^
A
A
A

A jelenlegi tél egy új jégkorszak kialakulását kezdte

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

09 February 2017, 09:00

Az Egyesült Királyság tudósai magabiztosak abban, hogy ez a tél lesz a következő kis jégkorszak kezdete.

Az utóbbi években a telek egyre melegebbé vált, ami számos okot ad aggodalomra a globális felmelegedés veszélyével kapcsolatban. Azonban a brit kutatás Northumbria University szakértők úgy vélik, hogy a váratlanul hideg tél 2017 - nem véletlen meteorológiai jelenség, hanem teljesen természetes tény, és az emberek kell készülni az Advent egy új kis jégkorszak.

A tudósok szerint a hűtés pontosan 2017-től fog kezdődni, és fokozatosan, évről évre növekszik, 2030-ig elérve csúcspontját. A szakemberek ezt az információt a Nap tevékenységének lassú csökkenésével társítják, ami a következő tizenhárom évig a jelenlegi tevékenység mintegy 60% -ával fog csökkenni.

"Blame" a napsugárzási foltok csökkenésében . Ezek a foltok, maximális koncentrációjukban, korábban a bolygónk hőmérséklet-indexének növekedését eredményezték. Jelen pillanatban a Nap felszínén a tudósok szokatlanul kevés ilyen foltot figyelnek meg - ez a legkisebb koncentráció a múlt században.

A brit tudományos szakértők véleményük szerint egyhangúak: a nap lámpájának tevékenysége játssza a vezető szerepet a Föld éghajlati helyzetének alakításában. Minden más tényező másodlagos jelentőségű, és nem képes jelentősen befolyásolni a bolygónk átlagos éves hőmérséklet-indikátorát.

Az Egyesült Királyság kutatói elismerik, hogy nem feltétlenül innovatívak: 2015-ben az orosz szakértők rámutattak arra, hogy a Földön a légköri hőmérséklet emelkedése ideiglenes lehet. Erre a következtetésre jutottak, miután alaposan tanulmányozták az Elgygytgyn Chukchi tó földi tömegeit, amely legalább 3,5 millió évvel ezelőtt alakult ki a meteorit után.

Tájékoztatásul: az utolsó kis jeges időszakot a Földön 1645 és 1715 között rögzítették. Ezeket a jelenségeket 300-400 évente ciklikusan ismételjük meg. Nem szabad összekeverni a szokásos jeges időszakot egy rövid idővel: az emberiség minden bizonnyal fennmarad, de készen kell állnia a lassú hőmérsékletcsökkenésre. Mint fenyegeti?

Az utolsó kis jeges időszak alatt rekord alacsony hozamot regisztráltak, a lakosság szó szerint éhezett. A hóesések száma növekedett - még azokban az országokban is, ahol a priori havat nem tartották be. A Boszporusz és az Adriai-tenger fagyasztása - ez a jelenség klimatikus kataklizma.

Az ilyen előrejelzések mellett azonban nem lehet teljesen elfelejteni a globális felmelegedést : az emberi tevékenység az elmúlt évszázadok során megváltoztatta a légkör összetételét és különösen az üvegházhatású gázok százalékos arányát. Ezért a természetes "természetes" folyamatok egy adott személy "hozzájárulásával" együtt járva kiszámíthatatlan következményekkel járhatnak a bolygón, amelyeket természetesen a tudósok a későbbi tanulmányaik során figyelembe vesznek.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.