^

Egészség

A
A
A

Ciklodialízis: okok, tünetek, diagnózis, kezelés

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A ciklodialízis a csilló test fókuszos leválása a szkleralizációhoz való kötődéstől. A ciklodialízis egy tompa vagy behatoló sérülés vagy szöveti szövődmény után alakul ki, ami ideiglenes vagy állandó hipotenziót eredményez.

trusted-source[1], [2], [3]

Epidemiológia Cyclodialysis

A ciklodialízis egy tompa vagy áthatoló sérülés után alakul ki, ritkábban fordul elő recessziós szögben. Minden hipotenzió esetén, melyet a trauma történetében tapasztaltunk, a ciklodialízist fel kell gyanítani.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Pathophysiology Cyclodialysis

Ennek eredményeként a trauma sugártest elválasztjuk a helyéről való kapcsolódási ínhártya homlok, ami a direkt kimenet intraokuláris folyadékot az elülső kamrából suprahoroidalnoe térben. Ennek eredményeképpen hipotenzió alakul ki. A ciklodialízis spontán vagy indukált záródása az intraokuláris nyomás növekedését okozza, mivel a vizes humor kiáramlásának fő útvonala megsemmisül.

A ciklodialízis tünetei

A betegek történetében a trauma vagy az intraokuláris műtét epizódja. A betegséget a tünetek hiánya vagy csökkent látás jellemzi. Az érintett szem vizsgálata során a ciklodialízis spontán lezárása következtében hipotenzió vagy megnövekedett intraokuláris nyomás, fájdalom, fényérzékenység és vörösség észlelhető.

Diagnosztikai ciklodialízis

Biomikroszkópiát

A vizsgálat egy réslámpa határozzuk jelei megelőző tompa vagy áthatoló trauma, például hegesedés a szaruhártya, a vér festés, szürkehályog, rés zonulyarnyh ínszalagok támogató objektív (fakodenez) írisz záróizom szünet vagy szünetek vannak a régióban a gyökér (iridodialysis). Továbbá lehetőség van arra, hogy jelek felismerésére előző intraocularis műtét, mint a hátsó, vagy első műlencse. Ezzel szemben az egészséges, az érintett szemre lehet gipotonichen szaruhártya redők és sekély elülső kamrában.

Gonioszkópiának

A gonioszkópia a szög mély recesszióját tárja fel, amely a sclera és a ciliáris test között fennáll. Ez megkülönbözteti a ciklodialízist a recessziós szögtől, ami egy egyenetlen, kibővített ciliáris sávnak tűnik. A szög recessziója is kialakulhat a sérült szem trauma után.

Hátsó pólus

A hypotensio a korrózió akut elszakadásához vezethet, és a krónikus ráncok megjelenését okozhatja. Amikor a krónikus ráncok részt vesznek a makulában, az állapotot hipotóniás makulopátiának nevezik. Előfordulhat, hogy a korábbi trauma, például a korróziós rések, a posztális üvegtest vagy a makula ruptúra.

Speciális vizsgálatok

Ultrahang B-scan kell végezni alacsony vérnyomás travmatirovannogo szemet korlátozott lehetőségekkel hátsó pólus vizsgálat kizárása ínhártya látens törés vagy leválás a retina.

trusted-source[14], [15], [16], [17]

Cyclidialysis kezelés

Az atropin alkalmazása néha a ciklodialízis szakadék bezárásához vezet. A legtöbb esetben a ciklodialízis tartós hypotensio esetén sebészeti lezárást igényel, de lehet argon lézert és krioterápiát használni. Ezután az intraokuláris nyomást gyakran növelik, és gondos megfigyelésre van szükség. Ha szükséges, írjon fel gyógyszereket hiperozmotikus szerekkel és olyan termékekkel, amelyek elnyomják a vizes humor termelését.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.