^

Egészség

A
A
A

Gonorrhoea: a gonorrhoea kimutatása

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A húgycső anyagában lévő gonokokok rendszerint nincsenek jelen.

A PCR lehetővé teszi a gonokocci DNS jelenlétének meghatározását közvetlenül és kvantitatív módon a tesztanyagban való koncentrációjuk kifejtésére. A vizsgálati anyag lehet köpet, mosófolyadék, vizelet, különböző szervekből és cisztákból stb. A teszt fajlagossága és nagy érzékenysége (több mint 95%). A gonorrhoea PCR-diagnosztikája még a betegség krónikus formáiban is pozitív eredményt ad, amikor a bakterioszkópos és bakteriológiai vizsgálatok negatív eredményt mutatnak.

A gonokocci kimutatását az anyagban a PCR alkalmazásával gonokokkusz fertőzés diagnosztizálására és a kezelés hatékonyságának ellenőrzésére használják.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.