^

Egészség

A mellkasi gerinc MRI-je

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ma nehéz elképzelni a traumatológiát, a vertebrológiát, a műtétet, a neurológiát vagy az onkológiát anélkül, hogy ilyen hardveres (instrumentális) diagnózismódszert, mint a mellkasa MRI-ja lenne.

A bizonyítékokon alapuló orvostudomány szempontjából a csúcstechnológiai klinikai vizsgálat eredményei az eredmények megbízhatóságának egyik legmagasabb szintjét jelentik.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Vezetési jelzések

Először is, MRI mellüreg, valamint egyidejű MRI nyaki-háti gerinc - a beteg panaszait eredő fájdalom a mellkasban és a vonatkozó osztályának a gerinc - Látható, hogy azok okainak meghatározása.

A gerincoszlop és a szomszédos lágyszövetek csontstruktúrájának vizsgálatát követően kialakult legvalószínűbb diagnózisok közül a következők jelennek meg:

  • a csigolyák károsodott integritása vagy elmozdulása a mellkas (cervicothoracic) gerinc traumáiban;
  • kiütés, hernia vagy az intervertebralis lemezek törése;
  • az ínszalagos készülék károsodása (intersticiális és neoplasztikus szalagok);
  • gerincoszlop és veleszületett deformitások (kyphosis, beleértve a fiatalkori, spondylolysis, stb.);
  • degeneratív-dystrophi patológiák (osteochondrosis);
  • osteomyelitis vagy spondylitis (beleértve a tuberkulózist is) okozta gyulladások;
  • radikuláris (vagy neurovaszkuláris) kompressziós szindrómák;
  • intercostális ideg;
  • cisztás és daganatképződés, a gerincvelő rákja.

Mit mutat a mellkasi gerinc MRI?

Háromdimenziós kép (rétegzett, bármilyen sík) mind a 12 csigolya a kártya (a gerincoszlop thoracales T1-T12) - a porckorongok, az ízületek, ínszalagok és syhozhiliyami, foraminalis nyílások (erek és idegek gyökerei találhatók) és a gerinc (csigolya vagy cpinnomozgovoy) Kanal - annak generátorok és dyzhkami koctistymi otpostkami pozvonkov ott elhelyezett és a sugarak a hátmasszázs mozgom.

Mennyi ideig tart a mellkasi gerinc MRI? A felméréshez szükséges idő nem haladja meg a 25-30 percet.

Mit mutat a mellkas MRT? Ez a vizsgálat a mellkasi üreg minden szervét és anatómiai struktúráját vizuálisan ábrázolja: légcső és nyelőcső; tüdők, hörgők és pleurális üreg; a mediastinum valamennyi részlege; szív (a kamrákkal, szelepekkel és hajókkal); Sternum, bordák és interkosztális izmok; a pajzsmirigy és a tímusz mirigyek, valamint a vérerek, a nyirokcsomók és a csomópontok hálózata.

Választ minden kérdésre betegek: mi a felkészülés egy MRI mellüreg, a technika szűrés tomográfia alagút típusú, ellenjavallat, a lehetséges következményeket és szövődmények a beavatkozás után, valamint gondoskodás a beavatkozás után, részletesen a kiadvány -  MRI (mágneses rezonancia tomográfia)

És hogyan lehet megfejteni a mellkasi gerinc MRI-jének lezárását (a befogadott tomogramok alapján), az anyagban -  a gerinc MRI-je

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.