^
A
A
A

Az abdominoplasztika és a zsírleszívás kombinációja

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A zsírleszívás variánsai és azok hatása az abdominoplasztika eredményére

A liposzukció bevezetése a klinikai gyakorlatba jelentősen növelte a plasztikai sebészek lehetőségeit a test kontúrok esztétikai korrekciójában. Kiviteli alakok hasplasztika és zsírleszívás különböző kombinációi és kiválasztása a sebész alapuló megértése a funkciók a befolyásolja az eredményeket a hasplasztika zsírleszívás amelyek rejlő különösen elvégzett művelet.

Először is nyilvánvaló, hogy a kombináció hasplasztika és zsírleszívás, javítja a helyesbítési lehetőséget a test körvonalainak, jelentősen rontja az elsődleges sebgyógyulás feltételeit. Ennek a hatásnak a patogenetikai mechanizmusai a következők:

  • a liposukcióhoz kapcsolódó további szöveti trauma általános hatása a páciens általános állapotára, következésképpen a fő sebhelyre vonatkozó javítási folyamatok során;
  • közvetlenül befolyásolja a fő sebgyógyulás folyamatát (abdominoplasztika után kialakult) azokban az esetekben, amikor mellettük zsírosodáskor károsodott zóna van.

Ez három fő lehetőséget sebész taktikák járó végrehajtása zsírleszívás előtt hasplasztika (külön lépésben), során műanyagok hasfal elülső, majd beavatkozás (második szakasz).

Előzetes zsírleszívás

Ideiglenes zsírleszívás jelzi egy túlságosan nagy vastagságát szubkután zsírréteg az elülső hasfal, amely ronthatja esztétikai a művelet eredményét, és növeli a műtét utáni komplikációk. Ez vonatkozik arra a helyzetre, amikor esszenciális zsírok „csapda” mentén található a középső hasi, de a beteg nem hajlandó függőleges hasplasztika. Ezekben az esetekben, a has zsírleszívás (különösen epigastrium) kombinálva a kezelést oldalfalakra, és oldalfelületei a test jelentősen csökkentheti a vastag bőr és zsír a csappantyú és ezzel javítják eredmények kövesse hasplasztika. Érthető, hogy a két beavatkozás közötti időszaknak legalább 3-4 hónapnak kell lennie.

A zsírleszívás hasi műtét során

Most megállapítottuk, hogy a fő sebhez közeli területeken a zsírleszívás jelentősen roncsolja a gyógyulás feltételeit, és növeli a szövődmények valószínűségét. Ha zsírleszívást végzünk a fő seb falán keresztül (például az oldalsó has és a végtagok kezelésére), akkor ez utóbbit számos csatorna csatlakoztatja a zsírelszívó zónához.

Ennek eredményeként a sebváladék, ami jelentős mennyiségű a régióban az eltávolítása a zsírszövet, képes mozogni a fő sérülése a hasfal elülső, amely meghatározza egy nagy a valószínűsége a szürke.

Emiatt a klinikai gyakorlatban csak a műtét három változata válik elérhetővé:

  • korlátozódik zsírleszívás szélei a seb magot (bármelyik megvalósítási módja hasplasztika) megszüntetésére (csökkentse) a kialakulását „fülek” végeinél a vízszintes hozzáférési, és (vagy) lévő domborulata a bőr varrat gyomortáji felmerülő függőleges hasplasztika;
  • nagy léptékű során zsírleszívással szárnyakon és oldalán a törzs, amely készült távolabb a fő sebet hozzáfér, és ezért a seb területén zsírleszívás nem közvetlenül kapcsolódik a seb magot;
  • mérsékelt zsírleszívás, melyet a fő seb falán végzünk, minimálisan eltávolítjuk a bőrzsírokat, és a "halott" tér sebében alakulunk ki.

Jelentős skálán zsírleszívással tartómagot a falon keresztül egy nagy leválás cellulocutaneous szárnyak (során abdominoplasztika) elvégzésére veszélyes, mert a magas előfordulási posztoperatív komplikációk.

A hasi műtét utáni zsírleszívás

Elvégzése zsírleszívás után hasplasztika, általában a legkevésbé előnyös lehetőséget javító áramkörök, mivel elvékonyodása a bőr alatti zsírréteg a hasfal elülső vezet relaxációs a bőr és lebontja az esztétikai eredményt hasplasztika. E szabály alól kivételt képeznek a szövetek vastagságának szignifikáns különbségei, amelyek a hegvonal felett és alatt helyezkednek el. További zsírleszívás Előnyös lehet továbbá a kialakulását „füle” végeinél a vízszintes heg.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.