^
A
A
A

Gynecomastia műtét

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ha nagyon súlyos hipertrófia tejmirigyéből a legbiztonságosabb és a megbízható működés csökkenését mammoplasty ingyenes transzfer mellbimbó és bimbóudvar, mint bőrlebenye.

Ez a művelet akkor jelenik meg, amikor az eltávolított szövetek becsült tömege meghaladja az 1200 g-ot. Bizonyos esetekben a döntés meghatározó tényezője a nyakától a mellbimbóig terjedő távolság. Ha ez meghaladja a 45 cm-t, akkor rendszerint nem lehetséges a mellbimbó-agyi komplexet 20 cm-nél nagyobb távolságra új helyzetbe átvinni anélkül, hogy megzavarná vérellátását.

A működés elve csökken eltávolítani egy jelentős része a mell, a kialakulását „új” mirigy a bőr-zsír oltványok és a transzplantációs szabad a mellbimbó-bimbóudvar komplex, amely az epidermisz, bőrben és az izom réteg.

Jelölést. A mellbimbó új helyét a beteg állása határozza meg. Ez a pont némileg alacsonyabb a szokásosnál: 1-2 cm-rel a mellkas alatt és 24-28 cm-re a juguláris fogástól. Jelentős számú szövet eltávolítása után a megmaradt feszített bőrt rövid idő után lecsökkentik, és a csecsemő-arteria komplexum egy nagyobb agykoponya helyzetbe kerül.

A jelölés folytatódik, amikor a beteg fekszik. Határozza meg a mediális határ a reszekció, amelyre a vas oldalirányban eltolódik, és húzzon egy vonalat a pont a jövőben vetülete a mellbimbó a inframammary gyűrődések. Meghatározzuk a reszekció oldalirányú határát is, azzal a különbséggel, hogy a mirigy elmozdulása mediálisan történik (lásd a 37.3.3. Ábrát). A tetején a mellbimbó vetületi pontjához adagoljuk le 8 cm mindkét vonal a pont, A és A1 vonalak végezzük ferdén lefelé, hogy a kereszteződés a inframammary szeres (ábra. 37.3.15).

Működési technika. A mellbimbó-agyi komplex beszivárgása után, mint egy teljes vastagságú, 4-4,5 cm átmérőjű inhalációs szárnyak.

A túlzott mirigy szövete egy blokkban reszekszik a jelölővonalak mentén a nagy mellizom izomzatához. A bőrzsírokkal ellátott szárnyak összevarrják egymást. A sebeket több soros varrattal szorosan varrják, csövekkel leengedve, a sebtartalom aktív vágyakozásával.

Az új areola mélyen meghúzva van. Ez a hely a beültetett mellbimbó és az areola helyén található, vékony varratokkal és nyomásos kötéssel rögzítve.

Postoperatív időszak. Bizonyos esetekben a műtét végén vagy az azt követő első napon feltüntetett jelzések szerint a betegnek vérátömlesztésre van szüksége. A vízelvezetést 2-3. Napon eltávolítják, szükség esetén a vízelvezető rendszer hosszabb ideig marad. A mellbimbó-arén komplex transzplantációjából nyert nyomást kötik 10 nap elteltével. A varratokat a műtét után 2 héttel távolítjuk el.

Általánosságban elmondható, hogy a művelet jó kozmetikai eredménnyel jár, kis számú komplikációval. Ugyanakkor az ilyen típusú beavatkozás objektív következményei a mellbimbó érzékenységének csökkenése, az etetési funkció elvesztése és a mellbimbó és az areola depigmentációjának lehetősége.

Egyéb típusú csökkentő mammaplasztika

Egyes esetekben, a hiánya ptosis és kisebb (másodlagos) hipertrófia tejmirigyéből csökkentheti térfogatuk mozgatása nélkül a mellbimbó-lex az új pozícióban. Ennek az operációnak az optimális jelöltjei fiatal, csendes páciensek, akiknél a mell rugalmas bõrje képes összehúzódni.

Reduction mammoplasty működnek subglandular hozzáférést hosszúságú 6-10 cm. Gland szövetet kimetszettük az alsó szektorban, anélkül, hogy elérné a bimbóudvar 4 cm és vastagsága megtartása a bőr-zsírréteg nem kevesebb, mint 3 cm.

Természetesen ez a művelet nem befolyásolhatja szignifikánsan a mirigy alakját, és még inkább megszünteti annak hiányát.

Az emlőmirigyek zsíros hipertrófiájával zsírleszívással csökkenthető a térfogatuk.

A zsír vákuumszívását a redukáló mammoplasztika szabványos technikájával is használják további kontúrkorrekció céljából.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.