^
A
A
A

A statisztika meghatározta a legveszélyesebb ausztrál állatot

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

07 February 2017, 09:00

Ausztrália nemcsak a kényelmes és meleg éghajlat, a korallzátonyok, a Harbour Bridge, hanem a nagyon veszélyes állatok tömege miatt is ismert.

Ausztráliában rendkívül veszélyes állatvilággal találkozhat: halálos mérgező hüllők, pókok, rovarok, krokodilok és tengeri ragadozók - cápák.

A Melbourne-i Egyetemen Ph.D. Professzor R. Welton professzor megpróbálta tisztázni, hogy az ausztrál diverzitás mely állatot jelent az ember számára a legnagyobb veszély. A statisztikai elemzések eredményei nagyon meglepették.

A tanulmány során a tudós összehasonlította az Ausztrália Egészségügyi és Szociális Biztonsági Intézetének kórházi kezelésével kapcsolatos információkat a 2000-2013 közötti időszakra vonatkozóan.

Megállapítást nyert, hogy ezen hosszú idő alatt 27 embert öltek meg és öltek meg kígyók. Körülbelül ugyanannyi ember halt meg a rovarok, mint a darazsak és a méhek harapásától. A mérgező pókok harca több mint tizenegyezer embert kapott a kórházi ágyakba, de egyikük sem halt meg 1999 óta.

Tizenhárom évig 26 ausztrál halt meg a cápák támadása miatt, és 19 - a krokodilok harapása miatt.

A legtöbb haláleset, nevezetesen a hetvennégy, a lovak harapásának eredménye. Úgy tűnik, hogy a lovak tiszteletreméltó és biztonságos állatok Ausztráliában. Mindazonáltal több halált okoztak, mint a többi nagyon veszélyes lény.

Emlékezzünk: korábban szakértők lettek az ausztrál állatvilág legveszedelmesebb képviselőinek listája:

  • A kék szemű polip, amely 26 egészséges embert küld egy világba saját harapásával, és méregét erőteljesebbnek ismerik fel, mint a cianid, 10 000-szer.
  • A tigris kígyó egy két méteres hüllő, amelynek harapja zsibbadást, bénulást és halált okoz.
  • Tizenhárom veszélyes pók "fekete özvegy", amelynek veresége sok kellemetlen tünetet okoz, beleértve a parézist, a paresztézist és még a mentális zavart is.
  • Spider Atrax, akinek a harapása halálos az emberekre.
  • Egy crested tengerparti krokodil - a harapása erősebbnek tekinthető, mint egy fehér cápa. A krokodilok támadják az embereket a part közelében, vagy egy sekély tengerparti mélységben.
  • A sivatagi kígyó, a Taipan, amely akár száz embert képes megölni egy adag méreggel, mivel a mirigyek szekréciója szinte 180-szor mérgezőbb, mint a kobra.
  • A cápa bikák viszonylag lusta lények, ami nem mondható el a hímeknek, akik még túl agresszívek és támadtak, beleértve az embereket is.
  • Kubomeduza és a medúza Irukandzhi olyan könnyű áttetsző kis medúza, amelynek harapása elviselhetetlen fájdalmat és halált okoz.

Welton professzor, aki sok időt töltött statisztikai tények tanulmányozásával kapcsolatban, megjegyezte, hogy munkája teljesen gátolta az ausztrál állatok terjedelmének és kategóriáinak sztereotípiáját. Végtére is, a lovakat nem vették figyelembe előtte, mint az állatok, amelyek veszélyt jelentenek az embereknek.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.