^

Miért következik be a szexuális összeférhetetlenség?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szexuális összeférhetetlenség a szétesés második leggyakoribb oka. Először is - teljes érzelmi összeférhetetlenség. Miért van szexuális félreértés és mit kell tenni vele?

Mi a szexuális összeférhetetlenség?

A tudósok még mindig vitatkoznak arról, hogy ténylegesen szexuális összeférhetetlenség van-e, vagy egyszerűen az analfabetizmus szexuális és érzelmi módon. Az orvosok valódi szexuális összeférhetetlensége nyilvánvaló eltérést jelent a normától, például impotencia vagy frigiditás, amely csak az esetek 2% -ában fordulhat elő.

A szexológia területén dolgozó szakemberek úgy vélik, hogy tiszta formája miatt a biológiai összeférhetetlenség rendkívül ritka. Az esetek 80% -ában az oka kifogástalan, és lehet (nem azt mondani, ami könnyű), de megszünteti. Ez elég ahhoz, hogy jobban megvilágosodjon a szexuális kapcsolatok területén. Számos mód van: speciális irodalom, kommunikáció orvos-szex-terapeuta, internetforrások.

A biológiai összeférhetetlenség okai

A pár szerint ez lehet:

  • Különböző temperamentumok
  • Különböző napi üzemmód
  • A szex különböző fogalma
  • Különböző bioritmusok

Ezek az okok sok esetben nem a talaj alatt vannak, sok szexológus szerint. Kezdettől fogva ezek a konfliktusok semmibe kerülhetnek, ha egy férfi és nő szexuális úton többet tud róla magáról (nem beszélve a partnerekről). A gyakorlatban azonban gyakran előfordul, hogy egy erőltetett biológiai inkompatibilitás duzzad hatalmas méretet, majd ki kell javítanunk még a kapcsolatok feszült, mert a sértéseket, sértések és a kölcsönös bizalmatlanság. A vizsgálat nagyobb akadályt jelent a kapcsolat, mint az ok.

Ezért minél előbb egy pár megkapja a szexológus konzultációját, annál gyorsabban képesek létrehozni kapcsolataikat - mind a szexuális, mind a pszichológiai szempontokat. A pároknak együtt kell jönniük a recepción, egyedi konzultációk is lehetségesek. A szexológus számára a legjobb segítség kombinált technikákkal történik, amikor az egyéni foglalkozások váltakoznak a párosítással.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Amikor a nemi közösülés örömet okoz

A szexuális ösztön az egyik legerősebb a vadonban. De csak egy ember viszi a nemi közösséget, nem csak a család folytatása, hanem az öröm miatt. Az alacsony szexuális kultúra akadályozhatja a szexuális együttélést. Például egy pár (vagy egy pár) azt gondolhatja, hogy a szexuális öröm képes rá és érzelem nélkül viselkedni a partnerrel. De ez messze a helyzet. Ha nincs érzés, a szexuális közösülés kómába (copulation) alakul. Egy ilyen tisztán biológiai tartalmú cselekmény kevésbé valószínű, hogy sikeres lesz, mint a közelség, amelyben mind a tapasztalat kölcsönössége.

De elegendő egy teljes körű szexuális közösüléshez csak a szeretet (egymás iránti együttérzés)? Természetesen nem. A párnak legalább a szexuális kapcsolatokkal kapcsolatos ismeretei legyenek.

Egy férfi szexualitása

Egy férfi általában erősebb szexuális temperamentummal rendelkezik, mint egy nő. Tehát természetben rejlik - gyorsabban izgatottak és aktívabbak az intimban. A szexuális kapcsolatokra irányuló kezdeményezés általában emberből származik (biológiailag igazolja férfi szerepét).

Ha egy ember csak az ösztönöket követi, de analfabéta van szexuális úton, a normális kapcsolatok kudarcot vallanak. Ha egy férfi csak a kezdeményezést kezdeményezi, erősen igényes nemet, gyorsan izgatott, és nem tudja, hogyan tudja ellenőrizni az erekcióját, szüksége van egy tapasztalt beteg partnerre vagy egy tapasztalt szexológusra, aki korrigálja szexuális viselkedését.

Az agresszív szexuális aktus, amelyben az ember csak az érzelmeit veszi figyelembe, és nem veszi figyelembe a partner érzéseit, mind nagy fizikai, mind érzelmi stresszt igényel. Ebben a szerelmi játék szinte hiányzik, a szexuális aktus gyors és agresszív, és az orgazmusos érzések csak a férfiaknál fordulhatnak elő, de sokáig tartanak. Ha a teljes közösülés előjáték tarthat 10-15 percig, aztán jön maga coitus (párosodás), az orgazmus fázisban egyaránt tovább is tarthat, és lassú hanyatlás élvezet, szórakozás nyújtva az időben.

Érdekellentét a helytelen szexuális kapcsolat esetén

Az agresszív szexuális viszonyt egy nő vágya nélkül nem élvezheti általában az orgazmust. Maga a cselekedet alatt egy nő hideg és közömbös maradhat, és végül nem élvezte az örömöt. És akkor lehetnek összeférhetetlenségek: az ember, aki rosszul viselkedik szexuálisan, nem érti, mi folyik itt, mert olyan keményen próbálkozott. Gyanúja van a társának, ő állítja a hidegségét, azt gondolva, hogy valaki mást élvez. Tapasztalt szexológus segít megoldani ezt a problémát, csak a vágyukra van szükséged.

Megfelelően folytatott szexuális együttlét esetén az embernek meg kell tanulnia irányítani az érzelmeit és a biológiai ösztönöket. Kívánatos, hogy az orgazmus idővel egybeesett a partner orgazmusával. Ez azt jelenti, hogy az embernek meg kell tanulnia visszatartani az izgalmát, képesnek kell lennie arra, hogy ösztönözze a partnert, ezzel ezt, hogy a szexuális aktus végére mindkettő izgalmát elérje ugyanolyan intenzitással. Akkor nem kérdéses a szexuális összeférhetetlenség.

trusted-source[11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.