^
A
A
A

Hogyan növelhető az önbecsülés az árulás után?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Minél magasabb az önbecsülés, annál könnyebben tudunk kommunikálni másokkal. Biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk új lehetőségekkel rendelkezni.

De az önbecsülés változékony változó. Érdemes megtapasztalni legalább egy erős sokkot, és máris gyorsan repül. Egy nő számára ilyen sokk gyakran elárulja az embert. Hogyan növelhető az önbecsülés az árulás után?

Tegnap már magabiztos volt magáról, érezte szeretett, és ma már egyetlen érv zúzta össze.

Természetesen ilyen stresszes helyzet után nem könnyű megtenni. Mindig úgy tűnik, hogy a rivális jobb, szebb és fiatalabb. És saját méltóságuk olyan kicsi, hogy hihetetlenül nehéz megtalálni.

És használhatatlan, ha csak úgy teszel, mintha bízol magadban, elrejted a sebesült büszkeséged. Az alulbecsült önbecsülés könnyen felismerhető a gesztusok, a jelek és a szemek által.

Az önbizalomnak belülről kell származnia. Higgye el, hogy nem rosszabb, mint mások, és a többiek elhinni fogják!

10 tipp, hogyan lehet növelni az önbecsülést az árulás után
Számos
Egyszerű tipp, hogy hogyan növelhető az önbecsülés az árulás után. Gyors visszatérés a "régi énhez" valószínűtlen, hogy ki tudjon dolgozni, de a tudatos lépések e cél elérése érdekében szükségszerűen hasznára válnak.

Tipp 1. Ne hasonlítsa össze magát az ellenfelével

Bizonyos módon elveszíted, valamilyen módon nyersz, de mindig így lesz, mert nincsenek azonos emberek a világon. A másokkal való összehasonlítás tudatosan haszontalan foglalkozás.

Tipp 2. Jobb elemezni magad

Gondolj az erősségeire és gyengeségeire. Természetesen először csak hibákat találsz - ez normális. Emlékezzen méltóságára, jegyezze fel a jegyzetfüzetedben az összes elért eredményét és a karakter tulajdonságait, amelyek segítettek ezeknek a sikereknek.

Tipp 3. Ne hibáztasd magad

Ha az árulás részben a hibád miatt következett be - ez nem ok arra, hogy meggyőzzük magát az életed hátralevő részében. Mindenki hibázik. Bocsáss meg nekik, vonja le a megfelelő következtetéseket, és ne ismételje meg ezeket a hibákat a jövőben.

Tipp 4. Ne zárd be magad, ne aggódj pozitív és optimista emberekkel

Kommunikáljon gyakrabban azokkal, akik felvidítanak, és javítják a hangulatot. Így sokkal biztonságosabbá válik.

Tipp 5. Készítsen egy listát az erősségeiről

Kérd meg minden barátaitól, hogy levelet írjon arról, hogy mit értékelnek és szeretnek. Rendszeresen olvassa újra ezeket a kísérteteket és listát. Így fokozatosan elmozdulsz a gondolattól, hogy nincs érdem.

Tanácsok 6. Mosolyog idegenekkel, és ne utasítsd el a bókokat

Vegyük a szabályt - minden nap egy mosolyt adunk egy idegennek.

Azt javaslom, kezdődjék a kisgyermekek - csaknem mindig mosolyognak vissza. Ez egy igazi töltés a pozitív!

Akkor mosolyoghat a férfiaknál - ez nem csak pozitív, hanem egy kis adrenalin-hullám. Ne légy zavarban, ha bókokat mondanak neked: ha azt mondják, akkor megérdemli őket! És az egyszerű flörtölés általában az alacsony önértékelés legjobb gyógymódja!

Tipp 7. Szeresd a megjelenését

Megjelenésünkben mindig van valami természetes hiba, amellyel csak be kell fogadnunk. De ha a hiányosságokat kijavíthatja - cselekedj! Hajtson végre olyan frizurát, amely tetszik, vegyen fel egy megfelelő sminket, frissítse a ruháját, feliratkozzon a fitnessre.

Tanácsok 8. Fejlesztés

Az önbecsülés összetett fogalom. Az önbizalom megtapasztalása érdekében folyamatosan dolgoznunk kell magunkon.

Ráadásul nem tudja elhalasztani a fejlődését. A nem realizált tervek csak súlyosbítják az alábecsült önbecsülését. Amint volt egy ötlet, hogy tanulni egy idegen nyelvet, vagy menjen a főzés tanfolyamok - azonnal járjon el!

Folyamatosan elfoglalja magát hasznos tevékenységekkel, és akkor az önbecsülés virágozni fog. Érezze magát népszerű és érdekes embernek!

Tanácsadás 9. Rendszeresen mondja el különböző állításokat

Az állítások motiváló kijelentések. A legegyszerűbb - "Megérdemlem a boldogságot!", "Én sikerülni fogok!", "Szép és okos vagyok!" és így tovább. Először is, vonakodsz mondani ezeket a kifejezéseket. De legyen tartós, időről időre meggyőzni magad. Hamarosan ő maga őszintén hinni fog benne!

Tipp 10. Tegye meg, amit szeret

Nehéz élvezni az életet és szeretni magát, ha valami unalmas dolgot csinálsz. Töltse ki életét érdekes eseményekkel és találkozókkal.

Menj a moziba és a színházakba, olvasd el a könyveidet, ismerkedj meg barátaiddal, utazgatok, új ételeket kóstolhatok. Röviden, az életedben nincs helye az önpusztító önérdeknek.

Emlékszel arra, hogy Munchausen báró hogyan húzódott ki a mocsárból egy pigtailhez?

Így segíthetsz magadnak - növelni az önbecsülését és újra magabiztosodni a körülményektől függetlenül.

A legfontosabb dolog az, hogy beilleszkedj a sikerre, és emlékezz rá, hogy a boldogság a kezedben van!

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.