^
A
A
A

Klasszikus abdominoplasztika

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A klasszikus abdominoplasztika technikáját Észak-Amerikában fejlesztették ki a 60-as években. Annak ellenére, hogy az elmúlt 30 év során e művelet különböző módosításait javasolták, az alapelvek ugyanazok maradtak. Ezek a következők:

  • keresztirányú metszés az alsó hasban;
  • a bőrtokcsatorna széles felosztása a bordás ív peremére;
  • erősíti az izomfalat egy aponeurosis párhuzam létrehozásával;
  • a szárny felső részének reszekciója a szövetek maximális eltávolításával a központi zónában;
  • a köldök átvétele;
  • a sebet hajlított csípővel varrva.

Ez a technika meglehetősen egyszerű, viszonylag biztonságos, és általában jó eredményhez vezet.

A bázikus körülmények között szükséges a klasszikus hasplasztika, figyelembe: 1) jelentős feleslegben lágy szövetek az alhasi régió jelenlétében droops bőrredő ( „szoknya”) és 2) elegendő köldök mobilitása és a bőr a hasfal elülső közepén vagy lényegében a bőr alatti zsírréteg vastagsága réteg.

Az üzemeltetési mező megjelölése

A függőleges helyzetben a beteg hajtjuk a középvonaltól kard alakú keresztül a köldök a fancsonti. Az elülső felső iieciális ízületeket egy keresztirányú vonal köti össze. Access sorban megközelítőleg 1,5-2 cm-rel a szeméremcsont szinten a „futamot” zónában. A legtöbb esetben, a metszés vonal van egy W-alakú, kis nyúlvány található a középvonal. Ez kiemelkedés tehermentesíti a varrat vonal és e WB szükség abban az esetben, hogy a fennmaradó részt a felső elülső hasfal és jelentős lágy szöveti lebeny szélével a köldök szabadon elmozdítjuk egy caudalis irányban, hogy érintkezzen az ellenkező szélén a sebet.

A sebész meghatározza és jelöli a szövetek kivágásának várható határait, és ujjaival összehúzza az elülső hasfalának bőrzsírt. A jelölés végén meghatározzák a vonalak szimmetriáját. Nagyobb ptosisban a lágyrészek könnyen behelyezhetők a pubis pubicus részébe és a lágyékszövetbe. Kevésbé mobil bőrrel a bemetszés nagyobb lehet.

Működési technika

A középvonali bemetszést terület a ferde felfelé, amely lehetővé teszi a sebek lezárására pontosan egyezik az élek az egész mélységét, és ezáltal csökkenti a kockázatot a fájdalmas visszatáncolásokat át a szeméremcsont.

A felszíni alsó epigasztrális hajók metszi és összeköti. A bőrzsír lecsapódását a hasfal aponeurosisán végezzük, és a felületén vékony réteg kövér szövetet hagyunk.

A köldök körkörös bemetszéssel mobilizálódik, és elszigeteli egy csülöket. Ezután a bőr zsírlemezét a köldökre boncolják, majd fokozatosan elválasztják a xiphoid folyamat szintjét és a bordás ívek széleit. Nagyméretű perforáló edények össze vannak kötve és átkapcsolva. A klasszikus hasplasztika nagy különbség a csappantyú arra a szintre, az elülső hónaljvonalra kell mozgatni a köldök felé suprapubicus vonal, ha nincs igazi függőleges felesleges bőrt. Ebben az esetben az oldalsó részekből származó nyugodt szövetek a központi caudális irányba mozognak, biztosítva, hogy a bőrt a középvonal mentén mozgassa.

A szárny előkészítése után jelölje meg az aponeurosis középvonalát, majd a xiphoid-folyamatból a pubic csontba duplikációt hozzon létre. Ugyanakkor szabhat csomóponti fordított öltéseket (node mélység, hogy a későbbiekben nem lehet érezhető a bőr alá), vagy (és) twining kör folytonos varrat. Használjon erős, nem felszívódó varratot (1-2 / 0 sz. Folyadék) vagy olyan anyagot, amely hosszú ideig feloldódik (max. 0).

Egy megbízható művelet megvalósításának szuperpozíciója két folytonos varrat szegmens (a kardnyúlvány fel a köldök és a köldök a fancsonti) kiegészített több nyirokcsomó ízületek erősítő és kisütés egy folytonos varrat. A varratvarrás alkalmazása mellett a derék kerületének csökkentése mellett a függőleges hasfal lecsökken.

A következő lépcső eltávolítja a felesleges bőr-zsírlemezt. Ehhez a peremet a távoli-mediális irányban bizonyos erőfeszítéssel elmozdítjuk, és egy központi rögzítő varratot alkalmazunk.

Ezután, a jelölést klip megjelölni egy vágás vonalát a csappantyú (amikor a vízszintes helyzetben a páciens), a felesleges szövetet kimetszettük, a műtőasztalra fel van hajtva, hogy szögben 25-30 °, egymásra rétegezett varratokat és seb-dréncső aktívan végre.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.