^

Egészség

Működési ligamentotomia

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A penis méretének növelésére szolgáló jelenleg ismert módszerek közül a leghatékonyabb a sebészeti korrekció. Más módszerek sem működnek (csodálatos kenőcsök, kompresszusok, bio-adalékanyagok), vagy rövid távú hatást gyakorolnak (vákuumszivattyú - egyszeri, injekció - legfeljebb 12 hónap + mellékhatások lehetősége). A konzervatív módszer egy speciális eszköz alkalmazása a pénisz meghosszabbítására, a hosszabbító, amely fokozatosan megnyújtja a baromfi test és a vérerek lágy szöveteit, de hosszú ideig (több mint hat hónap) művelet nélkül kell viselni.[1]

A pénisz ligamentotomia viszonylag egyszerű phalloplasztikus művelet, amely lehetővé teszi a normálisan működő nemi szervek hosszának növelését.

A sebészeti beavatkozás a pénisz belső részének a szubkután zsírszövetben rejtve történő felszabadulása, a porcszál kötődésével a gerinccsonthoz. Az így eltávolított korlátozás lehetővé teszi a szexuális szerv 3-5 cm-es meghosszabbítását. A műtét után annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy a kötés a bevágási vonal mentén az előző pozícióig együtt nőjön, a nyújtási eszközöket használják, de sokkal rövidebb ideig, mint a konzervatív kezelésnél.[2]

A pénisz ligamentotomia lehetővé teszi a pénisz fiziológiai paramétereinek megváltoztatását az életre. Ez pozitív hatással van az ember pszicho-érzelmi szférájára és szexuális életére.

Becslések szerint világszerte összesen 15.414 ligamentotomiás eljárást hajtottak végre, majdnem minden ötödik művelet Németországban történt. [3]

Ez a művelet sokkal egyszerűbb, biztonságosabb és olcsóbb, mint a falloprostetikumok, azonban ha egy ember súlyos erekciós zavarok formájában szenved a kis péniszméret mellett, előfordulhat, hogy nem hatékony.

trusted-source[4]

Az eljárás indikációi

A ligamentotomiát csak azoknál a betegeknél végezzük, akik elérték a többségi életkorot, és egészségügyi okokból kóros esetekben jelezhetők:

  • a péniszszalag kötőszöveti veleszületett vagy megszerzett proliferációja, amely nem teszi lehetővé az erek tagjának kiegyenesítését és az erekció fájdalmassá tételét (Peyronie-kór);
  • a pénisz testének üreges szövetének sejtkötegének kötőszöveti sejtekkel való helyettesítése (cavernous fibrosis);
  • mikropenisz, amikor a törzs nagy része rejtve van a bőr alatti zsírszövetben - a felépített szerv látható része kis méretű, ami objektíven akadályozza a szexuális életet; [5], [6]
  • pénisz sérülése;
  • dysmorphophobia - a pénisz nagyságával rendelkező ember obszesszív elégedetlensége (anatómia szempontjából teljesen normális) súlyosabb mentális betegségek hiányában (ha a felépített pénisz hossza 180 mm vagy annál nagyobb, a beteg megtagadhatja a sebészeti korrekciót). [7

Azok a férfiak, akik egy kis péniszről panaszkodnak, annak ellenére, hogy elég hosszúak, általában a pénisz dysmorphobia rendellenessége (PDD) vagy a kis pénisz (SPA) szorongása miatt szenvednek. Mindkét betegségben a férfiak folyamatosan alábecsülik péniszük méretét és túlbecsülik a többi ember átlagos méretét. [8]

A plasztikai sebészet indikációja a férfi nemi szerv hosszának növelésére az esztétikai megfontolásokból eredő vágy (ha nincs ellenjavallata), például a merev pénisz látszólagos hossza kisebb, mint 120 mm.

Készítmény

Az előkészítő folyamat az urológus konzultációjával kezdődik, aki megvizsgálja a pácienst, megtudja, hogy mi okozza a sebészi korrekciót, győződjön meg róla, hogy nem rendelkezik a vizeletszervek betegségeivel. A preoperatív vizsgálat keretében a beteg vérvizsgálatot végez: klinikai, glükóz, biokémiai összetétel, véralvadás, vércsoport és Rh faktor, a szifilisz, a hepatitis B és a C, HIV fertőzés. Korábban fluorográfiát és elektrokardiográfiát végez.

A műtét előtti vizsgálatok listája bővíthető a krónikus betegségek betegének jelenléte alapján.

A beteg beszél az aneszteziológussal, figyelmeztetni fogja, hogy mivel a műtétet általános érzéstelenítésben végzik, a hányás elfojtásának elkerülése érdekében nem szabad enni vagy inni a következő nyolc órában.

A művelet előestéjén meg kell borotválnia a szőrszálakat.

Technika ligamentotomii

Közvetlen sebészeti beavatkozás abban rejlik, hogy a péniszet egy bizonyos pozícióban tartó, felületes porcszegélyszalag bemetszése történik. Ez a manipuláció lehetővé teszi, hogy kihúzza a péniszet a méh alól, anatómiai integritásának sérelme nélkül.

A műveletet egy nyíláson keresztül hajtjuk végre, amelyet gyakran a sárgarépában (a középvonalban) vagy a pubis alsó részén végeznek, amikor a pénisz rejtett részének legnagyobb kioldódása szükséges. A hozzáférést általában a műtét előtt tárgyalják, és a feladat megoldásától függően határozzák meg.

A modern működési színházak gyakran endoszkópos berendezéssel vannak ellátva, és ebben az esetben mikro bemetszések készülnek.

A klasszikus módszer az, hogy levágja a szalagot és húzza a péniszet egy bizonyos hosszúságig, 25-50 mm-ig (a csomagtartó rejtett részének hosszától függően). A hosszúkás szerv feszesítése és rögzítése hordozóval.

Egy modernebb módszer magában foglalja a beteg zsírjának használatát, amelyet a műtét során felhalmozódó helyekből vettünk. A zsír a szétválasztott kötés üregébe kerül (lipofilling), amely elősegíti a szövetek gyógyulását, és a ragasztózsinórok megelőzése. Ezután a varrás kerül. A második típusú beavatkozás egy kicsit tovább tart.[9]

Az üreges testek teljes felszabadulása a szájcsontágból jelentős kockázatot jelent a pénisz neurovaszkuláris kötegeinek megszakítására, ami a pénisz denervációját és devaszkularizációját okozza. [10]

Közvetlenül a művelet kb. 30-60 percig tart, a beteg 24 órán keresztül marad a klinikán, sikereit azonban a megfelelő posztoperatív ellátás segíti, ami a második és szükséges lépés a pénisz meghosszabbításához.

Ellenjavallatok az eljáráshoz

A művelet végrehajtásának képessége nem számít, amíg a beteg 18 éves.

Nem lehet mentális betegség, vérzési tendencia, urogenitális betegségek, rosszindulatú daganatok és cukorbetegség.

A műtétet nem végezzük akut fertőző betegségek időszakában a betegben és / vagy a krónikus betegségek súlyosbodását.

Az eljárás utáni következmények

A ligamentotomia után általában a szexuális szerv funkciói (vizelés és erekció) teljesen megmaradnak, az izomszövet, a szalagok és az e funkciókért felelős edények nem érintik a műveletet. A ligamentotomia során a nyirokelvezetést nem szabad megzavarni, mivel a nyirokcsövek, ha helyesen végzik, nem szenvedhetnek. Azonban a működési terület enyhe duzzanata, valamint a hematomák. [11]A könnyebb átjutás a sárgarépán keresztül történik, a varratok gyorsabban gyógyulnak, a pubison levő metszést gyakran hematomák és puffadás okozza.

Az általános érzéstelenítés eredménye álmosság, a figyelemfelügyelet hiánya általában eltűnik egy nap alatt még a legérzékenyebb betegeknél is.

Komplikációk az eljárás után

Paradox módon ennek az eljárásnak a fő mellékhatásai a visszaesés, a pénisz rövidítése és a pénisz támogatásának hiánya az erekció során, ami nehézségekbe ütközik a szexuális kapcsolat és a behatolás során [12]. 

A komplikációk az eljárás után minden bizonnyal lehetségesek. Mindez - ez egy művelet. Nemkívánatos következmények esetén tanácsot kell kérni orvosával a szükséges intézkedések meghozatalához.

A kötés megszilárdítása a ligamentotomia után normális folyamat. A formáló heg mindig sűrű, később lágyul. A varratok körülbelül három hét alatt gyógyulnak. Valaki korábban, mások később.

Az öltések felgyülemlése a bakteriális fertőzésről beszél, és egyáltalán nem szükséges, hogy "a fertőzést a művelet során hordozzák." A betegnek lehetett krónikus fertőzési folyamata. Az antibakteriális gyógyszerek általában a fertőzéssel foglalkoznak. A megbeszéléshez orvoshoz kell fordulni.

A ligamentotomiát követő plakkok nem jelennek meg. Ezekből, ami a pénisz görbületét és fájdalmát okozza, megszabaduljon a műveleti módtól. Ez a rostos szövet növekedése az üreges testek fehérjében. Ezek előfordulásának fő oka a pénisz mikrotraumák (leggyakrabban a közösülés során) a mikrokromoszómák kifejlődésével, ahol a kötőszöveti helyek alakulnak ki. Ha a plakkok ismét megjelennek, először is meg kell jelennie az orvosnak, másodszor pedig az orvosral együtt gondolkodni, hogy mi okozza a megjelenését.

A ligamentotomiát követő heg is megjelenhet, mivel a műtét utáni hegek bármilyen művelet során kialakulnak. Idővel lágyabbak és eltéröbbek. Sok a beteg bőrének és a sebész művészetének minőségétől függ. A posztoperatív hegek reszorpciójához fizioterápiát és más módszereket használtunk. Ha a heg nagyon zavaró, forduljon orvoshoz.

Az eljárás után gondoskodni

A posztoperatív periódusban fájdalomcsillapítók írhatók fel a fájdalom enyhítésére. A kötszereket 2-3 naponta végezzük, a varratokat általában a műtét után 14 nappal eltávolítjuk. A szexuális érintkezés elkerülése ajánlott 1-1,5 hónap.[13]

Kötelező posztoperatív stádium bármely működési módszerrel - első hordágyon (első három hét, néha hosszabb idő), majd - hosszabbító nélkül, ennek a műveletnek a nélkül értelmetlen lehet, mert a kötés a repedésvonal mentén nő, és a pénisz visszatér az eredeti helyzetébe. Ezen kívül a pénisz nyújtása lehetővé teszi, hogy további 15-25 mm-t nyújtson.

A hosszabbítás minimális időtartama két hónap. A posztoperatív napokban csak egy-két órát viselnek, majd minden nap hat-nyolc órát viselnek. Éjszakánál távolítsa el.

A kötés a hordágy hatása alatt gyógyul, de nem a bemetszés mentén, hanem a kinyújtott helyzetben. A beteg saját zsírjának jelenléte a bemetszés üregében hozzájárul a szövetek gyors granulálásához.

Húzza a péniszet fokozatosan, gondosan, elkerülve a fájdalmat, csak az orvos ajánlásait követve. Csak könnyű feszültséget kell érezni.

Vélemények

A művelet áttekintése más. Néhány panaszok szövődmények, hematomák, láz. Alapvetően az ilyen panaszok jellemzőek a korai posztoperatív időszakban, és orvosnak kell kezelni őket. Minden szervezet egyéni, és a varratok gyógyításához legalább 10-14 napig van szükség.

A ligamentotomia eredményei nem mindig voltak kedvezőek. A betegek és a partnerek elégedettsége 30 és 65% között mozog. A műtét átlagosan 1–3 cm-rel növeli a pénisz hosszát, az [14] alacsony elégedettségi arány pedig ezt a sebészeti technikát sok beteg számára nem eredményezi.

Emellett gyakran megkérdezik, hogy lehetséges-e egyidejűleg meghosszabbítani a péniszet és növelni a vastagságát. Ez nem ajánlott. A szakértők először egy ligamentotomiát javasolnak, és csak azután, hogy a pénisz vastagságát szorító, hosszabbítóval megtartó minden intézkedés megállt, ami nem elfogadható a pénisz vastagságának növelése után, a következő lépéshez léphet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.