^
A
A
A

Zöld irány kozmetikában

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A bőr számos fontos folyamata függ azoktól az anyagoktól, amelyeket a szervezet nem tud szintetizálni. Az emberük élelmiszert kap, főleg növényekkel. Közülük olyan fontos vegyületek, mint az antioxidánsok, vitaminok, többszörösen telítetlen zsírsavak.

Gyakran kísérlet arra, hogy a növényektől elválaszthasson egy vagy másik hatóanyagot tiszta formájukban, miután megszüntette a "ballast" -ot, hibát eredményez - a megtisztított anyagok kevesebb vagy hiányos tevékenységet mutatnak az eredeti növényi kivonatokhoz képest. Ez azt sugallja, hogy azokon az anyagokon kívül, amelyeknek a tulajdonságai ismeretesek, számos olyan növényi összetevő létezik, amelyek szintén szükségesek a szervezet számára. Az emberi test ezen anyagok környezetében fejlődött ki, az anyagcsere szerves részévé vált, és ha hiányosak, akkor már nem működhet megfelelően. Azt is hozzátesszük, hogy időnként az embereket növényekkel kezelték, és azokat a bőr és a haj ápolására használták fel. És minél több információt van a csodálatos összetettségét működésének élő rendszerek, szoros egymásra a szervezet sejtjeinek és a törvényi, amelyek alapján élnek, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy a személy nem valószínű, hogy valaha is képes, hogy dolgozzon ki valami jobb, mint az egyedülálló természet készítmény.

A "természetáruház" forrásaiból nincsenek címkék, nincs jegyzetek, nincsenek ajánlások a felhasználásra. Mindaz, amit tudunk a tulajdonságaikról, vagy a tudományos kutatás eredményeként nyert adatok (és a növények összes anyagának vizsgálata még nem volt lehetséges), vagy az alternatív kísérletben a tárolóban tárolt információkat. Támadások körében anyagok szintetizálódnak a növényekben, vannak olyan anyagok, amelyek vagy toxikus önmagukban vagy válnak érintkezve mérgező más anyagokkal (valamint befolyása alatt UV-sugárzás, a hosszú távú tárolás, stb), nem tudjuk vállalja a teljes kozmetikumok a priori "jó" és "ártalmatlan". Ezenkívül a természetes összetevőket tartalmazó űrjármûvek létrehozása olyan képzettség, amely ismereteket és készségeket igényel. Miután sikertelen válogatott összetevők „Természetes kozmetikumok” lehet instabil vagy oxidációra hajlamos vagy mikrobiális támadás van egy kellemetlen textúra, akkor beléphet magán és irritáló anyagok, allergének. És akkor a kozmetikumok, amelyek sok hasznos feszültségű anyagot tartalmaznak, komoly problémák forrása lesz.

Természetesen a kozmetikumoknak természetes anyagokat kell tartalmazniuk. És ha a kozmetikumok "gyógyítóbb természetes elixír", mindannyian csak nyerünk. Feltéve, hogy a természetes kozmetikumok gyártója felelősségteljesen hozzá fog járulni a létrehozásához, és rendelkezik a szükséges ismeretekkel, míg a címkék és megjegyzések csak pontos és igaz információkat tartalmaznak.

A kozmetikumok célja egy személy megjelenésének javítása, de a fogyasztók általában többet várnak a kozmetikumtól és várhatóan javítják a bőr állapotát. A bőr állapotának javítása sokkal bonyolultabb feladat, mint a megjelenés javítása. Ezért meg kell érteni, hogy a legtöbb kozmetikai termék átmeneti, tisztán kozmetikai (nem terápiás hatású). A kozmetikumok kiválasztásakor figyelembe kell venni az összetevők bőrre gyakorolt esetleges hatását - a bázistól az aktív adalékanyagokig. A fejlesztés a kozmetikai készítmények fontos szerepet játszik a marketing szempontok - a krémnek van egy vonzó megjelenés, de jó, hogy feküdjön a bőrön, jól felszívódik, így egy érzés, gyengédség és a lágyság azonnali javító hatást. Néha ezek a követelmények nem kompatibilisek a kozmetikai termék biztonságossági követelményeivel. Negatív hatást a bőrön lehet kozmetikai készítményben az ilyen komponensek, felületaktív vegyületek (felületaktív anyagok), oldószerek, tartósítószerek, telített zsírok, valamint bizonyos táplálék-kiegészítők, amelyek néhány ember allergiás reakciókat okozhat.

A kozmetikumok hasznosak lehetnek anélkül, hogy mélyen behatolnának a bőrbe. Lehet játszani egy olyan kiegészítő pajzs szerepét, amely megóvja a bőrt a kiszáradástól, a toxinok elkapásától, a káros UV sugárzás kivágásától stb.

Az utóbbi időben hajlamos volt a kozmetikai eszközök telítődésére olyan biológiailag aktív anyagokkal, amelyek befolyásolhatják a bőr fiziológiáját. Ezekre a gyógyszerekre a cosmeceutical kifejezést javasolják. Ezzel összefüggésben különösen aggasztó az alapok biztonságának kérdése. A bőr károsodásának megóvása érdekében tudatosan kell kezelnie a kozmetikumok kiválasztását, emlékezve arra, hogy a kozmetikai termék nem kizárólag biológiailag aktív anyagokból áll, és hogy valamennyi összetevője bizonyos biológiai aktivitással rendelkezik.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.