^

Egészség

Gyógyszerészeti eszközök a hónalj verejtékezésére

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A közelmúltban a izzadás és a hónalj kellemetlen szaga problémája különleges izzadásgátló dezodorok formájában készült. De ezek a jogorvoslatok a hónaljok izzadására messze nem olyan biztonságosak, mint szeretnénk. Ezenkívül a bőr megszokja őket, és egy idő után a kezek alatt a nedves foltok problémája visszatér.

És mit kínálhat a gyógyszeripar ezen probléma kapcsán?

HMTA

Drug „Urotropin” - egyike azoknak a gyógyszertáraknak, ami segít csökkenteni izzadás a hónalj. Annak ellenére, hogy az eredeti hatóanyag gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatása lett kifejlesztve, mint a hatékony jogorvoslathoz a gyulladásos folyamatokat a húgyúti (gyulladás a hólyag, vesemedence, stb) emberben, hogy aktívan használják az állatorvosi gyakorlatban. Amellett, hogy a fő  célú felhasználására  van és további tisztítása a test a mérgezés elleni harc és a fokozott izzadás.

A hatóanyag felszabadulásának minden  formája a  tengelyek verejtékezéséből csak egy por lombikokban és ampullák befecskendezése esetén.

Gyógyszerhatástani. A verejtékezés során a legmegfelelőbbnek bizonyulnak a formaldehid hatóanyagok, vagy a gyógyszer metabolizálásakor keletkeznek. Az "urotropin" a második típusú készítmény előállítására vonatkozik. Ami a formaldehid, ez van társítva antiszeptikus és fanyar, a gyógyszer hatását, amely blokkolja a pórusok csökkentése szembeni permeabilitása izzadást és izzadás megöli a baktériumokat a felületeken.

Farmakokinetikáját. A gyógyszert egy órán keresztül visszavonják a vizelettel. De ha a bőrre kerül, akkor nem lép be a mély rétegekbe, és gyakorlatilag nem lép be a vérbe. Azoknál a gyógyszereknél, amelyek a formaldehid hatásán alapulnak, nagyon óvatosnak kell lenni, mert ez utóbbi nagyfokú toxicitása és a rák kialakulásának a képessége.

Ennek  az eszköznek az ellenjavallata  a hónalj verejtékezésénél a komponensek fokozott érzékenységének tekinthető.

A  topikális alkalmazással járó mellékhatások közül  csak a bőr bőrpírja (hiperémia) és bőrkiütés formájában figyelhető meg.

A gyógyszer alkalmazása nagyon egyszerű. Por (hígítjuk injekcióhoz való vizet vagy tisztított vizet az arány 1: 1 vagy 1: 2), vagy az oldatot a felvitele a vattacsomót egy előre mosott és szárított hónalj bőrt lefekvés előtt. Ezt ne tegyék gyakrabban, mint 1 alkalommal 2-4 héten belül, a hatás időtartamán alapulva.

Nagyon fontos, hogy a bőr ne irritálja és ne sérüljön meg. Kívánatos a haj eltávolítása ezen a területen is.

Tárolási feltételek. Tartsa a hatóanyagot hűvös helyen legfeljebb 2 évig. Egy nyitott injekciós üveget vagy ampullát azonnal fel kell használni.

Az "Uroptopin" ampullák helyett 5% -os "hexametiléntetramin" oldatot használhat.

Formidron

Ez egy antiszeptikus, közvetlenül formaldehid alapú. A második hatóanyag az alkohol. Ez a speciális gyógyszer hatásos helyettesíti az izzadásgátló szereket, mert ízeket is tartalmaz (kölni). Igen, és a gyógyszer alkalmazási jeleiben csak a hyperhidrosis (túlzott izzadás) jelezte.

A gyógyszer alkoholos oldatként kapható egy üveg sötét üvegből, 50 vagy 100 ml térfogattal.

A  gyógyszerek alkalmazásával szembeni ellenjavallatok túlérzékenységet mutatnak az összetevőkre és bőrbetegségekre, beleértve a sebeket és a vágásokat. Nem szokásos a 14 évesnél fiatalabb gyermekek hónaljának izzadását orvosolni.

Terhesség és mellkasi táplálkozás esetén az orvos kötelező.

A termék bőrre történő alkalmazásakor a gyógyszer ilyen  mellékhatásai  irritáció és viszketés, valamint különböző allergiás reakciók léphetnek fel.

A beadás módja és a dózis  azonos az előzőekkel. De a kábítószer alkalmazása sokkal gyakrabban ajánlott - napi 1 vagy 2 alkalommal. Előnyösen legfeljebb 20 percig, majd a hónaljokat vízzel mossuk és talppal megszórjuk. Az egynapos kezelés általában elég 1 2 hétig. Súlyos hiperhidrosis esetén, amikor a verejték áramlása folyik, 2 vagy akár 3 napig folytatható egy eljárás.

A  gyógyszer túladagolása lehetséges, ha sokáig használják, mint sokáig. Ebben az esetben a megfigyelt: bőrpír, viszketés, bőrirritáció igénylő kábítószer megvonása, mossuk le a bőrt bő vízzel és szerszámok használata segít eltávolítani a kellemetlen tüneteket.

A gyógyszert melegen tartani nem ajánlott. A megengedett legnagyobb tárolási hőmérséklet 15 fok. Az injekciós üveget sötét helyen kell tartani. A  gyógyszer eltarthatósága 3 év.

Formagel

Egy másik gyógyszer a formaldehid alapú hónalj, karok és lábak túlzott izzadása miatt. Az igazság az, hogy a gyógyszer már nem megoldás, hanem gél formájában.

Farmakodinamika. A gyógyszerkészítmények hatóanyaga dezodoráló és fertőtlenítő hatású, valamint hosszú távon észrevehetően csökken az izzadás. A gyógyszer gél alapja megakadályozza a bőr kiszáradását és megakadályozza az esetleges irritációt.

A  gél formaldehiddel történő használatának ellenjavallatai megegyeznek az egyéb alapanyagokkal. A hatóanyag összetevőinek intoleranciája mellett az ellenjavallatok a különböző sérülések, sebek, gombás betegségek bőrön való jelenléte.

A  gyógyszer mellékhatásai szintén nem nagyon különböznek egymástól. Ez vagy allergiás megnyilvánulások vagy egyszerű bőrirritáció, égés és viszketés, valamint hosszan tartó használat - szárazság és hámlás. Igaz, hogy a gélben ezek a hatások ritkábban fordulnak elő, mint folyadékokban.

Az alkalmazás módja és dózisa. Tiszta és száraz bőrön kis mennyiségű hatóanyagot kell alkalmazni, és 20 percig hagyni. A szükséges idő elteltével a bőrt mosószerek nélkül, alaposan átmossák, áztatják és porítják. Alkalmazza a gélt 1 alkalommal naponta, és hatása elég legyen 1-1.5 hétig.

Súlyos esetekben a gélt legfeljebb 3 egymást követő napon lehet alkalmazni.

Túladagolás  lehetséges, ha nagy mennyiségű gélt alkalmaz a bőrfelületen fokozott izzadás esetén, vagy nagyon gyakran alkalmazza a gyógyszert, ami a formaldehid felhalmozódásához vezet a szervezetben. De ez a nem biztonságos anyag idegrendszeri reakciókat és onkológiai megbetegedéseket idézhet elő, és nagyon lassan (4-5 év) válik ki a szervezetből.

A gyógyszer tárolási feltételei kevésbé szigorúak. Az előnyben részesített hőmérsékleti rendszer 15-20 fok, vagyis az előnyös hőmérséklettartomány. Valójában szobahőmérséklet. A gél eltarthatósága 5 év.

Igen, a formaldehidkészítmények nagy hatással vannak a hónalj verejtékezésének leküzdésére, de egyáltalán nem biztonságosak. Ezek alkalmazása csak azok számára ajánlott, akiknél az orvosok diagnosztizálták a hyperhidrosist, súlyossága pedig a ruhákból és a szagokból látható. Ha minden nem olyan rossz, akkor jobb, ha biztonságosabb kezelési módokra fordulunk.

trusted-source[1]

Malavit

Természetes komponensekből, mint például múmiákból, kőolajból, tűlevelű fákból készült gyümölcsből, növényi és növényi kivonatokból, tavaszi vizekből áll. Ebben a gyógyszerben alig találhat alkoholt, nem beszélve a színezékekről és a tartósítószerekről.

A "Malavit" gyógyszer széles körben alkalmazható. A fül, a torok, az orr, a légzőrendszer, a bőr gyulladásos betegségeinek kezelésére alkalmazzák. Alkalmazzon gyógyszereket és sérüléseket, égési sérüléseket, rovarcsípést, érrendszeri patológiákat, hyperhidrosist.

A gyógyszert gyógyászati folyadék formájában állítsuk elő, 30 vagy 50 ml-es sötét üvegbe helyezve. Van egy ilyen  típusú felszabadulási mód, mint egy azonos nevű krém-gél.

Gyógyszerhatástani. A sokkomponensű gyógyszer gazdag összetétele sok hasznos intézkedést biztosít. A gyógyszer eltávolíthatja a bőr viszketését és duzzadását, érzéstelenítheti, fertőtlenítheti (aktív aerob és anaerob baktériumok ellen), és szagtalaníthatja a bőrt. Fogfehérítő és fertőtlenítő tulajdonságai vannak, amelyek izzadnak hónaljra.

Mivel a gyógyszerek lehetnek egy kicsit kevesebb, mint 40 komponensek, amelyeket másképpen érzékeli az emberi test, az  ellenjavallt a használata  „Malawi» tekinthető túlérzékenység legalább az egyik komponens a készítmény.

A  gyógyszeres kezelés mellékhatásai ritkán fordulnak elő. Jelentettek az egyszeri allergiás reakciók.

Bármely patológiában a "Malavit" csak külső használatra használható. A verejtékezés során a hígítatlan gyógyszert az aljzaton való területre helyezve nem csupán a szag eltávolítását, hanem a verejtékmirigyek kiválasztását is segítik.

Az alkalmazás módja és dózisa. Naponta kétszer alkalmazzon oldatot vagy gélt száraz, tiszta bőrre. Jobb, ha ezt reggel és este tesszük. Hagyja a gyógyszert a bőrön hosszú ideig.

Külső alkalmazás  esetén a  gyógyszer túladagolása kizárt.

Terhesség alatt megengedett  gyógyszer  alkalmazása, mivel ez nem befolyásolja negatívan a magzatot.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel. Nem javasolt a "Malavit" a bőrre más megoldásokkal és krémekkel együtt alkalmazni. Használat előtt a bőrt mosni és szárítani kell.

Tárolja az injekciós üvegeket szobahőmérsékleten legfeljebb 2 éves oldattal. A  krém-gél eltarthatósága kissé hosszabb - 3 év.

A "Malavit" megoldás alapján egy másik tejszínt állítottak elő - "Danavtilin".

Apilak

Természetes előkészület is, de alapja a méhek zselé, amely megszünteti a vegetatív rendellenességeket, segít az étvágyat érintő rendellenességek és bőrgyógyászati problémák leküzdésében. Biogén stimulánsnak számít.

Farmakodinamika. A gyógyszer hatékony VSD, magas vagy alacsony vérnyomás, neurózis által okozott izzadás, mert segít az érrendszer és az idegrendszer normalizálásában.

A gyógyszer forgalomba hozatala leggyakrabban tabletták és por formájában található. De ő is ilyen formájú kibocsátás, mint a kenőcs és a kúpok.

A verejtékezéshez a hónalj általában tablettákat, míg a kenőcs segít különböző bőrbetegségek kezelésében. Vegyük a tablettát 2 vagy 3 alkalommal naponta. Egyszeri adag - 1 tabletta. A kezelés időtartama nem haladja meg a 2 hetet.

Az "Apilac" tabletták szublingválisak, azaz nem kell rágni vagy lenyelni azonnal a bevétel után, és vízzel lemosni. Ez a gyógyszerforma a nyelv alá kerül és ott van, amíg teljesen fel nem oldódik.

Nem tudod bevinni a kábítószert, ha a mellékvese funkció (Addison-kór), valamint a méhek termékeivel szembeni fokozott érzékenység. A daganatos megbetegedések, az akut fertőzések, a terhesség és a laktáció szükségessé teheti orvosával folytatott konzultációt.

A  gyógyszer mellékhatásai a méhészeti termékekkel kapcsolatos allergiás reakciókra és az álmatlanságra korlátozódnak (ha a tabletta késő éjjel történik).

A tároló tabletták legfeljebb 8 ° C-os levegő hőmérsékleten 2 évig lehetnek.

Egyéb tabletták a hónalj verejtékezéséhez

A vegetatív rendszer működésének szabályozására az orvosok más, nyugtató hatású gyógyszereket is előírhatnak. Nem fogunk nyugtató tinktúrákon nyugodni, hanem figyeljünk a pirulákra, amelyek segítik a hyperhidrosist a vegetatív rendellenességek hátterében.

Bellaspon

A gyógyszer ergotaminra, fenobarbitálra és belladonna kivonatára épül, kiemelkedő vasoconstrictív, spazmolitikus és nyugtató hatással. A gyógyszert dragee formájában állítják elő.

A gyógyszert a neurózisok terápiájában használják, amelyek hozzájárulnak a fokozott izzadáshoz. A gyógyszer nyugtató hatása csökkenti a verejtékmirigyek aktivitását.

A páciens állapotától függően az orvos előírja, hogy a gyógyszer 3-6 tabletta napi dózisa. Naponta háromszor 1-2 alkalommal kell bevennie őket. A kezelés időtartama 2 hét és egy hónap között változhat.

Ellenjavallatok: agyi érelmeszesedés, vese- és májműködési elégtelenség, glaukóma, akut miokardiális infarktus, angina pectoris. Tilos  a  kábítószer  terhesség  és szoptatás ideje alatt történő alkalmazása gyermekkorban és a készítmény összetételére való túlérzékenység.

A gyógyszert szedhetik mellé dyspepsia, szédülés, különböző allergiás reakciók. A kábítószerrel való kezelés alatt tilos az alkoholfogyasztás.

A gyógyszert 3 évig tárolhatjuk, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten.

Belloid

A hasonló hatású gyógyszer, amely magában foglalja: ergotamin, butobarbital és L-hyoscyamine. Alkalmazzon gyógyszereket az idegrendszeri és az autonóm rendellenességek dragezusai formájában.

A gyógyszer adagja ugyanaz, mint a Ballaspon. A kezelés időtartama 7 nap, majd 3 napig szünetet kell tartania.

Ne írjon gyógyszert intoleranciájára komponenseire, prosztata hipertrófiára, glaukómára. A  mellékhatások  közé tartozik: a szállás rendellenessége, émelygés és hányás, széklet, a szájnyálkahártyák kiszáradása, tachycardia.

Ezek a tünetek a gyógyszer túladagolásával  nőnek  . Ráadásul a bélsérülés, a vizelés megszegése, görcsök, kóma is lehetséges. Segíthet a betegnek a gyomra mosásával és néhány tablettával (1 kg-os súly) az aktivált szénhez.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel. A gyógyszert nem szabad hormonális gyógyszerekkel, pl. Orális fogamzásgátlókkal, kumarinnal és származékaival, etanollal (alkohol) együtt alkalmazni.

Tárolja a drageeseket száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten, legfeljebb 3 évig.

Ha egy személy túlzottan érzelmes és stresszes, az orvos nyugodt orvosok segítségét is igénybe veheti. Ezeket az alapokat előírják, és abban az esetben, ha a hónalj verejtékezéséből adódóan egy személy depressziós állapotot vagy idegrendszert alakít ki. Tekintsük az egyik ilyen gyógyszert, amelyeket csak végső megoldásként neveznek ki.

Diazepam

A kábítószer, amelyet szorongásos rendellenességek és álmatlanság kezelésére használnak.

Gyógyszerhatástani. A gyógyszer csökkenti a szorongás (szorongás) és relaxálja (izomrelaxáns). Szedatív, görcsoldó és mérsékelt hipnotikus hatás.

Ellenjavallatok. A gyógyszert nem írják fel túlérzékenységre, myasthenia gravis, légúti és májelégtelenség, apnoe, rögeszmés állapotok és pszichózisok, különféle szenvedélybetegségek. A kábítószert terhesség alatt tilos használni.

A többé-kevésbé gyakori  mellékhatások között  érdemes kiemelni az erős fáradtságot és álmosságot, az izomgyengeséget, hányingert, homályos látást, megnövekedett vérnyomást.

Amikor a szorongásos állapotok, amelyekhez fokozott izzadságtermelés társul, a gyógyszert 5 mg napi dózisban írják fel. A beteg állapota függvényében a frakcionális adagolás esetén 30 mg-ra emelhető. A kezelés időtartama legfeljebb 3 hónap.

A gyógyszer túladagolása életveszélyes, ezért semmiképpen sem haladhatja meg az orvos által előírt adagot.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel. Ne szedje az alkoholt a gyógyszerrel való kezelés ideje alatt.

Meg kell erősíteni a "Diazepam" hipnotikumok, nyugtatók, antihisztaminok, neuroleptikumok, valamint narkotikus fájdalomcsillapítók és antidepresszánsok hatását.

A gyógyszert normál körülmények között, legfeljebb 3 évig tárolják. Szükséges a gyermekeknek a nyugtatóhoz való hozzáférését korlátozni.

Ha a kiütés okozta hormonális változások a szervezetben fordul elő, hogy a serdülőkorban és a menopauza, akkor igénybe segítségével gyógyszerek egy fitoösztrogén, hogy megszüntesse, és izzadás, és elérjük azt, hogy nyomás ingadozása (hőhullámok). Erre a célra az orvosok javasolnak ilyen drogok "Klimadinon", "Feminal", "Estrovel" gomeopaticheky gyógyszer "Remens" et al.

Tekintsük az ilyen gyógyszerek hatását a "Feminal" gyógyszerre.

Gyógyszerhatástani.  Ez egy lóhere alapú gyógyszer, amely négyféle ösztrogénszerű anyagot tartalmaz - az izoflavonokat. Az izoflavonok hatással vannak az ösztrogén receptorokra a hypothalamusban, és eo hozzájárul a vegetatív reakciók, például a forró blöffök és a túlzott izzadás csökkentéséhez.

Ellenjavallatok. Általában a kapszulák formájában kapható gyógyszer a nők számára biztonságos. Ne kockáztasson csak akkor, ha túlérzékeny a hatóanyag összetevőire, valamint kényes időszakokban ösztrogént és helyettesítő anyagot használjon: terhesség és szoptatás. Nyilvánvaló, hogy gyermekkorában ezt a gyógyszert nem írják fel, és a serdülőkorú kezelésről orvoshoz kell fordulni.

A  gyógyszer mellékhatásai egy kicsit, és nagyon ritkák. A legtöbb nő panaszkodik az émelygés ritka epizódjairól és a herbális komponens allergiás reakcióiról.

A gyógyszert a fitoösztrogének alapján sokáig alkalmazhatja. A kapszulákat napi 1 étkezés közben fogyasztják.

Tárolja a száraz, sötét helyen ajánlott gyógyszert nem túl magas hőmérsékleten. A gyógyszer eltarthatósága 2 év.

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6]

Antiszeptikumok a hónalj izzadásával szemben

A hónalj zümmögése, amely rongyos nedves körökkel jelenik meg a ruhákon, amelyek nem mindig könnyen moshatók, ez csak a probléma egyik oldala. Nem kevésbé kellemetlen tünet a verejték szaga, amely befolyásolhatja egy személy mások értékelését és az egyén önbecsülését.

A verejték gyakorlatilag szagtalan. Ha egy személy nem beteg, és nem szed gyógyszert, az izzadságának csak enyhe élettani szaga van ehhez a személyhez. Nem fogjuk elhinni, hogy a verejték illatát befolyásolja az étkezés, a kábítószer, az egészség stb. Beszéljünk arról, hogyan lehet megszabadulni a baktériumok által okozott verejték kellemetlen szaga miatt, amely ezt a fiziológiai folyadékot tápláló közegként használja, és aktívan megtelik.

Az orvosok azt mondják, hogy ha intézkedik a mikrobák sokszorosításának megakadályozására a karjai alatt, akkor a verejték nem fog kellemetlenséget kelteni. Ebben az esetben nem szükséges antibiotikumot igénybe venni, még akkor sem elegendőek a fertőzésgátló gyógyszerek.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Bórsav

Ez a csodálatos antiszeptikus, amely baktériumok és gombák ellen aktív, hatékony külső remedy a lábak és hónaljok izzadásához.

A kibocsátás formája.  A készítményt különféle formákban állítják elő, az ortoborinsav porából kiindulva, és különböző koncentrációjú alkoholos oldatokkal végződnek.

Farmakodinamika. Ennek az antiszeptikának a hatása nagymértékben függ az oldat koncentrációjától. A maximális koncentráció a gyógyszerkészítmény hatóanyagának 5% -a. Ennek a koncentrációnak az a megoldása, hogy a baktériumsejtek elveszítik a táplálék és a halálozás képességét (baktericid hatás). Az alacsonyabb koncentrációjú oldatok gátolják a mikroorganizmusok növekedését és fejlődését, aminek következtében az aktív szaporodás (bakteriosztatikus hatás) megáll. Elvileg a hiperhidrosis elleni küzdelem és a verejték szaga elégséges.

Farmakokinetika. A bórsavat nagyon mérgező anyagnak tekintik, amely különböző bőrelváltozásokon keresztül képes áthatolni, és hátrányosan befolyásolhatja a vesék működését. Ezért bórsavkészítményeket csak egy kis terület érintetlen bőrére lehet alkalmazni.

Ellenjavallatok. A bórsavat nem használják az antiszeptikus komponensek és a veseműködési zavarok egyéni intoleranciájára. A terhesség és a szoptatás ideje alatt nem ajánlott bármilyen gyógyszert alkalmazni. A gyermekek kezelésére ezt a gyógyszert rendkívül ritkán alkalmazzák a nagy toxicitás miatt.

Az izzadásból származó bórsav kétféleképpen alkalmazható: lotion és por formájában. Az első esetben a bórsav 3 vagy 4 százalékos oldatát ecetes (3%) és parfümök (kölni, illóolajok) keverik össze. Ajánlott ugyanazokat az arányokat venni különböző összetevőkből. Illóolajok esetén a kapott folyadék mennyiségétől függően 2-4 cseppet kapnak. Ahelyett, hogy asztali ecetet, akkor egy természetes alma. Használjon krémet a dörzsölés alatt a hónaljban, naponta kétszer ajánlott.

A por elkészítéséhez vegye be a csomagolóanyag talkumot (50 g). Adjunk hozzá bórsavat porban (1 tk) és alaposan keverjük össze. Alkalmazza a terméket tiszta, száraz hónaljra reggel. A por segít csökkenteni a verejtékezést, valamint megszabadulni a verejték kellemetlen szagától.

A bórsav alapján történő izzadás ellen alkalmazott anyagok ritka esetekben bőrirritációt okozhatnak. Nem alkalmazhatók olyan területre, ahol gyulladásos reakciók fordulnak elő (például a szőrtüszők területén lévő pustulák). A hónalj használatakor ajánlatos eltávolítani a hajat a keze alatt és várni, amíg a borotválkozás utáni bőrirritáció megszűnik.

A bórsavat bármilyen formában felszabadulhatjuk korlátlan ideig. A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 15 fokot.

trusted-source[11], [12]

Hidrogén-peroxid

Ó, milyen célra csak ez a hatékony, sok esetben antiszeptikus nem használják. Valószínűleg nincs ilyen elsősegélynyújtó készlet, ahol ez a gyógyszer nem jelenhet meg oldatban injekciós üvegben vagy tablettákban (hidropirit).

Farmakodinamika. Ez az antiszeptikus az antioxidánsok kategóriájába tartozik. Az intézkedés az oxigén felszabadulásán alapul, amikor érintkezésbe kerül a szervezetével. A bőr felületéről származó oxigénnel együtt különféle szerves anyagokat (törlőkendők, bakteriális részecskék stb.) Távolítanak el.

Ellenjavallatok. Ne használjon fertőtlenítőszert a gyógyszer egyéni intoleranciájára. Figyelmet kell fordítani a máj, a vesék, a pajzsmirigy, a herpetiformis dermatitisz patológiáira.

A  gyógyszer mellékhatásai általában kicsi, és nem igényelnek súlyos orvosi intézkedéseket. Ez egy enyhe égési érzés lehet az alkalmazás helyén (általában a sebek kezelésénél fordul elő) és a nem súlyos allergiás reakciók.

Adagolás módja és  antiszeptikus hatása a hónalj verejtékezésére. A fertőtlenítőszert 3% -os oldat formájában csak külsőleg használják. A hyperhidrosisnak enyhe szárítási és szagtalanító hatása van, valamint segít a baktériumok elpusztításában, kellemetlen szagot adva a verejtéknek.

Mivel a hidrogén-peroxidot nem használják gyógyászati célokra, nem tiszta vízben, hanem vízzel együtt használják. Egy csésze vízhez (250 ml) vegyen be 2 teáskanálnyi 3% -os peroxid oldatot. A készítményt a hónalj mosására használják reggel.

A beavatkozás után, a bőr blotoltuk egy szalvétát és megszórjuk hintőpor (baba por), amely tömíti el a pórusokat, és tovább csökkenti izzadás, és a hidrogén-peroxid nem engedi oka kellemetlen szaga.

A túlzott izzadás kezelésére alkalmazott eljárás a serdülőkre és a terhes nőkre is vonatkozik, mivel a hidrogén-peroxidnak nincs mérgező hatása a szervezetre.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel. A hidrogén-peroxid egy instabil anyag, így hatásossága csökkenhet lúgok, fémsókat tartalmazó vegyületek és más antioxidánsok jelenlétében.

Instabilitás okozta a gyógyszert és  feltételeit  annak  tárolási. Az antiszeptikum tárolási ideje alatt  (2 év) megőrzi tulajdonságait  , ha sötét helyen tárolja 20 foknál nem magasabb hőmérsékleten.

Furacilin

Az otthoni gyógyszertár állandó lakóinak egyike a "Furatsilin" tabletta. Az alkoholtartalmú formát ritkábban alkalmazzák, de a verejtékezéshez való küzdelemben nincs szükségünk ránk.

Gyógyszerhatástani. „Furatsilinom” - egy gyógyszer néhány fertőtlenítő-és baktériumellenes hatással felfüggesztése miatt sejtlégzés a mikroorganizmusok, például állandó lakói a bőr streptococcusok és staphylococcusok, patogén mikroorganizmusok: dizentéria bacillus, eshiheniya coli (rezidens bél), Salmonella, üszkösödés stb kórokozók

Ez a legerősebb fertőtlenítőszer nagyon kevés  ellenjavallattal rendelkezik. A szokásos módon ez a túlérzékenység a gyógyszer komponenseire, valamint az allergiás dermatosisra.

A furacilin gyermekekre és terhes nőkre gyakorolt hatásának vizsgálata nem történt meg, azonban a gyógyszer helyi alkalmazása nem valószínűsíthetően jelentősen károsítja ezeket a betegcsoportokat. Az orvosokkal való konzultáció nélkül azonban elfogadhatatlan az ilyen gyógyszerek alkalmazása, és még kevésbé gyógyászati célokra.

Mivel a kibocsátás formája ellenére a gyógyszert csak külsőleg  használják , használata nem okoz szisztémás  mellékhatásokat. A kellemetlen tünetek nagyon ritkán jelentkeznek dermatitis formájában. Ritka esetekben különböző allergiás reakciók fordulhatnak elő: gyakoribb viszketés, bőrpír és bőrkiütés megjelenése, egyedi esetekben előforduló egyéni intoleranciával járó esetekben kialakulhat a gége ödéma.

A vélemények szerint a "Furacilin" mint fertőtlenítő tökéletesen eltávolítja a verejték illatát, ha megjelenése nem kapcsolódik az egészségügyi problémákhoz. Ebben az esetben a tabletták bizonyos szárítási hatást mutatnak.

Az alkalmazás módja és dózisa. A hyperhidrosis esetén a "Furacilin" vizes oldatát kell alkalmazni. Először 2-3 napon belül erős antiszeptikus oldatot készíthet, amely üvegenként 2 tablettát felold. Továbbá az oldat koncentrációja jelentősen csökken, azaz vegyen be 1 tablettát 1 liter vízre. Ezt a készítményt hónaljra 2 hétig alkalmazhatjuk.

A "Furacilin" vizes oldatát forró vízzel készítsük elő, mivel hideg folyadékban a fertőtlenítő tabletták nagyon gyengén oldódnak. Ahelyett, hogy a víz, használhatja a főzet a gyógynövények, mint például a kamilla vagy string.

A kész készítményben nedvesítse meg a gézet, és tegye 10 percig a hónalj területére. Ezután a bőrt át kell áztatni és port porítani.

Ne növelje az oldat koncentrációját a dermatitisz kialakulásának elkerülése érdekében, ami a  gyógyszeres túladagolásra jellemző  .

A "Furacilin" hosszú élettartamú gyógyszer  , így rendszeres használat esetén több gyógyszercsomagot is fel lehet raktározni. A gyógyszert szobahőmérsékleten tárolják.

Szalicilsav

Nem lakunk ezen a hosszú fertőtlenítő, ami alkoholos oldat szalicilsav, mint a szempontból leküzdése hyperhidrosis nagyobb érdeklődés mindig vannak más formái a gyógyszer kenőcsök. Mindazonáltal van egy érdekes recept szalicilsav alkalmazásával, amellyel eltávolíthatja a verejték kellemetlen szagait, és enyhén csökkentheti a verejtékmirigy aktivitását.

1% -os szalicilsavoldat-palackos folyékony dezodor készítéséhez adjunk 3-4 csepp teafa illóolajat. Ezt a készítményt a hónalj alatt 1-2 alkalommal meg kell törölni. Ez mennyibe kerül a megoldás fertőtlenítő hatásának.

Az ilyen kezelés hyperhidrosis nem alkalmas a terhes nők és a szoptató anyukák, használata szalicilsav, amely nemkívánatosnak minősül, valamint az emberek, akik az aktív gyógyszer vagy illóolaj allergiás reakciókat okozhat különböző súlyosságú.

A szalicilsavon alapuló hónalj esetén az izzadsággátló szer gyakori alkalmazása dermatitisz kialakulásához vagy allergiás reakciók megjelenéséhez vezethet. Ezenkívül a gyógyszer alkalmazását olyan kellemetlen érzések kísérhetik, mint a bőr szárazsága és hámlása az alkalmazás helyén.

A hosszan tartó használata szalicilsav az belép a véráramba, és mellékhatásokat okoz, mint például a fülzúgás, szédülés, gyomorfájás és hányinger (annak ellenére, hogy a helyi kezelés), károsodott légzési ritmus.

A szalicilsavoldat nem ajánlott egyszerre szalicilsav, benzoil-peroxid vagy A-vitamin, valamint NSAID szerekkel együtt alkalmazni.

A szalicilsav oldat megmentéséhez hűvös helyre (8-15 fok), a napfénytől távol kell tartania 3 évig.

Stryeptotsid

Ez a viszonylag biztonságos fertőtlenítőszert ritkán használják a hónalj izzadásának leküzdésére. Noha véleményünk szerint a porított tabletta száraz, tiszta hónalj bőrének antimikrobiális porként történő felhasználása segít csökkenteni a kiszáradt izzadság mennyiségét, és szagát láthatatlanná teheti.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Gyógyszerészeti eszközök a hónalj verejtékezésére" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.