^

Egészség

Az idegrendszer betegségei (neurológia)

A jobb, bal kéz radiális idegének csípése

A radiális ideg - a brachialis plexus három idegének egyike, amelyek a kéz motoros és érzékszervi funkcióját biztosítják - kompressziója vagy csípése kompressziós neuropátiák kialakulásához vezet, beleértve az alagút szindrómákat

Cryptococcusos agyhártyagyulladás

Cryptococcusos agyhártyagyulladás akkor alakul ki, amikor a kapszulázott élesztő, a Cryptococcus neoformans, amely az emberi opportunista kórokozók közé tartozik, érintett.

A corpus callosum aplasia

Az agyféltekét összekötő idegrostok tapadásának teljes vagy majdnem teljes hiánya formájában jelentkező rendellenességet a corpus callosum aplasiájaként definiálják, amely egyet jelent az agenesissel, vagyis a fejlődés során a fejlődés hiányával.

Kakosmia

A szaglórendszer funkcióinak zavara, amely abban nyilvánul meg, hogy a hétköznapi szagok kellemetlennek, sőt undorítónak tűnnek egy személy számára, parosmia, troposmia vagy cacosmia (szó szerint görögül - rossz szag).

Meningizmus

A "meningizmus" kifejezés olyan szindróma, amely néhány gyakori fertőző patológiában fordul elő az agyhártya irritációjának hatása alatt. A meningizmust olyan jelek jellemzik, mint a fejfájás, a nyaki izmok merevsége, az intrakraniális nyomás növekedése a cerebrospinális folyadék változatlan összetételének hátterében.

Idiopátiás generalizált és fokális epilepszia

A világszerte végzett vizsgálatok szisztematikus áttekintése és metaanalízise azt mutatta, hogy az aktív epilepszia pontprevalenciája 6,38 / 1000 fő, az életben elért prevalencia pedig 1000 fő.

Causalgia: mi ez a betegség?

A definíciók listája folytatható, de itt van egy speciális orvosi kifejezés - kauzalgia -, amely súlyos, hosszan tartó, égő jellegű fájdalmat jelent.

Az agy Lissencephalyja

A szerves agyi patológiák közül kiemelkedik egy olyan veleszületett rendellenesség az agy fejlődésében, mint a lissencephalia, amelynek lényege a félgömbök kéregének szinte sima felületében rejlik - elégtelen számú görcs és rés.

Hipotenziós szindróma gyermekeknél és felnőtteknél

A csontvázizomzat tónusának csökkenését (maradék feszültség és a passzív nyújtással szembeni izomellenállás) és a kontraktilis funkciójának romlását az izmok hipotenziójának definiálják.

Gerinc sokk emberben

A neurológiában a gerinc vagy a gerinc sokk definíciója olyan klinikai szindróma, amely a traumás gerincvelő sérülésére adott kezdeti neurológiai válaszból származik - az összes funkciójának visszafordítható elvesztésével vagy csökkenésével a sérülés szintje alatt.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.