^
A
A
A

A bőr egészségére baktériumok szükségesek

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

13 July 2018, 09:00

A bőrre kifejtett egészségre kifejtett hatást a talaj mikrobái gyakorolják. Képesek feloldani a verejtékből kilépő ammóniát, és megadják a bőrnek a szükséges biológiailag aktív anyagokat.

A napi bőrápolás biztosítja a baktériumok legmagasabb ártalmatlanítását a felületén. A legtöbb ember alkoholos kozmetikumokat és antibakteriális szereket használ. Természetesen csírák károsítja az egészséget bőrünk - szolgálhatnak példaként akne vagy más gyulladásos folyamatokat. Ezért a tisztaság a bőr egészségi állapotának garanciája, és a szennyezést és a mentesítést rendszeresen el kell távolítani.
 
De ne felejtsük el: hasznos mikrobák vannak. Az AOBiome-t képviselő amerikai szakértők szerint a nitrifikáló mikroorganizmusok nagyon hasznosak a bőr számára. Az ilyen baktériumok találhatók a talajban és a vízben, aktívan részt vesznek a biogeokémiai kerékpáros nitrogén. A nitritek és a nitrogén-monoxid a baktériumok metabolizmusának minősülnek. A szerepe ezeknek a vegyületeknek nagyon fontos: részt vesznek a szabályozás a gyulladás, sebgyógyulás során folyamatok, a változó vaszkuláris lumen, hogy megakadályozzák az autoimmun reakciók, stb Ezen kívül, a nitrifikáló baktériumok képesek semlegesíteni az ammónia szabadul fel a verejtékmirigyek, és zavaró a sav-bázis egyensúlyt. Bőrfelület. A kutatók elgondolkodtak azon, hogy mi történik, ha ezeket a baktériumokat "bejuttatják" az emberi bőrbe.

A kísérlethez önkénteseket hívtak meg: nagy mennyiségű baktériumot alkalmaztak a bőrükre, ahol talajbibrifikáló baktériumok voltak jelen. Néhány résztvevő tömeges placebót kapott. Két héten belül a résztvevők egyike sem használhatott semmilyen mosószert, a harmadik héten pedig minden egyes samponra és más tisztítási eljárásra a szokásos módon lehetett használni.

A kísérlet során a mikrobák szilárdan kialakultak a bőrön. Azokban az emberekben, akiknek bőrét mikrobiális masszával kezelték, a mikroorganizmusok DNS-ét 83-100% -ban detektálták. A tisztítószerek használata óta ez a szint 60% -ra csökkent. De, amint azt a szakértők megjegyezték, a résztvevők bőrfeltétele a mikrobiális tömeg alkalmazása után jelentősen javult. A résztvevők egészségét nem károsították.

Hogyan hatottak a baktériumok a bőrre? Először bioaktív anyagokat izoláltak és csökkentették a pH-értéket. Másodszor, közvetlenül befolyásolták a bőr mikroflórájának egyensúlyát. A kutatók megjegyzik, hogy a kísérlet kis léptéke ellenére az eredményt teljesen pozitívnak tekinthetjük. A legtöbb tudományos kritikus természetesen kiterjedtebb kísérleteket igényel, és több, különböző korosztályból álló résztvevőt von be. A tudósok úgy vélik, hogy további kutatásokra van szükség, elsősorban a mikroorganizmusok pozitív hatásának további bizonyítására.

Az információ elérhető az Amerikai Mikrobiológusi Társaság honlapján.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.