^

Egészség

Holt-tengeri sár

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az egyedülálló gyógyító természetes termék, amely több száz éve ismert, a halott tenger iszapja.

Az első dolog, ami a gyógyiszap említésénél eszébe jut - a használatuk, kiváló kozmetikai és fiatalító hatásuk. Talán a szennyeződés pozitív hatása már nem igényel bizonyítékot. Ennek a terméknek a megismerése nemcsak hasznos, hanem érdekes is.

trusted-source[1]

A Holt-tengeri sár előnyei

A halott tenger szennyeződésének előnyös tulajdonságai végtelenül beszélhetnek. Olyan széles körű terápiás hatással rendelkezik, hogy csak komplex hatóanyag-kezelés komplex alkalmazásával hasonlítható össze. De itt is jelentősen nyer a szennyeződés: végül is maga a természet hoz létre, ami azt jelenti, hogy természetes és nincs mellékhatása.

A halott tengeri iszap használata sokrétű hatást gyakorol a testre:

 • tágítja az ereket;
 • aktiválja a vérkeringést és a nyirok áramlását;
 • felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat;
 • megkönnyíti az oxigén és a tápanyagok eljuttatását a szövetbe;
 • megtisztítja a mérgező anyagok és anyagcsere termékek testét;
 • stimulálja az autonóm idegrendszert;
 • javítja a bőr turgorát és tónusát;
 • aktiválja a neuroendokrin aktivitást;
 • gátolja a patogén mikrobák növekedését és fejlődését;
 • enyhíti a gyulladást;
 • serkenti a szövetek javítását;
 • megújítja a sejteket és kitölti őket életet adó energiával.

A halott tengeri iszap ilyen gyógyító tulajdonságai hozzájárulnak a bőr, az ideg- és érrendszeri patológiák, a gyomor-bélrendszer betegségei, a légzőrendszer, az ízületek sikeres gyógyulásához. A szennyeződés a nőgyógyászat és a szaporodás problémáival is foglalkozik, stabilizálja az endokrin rendszert.

Természetes Holt-tengeri sár

A halott tenger alsó üledékeiből szerves természetes iszapot nyerünk. A szennyeződés sötétszürke sűrű pasztaszerű tömeg. Miért, az érthetetlen anyag kedvéért, az emberek hatalmasan mennek Izrael partjainál?

Az a tény, hogy a halott tenger ásványi iszapja gazdag és egyedülálló összetételű. Sok bentonitot, kvarcrészecskéket, fehér agyagot, csillámot, kálium- és bromid-sókat, földpátot, jód- és magnéziumvegyületeket, vas-, mangán- és kobaltos sókat, valamint gázhalmazállapotú anyagokat: hidrogén-szulfidot, metánt, szén-dioxidot, nitrogénvegyületeket stb. A gyógyító tulajdonságok az iszapban lévő elektrolitok bromid- és szulfátvegyületei, amelyek bizonyos mennyiségben megtalálhatók az emberi vér és a nyirokfolyadék szérumában. Az ilyen vegyületek, amelyek a vérbe szívódnak, szükséges anyagokkal telítenek.

Természetesen a világban sok más hasznos iszapforrás van, de az Izraelből származó halott tenger gyógyító iszapja a gyógyító természeti erőforrások listáján vezet.

A sár egyedisége is konzisztens: a legkisebb sárrészecskék lehetővé teszik, hogy a hasznos anyagok bejutjanak a bőrbe a test szövetébe a bőrön keresztül. Ezen túlmenően a masszát tökéletesen felhordjuk és a bőrről le kell mosni anélkül, hogy a betegnek kellemetlen érzése lenne.

Holt-tengeri sárkezelés

Ha bármilyen izraeli megkérdeznék, hogy mit lehet kezelni a halott tengerből származó sármasszákkal, a válasz egyértelmű lesz: mindent. Valójában a kiváló kozmetikai tulajdonságok mellett, amelyek lehetővé teszik a sár kenőcsök, mosószerek, maszkok stb. Használatát, a sár használata számos kóros állapot kezelésére ajánlott.

A holt tengeri sár használatára vonatkozó jelzések:

 • neurológiai patológiák (gyulladás, szövődmények a központi idegrendszeri sérülések vagy sebészeti beavatkozások után);
 • az osteo-ízületi készülék betegségei (arthrosis, ízületi gyulladás, fertőző és gyulladásos ízületi patológiák);
 • a légzőrendszer patológiái (krónikus betegségek az akut stádiumon kívül, rehabilitáció a gyulladásos folyamat után vagy a tüdőben és a hörgőkben végzett műtét);
 • az emésztőrendszer összes részének patológiái, beleértve a hasi szervekre gyakorolt hatásokat;
 • a vizelet és a nemi szervek betegségei mind a nők, mind a férfiak esetében;
 • dermatológiai betegségek (dermatitis, hyperkeratosis, fekélyes és ekzematikus folyamatok stb.);
 • ENT-betegségek (sinusitis, orrfolyás, középfülgyulladás, faringitis stb.);
 • a szív-érrendszer patológiái (IHD, vegetatív dystonia stb.).

A halott tengeri sár használatának ellenjavallatai:

 • bármely akut stádiumú gyulladás;
 • jóindulatú és rosszindulatú daganatok;
 • autoimmun patológiák;
 • megnövekedett vérnyomás, jelentős ateroszklerotikus változások az edényekben;
 • az endokrin rendszer súlyos patológiái (diabetes mellitus, hyperthyreosis);
 • terhesség és szoptatás;
 • pszichopatológia, epilepszia;
 • 12 évesnél fiatalabb és 65 év feletti felnőttek nélkül kapható.

trusted-source[2]

Holt-tenger Naomi

A Naomi Dead Sea Mud egy természetes kozmetikai termék Izraelből, amely bármilyen korban használható. A sár nagy mennyiségű hasznos ásványi összetevőt tartalmaz, megújítja és megnyugtatja a bőrt.

A Naomi-iszap a halott tenger ásványi összetevőivel, sok szerves összetevővel és növényi kivonattal, vízzel, moszatolajjal, növényi olajjal rendelkezik. Kapható 350 ml-es edényekben.

A Holt-tenger Naomi sár felhasználásra kész. A test kívánt területére elegendő réteges réteget viszünk fel és 20-25 percig hagyjuk. Ezután az alkalmazást a zuhany alatt mosni, mosószer használata nélkül. Az eljárás után kívánatos tej vagy testkrém használata.

A sár rendszeres használata számos bőrproblémát old meg: cellulit, irritáció, akne stb.

Holt-tengeri sár Planeta Organica

A természet ajándéka - a Holt-tenger Planeta Organica szennyeződése - alkalmas a fiatalok és a bőr rugalmasságának helyreállítására, valamint a felesleges súly és a cellulit megszüntetésére. A szennyeződés alkalmazható a hajra, így erősebbé és egészségesebbé válik.

A szerszám részeként - csak a halott tenger szennyeződése természetes formában. 450 ml-es üvegben kapható. Gyártó - Planet Organic, LLC, Oroszország.

A szennyeződéseket a testben vagy egy bizonyos területen elosztják, 20-30 percig hagyják, és folyó vízzel mossuk.

Lehetséges használat:

 • maszkok a korpásodás megelőzésére és kezelésére;
 • bőr- vagy bőr-helyreállítási eljárás;
 • arcbevonatok a bőr fiatalítására;
 • cellulitellenes burkolatok.

Holt-tengeri sár Ahava

Valódi száz százalékos szennyeződés a halott tengerből Ahavából Izraelből. E sár használata kiküszöböli a stressz hatását, csökkenti a gyulladás vagy sérülés okozta fájdalmat, enyhíti a görcsöket. Hatékonyan megtisztítja a bőrfelületet, és ragyogást és frissességet biztosít.

Az Ahava-iszapot az ízületi betegségek alkalmazására lehet használni, valamint terápiás és kozmetikai készítményeket a bőr megvilágítására és fiatalítására.

Csomagolt Ahava szennyeződés keletkezik, a csomagolási súly 400 g.

A terméket megfelelően vastag rétegben alkalmazzuk a testre, 10-15 percig hagyjuk, majd lemosni.

Az ízületek fájdalmának kiküszöbölése érdekében a csomagot meleg vízben vagy a napban előmelegítik, és a sár meleg formában kerül alkalmazásra. Az eljárás végén a bőrt tápláló krémmel kenjük.

trusted-source[3]

Holt-tengeri sár egészség szépség

A sár természetes szépségének szépsége segít megszabadulni az extra fontoktól, hidratálja és helyreállítja a bőrt, kiküszöböli a striákat és a cellulitit.

A Beauty Beauty sár használata előtt zuhanyozni kell, és alaposan meg kell dörzsölni egy mosdóval. Meleg szennyeződéseket terjesztünk a nedves testre, különös figyelmet fordítva a problémás bőrterületekre. Ezután a testet celofánnal lehet becsomagolni, vagy csak fél órára várni, majd meleg vízzel mossa le a testet.

Az eljárás után elengedhetetlen, hogy a bőrt tápláló vagy más krémmel kenjük.

A kezelés időtartama legfeljebb 10 eljárás, a gyakoriság 2-3 naponta. A kezelést évente legfeljebb 2 alkalommal meg lehet ismételni.

Dr Sea Dead Sea Mud

Dr. A tenger természetes sárkomplexumból áll, amely javítja a bőr rugalmasságát, elősegíti a fogyást, elpusztítja a bőr felületén lévő patogén baktériumokat. Dirt Dr. A tenger műanyag konzisztenciájú, puha textúrájú, így könnyen eloszlik a bőr felületén, felszívódik a szövetbe és helyreállítja őket.

A sár részeként a halott tenger szennyeződését, a tengeri sót, a hínár kivonatot, az E-vitamint, az aszkorbinsavat, a dehidroecetsavat, a fenoxi-etanolt, a xantángumit értjük.

A terméket 20 percig az egész testre vagy alkatrészeire osztjuk, majd vízzel mossuk és krémmel kenjük.

Ne helyezzen szennyeződést a nyílt sebfelületekre, és ne használja belsejében.

trusted-source[4], [5]

Hogyan kell használni a halott tenger szennyeződését?

A Holt-tengeri iszap helyileg vagy szisztémás megoldásként alkalmazható. Az alkalmazás módja főként attól függ, hogy a beteg hogyan gyógyít: a szerves anyagot a test teljes felületén, vagy szigorúan problémás területeken, valamint az arcon és a hajon osztják el.

A leggyakoribb zóna a szennyeződés használata. Tekintsük az egyéni indikációknál a sárterápia alapvető módszereit.

trusted-source[6], [7], [8]

Holt-tengeri sár az ízületekhez

A holt-tengeri sár az ízületeket minden nap 14-15 napig kell használni az érintett területen. 40 ° C-ra melegítve a szennyeződést a fájdalmas területen jelentős réteg osztja el, celofánnal borítja, és sálral csomagolja. Ezenkívül a kompresszor külső fűtését hővisszaverő segítségével is lehet használni.

A sárkompresszort 20-30 perc elteltével el lehet távolítani, és a bőrt a kompresszor helyén tápláló krémmel kenheti.

A Holt-tenger sárja az ízületek artrózisa során 42 ° C-ra melegszik, és 20 percig felhordjuk. Az ilyen kezelés időtartama minden második nap 10-20 fázisban van. A legnagyobb hatás a különböző kezelési módok kombinációjából várható. Például a sárterápia gyulladáscsökkentő kezeléssel kombinálható: az ilyen integrált megközelítés erősíti a védelmi rendszert, javítja a trófiai folyamatokat a szövetekben, és elősegíti a mellékvesekéreg működését.

trusted-source[9], [10]

Holt-tengeri iszap nőgyógyászatban

A nőgyógyászatban a Holt-tengeri iszapot a következő esetekben használják:

 • krónikus gyulladásos folyamatok kezelésére;
 • a medencében lévő tapadások reszorpciójára;
 • menstruációs zavarokkal;
 • hormonális egyensúlyhiány;
 • a menopauza tüneteinek enyhítésére;
 • a meddőség kezelésére;
 • a méhnyakerózió kezelésére.

A nőgyógyászati megbetegedések kezelése nagyon népszerű és hatékony eljárás, amelyhez sok nő Izraelbe megy a kezelésre. A reproduktív rendszer öntisztítása sár segítségével nem ajánlott: az orvos ezt az eljárást az átfogó vizsgálat elvégzése után írja elő.

A leggyakoribb eljárás a szennyeződés használata t ° -nál +38 és + 44 ° C között.

Az intravaginális alkalmazást gyakran alkalmazzák a szennyeződés alkalmazásával a has és a medence területén. Az intravaginális sár tamponokat hetente 3-4 alkalommal használják, de nem minden nap. A munkamenet időtartama fél órától 40 percig tart. A teljes kezelés körülbelül 15 eljárás.

A hüvelyi eljárások szennyeződését ritkán használják tiszta formában az égési sérülések elkerülése érdekében, így használat előtt mindig konzultáljon egy jó szakemberrel.

trusted-source[11]

A periodontális betegség kezelése a halott tenger sárával

A periódus betegség egy kellemetlen krónikus betegség, amely általában hosszú távú kezelést igényel. Azonban a periodontális betegség kezelése a halott tenger sárával jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a gyógyulást. Betegség esetén egy meleg sárkompresszort, amely egy sárgátban áztatott gézszövetből áll, az érintett gumi területére alkalmazzuk. Közvetlenül a tömörítést megelőzően vízfürdő segítségével melegítjük, vagy egyszerűen csak a napba helyezzük. A terápiás szer alkalmazása után az állkapcsát le kell zárni és 10-15 percig hagyni. Az eljárás után a kompresszort el kell dobni, és a szájüreget meleg, tiszta, előnyösen főtt vízzel le kell öblíteni. A kezelés időtartama körülbelül egy hét, a napi eljárásoknak megfelelően.

Szükség esetén néhány hónappal később a kurzus megismételhető.

Holt-tengeri sár a psoriasisból

Természetesen helytelen lenne azt mondani, hogy a halott tenger pszoriázisból származó szennyeződése 100% -kal segít. Mindez azért van, mert a pszoriázis etiológiáját még nem vizsgálták meg alaposan. Számos tény azonban bizonyítja, hogy az ilyen kezelés gyakran sikeres lehet.

Hogyan használjuk a halott tenger szennyeződését psoriasisban?

A sár tömegét a betegség által érintett területen kell elosztani, naponta legalább 2-szer, körülbelül egy órán át. Az ilyen kezelés folyamata - 3 hét és egy hónap között. Kívánt esetben a sár alkalmazásánál kötszer alkalmazható.

Általánosságban elmondható, hogy az eredmények a sárterápia kezdetétől számított egy hét múlva észrevehetők, azonban ez a tény nagyban függ a test általános állapotától és a betegség elhanyagolásának mértékétől.

Természetesen a sár nagy pozitív pontját nevezhetjük a nemkívánatos események hiányának, amelyek szinte mindig jelen vannak a betegség gyógyszeres kezelésében.

Holt-tengeri sár cellulitból

Az iszapot a megelőző és terápiás célokra masszívan használják a bőr alatti zsírszövet befolyásolására, a mérgező anyagok eltávolítására és a puffadás enyhítésére. A szennyeződés hatásának növelése érdekében az aromájú olajok, a száraz száraz fűszernövények és egyéb eszközök hozzáadhatók a tömeghez.

Közvetlenül a sárkezelés előtt tisztítsa meg a bőrt, hámozzon. Használhatja a kész bozótot, vagy önmagát őrölt kávéból vagy nagy tengeri sóból készítheti. A bőr keratinikus részecskéit eltávolítva megkönnyítjük a szennyeződés felszívódását a szövetbe.

Alkalmazzuk a 40-42 ° C-ra melegített sárgát a cellulit terület tiszta bőrén, fedjük le vagy csomagoljuk a tetejére celofánnal (pl. Tömörítéssel). Hagyjuk 20-30 percig hagyni, majd távolítsuk el és jól mossuk meleg vízzel.

A halott tengeri iszap ilyen rendszeres alkalmazása stimulálja a bőr vérkeringését, eltávolítja a méreganyagokat és táplálja a szöveteket. Idővel a bőrön lévő dudorok simábbá válnak, és a bőr rugalmas és egészséges lesz.

Holt-tengeri sárcsomagolás

A halott tenger sárának becsomagolását az anyagcsere ösztönzésére, a toxinok kiküszöbölésére, a feleslegek felszámolására, a bőr megújítására és a test egészének gyógyítására használják.

A sárterápia nyugtató hatással van az idegrendszerre. Ez egy kellemes eljárás a stressz, a túlzott terhelés enyhítésére, az állandó fáradtság szindróma megszabadítására.

A sár stabilizálja az izzadás folyamatát, erősíti a bőr védőfunkcióit, megtisztítja a pórusokat és javítja a szöveti trofizmust.

A burkolatokhoz sár tömege, 40 ° C-ra melegítve.

Hogyan történik a csomagolási eljárás:

 • Meleg takarót helyeztünk a kanapéra és tetejére - celofánra;
 • közvetlenül az edzés előtt zuhanyozni kell, lehetőleg bozót vagy hámlasztó gél alkalmazásával;
 • melegítse a sár tömegét t ° -ra +40 ° C-ról +42 ° C-ra;
 • Sokat helyezünk az alsó végtagokra, hátra (kérhetsz valakit, aki segít), felső végtagokat. A sár nem alkalmazható az emlőmirigyekre és a szív kivetítésére;
 • a celofánba csomagolunk, a tetején tekercselünk;
 • pihenjen 20-30 percig;
 • eltávolítjuk a celofánt, és mossa le a szennyeződést meleg vízzel, szappan vagy más mosószer használata nélkül;
 • törölje le és masszírozza a testet egy speciális olajjal vagy rendszeres krémmel vagy tejjel.

Holt-tengeri sár sampon

Bármilyen típusú haj sampon is rendelkezésre áll a sár a halott tenger. Ez a hajtisztító finom textúra, gazdag összetételű. A Holt-tenger fekete sóját különböző növényi eredetű kivonatok egészítik ki: homoktövisolaj, Aloe kivonat vagy kamilla. A hatékonyan kiválasztott összetételnek köszönhetően a szőrtüszők erősödnek, és a haj lágy, selymes és friss lesz az első használat után.

A sampon alkalmazása előtt jól keverjük össze, vegyünk egy kis mennyiségű terméket és terjesszük a masszázs mozdulatokkal a hajra és a fejbőrre. Öblítse le a haját tiszta vízzel.

A Holt-tenger sárral rendelkező samponjait sok kozmetikai cég gyártja, köztük Dr. Tenger és a Spa-tenger.

Holt-tengeri sár szappan

A halott tengeriszapos szappan ásványi anyagokkal gazdagodik, kis mennyiségű olívaolajjal és aloe-val kiegészítve, ami javítja a tápanyagok bőrbe való behatolását.

A szelíd szappan óvatosan megtisztítja és hidratálja a bőrt, hatékonyan mossa le a bőr, a zsír, az izzadság, a halott bőrrészecskéket a bőrfelületről, és helyreállítja a test természetes felületét. A szappannak köszönhetően a bőr állandó hidratációs szintje fennmarad: fiatalabbá és frissebbé válik.

A sárszappan még érzékeny bőrre is alkalmas.

Holt-tengeri sárkrém

Mindenféle krém, amely magában foglalja a halott tenger sárát, ígéretet tesz arra, hogy a bőr frissességét és ápolását biztosítja. A krémek sárkomponense stimulálja a vérkeringést, elősegíti a bőr fiatalodását és megújulását. A krém segít megőrizni a természetes nedvességet az epidermisz rétegében, gyengéd és egészséges. A krém rendszeres használata kiküszöböli a bőr felszínén fellépő viszketést, hiperémiát és irritációt, gyógyítja a repedéseket és a kopásokat, és enyhíti a száraz bőrt.

A krémet masszírozó mozdulatokkal meg kell dörzsölni, amíg a teljes szívás meg nem történik. A tenyéren és a lábápoló krémmel vastag réteggel, zokni vagy kesztyűt viselhet az eljárás után.

A sár alapú krémek rendszerint hipoallergének és érzékeny bőrön való használatra alkalmasak.

trusted-source[12]

A halott tenger sója és sár

A Holt-tenger sóját és sárát a világ leggazdagabb ásványi forrásainak tekintik, és a legjobb készítményeket a test kezelésére és megújítására.

A só gyógyíthat piszkos sebeket, erősítheti a hajhagymákat, enyhíti a korpásodást. A Holt-tenger sóoldata elemi összetételében közel áll a vérszérumhoz.

A só, mint a szennyeződés, sikeresen felhasználható a szervezet ásványi egyensúlyának helyreállítására. Hogyan alkalmazzuk a sókat és a szennyeződést:

 • mint sminkeltávolító;
 • orvosi végként a végtagok számára;
 • tömörített formában a hajra;
 • a száj és a torok öblítéséhez gyulladásos folyamatokban;
 • az arc bőrének dörzsölése aknével;
 • a nőgyógyászati megbetegedéseknél a mosogatáshoz és a mosáshoz.

A halott tengerből származó antioxidáns szennyeződések nemcsak a bőr megjelenését javítják, hanem a patogén baktériumokat is elpusztítják: a sztraphococcus, a streptococcus flórát, az Escherichia coli-t, stb. A fürdők hasznosak lesznek a betegségek megelőzésére és a psoriasis, ekcéma, dermatitis, migrén és depresszió kezelésére. Hasznosak a radikulitisz, a polyarthritis, az osteomyelitis fürdők. Természetesen annak érdekében, hogy a fürdőhatás észrevehető legyen, több mint 10 kg szennyeződést és 2 kg sót kell használni 200 liter vízben.

Holt-tengeri sár az arcra

Az arc bőrén sokkal érzékenyebb és kíméletesebb, mint a test többi részén. Ezért az arc szennyeződését hígítani kell, és nem szabad tiszta formában használni. Tenyésztéshez különböző olajokat (olívaolaj, homoktövis, szezám) használhat, beleértve az illóolajokat (fenyő, borsmenta, citrusfélék), valamint a mézet, a frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveket, a tejet, a tejszínt, a tejfölt vagy a hidratálót. Személy. Ha a fentiek közül egyik sem létezik, a szennyeződést tiszta tiszta vízzel kell hígítani, ásványi anyag lehet.

A halott tenger sárából származó maszk kiváló megoldás a korai öregedés és a bőr öregedése ellen. A maszk felhordása érdekében a szennyeződést hígítjuk és az arc tiszta, nedves felületére osztjuk, anélkül, hogy befolyásolnánk a szem és a száj környékét. 20 perc múlva a maszkot leöblítjük, szappan vagy más mosószer használata nélkül. Mi ad egy ilyen maszkot:

 • serkenti a vérkeringést és a helyi metabolikus folyamatokat;
 • a szövetek több oxigént és táplálékot kapnak, ami hozzájárul a bőrsejtek megújulásához;
 • a bőrben felhalmozódott mérgező anyagok feloldódnak és eltávolításra kerülnek.

Ennek eredményeként - tiszta, frissített bőr, egészséges arcszín, zsíros ragyogás, a ráncok csökkentése.

Holt-tengeri sár a hajra

Mindenütt alkalmazza a halott tenger és a haj szennyeződését. Ez a gyógyszer hatékonyan enyhíti a hajhullást és a korpásodást, megszünteti a fejfájást, sőt segít a depresszió megszüntetésében. Ezenkívül hasznos táplálkozás hasznos ásványi anyagok formájában kerül szállításra a hajhagymákba, ami erősebbé és vastagabbá teszi a hajat.

A szennyeződéseket meleg formában használják, a fejbőrtől való eloszlást kezdve, fokozatosan a haj teljes hosszára lépve. A hajat az eljárás előtt meg kell nedvesíteni.

Masszírozza a hajat körülbelül 2 percig, majd tegye egy zuhanyzó sapkára, és a tetejére egy törülközőt. 20 perc múlva öblítse le tiszta folyó vízzel, samponnal, amíg a maradék szennyeződés teljesen ki nem folyik.

Hogyan tároljuk a halott tenger szennyeződését?

A halott tenger szennyeződésének megőrzésének időtartamát és feltételeit illetően sok vélemény van. Gondosan megvizsgáltuk az összes lehetőséget, és arra jutottunk, hogy:

 • a valódi „tiszta” szennyeződés nem tárolható, feltéve, hogy megfelelően tárolják;
 • a megfelelő tárolás a közvetlen ultraibolya sugárzás hiánya;
 • nem szabad a szennyeződéseket hűtőszekrénybe, és még inkább a fagyasztóba vagy pincébe helyezni: ilyen körülmények között elveszi minden előnyös tulajdonságát;
 • a szennyeződést általában műanyag zacskóba vagy üvegedénybe tesszük, és tároljuk a zuhanyzóban.

A tárolt szennyeződések néha univerzális tartósítószereket (például fenoxi-etanolt) tartalmaznak. Így a gyártó megpróbálja megvédeni magát a termék esetleges károsodásától nem megfelelő tárolási körülmények között. Lényegében a tartósítószerek jelenléte nem befolyásolja a szennyeződés minőségét.

Dead Sea Mud vélemények

Az interneten könnyen megtalálhatja a csodálatos véleményeket a halott tenger sáráról. Megvizsgáltuk azokat és következtetéseket tettünk, amelyeket meg akarunk osztani veled.

 1. A szennyeződés homogén sötétkék vajszerű tömeg, amely nem tartalmaz szemeket, só kristályokat és algás elemeket. Ha a boltban vásárolt termék nem felel meg ennek a leírásnak, akkor hamis lehet. Például a tenyésztésre szánt por nem szennyeződés.
 2. A szennyeződésnek szorosan csomagolva kell lennie.
 3. Az iszapmassza alkalmazása előtt 40-42 ° C hőmérsékletre kell felmelegedni. Ez kényelmesebb, ha a csomagot a tartalommal meleg vízbe engedjük. Ha a csomagot a mikrohullámú sütőben újra melegíti, akkor először nyissa ki (ha nem tervez új mikrohullámot vásárolni).
 4. Az arc használatához csak hígított (!) Dirt.
 5. Nem használhatja a szennyeződéseket belsejében vagy kenetre nyílt sebeket.
 6. Ha a sármasszát alkalmazva celofánnal lefedjük, ez nagymértékben növeli az eljárás hatékonyságát.
 7. A szennyeződéseket ½-1 cm-es rétegben helyezik el.
 8. Ugyanezt a szennyeződést nem szabad kétszer használni.
 9. Viseljen gumikesztyűt a szennyeződések kezelése során, hogy megakadályozza a tömeg elesését a körömlemez alá.
 10. Az iszapeljárásokat bizsergés és bizsergés kísérheti a bőrön: ez normálisnak tekinthető. Ha az érzés kellemetlen és elviselhetetlen - azonnal mossa le a masszát.

Természetesen a sár nagy előnyökkel jár az Izraelben a Holt-tenger partján fekvő üdülőhelyek és kórházak számára. Ha azonban nincs lehetősége meglátogatni ezt az országot, ne aggódjon. Rendeljen otthont egy SPA-szalont, mivel a Holt-tenger gyógyító iszapja, valamint az ezeken alapuló mindenféle kozmetikai termék számos gyógyszertárban és kozmetikai üzletben vásárolható meg.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Holt-tengeri sár" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.