^
A
A
A

A kozmetikai összetevők természetessége

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A legbiztonságosabb és "természetes" oldószerek a víz és a növényi olajok. Ha azonban csak azokat használja, akkor hatalmas mennyiségű biológiailag aktív anyag fog menni a dumpba. Ez ésszerűtlen és gazdaságtalan. Ezért hatékonyabb oldószereket, például alkoholokat használnak. Annak érdekében, hogy egy koncentrált kivonat, és hogy minimalizálják az oldószer mennyisége különböző technikákat alkalmaznak az oldószer eltávolítása céljából (a vizet elpárologtatjuk és a desztillált alkohol, stb) Most a legnépszerűbb oldószert yavlyaeya propilén-glikol, amely egyszerűen tartalmazhatnak a készítményben. A kinyerés másik módja a népszerűség, a szuperkritikus extrakció szén-dioxiddal. Extrakció készült folyékony szén-dioxiddal, amelyet azután alakítjuk szén-dioxid, és elpárolog, és a kiválasztott vegyületet oldószer nélkül szennyeződések (úgynevezett száraz növényi kivonatok).

Alábecsülni, hogy a kozmetikumokban használt növényi kivonatok nem mindig peszticidek és gyomirtók. Természetesen a legjobb, ha a kozmetikai növények környezetbarát (iparvállalatok által nem szennyezett) területekre kerülnek. Azonban egyre kevesebb ilyen terület van, és nem könnyű gyűjteni a növényeket. Ezért fokozatosan a legnépszerűbb növények termesztésére használt kozmetikumok és az élelmiszer-adalékanyagok kerülnek átültetésre. Például Franciaországban, ahol a mezőgazdasági termékek túltermelése figyelhető meg, sok gazdálkodó áttér a növekvő gyógynövényekre. Természetesen a feltételeknek megfelelően növényeket kell termeszteni műtrágyák, herbicidek és peszticidek használata nélkül. De ezt a szabályt nem mindig tartják tiszteletben. Ezen túlmenően a nagyvárosok külvárosában növekvő növények felhalmozhatják az autó kipufogógázaiban, az ipari kibocsátásban stb. Található káros anyagokat. Ezért a kozmetikai alapanyagok legmegfelelőbb termelõi rendelkeznek saját laboratóriumokkal, ahol alaposan ellenõrzik az összes növényi kivonatok minõségét, és szükség esetén további takarítást végeznek.

Meg kell vizsgálni a környezetbarát nyugdíjakból kapott kivonatokat is annak biztosítása érdekében, hogy az extrahálás során az aktív komponensek elvesz- nek. A legértékesebbek azok a növények szabványos kivonata, amelyek a legfontosabb aktív komponenseket tartalmazzák, nem kevesebb, mint a megállapított szint.

A nyersanyagok vizsgálata lelassítja a termelést és drágítja azt, így a nyersanyagok ára végül megnő. Tehát szervezni ilyen ellenőrzés hatálya alatt a pórázt, néhány vállalat (nem feltétlenül nagy, de stabil és virágzó. Ennek megfelelően várható, hogy a vásárlás drága nyersanyag lesz vagy ugyanaz stabil és virágzó kozmetikai cégek, vagy azok a vállalatok, melyek minőségi kozmetikumok (pl. Professzionális kozmetikumokat gyártó vállalatok).

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.