^
A
A
A

A harag megakadályozása? Készüljön fel a kezedre

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

24 June 2016, 09:00

A szakértői csapat a nemzeti kutatóegyetemi az USA-ban (Kalifornia) és egy privát kutatási American University (Illinois) azt találták, hogy az emberi reakció, hogy a veszekedés segít meghatározni, hogy milyen betegségek alakulhatnak ki 15-20 év, és a tudósok szerint annak valószínűsége, hogy egy ilyen " előrejelzések "elég magas.

Szakértők rámutatnak, hogy az érzelmi ember, így szellőző érzéseit és a harag a jövőben is szívbeteg és a magas vérnyomás, és az emberek, akik visszafogják magukat, elnyomja a negatív érzelmek - a hátproblémák.

Az ilyen következtetéseket a szakértők végezték egy olyan kísérlet eredményeként, amelyekben 156 normál család vett részt. A tudósok 20 éve nyomon követték férjeik és feleségeik egészségét, és a tanulmányban részt vevők rendszeresen reagáltak az életükre szakemberek kérdéseire. Figyelembe vették a kísérleti személyek életkorát a kísérlet során (a vizsgálat végén résztvevők több mint 90 évesek voltak), a sportolás, az oktatás, a rossz szokások jelenléte.

5 évente, a résztvevők a szakértők jelenlétében beszélni egymással a témákban, amelyekben mindkét házastárs a saját szemszögéből, amely eltér annak második felében - így a tudósok provokált veszekedést között a pár. Ennek eredményeként, a cyborg konfliktus férj és feleség között, a kutatók nyomon a kifejezés az érzelmek a tárgyak (arckifejezések, hangerő, hangszín) és az azonosított kétféle magatartás során egy családi veszekedés.

 Az első viselkedési típusra a magas hangok, a harag (az ajkak meghúzása, a szemöldök vágása), a második típusú - "befogás", az érzelmek elnyomása, a szem eltávolítása közötti beszélgetés jellemezte.

Az alanyok egészségének további megfigyelései azt mutatták, hogy a túlnyomóan az első típusú viselkedésű emberek kezdték elterjedni a magas vérnyomást, a szívbetegségeket, a második típust, a hát és az izombetegségeket gyakrabban fejlődtek.

A szakértők szerint ez a tanulmány rendkívül hasznos, mert bizonyos "markerek" ismerete, amelyek a jövőben lehetséges egészségügyi problémákat jeleznek, számos betegség megelőzhető.

Egy másik érdekes tanulmány kimutatta, hogy a gyermek pszichológiai egészsége a szülői ölelések és csókok számától függ. Ezt a felfedezést a Michigan Állami Egyetemen végezték, és a szakértők biztosak abban, hogy minél több szülő csókolja és öleli meg gyermekeit, annál jobb a mentális és fiziológiai egészsége. Az eredményeket a kísérlet során nyertük, amelyben 10-17 éves gyermekek és serdülők vettek részt. Minden résztvevőnek külön naplófájlt kellett tartania, amelyben észrevette a szülők egészségi állapotát és kapcsolatát egymással és vele együtt.

Ennek eredményeként azt találták, hogy a családok, ahol a szülők barátságos, mutatnak szeretetet, a gyerekek kevésbé fogékonyak a betegségre, és a betegség esetén gyógyulási folyamat egyszerűbb és gyorsabb, és a visszatartó szülők (mind egymással, mind a gyermekkel kapcsolatos), nem segíti, hogy javítsák pszicho-érzelmi hátteret, és nem javította a gyermek fizikai állapotát. Az eredmények alapján a tudósok - még a veszekedés után is - azt javasolják, hogy megmutassák a gyermeknek, hogy a szülők szeretik őt, és egymást, anélkül, hogy érzelmeket éreznének az érzések.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.