^
A
A
A

A tudósok sikerült meghatározni a különbséget a szeretet és a vágy között

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

21 June 2012, 13:44

A tudósok először a történelem során képesek voltak meghatározni a különbséget a szeretet és a vágy között a neurológiai szinten. Kiderül, hogy ezek az érzések befolyásolják az agy különböző területeit .

A kanadai Concordia Egyetem kutatói 20 különböző kísérletet végeztek, amely lehetővé tette számunkra, hogy megállapítsuk, hogy a szerelem és a vágy aktiválja a striatum különböző területeit (az agy sztriatuma). A vágy befolyásolja az örömökért felelős területet, és a szeretet aktiválja azt a zónát, amely meghatározza az örömök jelentését.

A kísérlet során az önkénteseket vagy erotikus képeket mutattak be a férfiak és a nők felé, hogy felébresszék a vágyat, vagy a szeretettek fényképét. Mindez segítette előidézni a szeretet tudományos képletét.

Kiderült, hogy a striatum mindkét érzelem előfordulása alatt vesz részt. De ha a vágy aktiválja azt a zónát, amely felelős az ízletes ételek (vagyis a tiszta öröm) megválaszolásáért, akkor a szeretet szintén részt vesz egy másik részben. A tudomány úgy véli, hogy felelős azért, hogy értékelje azokat a dolgokat, amelyeket szeretünk. Ez azt jelenti, hogy egy személy nem csak fizikai attrakciót tapasztal valakinek, hanem azt is megérti, hogy mennyire jelent neki ez a személy. Ami a szeretet.

A szeretet azonban nem tudományos szempontból "tiszta" érzést kap. A szeretetért felelős sztriatum egy része felelős a drogfüggőség kialakulásáért is, a Journal of Sexual Medicine című folyóirat szerint. Most nyilvánvalóvá válik, hogy miért oly gyakran nevezik a szeretetet drognak.

A tanulmány szerzői szerint a szeretet olyan szokás, amely a szexuális vágy újragondolásakor és különleges értéket nyújtva alakul ki. Más szóval, nagyszerű érzés merül fel, amikor szexuális vágyunk tárgya nemcsak mint potenciális szexuális partnerré válik kedves számunkra. Ez a szerelem modern formája.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.