^
A
A
A

A szexualitás tudományának fejlődésének története (rövid tanulmány)

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A pszichiáterek, a pszichológusok és a pszichoterapeuták régóta megismerik a szexualitás jelentőségét az egyéni jólét szempontjából. A XIX. Század végén és a XX. Század elején számos szexológus nagy mértékben hozzájárult a szexualitás megértéséhez.

Richard Kraft-Ebing kifejtette az idegrendszeri rendellenességek szexuális eltéréseit. Ez a német ideggyógyász 1886-ban kiadta a "Szexuális pszichopátia" szexuális zavarairól szóló kézikönyvét.

Henry Ellis, a szexuális viselkedés általános spektrumát feltárva olyan témákat érintett, mint a női szexualitás, a maszturbáció és a homoszexualitás. Könyvének első kötetét, amelynek címe "A szex pszichológiájának tanulmányozása", miután közzétették Angliában 1897-ben, "tiltakozásából" tiltották.

A bécsi orvos és a pszichoanalízis alapítója, Sigmund Freud a szexualitást a tanítás alapjaként tartotta számon. Úgy vélte, hogy a neurózis a gyermekkori szexuális konfliktusokban merül fel. Freud volt az első kutató, aki a belső viselkedés belső erősségét nézte, amely a személyiséget formálja és az emberi viselkedést ellenőrzi.

A középső és a 20. Század végi szexualitás kiemelkedő kutatói közé tartozik Alfred Kinsey, William Master és Virginia E. Johnson. Kinsey biológus a férfiak és a nők szexuális gyakorlatát tanulmányozta 1948 és 1953 között. A nőgyógyász mester és pszichológus Johnson laboratóriumi tanulmányokat végzett a férfiak és a nők szexuális reakcióiról. Úttörő munkájuk, amely az 1960-as években jelent meg, megalapozta a további kutatásokat, és jelenleg a szexuális terápiában használatos.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.