^

Vitaminok a férfiaknak 30 után

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az ember testének ugyanolyan hasznos anyagokra van szüksége, mint egy nő és egy gyermek, de csak az elfogyasztott vitamin mennyisége kell sokkal magasabb. Különösen a kövérségre vagy a férfi képviselőinek állandó stresszére utal. Külön beszélgetés lesz a sportolókról, a mentális szférában dolgozókról és a nehéz fizikai munkaerőről. Egészen természetes, hogy bizonyos vitamin-komplexek csoportja gyakran szükséges a specifikus folyamatok kor szerinti megőrzéséhez. A férfiak egészségének fenntartása, nevezetesen: a prosztata normális működése, a spermatogenezis és a hormonális egyensúly a férfiak számára 30 év után adnak vitaminokat.

A szív- és érrendszeri problémák megelőzése és az öregedés megelőzése érdekében a férfiaknak antioxidánsokat kell alkalmazniuk. Az étrend fontos helyét a B csoportnak kell elfoglalnia, amely részt vesz a fehérje asszimilálásában és a szintézis folyamatok kiváltásában, hogy erős izomkészítményt képezzen, javítsa a vetőmag minőségét és így tovább. A gyermek tervezése során a férfiaknak és a nőknek a folsavot kell bevinniük, ami megnöveli az esélyét arra, hogy egy erős baba elképzelhető legyen. A 30 éves férfiak fele nem tehet az A, F és E vitaminok nélkül, így elősegíti a tesztoszteron termelést és a normalizáló hatást. Negatív szenvedélybetegség esetén (dohány, alkohol) a májban található gyógyszerkészítményekre (savas lipoic vagy N) kell támaszkodnia.

A 30-as évek után a férfiak számára a vitaminok fogalma magában foglal egy olyan szerves anyagcsaládot, amely kifejezett vitaminaktivitással rendelkezik, és támogatja egy férfi testének egy adott funkcionális terhelésének rendes működését az életének időszakában.

A vitaminok 30 év után történő felhasználására utaló jelek

A vitaminkomplexek kiválasztásában előkészítő tényezők a farmakológiai ágensek tulajdonságai, az egészségi állapot és a várt eredmények. A jelenléte bármilyen rendellenességet az alapja a vétel speciális termékek, mint például a kardiovaszkuláris természet ajánlott inni C-vitamin korai hajhullás, rossz állapotban a haj és a körmök jelzik vitamin hiánya H. Készítmények cink egy külön kategória, amely segít normalizálni a potenciát, a sperma minőségének javítása.

A 30 év után a férfiaknak szánt vitaminok használatának jelzései a helyzet, az életmód és a test jellemzői szerint változnak. A legfontosabb és leggyakoribb esetek a következők:

 • a csecsemő tervezési időszakának vitaminai - segítenek normalizálni a férfi hormonok termelését, javítják a spermiumok minőségét és aktivitását. A koncepció előtti preparátumhoz szükséges anyagok a folsav, valamint az E és C vitamin. A tablettázott gyógyszerek bevitele általában előreláthatólag (legalább 3 hónap) a várt idő előtt. Kiválaszthatja a multivitamin komplexet, vagy külön-külön is elviheti őket. Az ismert gyógyszerek között - Sperm Active, Complivit, Selzinc +, Duovit;
 • azzal a céllal, hogy növelje az A, E hatékonyságot, amely befolyásolja a termelés sebességét és a tesztoszteron felhalmozódását. Mivel további anyagok C-t (megnövelik a védőerőket), F (megakadályozza a sejtmembránok, beleértve a nemi szerv szférájának szöveteit is) megsemmisítését. A réz, a cink és a szelén szintén segít a hatásfok fenntartásában;
 • a 30-as évek után a férfiak számára szükséges vitaminok szükségszerűen tartalmazhatnak az immunitás erősítésére irányuló komplexeket. A fertőzés megelőzése és a gyógyulási idő csökkentése érdekében a Vitrum, a Duovit, a Multi Tabs, a C, D és a B csoportú gyógyszeres készítmények segítenek;
 • a hajhagymák kiváltására és a kopaszodás megelőzésére E és H vitaminok, amelyeket nemcsak belülről, hanem külsőleg is használnak a maszkok összetételében;
 • fokozott fizikai aktivitással és professzionális sportolókkal, napi fogyasztható erőkkel, legalább két órás képzéssel, az anyagcserét és szintézist gyorsító folyamatokra van szükség, amelyek aktiválják az élelmiszer emészthetőségét. A jelzések a vitaminhiány (fáradtság, álmosság, letargia) jelei, fokozott képzési intenzitás, fizikai túlcsordulás, anyagcsere-rendellenesség (cukorbetegség, túlsúly stb.). A kiegyensúlyozott komplexek közé tartozik az Animal Pak Universal Nutrition, az Armor-V MusclePharm, a CultiVate SAN, a Fish Oil SoftGels Optimum Nutrition és mások.

Ennek a besorolásnak köszönhetően érthető, hogy bármilyen vitaminkészítmény egy bizonyos, gyakran szűken célzott célt szolgál. Ezért nagyon fontos felismerni, hogy milyen feladatokat állított be magára, és ha szükséges, forduljon szakemberhez. Ez különösen igaz a professzionális sportokra, ahol az egész farmakológiai fajtához a vitamin-kiegészítők legmegfelelőbb és pontos kiválasztása szükséges.

A kibocsátás formája

Az összes rendelkezésre álló farmakológiai hatóanyagot mono- és multivitaminokra osztjuk. Az első gyógyszerek a vitaminok kombinációját jelentik, míg az utóbbiak egykomponensű anyagok. A 30-as évek után is vannak farmakovin-vitaminok és a biológiai aktív kiegészítők (BAA). Laboratóriumi preparátumok - szintetikus gyógyszerek, amelyeket egy tabletta tartalmaz. BAD - természetes növényi vagy állati eredetű kivonatok, tinktúrák, kivonatok stb. A szintetikus anyagokat szigorúan adagolják, és az aktív komponensek előfordulása pontosan ismert. Számos biológiailag aktív adalékanyag ugyanazon mennyiségi összetevőinek számítása nagyon nehéz.

A legalkalmasabb és leggyakoribb formája a tabletta vagy drazsék. Vannak még vízben oldódó, pezsgőtabletták és rágható, porok (vagy feloldjuk egy folyékony szolgáló előállítására vitamin koktél), kapszulák (beleértve a nyújtott hatóanyag-leadású), cseppek, injekciók, gyógyszerek, olaj kivonatok, koncentrátumok és még kész italos palackokhoz. A felszabadulás formája az alkalmazás módjától, dózisától és hatékonyságától függ. Például a folyékony készítmények keverhetők élelmiszerekkel és italokkal. A táplált vitaminokat a főétkezéssel egyidejűleg rágás nélkül lenyelik. Annak érdekében, hogy ne keveredjen össze a különféle vitaminkomplexekben, jobb, ha a kezelés megkezdése előtt konzultál a szakemberrel. Az orvos kiválasztja a készítmény összetételét és formáját a megfelelő helyzetben.

trusted-source[1], [2], [3]

A vitaminok farmakodinamikája a férfiak számára 30

A 30 év után férfiaknak szánt vitaminok komplexekké alakulnak, vagy a kifejlesztett rendszer szerint külön-külön kerülnek a jelzések és a helyzet szerint. A vitaminkészítmények szintetikus eredete zsír (A, D, E) és vízben oldható (C, B csoport, stb.).

Az A-vitamin alatt olyan retinoid csoportot értünk, amely behatol a sejtmagba, ezáltal befolyásolja a fehérjeszintézist. Mindegyik retinoid (retina, retinol vagy retinsav) ellátja a funkcióját a szervezetben - részt vesz a differenciálódás a hám és a szintézis a nemi hormonok, normalizálja a reproduktív funkciót, stb A D-vitamin, vagy inkább metabolitjai (hormonszerű anyagok) a fehérje-metabolizmus szabályozásával befolyásolják a foszforsav-kalcium-folyamatot. Az E-vitaminnal végzett farmakológiai készítmények részt vesznek a génexpresszió szabályozásában.

C-vitamin nélkül a legtöbb biokémiai folyamat lehetetlen. A tiamin vagy a B1 különböző metabolikus reakciókat szabályoz, beleértve a szénhidrátok metabolizmusát. A B3-vitamin aktív szerepet játszik a szövet légzésében és a metabolikus anyagcserében.

Gyógyszerhatástani vitaminok a férfiak után 30 példa népszerű vitamin és ásványi anyag komplex ábécé tartalmazza az összes fontos és szükséges elemeket napi erős felét és a szibériai ginzeng, szerves savak, karotinoidok:

 • hang és erősíti a testet;
 • normalizálja a reproduktív rendszer működését;
 • aktiválja a fizikai és mentális képességeket.

Az összes anyagot három megfelelő színű tablettára osztják:

 • rózsaszín - a B1, A, C, ásványi anyagok és egyéb összetevők reggeli bevitele;
 • kék - az E, B2, B6, PP, ásványi anyagok és karotinoidok napi adagja;
 • zöld - a B12-vitamin, a folsav, a H, a D3, a K1, ásványi anyagok esti dózisa.

A vitaminok farmakokinetikája a férfiak számára 30

A 30-as évek után a vitaminok farmakokinetikája a vitaminok típusától függ. Például az A-vitamin szintetikus készítményekben, ahol az étereket képviselik, a hidroláz (amelyet a hasnyálmirigy és a vékonybél-nyálkahártya termel) abszorbeálja. A felszívódás a zsíros ételek fogyasztásának köszönhető, és a bioszkórozás megközelítőleg 12% -kal lehetséges. A vérben lévő gyógyszer kötődik a fehérjéhez. A kommunikáció hiányában az anyag mérgezővé válik. Az A-vitamin biotranszformációja aktív metabolitokká válik a májban, majd inaktív komponensek keletkeznek, amelyeket a vesék és a belek választanak ki.

A vékonybél távoli része a D-vitamin felszívódásának helyszíne, és az asszimiláció minőségét befolyásolja az elfogyasztott zsírmennyiség és az epe kiválasztása. A vérplazmában a kötődést megfigyelik az alfa-globulin, a máj által szintetizált fehérje. Izommentesen a bélrendszerbe az epével, ahol részleges emészthetősége jár. Az anyag kis része a vizelettel ürül, a szintetikus D-vitamin félig eliminálódik 10 órán belül.

Az E-vitamin felszívódik a vékonybél középső szakaszában, feltéve, hogy elegendő mennyiségű zsír és epe van. A kiválasztódást a bélben az epe okozza, vizeletürítéssel. A B2-vitamin a lehető legnagyobb mértékben behatol a májba, a szívizomba, a vesékbe, az agyba és más szervekbe, és a vizelet intenzív sárga színével a beadott hatóanyag feleslegét jelzi.

Ábécé - a 30 év után férfiaknak szánt vitaminok - kompatibilis vitamin- és ásványi anyagkészletet tartalmaznak, amelyek könnyen felszívódnak a gyomor-bél traktusban és jól eloszlik a szervezetben. Ha a kábítószert helyesen veszi be, úgyhogy a különböző színű tabletták között legalább 3 óra időtartam van. Az egyes napok hatása: a piros - reggel reggel felébred, zöld - nyugtató hatású és erős alvás, kék - a csúcs aktivitáshoz a nap folyamán.

A vitaminok neve a férfiaknak 30 után

A modern farmakológiai piacot a vitamin komplexek képviselik, melyeket az aktív komponensek mennyiségi tartalma és az akció sajátossága jellemez.

A népesség legnépszerűbb és legnépszerűbb neve a 30 éves férfiak számára:

 • Ábécé a férfiak egészségéért - a fontos ásványi anyagok és vitaminok mellett a gyógyszer olyan növényi kivonatokat is tartalmaz, amelyek kedvezően hatnak a szexuális működésre. A hatékony és ugyanakkor megfizethető eszköz három különböző színpalettát tartalmaz. Az összetevők szétválasztása növelheti az emészthetőséget és kézzelfogható eredményeket hozhat. Ajánlott ábécé a légzőszervi vírusfertőzések súlyosbodásának időszakában, avitaminózis, hajhullás, csökkent libidó;
 • A Duovit - megnövekedett mentális és fizikai aktivitással, az egészséges életkor normalizálásával foglalkozik. A vitamin komplexum a terápia részeként bizonyította a szexuális diszfunkció kiküszöbölését, valamint a prosztatagyulladást. A Duovit eltávolítja az aknét a testen, kedvezően befolyásolja a dermis egészségét, erősíti a körmöket és a hajat;
 • A Velmen egy kombinált készítmény, amely a legfontosabb vitaminokra és ásványi anyagokra épül. Kimutatták, hogy az erős fele aktív testi és lelki terhelés, a hypovitaminosis. Néhány férfi képviselő megjegyzi a hányinger jelenlétét a gyógyszer szedése után.

A leghatékonyabb, könnyen használható és biztonságos vitaminok a férfiak több mint 30: Azal ABC Spectrum Amiton-magnézium-kalcium, Velma, Metov, Multifort jobb Oksilik, Orange Triad Controlled Labs, Seltsink, Centrum faj.

Adagolás és adminisztráció

A teljes felszívódás érdekében a zsíroldható vitaminok bevitele megköveteli az epe és a zsír kötelező jelenlétét a szervezetben. A zsíroldható csoport anyagai egyszerre abszorbeálódnak a májban (a chimomikronok komponenseként) belépő lipidek formájában a nyirokcsatornán keresztül. A bélfertőzések, az epe és a lipid metabolizmus elváltozásai a vitaminok szívóaktivitásának elvesztésével járnak. Meg kell érteni, hogy a vitamin-komplexek asszimilációja a gyomor-bél traktus állapotától függ. Az emésztőrendszerben bekövetkező bármilyen jogsértés a várható hatás csökkenéséhez vagy hiányához vezet.

A 30 év elteltével a férfiak számára javasolt vitaminok egy adott szervezet jellemzői és igényei alapján ajánlottak. Számítsa ki a terápiás vagy karbantartási időtartamot a hiányzó anyag pontos adagjával, legyen szakképzett szakember. Az a tény, hogy a szintetikus vitaminok vagy vitamin-kiegészítők független, ellenőrizetlen bevitele károsíthatja a férfiak egészségét. Nem lehet meghatározni az anyag napi szükségességét otthon.

Az alkalmazás módja és a dózis a panaszokra, a vizsgálati eredményekre, az allergiás jelenségekre, valamint a vitamin-ásványi komplexum felszabadulásának formájára épül. Néhány vitamint fel kell rágni és vízzel lemosni, mások - étkezés előtt / alatt / után, másokon - külön menetrend szerint. A felvételi rendszert az orvos minden esetben aláírja. Ha nincs külön utasítás a gyógyszer szedésére, az eljárást az utasításoknak megfelelően követik.

trusted-source[11], [12], [13]

Ellenjavallatok a vitaminoknak a férfiak számára 30

Ironikus módon, minden gyógyszernek van egy listája a mellékhatásokról és ellenjavallatokról. Nem kivétel a szintetikus eredetű vitaminok, valamint a biológiailag aktív adalékok. Ellenjavallatok a vitaminok férfiaknak történő használatához például 30 után:

 • Ábécé - nem ajánlott pajzsmirigy-hyperfunkció esetén hipertóniás megnyilvánulások, túlzott idegi izgatottság, magas vérnyomás, alvászavarok esetén;
 • Sperm Active - a cukorbetegségre vonatkozó speciális utasítások, krónikus májkárosodás esetén a veseelégtelenség hátterében urémia tilos;
 • ABC Spectrum - allergiás reakciók;
 • Selzinc - ellenjavallt, ha az anamnézis érzékeny a laktózra;
 • A Duovit egyéni intolerancia.

Meg kell jegyezni, hogy a 30-as évek után a férfiaknál a vitaminok sokkal rosszabbak, ha a férfi képviselője gyomor-bélrendszeri problémákkal küszködik. A legtöbb szintetikus gyógyszernek kimondott toxicitási korlátja van, és néhányuk (például B12, K) olyan magas toxicitást mutat, hogy nem lehet meghatározni a szintjét. Extrém óvatossággal kell eljárni a használata A-vitamin és D-, amely kapcsolódik a túladagolás meghaladó megengedett dózisok, és ennek eredményeként a hosszan tartó használata (negatív elősegíti felhalmozódása a szervezetben).

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

A vitaminok mellékhatásai a férfiaknak 30 után

A 30 év elteltével a férfiaknak elegendő mennyiségben, az életmóddal és a feladatokkal (pl. Gyermektervezéssel) összhangban kell tartaniuk a vitaminokat. A vitaminok és ásványi anyagok túladagolása vagy visszaélése azonban negatív következményekkel jár. A D-vitamin túlzott fogyasztása hipervitaminózissal, a bélből származó kalcium felszívódásával és a csontstruktúrák feloldódásával jár. Az eredmény hiperkalcémia, amelynek jelei a lágy szövetekben, edényekben, szívbillentyűben stb. Lévő kalciumsók lerakódása. Az ilyen változások hátterében kialakul az oxigén szabad gyökök feleslege, ami a sejtmembránok működésképtelenségét és a magnézium és a kálium szállítását gátolja. Így figyeljük meg az aritmiát, a szívproblémákat, a mikronózis megjelenését stb. A hypervitaminosis jelenségét, amely az E-vitamin beviteléhez kapcsolódik, mérgező hatást fejt ki a máj, a belek és a vesék sejtjeire. Az E-vitamin intramuscularis bevezetése duzzadást, lágy szövetek és erythema meszesedését okozhatja.

A tiamin (B1) az összes vízben oldódó vitamin közül a legmérgezőbb. Negatív hatásait a szintetikus kábítószer hatással van a központi idegrendszerre kíséri szívritmuszavar, problémák izom (beleértve a légzőszervi) allergiás tüneteket okoznánk (még anafilaxiás sokk), és gátolja az enzimaktivitást a máj. B12 növelheti a vér alvadási, okozhat mellkasi fájdalom, tachycardia, allergiák és növeli az ingerlékenység a központi idegrendszer. A folsav túlkínálata álmatlansághoz és rohamokhoz, veseműködési zavarokhoz, dyspepsia kialakulásához vezet.

Mellékhatások vitaminok a férfiak több mint 30 különböző és függ az egyén érzékenysége a test, ami gyakran okoz enyhe irritációt a bél (megsérti a széklet, puffadás, hányás, gyomorégés), és a legsúlyosabb esetekben szükség bél mosás vagy indukálják az anafilaxiás sokk.

Túladagolás

A túladagolás vitamin komplexek gyakran kifejezett hypervitaminózis, jellemzői, amelyek a következők: Név vitamin jelei és sürgetik hányás, aluszékonyság, bőrkiütések, megnövekedett koponyán belüli nyomás D jeleit hiperkalcémia, károsodott pulzusszám, a tünetek a mérgezés, csökkent a szívizom összehúzódását E csökken a vér alvadási és fagocita neutrofil ingatlan, csökkent vérlemezkeszám tiamin allergia B12 gyorsuló szívverés, fokozott véralvadás, izgatottság megsértésével vyrabo sarok inzulin a hasnyálmirigy által termelt, nyugtalanság, alvászavar, felderítése cukor laboratóriumi vizsgálatok a vér és vizelet, azonosító oksalaturii, fokozott véralvadás niacin gyomorhurut, eróziós típusú vércukorszint emelkedését, emelkedett húgysavszint a vizsgálat során a vérszérum, hányinger Pantotentovaya savas támadások hányinger, hányás reflex piridoxin hányás, gyomorhurut, eróziós jellege szintetikus vitaminok a férfiak több mint 30, „nőtt” a laboratóriumban, sőt, aktívan amely természetes komponensként működik. Ezért nagy a túladagolás veszélye, különösen abban az esetben az allergia spontán és ellenőrizetlen vétel. Sajnos a farmakológiai ipar a növényi kivonatokon alapuló vitamintermékek kis százalékát kínálja. Emiatt a szintetikus gyógyszerek kiválasztását szakképzett szakemberrel kell kezelni.

A vitaminok kölcsönhatása a férfiaknak 30 év után más gyógyszerekkel

Az E-vitamin gyakran írják együtt az A és D, amely növeli a hatékonyságot az utóbbi, és megakadályozza, hogy a fejlődést saját toxikus hatás. B1 (tiamin) nem fogyasztanak együtt B2 (mert a magasabb kiürülés utóbbi során mochevyvedeniya), B12 (provokál allergiás reakciók által tiamin), a C-vitamin, valamint a penicillinek, furoszemid és más drogok. B2 ne igyon együtt hormonok, beleértve a jód (például tiroxin) és számos pszichotropikus szerek (klórpromazin, amitriptilin, stb). Az aktív felhalmozódása a C-vitamin a szervezetben, viszont elősegíti a kiválasztás B2, B12, B6.

A jólét javítására és az egészség normalizálására irányuló önálló kísérletek kedvezőtlenek lehetnek, sőt sajnálatosak is. Az alapkompatibilitás hiánya miatt a férfiak számára a vitaminok 30 fordulat után mérgekké válnak. Például az E-vitamin rosszul ötvözi a vasat, a cink hátrányosan befolyásolja a folsav szállítását, a vas csökkenti a króm felszívódását.

A vitaminok emberekkel való kölcsönhatása 30 év után más gyógyszerekkel a vitamin komplex használatára vonatkozó utasításokban található meg, amelyet gondosan tanulmányozni kell a gyógyszer szedése előtt. Az optimális megoldás előzetes konzultáció szakemberrel.

Vitamin tárolási feltételek a férfiak számára 30

A 30 év elteltével a férfiaknak szánt vitaminok tárolási feltételei alig különböznek más farmakológiai hatóanyagok tárolásától. A legfontosabb feltételek: gyermekek számára nem elérhető, napfénytől való védelem, a betáplálás utasításában megadott hőmérsékleti tartomány és páratartalom tekintetében, valamint a "natív" csomag integritásának megőrzése.

Lejárat dátuma

A csomagoláson látható az eltarthatósági idő. Átlagosan a 30 év elteltével a férfiaknak a vitaminok eltarthatósági ideje két év.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Vitaminok a férfiaknak 30 után" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.