^
A
A
A

Németországban a bélbetegség epidémiája dühöngő

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

25 May 2011, 23:00

Már 460 fertőzéses esetről ismert. Szerda, Schleswig-Holstein klinikájának orvosa megerősítette, hogy egy beteg halt meg a fertőzéstől. Az orvosok azt is gyanítják, hogy ugyanaz a Escherichia (E. Coli) baktérium okozhatta volna a másik két beteg halálát.

Valójában a betegség kórokozója sokáig ismert volt. 1985-ben Németországban regisztrálták a "hemolitikus uremiás szindróma", vagy "Gasser-kór" néven ismert első járványt. Később kisméretű helyi zászlók jelentek meg. Azonban mi történik most az intézet alkalmazottja szerint. Robert Koch, először figyelik.

Súlyos betegek az intenzív osztályon vannak. Sokan kómában vannak, egyesek műtétet végeztek a vastagbél egy részének eltávolítására. A betegséget súlyos tünetek kísérik - véres széklet, vérszegénység, a vörösvértestek csökkenése.

Szerint az interjúk "RG" az intézet. Robert Koch, egy ilyen agresszív faj ebben a baktériumban még nem találkozott. Elterjedése rendkívül gyors. Nagyon aggódik a beteg korától és nemétől. Korábban a betegek körében elsősorban olyan gyermekek voltak, akiket a parányi háztartásban kis szarvasmarhák okoztak. Most már többnyire felnőtt nők. A fertőzés inkubációs ideje 5-7 nap.

A legtöbb esetet Észak-Németországban regisztrálják. A hamburgi szövetségi államban már több mint száz, méghozzá együtt Alsó-Szászország és Bremen földjén. 26 ügyet regisztráltak Frankfurtban. Minden beteg fertőzött az egyik étkezdében az biztosítótársaságok. Mindkét étkező már lezárt. Az Intézet képviselője szerint. Robert Koch, egyes termékek valószínűleg az ország északi részéből érkeztek az ebédlőbe.

Jelenleg az intézet munkatársai keressék a betegség forrását. Általában a kórokozót az állatok ürülékében találják meg - tehenek, kecskék, lovak. Ahol eljutott az élelmiszerláncba, rejtély. A "RG" tárgyalópartner szerint ezek a baktériumok általában nyers, feldolgozatlan ételekkel lépnek be az emberi szervezetbe.

Az intézet egyedüli dolog, amit az intézet szakértői biztosan kizárnak, a nyers hús és a tej. Az elhunyt nő szinte nem eszik húst. A többi beteg főleg zöldséget és gabonaterméket fogyasztott.

A kórokozókat olyan szokásos kontaktuson keresztül lehet továbbítani, akik nem követik a személyes higiéniát, és a mosdó meglátogatása után nem mossák le a kezüket. A szakemberek azt is gyanítják, hogy a bérlő nem mosható a nyers húsdarabok vagy konyhai kések levágása után. Bár az egyetlen intézkedés a fertőzés ellen, a kéz és a konyhai edények alapos tisztításával lehet.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.