^

Egészség

A
A
A

Milyen az allergia?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Minden allergia felgyorsul, hogy különböző tünetekkel jelentkezzen, amelyekre figyelni kell, és intézkedéseket kell tenni a rossz közérzet feltárására és megszüntetésére. Ha egy személy először találkozott ezzel a betegséggel, előfordulhat, hogy nem tudja, hogy az allergia néz ki, és önállóan kezdi meg a gyógyszereket, amelyek célja a hasonló tünetekkel járó egyéb betegségek megszüntetése. És az időközben az allergia folytatódik, ami szorongást, kellemetlenségeket okoz.

Hogyan lehet felismerni az allergiát?

Leggyakrabban az allergia zavaros az olyan betegségekkel, mint a rágás vagy a gombás fertőzés. Egyesek megzavarhatják a bárányhimlővel való rossz közérzetet, és nem kezdik azonnal kezelni a "bárányhimlő" kezelést. Más szavakkal meg kell érteni, hogy az allergia úgy néz ki, hogy ne kezeljük a nem létező betegségeket.

Leginkább az allergia hasonló a csalánkiütéshez - hirtelen megjelenik, és órákig vagy napig is fennállhat. A kaptárakat láz, viszkető bőr, bőrpír, hasmenés, hasi fájdalom jellemzi. Hasonló jeleket mutatnak és valamilyen allergiát mutatnak.

Van olyan dolog, mint a kontakt dermatitis - ez az, amikor a vörös, viszkető bőr megjelenése csak azokon a helyeken jelenik meg, amelyek közvetlenül érintik az allergéneket. Milyen az allergia ebben az esetben? Először is, az érintkezés helyét hólyagok vagy hólyagok borítják, az elviselhetetlen bőrvérzés előrehalad. A tünetek kialakulásának megállításához a lehető leghamarabb meg kell szabadulni az allergénektől, ne érintsd meg. Egyébként egyesek hideg bőrgyulladásban szenvednek - ez az, amikor a bőr pirosra fordul, viszket és foltosodik a bőr hideg expozíciója miatt.

A viszketés és a vöröses bőr mellett sok más jel is van, amelyek lehetővé teszik, hogy megtudja, milyen az allergia. Például ez a szem szakadata. A könnyek szinte megakadnak, gyakori súrlódás következtében a szemhéjak megduzzadnak. Még az allergiás kötőhártya-gyulladás is ismert.

A "Quincke's Edema" diagnózisát, valamint a csalánkiütéseket allergiás tünetek kísérik, mint például a duzzadt ajkak, szemek, arcok, szemhéjak, sőt a gégészet. Mindkét betegség nagyon veszélyes az emberi szervezetre és általában az egészségre, mivel hatással van a szubkután szövetek rétegére, ami fulladást okoz, ami halálhoz vezethet.

Az allergiás rhinitis egy másik jel arra nézve, hogy egy allergia néz ki. Gyakran előfordul, hogy ezt a betegséget allergiás rhinitisnek nevezik, amelyet általában tüsszögés, orrdugulás és elviselhetetlen bőrviszketés követ. Az allergiában szenvedők szerint az orr folyamatosan "áramlik", egy zsebkendőt fél óra alatt helyettesít egy másik. A gyakori tüsszögés miatt fejfájás kezdődik. A betegek nagyon gyakran összezavarják az allergiás náthát a hideg kialakulásával.

Az allergiás rhinitis kialakulását elősegíti a virágpor, a korpásodás és az állati szőr belélegzése, házi por, gomba spórák stb. A vasokonstriktorok ebben a helyzetben erőtlenek.

Mi van, ha allergiás?

Ön nem tehet öngyógyászati allergiát, mert csak súlyosbíthatja a helyzetet. Még ha a beteg ismert, úgy néz ki, mint egy allergia, és az is világos, hogy felmerült a rossz közérzet csak az allergia, és semmi mást, semmilyen körülmények között, miután nyújtó maguk vagy más elsősegély azonnal kapcsolatba kell lépni az orvosi központ az orvos diagnosztizálta általános állapota a test és esetleg hozzájárult a rossz közérzet tüneteinek korai megszüntetéséhez.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.