^
A
A
A

A méhnyakrák szűrése azokban a nőknél, akik STD klinikákat folytatnak, vagy olyan stádiumban szenvednek

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A méhnyakrák kifejlődésének fokozott kockázata van a méhnyakrák kialakulásának kockázatával járó nőknél, és az STD-klinikákon elszenvedett nőknek lehetnek olyan jellemzőik, amelyek még magasabb kockázati csoportként is besorolhatók. Vizsgálatok kimutatták prevalenciája a betegség, hogy a nők részt STD klinikák, rákmegelőző elváltozások fordulnak elő körülbelül öt vagy több szer nagyobb valószínűséggel, mint a nők részt családtervezési klinikákon.

Kenet onkotsitologiyu Papanicolaou (Pap-kenet) hatékony és viszonylag olcsó szűrővizsgálat az invazív méhnyakrák, pikkelyes intraepiteliális léziók (SIL) * és a rákmegelőző méhnyak-elváltozások. Irányelvek a szűrés az American College of Szülészeti és Nőgyógyászati és az American Cancer Society javasoljuk éves Pap kenetet a szexuálisan aktív nők. Bár ezen iránymutatás kimondja, hogy bizonyos helyzetekben, Pap kenetet lehet vizsgálni ritkábban a nőknél, akik kezeltek STD klinikák, vagy akiknek kórtörténetében a szexuális úton terjedő betegségek, szűrés kell végezni minden évben, mert ezek egy olyan nagy a kockázata a méhnyakrák kialakulásának. Sőt, jelentések STD klinikák azt sugallják, hogy sok nő nem érti a célját és jelentőségét a tanulmány Pap kenetet, és sok nő, aki a szóban hüvelyen felmérés úgy vélik, hogy keneteket vettünk tőlük, de a valóságban ez nem történt meg.

* 1998-ban, a „Bethesda rendszer regisztrációs citológiai diagnózis méhnyak-rendellenességek és a vagina” vezették feltételek pikkelyes intraepithelialis elváltozások (SIL) niekodifferentsirovannye és erősen differenciált. A „niekodifferentsirovannye PIP” megjelölésen sejtes elváltozások a HPV és alacsony-dysplasia / nyaki intraepiteliális neoplázia 1 (CIN I). A "nagymértékben differenciálódott PIP" azt jelzi, mérsékelt disllaziyu / CIN II, kifejezve disllaziyu / CIN-III, carcinoma in situ / CIN III.

Ajánlások

Az STD szűrés hüvelyi vizsgálata során az orvosnak fel kell kérnie a betegtől a legutóbbi PAP kimutatás teszt eredményeit, és megbeszélnie kell vele a következő információkat:

 • Páp célja a kutatások feltérképezése és jelentősége, 
 • Párom papírtesztet kapott a klinikán, 
 • Évente egy Pap kimutatásra vonatkozó vizsgálat szükségessége és 
 • A kezelőorvos vagy klinika koordinátái, ahol a Pap-kenet kimutatható, és az utánkövetés lehetősége (ha a Pap-kenet nem került e vizsgálat során). 

Ha az elmúlt 12 hónapban nem vizsgálták a Pap-kenetet, akkor a Pap-kimutatásnak egy rutin intravaginális vizsgálat részévé kell válnia. Az egészségügyi dolgozók kell venni, hogy miután a hüvelyi vizsgálat, sok nő úgy vélik, hogy a Pap-kenet érkezett, de a valóságban ez nem történt meg, és ezért jelenteni közelmúltban Pap MAEK. Ezért a STD klinikák Pap-kenet mindig kell végezni térfogatban rutin klinikai vizsgálat a nők, akiknek a kórtörténetében nincs rekord megkapta a szokásos elemzés eredményét az elmúlt 12 hónapban (vnutriklinicheskaya számla vagy kapott központosított rendszer).

Célszerű, ha egy nő megkapja a feljegyzést, és tájékoztatást nyújt a Pap tapadás kutatásának fontosságáról és arról a tényről, hogy a Pap tapadás a klinika látogatása során történt. Ha lehetséges, az űrlap egy példányát a Pap smear eredményekkel kell elküldeni a betegnek.

Követés

Klinikák és az egészségügyi személyzet végző szűrés Pap-kenet, a lehetőséget, hogy a laboratóriumi eredmények citopatogén nyilvántartási rendszer szerinti besorolása Bethesda. Ha az eredmények a Pap-tesztek azt mutatják, a betegség jelenlétére, segíteni az ilyen betegeknek kell biztosítani ajánlásaival összhangban az Útmutató a betegek kezelésében kóros eredményei nyaki onkotsitologicheskogo tanulmányok (Ideiglenes Irányelvek kezelése abnormális méhnyak citológiai) által közzétett, a szakmai csoport a National Cancer Institute, amelynek összefoglalása az alábbiakban olvasható. Az azonosító Pap kenetet jelei jól differenciált PIP, el kell végeznie kolposzkópiás tanulmány az alsó ivarszervek, és ha arra utaló jelek vannak biopszia. Ha a Pap-kenet kiderült rosszul differenciált PDP lapos vagy atípusos sejtek nem meghatározott jelentőségű (APKNZ), a következő megjegyzést lehet végezni anélkül kolposzkópia ha ez a lehetőség nem lehet követni a beteg vagy abban az esetben, ha kolposzkópia tanulmány súlyosbíthatja a folyamatot. Általánosságban elmondható, hogy az ismétlődő Pap-keneteket 4-6 hónaponként két évig ajánlották, amíg három egymást követő negatív eredményt nem kapnak. Ha például az ismételt vizsgálatok Pap kenetet kiderült kitartó patológia, kolposzkópia és biopszia megmutatja a megfigyelés és a rosszul differenciált API, és ha van APKNZ. Azoknál a nőknél, a diagnózis, hogy minősülnének APKNZ kapcsolatos súlyos gyulladása, ismételt Pap kenet vétele 2-3 hónap, majd -Minden 4-6 hónap 2 évig, mindaddig, amíg nem kapunk három egymást követő negatív eredményt. Ha egy adott fertőzést azonosítottunk, ismételt vizsgálatokat kell végezni megfelelő kezelés után. Minden esetben a nyomon követés során újraértékelését Pap-kenet eredménye ne csak negatív, hanem úgy kell értelmezni, a laboratóriumban is „kielégítő”.

Mivel a klinikai megfigyelés a betegek kóros Pal-stroke kolposzkópia és biopszia túl van a képessége, számos állami kórházak, beleértve a legtöbb STD klinikák, a legtöbb esetben a nők, akik találtak rendkívül differenciált PIP, vagy véglegesen azonosították alacsony minőségű PDP vagy APKNZ lesz más klinikákra kell utalni a kolposzkópiához és a biopsziához. Klinikák és egészségügyi szolgáltatók, lebonyolítása szűrés Pap kenetet, de nem nyújt megfelelő kolposzkópos megfigyelés kóros Pap kenetet kell szervezni a munkát az irányt a betegek egyéb létesítmények, amelyek: 1), hogy biztosítsa a megfelelő értékelést és kezelésében, valamint 2) az eredményekről e orvoshoz vagy más egészségügyi dolgozókhoz. Klinikák és az egészségügyi szolgáltatók, aki magatartásának nyomon követése betegek végző ismételt Pap kenetet kell fejleszteni protokollok felismerni azokat a nőket, akik elvesztették a kezdeti irányt újra megjelenése, és használja őket rendszeresen. PAP-kenet, típusát és helyét az intézmény, ahol a beteg irányul, egyértelműen meg kell jegyezni a történelemben. Javasoljuk, hogy fejlessze a helyi módszerek kolposzkópia és biopszia, különösen ott, ahol nincs lehetősége megvizsgálni betegek más intézmények és nincs garancia arra folytatásában nyomon követés.

A betegek kezelésével kapcsolatos egyéb észrevételek

A pap-kenetekre vonatkozó további megjegyzések a következők:

 • A PAP kimutatás nem hatékony szűrővizsgálat az STD-k esetében;
 • Ha egy nőnek menstruációja van, akkor a Pap-kenetet el kell halasztani, és egy nőnek azt tanácsolják, hogy az első alkalomhoz jusson pap-kenethez;
 • A mucopurulens kisülés jelenléte torzíthatja a Pap tapadás eredményét. Ha azonban nincs garancia arra, hogy az asszony visszaszáll az utóellenőrzéshez, akkor a Pap-kenetet akkor kell elvégezni, miután a váladékot egy fiziológiás sóoldattal bevont vattapálcával eltávolították.
 • A külső genitális szemölcsöknél szenvedő nőknek nincs szükség gyakoribb papszúrásvizsgálatra, mint azok a nők, akiknek nincs szemölcsük (kivéve a kifejezetten meghatározott eseteket).
 • Az STD-k klinikáinak vagy más olyan intézményeknek, ahol az anyagot vetésre vagy egyéb, az STD-k tesztelésének módszereire szánják, a Pap-kenetet kell végezni.
 • A korábbi hysterectomiás nőknek nincs szükségük éves Pap tapadásra, még akkor sem, ha a műtétet méhnyakrákra vagy prekancerózus elváltozásokra végezték. Ebben az esetben a nőknek tanácsot kell adni, hogy nyomon követhessék az orvost, aki egy meghatározott idő alatt vezeti őket.
 • Azok az egészségügyi dolgozók, akik alapvető átképzésben részesültek, hogy papi keneteket és klinikákat gyűjtsenek olyan egyszerű intézkedésekkel, amelyek garantálják ennek a vizsgálatnak a minőségét, kevésbé kielégítik a Páp papírokat.
 • Míg a típus-specifikus HPV azonosítását célzó betegek magas és alacsony kockázatú méhnyakrák kialakulásának lehet klinikailag jelentős a jövőben, abban a pillanatban ez a tanulmány az érték nincs megadva a klinikai gyakorlat és a vizsgálat elvégzése nem ajánlott.

Különleges megjegyzések

Terhesség

Terhes nőknél a pápai kenet tesztnek egy rutin szülés előtti vizsgálat részét kell képeznie. A Pap-kenetek beszerzéséhez a terhes nők ecsetet használhatnak, de ügyelni kell arra, hogy ne tegyék el a nyálkahártyát.

HIV-fertőzés

A legújabb kutatások kimutatták növekedését gyakorisága a PDP HIV-fertőzött nők, és sok szakértő úgy véli, hogy a HIV hozzájárulhat a degeneráció rákmegelőző elváltozások invazív méhnyakrákban. Az alábbi ajánlások szűrésére a Pap-kenet a HIV-fertőzött nők, különösen alapuló szakértői vélemények a kezelése és nyomon követése a nők méhnyakrák és a HIV, és megfelelnek a meghatározott ajánlásokat a többi kézikönyv USPHS.

Összegyűjtése után egy teljes történetét korábbi nyaki betegség, HIV-fertőzött nőknek kap egy teljes nőgyógyászati vizsgálat, beleértve a kismedencei vizsgálat és Pap-kenet részeként az orvosi vizsgálaton. Pap-kenet kell venni 2-szer az első évben a diagnózis felállítása után a HIV-fertőzés és a normális eredménye - 1 évente egyszer a következő években. Ha a Pap-kenet feltárt rendellenességek kellene tenni tartása az ilyen betegeket megfelelően menedzselésének irányelvei betegek kóros eredményei nyaki onkotsitologicheskogo tanulmányok (Ideiglenes Irányelvek kezelése abnormális méhnyak citológiai. A nők egy citológiai diagnózis jól differenciált PIP vagy laphámrák kell kolposzkópia feltárása és a biopszia. HIV-fertőzés nem jelzi kolposzkópia a nők normális Pap keneteket.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.