^

A lányok szexuális érése

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Pubertás lányok (vagy más módon, a pubertás, pubertás) - a változás a folyamatok a test egy tizenéves lány, ami a megjelenése és érését a reproduktív funkció (a nemzőképesség).

A pubertás kezdetét az agy által küldött jelek segítségével végzik el a lányok szexuális mirigyeként - a petefészkeknek. A petefészkek reagálnak a kapott parancsokra különböző típusú hormonok kidolgozásával, amelyek stimulálják a lány növekedését és fejlődését - az agy, a csontrendszer, az izmok, a bőr és a szaporítószervek növekednek és növekednek.

A pubertás első felét a testnövekedés gyorsulása jellemzi, amely a pubertás időszak végére növekszik. Ha a pubertás kezdete előtt a lányok és a fiúk szervezeteinek külső szerkezetbeli különbségei gyakorlatilag hiányoznak (csak a külső nemi szervek különböznek), akkor a pubertás idején a lány testével nagy változások következnek be. Ezek közül a legnyilvánvalóbbak a másodlagos szexuális jellemzők: az emlőmirigyek kialakulása, a combok szélességének növelése, és így tovább. Bár az átalakulások nem csak a külső tervben zajlanak le, sok olyan rendszerben, struktúrában és testben jelentős változások következnek be, amelyek a funkciókra, méretükre, alakjukra és összetételükre vonatkoznak.

A szexuális érettséghez tartalmaznak pszichológiai jellegű kérdéseket is, azaz a lány szexuális azonosítását.

A lány szexuális érése a belső szekréció által kiváltott hormonok - az agyalapi mirigy, a petefészkek, a mellékvese és a központi idegrendszer működésében bekövetkező változások hatására történik. A lányok pubertás szabályozása elsősorban a petefészkek által termelt ösztrogén hormonokkal és a mellékvese által termelt hormonokkal kapcsolatos androgénekkel foglalkozik.

Az ösztrogének felelősek a lány emlőjének (tejmirigyek) növekedéséért, valamint a kismedencei térség, a kis szájüregek, a hüvely és a méh méretének növekedéséért. Ezenkívül az ösztrogének felelősek a zsír eloszlásáért a szubkután borításban, amely a lány testének különböző részein fordul elő. A felnőtt lány nemi hovatartozásának kialakulása az ösztrogének hatására is előfordul.

Az ösztrogének kölcsönhatása a lány testében előállított más hormonokkal, a tojás teljes kiérleléséhez vezet a petefészkekben.

A hormonok androgének kevésbé hatnak a lányra a pubertás alatt bekövetkezett változásokra. Ezek befolyásolják a szőr megjelenését a pubic régióban és az ágyékban, valamint a hónaljban. Ezeknek a hormonoknak a hatása is kiterjedt. Az androgének stimulálják a bőrön a faggyúmirigyek működését, melynek köszönhetően fiatalos akne és akne (akne) megjelenése a lányban, valamint a haj zsírtartalmának növelése a fején.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

A lányok pubertásának ideje

A lányok pubertásának ideje elég hosszú - tíz év. Ezt jellemzi a lány szexuális érettségének javításának több lépcsője.

A pubertás kialakulása nyolc-kilenc évig alakul ki, amelyet a lányok növekedésének gyorsulása jellemez.

A pubertás további jeleinek megjelenése - az emlőmirigyek növekedése, a szőrös haj növekedése körülbelül tíz - tizenkét évig kezdődik.

Átlagosan két évvel a fent említett külső átalakulások után megjelenik az első menstruáció.

A lányok pubertásának utolsó szakasza az életkor, ami az első menstruációs vérzés kezdetét követő 4-6 év után következik be. Általában ez tizenhét-tizennyolc éves korban történik.

Azonban vannak olyan lánycsoportok, akik fejlődésük sajátosságai miatt kilenc évesen kezdhetik meg a pubertást. Ez nem csak a test és a végtagok gyors növekedését jelenti, hanem másodlagos szexuális jellemzők kialakulását - emlőmirigyek kialakulását és így tovább. Valószínűleg teljesen egészséges lányok kezdõdnek a pubertás idõszakától a hét és nyolc év között, ami a fejlesztésük genetikai sajátosságainak köszönhetõ.

Továbbá, a pubertás kialakulása bizonyos lánykategóriákban akár tizenhárom tizenöt évig is késleltethető. Ugyanakkor a lányok egészségesek és normális körülmények között fejlődnek, és az ilyen érési késleltetéseket örökletes tényezők okozzák.

A pubertás kialakulása a lányokban

Általánosan elfogadott, hogy a lányok pubertása a serdülőkortól kezdődik. De ez téves vélemény, valójában mindez sokkal korábban megtörténik.

A pubertás kialakulása nyolc-kilenc évig alakul ki. Ebben a szakaszban a lányok növekedésének erőteljes ugrása jellemzi, ami évente mintegy tíz centiméterrel eléri az időt. Valószínű, hogy a lányok ebben az időben előrehaladtak társaik fiúinak növekedésében.

Ebben a pubertás időszakában a csontrendszer, az izomrendszer és az idegvégződések eltérő arányban nőnek. Ezért a külsejű lányok, akik beléptek a pubertás időszakába, kellemetlenek és kínosak, kissé szögletesek.

Gyakran az ilyen változások az ábrán a lányoknak szenvednek és attól félnek, hogy örökké örökké maradnak, mint a vicces szöcskék. A szülőknek meg kell győzniük a lányokat, mondván nekik, hogy hamarosan alakjuk pozitív átalakulást fog kapni.

Később, körülbelül tizenegy-tizenhárom év alatt a másodlagos szexuális jellemzők gyorsan megváltoznak - az emlőmirigyek nőnek, a derék csökken, a test alakja lekerekített, és így tovább.

A pubertás kora a lányoknál

A lányok pubertás kora a következő:

 1. A pubertás megjelenése körülbelül tizenegy vagy tizenhárom év.
 2. A pubertás vége a tizenhét-tizennyolc éves korban következik be.

A serdülők több kategóriája is megegyezik. Az egyik lány belép a korai pubertás korszakába, és ennek megfelelően korábbi és a pubertást érinti. Ezeket a tizenéveseket gyorsítóknak hívják. A nőknél a pubertás kezdete az emlőmirigy növekedése formájában kilenc - tíz-tizenegy éves korban figyelhető meg. A növekedés növekedése körülbelül egy évvel korábban történt. Ennek megfelelően az első menstruáció megjelenése a fenti lányoknál tíz-tizenegy.

A serdülők egy másik kategóriájában a pubertás kialakulása csak tizenhárom-tizennégy-tizenöt évig késik. Ez a növekedés késleltetésében és a másodlagos szexuális jellemzők kialakulásában nyilvánul meg. Az első menstruáció ebben a lánykategóriában 13, 14 vagy 15 év alatt jelenik meg. Ennek megfelelően a pubertás időszak későbbi korban ér véget, tizennyolc évesen. Az ilyen serdülőket késleltetőnek nevezik, vagyis fejlődésük lelassul, ami teljesen normális és genetikailag kondicionált.

A lányoknál azonban vannak bizonyos fejlődési rendellenességek és hormonális rendellenességek, amelyek a pubertás és a menstruáció megjelenését okozzák. Ezért, ha nincs jele a pubertás tizennégy-tizenöt éves és a havi nem kezdődött meg a tizenöt évet, célszerű megmutatni a lány képzett nőgyógyász és endokrinológus.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17]

A pubertás jelei a lányokban

A lányok pubertás jelei a következőkben nyilvánulnak meg:

 • Éles ugrás a növekedésben - egy lány évente akár tíz centiméterre is nőhet. Ugyanakkor a lányok felülmúlják társaik - fiúk növekedését. A növekedési különbségek összehangolása a tizenhét-tizennyolc éves korban történik, vagyis a lányok pubertásának végére. Ekkor a lányok megállnak a növekedésben, abban az időben, amikor a fiúk tovább nőnek.
 • A pubertás kezdeti szakaszában egy tizenéves lány alakjában bekövetkezett változás a végtagok hosszának növekedése a törzs hosszával összehasonlítva. Emiatt a test arányaiban változás következik be, ami vizuális benyomást kelt az inkoherenciáján.
 • Később kialakulnak a másodlagos női szexuális jellemzők. Először is, az emlőmirigyek növekedni kezdenek. Ezután egy idő után sima, szőrös haj jelenik meg a pubiszen. Rövid idő múlva a szőrös haj szerkezete megváltozik - hullámosodik. Az alábbi változások a lány testében befolyásolják a hónaljszőr megjelenését.
 • A kis és nagy szájszárazság növekedni fog.
 • Hamarosan jön az első menstruáció - Menarche.
 • A lány megjelenésének változása folytatódik - a combok térfogata nő, a derék vékonyabb lesz, a vállak már igen, az alak pedig kerek, sima vonalakat kap, amely a női testre jellemző.
 • A lány karján és lábán lévő haj mennyisége nő, sötétebbé válik.
 • A lány testének hormonális rekonstrukciója megváltoztatja bőrének és hajának megjelenését. Megkezdődik a bőrön található faggyúmirigy aktiválása. Ezért a bőr és a haj egyre zsírosabb; a lány arcát, nyakát és hátulját piros pattanások és mitesszerek borítják.
 • A lány testében a zsír teljes hány százaléka nő, és a zsírlerakódások, elsősorban a medence, a has és a csípő esetében láthatók.

A pubertás lányok szakaszai

A lányok pubertásának szakaszai összefüggenek a pubertás minden jele megjelenésével.

 • A növekedés éles ugrása - egy normálisan fejlődő lányban a növekedés ilyen növekedése körülbelül tizenegy év. Mielőtt az időszakban mintegy 7-8 éves lány adunk a növekedés 5-6 centiméter évente jön a pubertás kor jelzi a növekedés nyolcról tízre centiméter évente. Ebben az időben a gyermek olyan gyorsan nő ki az újonnan vásárolt ruhákból és cipőkből, hogy nemcsak a szüleit, hanem a lányt is meglepte.

Ebben az időben az éves súlygyarapodás 4-9 kilogrammra tehető, bár ekkorra a szokásos súlygyarapodás átlagosan két és fél - három és fél kilogramm volt.

A növekedés növekedése befolyásolja a gyermek étvágyának növekedését és az elfogyasztott táplálék mennyiségét, mivel az ilyen átalakítások nagyobb energiaáramlást és építőanyagokat igényelnek.

 • Az ilyen változások előfordulhatnak korábban, körülbelül kilenc év alatt azokban a lányokban, akik korábban alakultak, mint társaik.
 • A jövőben a medence és a csípő nagysága megnő, ami másodlagos szexuális jellemzők kialakulására utal. Előfordul, hogy ilyen változások kilenc évesen következnek be.
 • A lány testének további változásai az emlőmirigyek növekedésében nyilvánulnak meg. Először is, a mellbimbó és a mellbimbó körüli porszívó nő. Hat hónap alatt - egy év alatt a mellek olyanok, mint a kicsi kúpok. Jelenleg nem ajánlott melltartót használni, amely megakadályozhatja az emlőmirigy kialakulását.
 • Körülbelül, az első menstruáció megjelenése előtt az egész mellnyúlvány méretének növekedésével és alakja alakul ki, hasonlóan a felnőtt nők emlőmirigyéhez. Ez általában az első menstruáció megjelenésekor következik be. Ebben az időben érdemes viselni az első melltartót, ami hozzájárul a lány mozgásának kényelméhez.
 • A tizenkét-tizenhét éves korban folytatódik a másodlagos szexuális jellemzők kialakulása: a pubic régióban haj nő és derék alakul ki, amely jellemző a női test felépítésére. Az elsődleges szexuális jellemzők is fejlődnek - a külső nemi szervek (kicsi és nagy száj) növekedése nő.
 • Számos bőrváltozás társul a faggyú szekréció aktiválásához. Az ilyen "újításokat" a lány testének hormonális és fizikai változásai okozzák. A faggyú mennyiségének növekedése provokálja a piros pattanások megjelenését a lány bőrén és a pattanásokon, valamint a magas zsírtartalmat is.

Az ilyen változások nem kedvelik a felnőtt lányokat, akik nagyon aggódnak a megjelenés romlásával kapcsolatban. A szülőknek meg kell konzultálni fodrász és kozmetikai megszerzésére irányuló speciális samponok és kozmetikai termékek a bőr számára, amely segítségével fenntartani a jó kondíció, a bőr és a haj, valamint fenntartani a vizuális lányok. Nem feltétlenül szükséges a speciális kozmetikai bőrkezelési eljárások a kozmetológus irodájában. Ezenkívül a felnőtt lánynak tanítani kell a gondos személyes higiénia szabályait, hogy ne okozza a bőr és a haj romlását.

 • Az első menstruáció megjelenése menarche néven. Ez a tény azt jelenti, hogy a lány már szexuálisan érett, vagyis képes reprodukciós funkcióra. Először - két évig - a menstruációs ciklus sokszor instabillá válik. Ez a vérzés rendezetlen ritmusa, ereje és időtartama miatt nyilvánul meg. Miután a havi periódusok ciklikusakká váltak, elmondhatjuk, hogy a lány készen áll arra, hogy elszívja és szüljék egy gyermeket (de csak fiziológiai szempontból, és nem pszichológiai és társadalmi).

Amint azt fentebb megjegyeztük, az első két évben a lányok menstruációja rendezetlen ciklusban van, vagyis eltérő természetű eltérések jelennek meg. Ezek a tulajdonságok nem sértik a lány normális fejlődését, hanem olyan ingadozásoknak tekinthetők, amelyek nem lépik túl a pubertás szokásos fiziológiai állapotát. Először is a menstruációs ciklus rendszerességének megsértésére vonatkozik, amelynek két fázisa van. Abban az időben, amikor a menstruációs vérzés csak csak megkezdődött, az elsődleges tojások nem tudnak érlelődni a végéig, ezért az érett tojások elkülönülnek a petefészkektől. Ebben az esetben egy sárga test kialakulása egyáltalán nem fordul elő, vagy kevéssé fejlett, ami nem ösztönzi a lány vérében előforduló megnövelt progeszteron tartalmat.

A menstruációs ciklus első fázisa a méh nyálkahártyájának növekedését eredményezi (endometrium), ami az ösztrogének hatása alatt következik be. Ez kellemetlen érzést és hosszan tartó méhvérzést idézi elő. Körülbelül öt-tíz százaléknyi lány tapasztalható hasonló megnyilvánulásokban.

Néha a menstruáció nem minden hónapban, de két vagy három hónapos megszakítással megy végbe. Lehetséges, hogy a menstruációs ciklusok egyéb szabálytalanságai megnyilvánulnak, de az ilyen eltérések, amint már említettük, néhány év elteltével eltűnnek.

Nagyon fontos a havi megjelenés időszaka, hogy felkészítse a lányt időszakos vérzésre. Meg kell mondani a lánynak a hormonális változásokat a testében, hogy a teste már kész reprodukciós funkciókra. Ilyen beszélgetést a lány és / vagy a nőgyógyás anyja végezhet. Szükséges felkészíteni a lányt annak elfogadására, hogy a menstruáció közös jelenség a nők életében. De ha a vérzést fájdalom és más kellemetlen érzések kísérik, amelyek megzavarhatják a lányt és kellemetlenséget okozhatnak, konzultálni kell egy speciális nőgyógyászral.

Szükség van egy lányra is beszélgetni a szexuális aktivitás korai megindításának és esetleges terhességének veszélyeiről, ami ebben a korban tragikus következményekkel jár.

 • A menstruáció kezdete óta a lány növekedésének növekedése nem fordul elő gyorsuló ütemben. Ebben a korban átlagosan tizenhárom év alatt a növekedési ráta évente másfél-két és fél centiméterre csökken.
 • Évesen 14-16 alakja egy lány kezd női körvonalai - amellett, hogy a már felnőttek mellek és elkezdi vékony derék kerek csípő, a medence nő, megváltoztathatja alakját a lábak, és így tovább. A hónalj területén haj van. A havi ritmusos lesz. A csontrendszer fejlődése, a csontok növekedése leáll.

Egy lány higiéniájának fenntartása érdekében arra kell tanítani, hogy hogyan használjon borotválkozási gépet a nők számára, hogy a haját a hónalj alatt borítsa. A szőrszálakat nem szabad kizárni, mivel ez nem szükséges ebben a korban.

A korai pubertás a lányoknál

A korai szexuális fejlődés a másodlagos szexuális jellemzők kialakulása és a menstruáció megjelenése (egyes esetekben) a lányoknál tíz év alatt. Az ilyen fejlődési formák, amelyek valamivel megelőzik a normát, nem tekinthetők eltérésnek vagy sérelemnek. Ezért elmondható, hogy egyes lányok esetében a fejlettség enyhe előrehaladása a norma egyik változata. A fejlesztés ilyen jellegzetességei a lányok gyorsítóiban játszódnak le, amelyek kortársaktól korai fizikai, szexuális, pszichológiai és érzelmi fejlődésektől különböznek.

A korai pubertás a lányokban nem zavarhatja a szülőket. De ezekben az esetekben ajánlott speciális beszélgetéseket folytatni, amelyek megmagyarázhatják a lány testének változásait és megtanulhatják személyes higiéniai készségeit.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22]

Idő előtti pubertás a lányoknál

A koraszülött pubertást a másodlagos szexuális jellegek (vagy azok egy része) teljes sorozatának kialakulása jellemzi a lányok nyolcéves korában. Néha ebben a korban megjelenik a menarche - az első menstruáció. A lányok korai pubertásának számos formája létezik:

 1. Valódi idő előtti szexuális fejlődés. A korai fejlődés ilyen formáját agyinek tekintik, vagyis az agyban előforduló folyamatoknak köszönhetően. A pubertás kialakulásának korai szakaszában a hypothalamus vagy az adenohipofízis tevékenységének korai manifesztációja, amely felelős a reproduktív funkciókért. Ezeknek a mirigyeinek a aktivitása stimulálja a luteinizáló hormon (LH) és a tüszőstimuláló hormon (FSH) termelődését.

Az LH aktiválása az ösztrogén termeléséhez vezet a lány testében, ami a pubertás miatt megváltozik testében. Az FSH aktivitása a petefészek tüszögeinek növekedését és érését eredményezi.

Az igaz koraszülött pubertás számos jellemzővel rendelkezik:

 • természeténél fogva szexuálisan, vagyis genetikailag és ivadal jelölt női nemhez kapcsolódik;
 • teljes annak megnyilvánulásai, amely jellemzi a jelenléte thelarché (növekedés emlő mirigyek), adrenarche (megjelenése ágyéki és hónaljszőrzet) és felgyorsítja a növekedés üteme a test.
 • teljes, azaz a menarche korai megjelenése jellemzi.

A valódi koraszülött pubertás agyi formái okozhatnak olyan fertőzéseket, amelyeket egy év alatt egy lány viselt. Az ilyen megnyilvánulások vezetnek és az agy szerves elváltozásait, amelyek a hypothalamusra nyomnak, valamint bizonyos problémák, amelyek az anyai terhesség idején keletkeztek.

Nemcsak a korai pubertás agyi formája, hanem alkotmányos formája is. A pubertás utolsó formája ritkább és örökletes jellegű.

Hamis idő előtti szexuális fejlődés

Ez a korai érés az ösztrogének fokozott szekréciója a mellékvesékben vagy a petefészkekben. Az ösztrogént vagy gonadotrop hormonokat tartalmazó lányok gyógyszereinek használata szintén hamis pubertás megjelenését idézi elő.

A korai fejlődés hamis típusát, mint az igazi, a lány gyorsuló növekedési rátája jellemzi. De a hamis fejlõdésnek mindig van egy hiányos jellemzõje, amely korai menarche hiányában nyilvánul meg. A hamis fejlõdés mind az izo-xaxi, mind a heteroszexuális típusban történhet.

A hamis izo-szexuális fejlődés típusa (női típus szerint):

 • gyors növekedési ütem;
 • emelkedett az emlőmirigy;
 • közönséges haj, inguinalis zónák és hónalj.

A hamis heteroszexuális fejlõdés jellemzõi (férfi):

 • nyolcéves koráig nő a csiklónövekedés, amely a péniszhez hasonlít;
 • a felső ajak és az álla területén központi idegrendszeri haj;
 • a csontok gyorsabban fejlődnek, mint az iszappális típusokban fejlődő lányok;
 • a zsíros réteg a férfi típus szerint oszlik el.

Meg kell jegyezni, hogy a heteroszexuális fejlettség ritka, és hormonális zavarok okozzák a lányok testében, akik hormon androgén készítményeket kaptak. Ha a szakemberek időben fellebbeztek, a lány fejlődésében való eltérések visszafordíthatók a női csatorna irányába. A helyes gyógymód-kezelés, amelyet hosszú ideig végeznek, teljesen visszaállíthatja a lány megfelelő szexuális fejlődését. A mellkasi mirigyek időben alakulnak ki, a menstruációs ciklus időben létrejön. A jövőben a gyógyított lány reproduktív funkciói megmaradnak, képes lesz a baba jól elszaporodni és elviselni, és normálisan szülni is. Ha elhanyagolja a kezelést, akkor a lányok női típusának fejlődése egyáltalán nem megy.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28]

Nem tökéletes korai szexuális fejlődés

Ezt a korai pubertást a felesleges gonadotrop hormonok lányában való megjelenése okozza. Az ösztrogén erőteljes növekedése szintén hasonló szexuális fejlodéshez vezethet.

A hiányos koraszülött pubertás jellemzői:

 • nem jár gyorsított növekedési rátával;
 • csak az emlőmirigy képződik, más másodlagos szexuális jellemzők megjelenése nélkül;
 • csak az ágyék, közönséges és axilláris zónák embriológiája van, anélkül, hogy más másodlagos szexuális jellemzők alakulnának ki.

Különböző természetű betegségek, amelyek a korai szexuális fejlődés megjelenését idéznek elő. Ilyen betegségek közé tartoznak:

 • a follikuláris petefészek-ciszták megjelenése,
 • a petefészek-daganatok jelenléte,
 • az elsődleges hypothyreosis megjelenése,
 • McKun-Albright szindróma,
 • Russell - ezüst szindróma.

Ilyen betegségeket a véres váladék megjelenése jellemez, amely hasonlít a menstruációs vérzésre. De a másodlagos szexuális jellemzők nem fejlődnek.

Filmek a lányok szexuális érleléséről

Filmek a pubertás lányok ajánlott megtekinteni az anyja vagy más felnőtt nő, ami megmagyarázhatja a lány bármilyen furcsa vagy kellemetlen helyzetbe a pillanatokat. A szülők arra ösztönzik, hogy együtt böngészni a gyermek, hogy a film a saját, hogy biztosítsák a szívességet, és a személyzet hiánya és információk, amelyek véleménye szerint anya vagy az apa, a korai lányuk. Kezdjük elnézni ezeket a filmeket olyan korban, amikor a pubertás lányok első jelei voltak, és amikor érdeklődött az ilyen kérdések iránt.

A lányok szexuális érleléséről szóló filmeket a következő dokumentumfilmek és rajzfilmek képviselik:

 • A film a alakításáról és védelméről a szaporodási funkció lányok Amikor egy lány felnő ... „amely elnyerte a fődíjat a jelölést” Applied animáció „Open Szuzdal Fesztivál suzdal 2003. A film az Orosz Egészségügyi Minisztérium és a Gedeon-Richter gyógyszergyár támogatásával jött létre.
 • A "Maiden ereje" dokumentumfilm a Discovery csatornáról.
 • Az Egyesült Királyságban 1998-ban előállított dokumentumfilm "Az emberi test. Szexuális érés. "
 • A 2008-ban létrehozott dokumentumfilmet "A szexről - a pubertásról".

trusted-source[29], [30], [31], [32]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.