^

Egészség

Gyermekorvos

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A gyermekorvos olyan orvos, aki 15 év alatti gyermekeket kísér, akik követték fejlődésüket serdülőkorra.

trusted-source[1], [2]

Ki gyermekorvos?

A gyermekorvos a gyermek és anya fő tanácsadója. Meg tudja tanítani anyját, hogy azonosítsa a zavaró jeleket. A gyermekorvos értékeli a gyermek fejlődését és későbbi készségét az iskolába való bejutásra.

Javaslatokat tesz a szoptatásról és gyermeknevelésről. A gyermekorvos azonosítja és kezeli a gyermekkori megbetegedéseket: köhögés, rubeola, csirke pox, valamint influenza, ARVI és mérgezés. A gyermekorvos meghatározza (a kezelés kijelölése nélkül) a vesebetegséget, a szív- és érrendszeri és az idegrendszert, és irányítja a gyermeket a megfelelő szűk szakembereknek.

Mikor kell elmegyek a gyermekorvoshoz?

 1. Ha a gyermek bőrén a fején kívül található piros foltokat látja. 
 2. A gyermek nyugtalan, a gázok bőségesen vannak elosztva, a hőmérséklet emelkedik. 
 3. A gyermek rossz étvágya van. 
 4. A fogakat vágják. 
 5. A gyermek laza széken van. 
 6. A kórházból való kilépés után egy hónapon belül. 
 7. Egy évig - minden hónapban. 
 8. Az oltásnál

Milyen vizsgálatokat kell elvégeznem, amikor gyermekorvoshoz megyek?

Általában maga az orvos kijelöli a szükséges vizsgálatokat és tanulmányokat, és a vér és a vizelet általános elemzésével kezdődik.

Milyen diagnosztikai módszereket alkalmaz a gyermekorvos?

Milyen diagnosztikai módszereket alkalmaz a gyermekorvos a munkájában? Általában ez egy szemrevételezés, fonendoszkóp hallgatása, tapintás, ütődés, hőmérés, a csecsemő magasságának és súlyának mérése, valamint a vér, a vizelet és a széklet laboratóriumban történő diagnosztizálása.

Mit csinál a gyermekorvos?

A gyermekorvos 15 éves kor alatti gyermekek megelőzésében és kezelésében vesz részt. A megelőzés a vakcinázás és a gyermekek klinikája, a gyermekkori fogyatékosság megelőzése. A szociális gyermekgyógyász a szülők orvosi oktatásával foglalkozik.

Milyen betegségeket gyógyít a gyermekorvos?

Érdekli, hogy milyen betegségeket gyógyít a gyermekorvos? Itt nem a betegségek teljes listája: 

 1. Gyermekbetegségek (kanyaró, köhögés, csirkehimlő, rubeola). 
 2. Akut légúti betegség, influenza. 
 3. Mérgezés. 
 4. A szívbetegségek (együttműködve a kardiológussal). 
 5. Vesebetegség - az urológussal. 
 6. A központi idegrendszer betegségei - neurológussal együtt.

Gyermekgyógyászati tanácsadás

Hasznos gyermekorvos tanácsok a szülők számára.

Hogyan kell bevezetni a kiegészítő élelmiszereket? Kezdje az alacsony zsírtartalmú túrókészítmények, növényi pürék és gyümölcslevek bevezetésével. Általánosságban elmondható, hogy a szervezet reakciója az élelmiszerre nagyon egyedi lehet. Ha a gyermek élelmiszerallergiát alakít ki, korlátozza az ipari termékeket tartósítószerekkel és festékekkel. Jobb elkerülni a vörös zöldségeket. A karcsú hús 9 hónapos. Sózás nélkül kötelező legyen.

Hány foga normális és hogyan segíthet a gyermeke? Vegyél gyermek gélt zseléért Kamistad. 5 mm-es gélt alkalmaznak naponta háromszor az ínyen.

Mi van akkor, ha a gyermek erős izzadása van? Mind a rákfélék, mind a gyermek egyéni jellemzői lehetnek. Ha ezeket a tüneteket észleli, haladéktalanul forduljon gyermekorvosához.

A terhesség ideje alatt valószínűleg elképzelheti, hogyan zavarja a baba és énekli neki nyersbőröt. A gyermek született, és az álmok a való életsel szétváltak.

Mi van, ha a baba sír? Adj egy gyermeket egy mellnek és rázza fel. Ellenőrizze, hogy nedves? Talán meleg vagy hideg? Ha ez egy nap, sétáljon a friss levegőn. Próbálja meg izolálni a gyermeket a zajtól.

Hagyja, hogy a gyermekorvos a család barátja és megbízható, professzionális tanácsadó legyen, különös figyelmet fordítson képzettségére és egészséges legyen!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.