^
A
A
A

Fejlesztjük az izmokat, amelyek felelősek a gerinc optimális állapotáért

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Gyakorlatok a gerinc degeneratív ízületi gyulladásának megakadályozásához: Először nehéz tárgyakat emeljünk, guggoljuk, és ne hajlítsuk a derekát. Ezenkívül javasoljuk a hasi és spinális izmok erősítését. Ez segít a fájdalom enyhítésében a gerincén, és kulcsfontosságú tényező az ízületi gyulladás megelőzésében.

Az alábbiakban 5 olyan gyakorlat van, amelyek a komplexumban kifejlesztik az izmokat, amelyek jó állapotban vannak a gerincen. A maximális eredmény érdekében javasoljuk, hogy napi 2 alkalommal kövesse az egyes gyakorlatok egyik megközelítését (reggel 1 alkalommal, este pedig 1 alkalommal).

Csavarodás három pozícióban (hasi izmok)

Feküdj a hátadon, a térdre hajolt lábak, lábak a padlón, kezek a szemek közelében (ha a fejed mögé helyezi őket, akkor károsíthatja a nyakát). Emeljük fel a törzset 10-15 fokkal a padlóról, lépjünk be az 1. Számra, és ismételjük meg, emeljük fel a törzset 30 fokos szögben (kb. 30-50 ismétlés.

A kezek úszása (hátul)

Feküdj a hátadon, a térdre hajolt lábak, a padló lábai. A padlótól a lehető legmagasabbra vágja le a pengéket. A felső pozícióban fordított mozgást végezzen kézzel (mint amikor a hátán úszik), lehetővé téve, hogy a törzs a keze fölé hajoljon. Mozgás 45 másodpercig, kezet cserél.

Gyakorlatok "kerékpár" (hasi izmok)

A háta mögött álljon, lábad hajlított 90 fokkal, a kezed megérintette a templomokat. Lassan tépje le a lapockát a padlóról és a kerékpár lábát, míg felváltva megérinti a jobb térd bal könyökét és a bal térd jobb könyökét. Végezzen 20-30 ismétlést mindegyik könyök segítségével.

Gyakorlat "szuperember" (alsó hátsó)

Feküdj a gyomrára, a fejed előtt kinyújtott karok. Ugyanakkor tegye a karját, vállát, mellkasát és lábát a padlóról a lehető legmagasabb szintre. 5-10 másodpercig záródjon; majd menj le, és ismételje meg. Végezzen 20-30 ismétlést.

A lábak kiterjedése (hasi izmok)

Feküdj a hátadon, a kezed a templomodon, a padlón lévő lábak. Hajtsa végre a csavart, miközben térdét a mellkasára helyezi; akkor engedje le a törzsét, és állítsa meg a lábát, 5-8 cm-t a padlóról, 5-ös rovására. Menjen vissza a kiindulási helyzetbe és ismételje meg. Végezzen 20-30 ismétlést.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.