kenőcsöket használjunk páciensekkel. A felhasználás gyakorisága a bőrkárosodás mértékétől függ, de nem haladhatja meg a négy eljárást az emo-szerelmeseinek a baba bőrére történő napi bevitelére. A gyermekek kozmetikumainak mindennapos használata pikkelyesekkel hatékony megelőzése az atópiás bőrgyulladás és a gyengéd baba bőr ápolására.

trusted-source[14], [15]

A kozmetikumokban lágyító szerek

A kozmetikumban lévő púderek a zsíros összetevők. Angolul fordított, lágyító hangok, mint a mérséklés eszközei, és ez teljesen feltárja ezen anyagok alapvető funkcióit és tulajdonságait. Számos kozmetikus azt állítja, hogy a termék első használatának hatása 90% -ban függ a használt emó- lák minőségétől. Így felelősek a kozmetikumok fogyasztói minőségéért. És ez a felszívódás, a bőrön való eloszlás és az alkalmazás utáni eredmény. Az érzelemnek köszönhetően a kozmetikumok első alkalmazása után úgy érzi, hogy a bőr lágyabbá, rugalmasabbá és rugalmasabbá vált.

Az emolensek olyan zsírok, amelyek behatolnak a bőr burjánzó rétegébe, és ott vannak rögzítve. Emiatt a bőr puhává, puha és finomabbá válik. Egyre több gyártó kedveli a szilikonolajokat pelyhesítő szerekként. Ezek az anyagok nincsenek hatással az élő bőrsejtekre, és a szilikonok biológiai inertsége a test biztonságának garanciája. A szilikonok szintén népszerűek fogyasztói jellemzőik miatt. Segítségükkel széles körű kozmetikumokat hoznak létre, mindent a samponoktól és hajbalzsamoktól a sminkig. Szilikonok a bőrpuhító, amely rezisztenciát kozmetikai termékek, kozmetikumok képes minden bőrtípus és az ügyfél kívánja - a fény és zsíros krémet ellenálló rúzsok, krémek és így tovább.

A lágyítók a kozmetikumok nélkülözhetetlen összetevője. A pásztázók felelősek a kozmetikumok és tulajdonságainak fogyasztói jellemzőiért. Emellett az emolliensek segítik az atópiás dermatitis kezelését felnőtteknél és gyermekeknél is. És ez bizonyítja a jelenlétük szükségességét a kozmetikumokban, a teljes körű bőrápoláshoz.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.