^

Mit jelentenek az anyagcsere tesztek és hogyan lehet fogyni a segítségükkel?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Miután elvégezte a hormonvizsgálatokat, pontosan meghatározhatja, hogy a normál határokon belül vannak-e. Ha a hormonszint eléri a normál felső vagy alsó határértéket, akkor további vizsgálatokat kell folytatnia orvosával - ez súlyos betegség jele lehet.

A glükóz analízise

A vérszintjét üres gyomorban határozzák meg (étkezés után legalább 12 órát kell eltelnie). A vér glükózsebessége 70-100 egység.

A norma alatti szint 60-70 mg / dl. A 100-110 egység mennyiségének glükózszintje azt jelenti, hogy a test nem minden rendben van.

A glükózszintnek 110-125 egységnek kell lennie, az organizmus esetleges intoleranciája a glükózra, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

Ha a glükózszint 110-125 egység, ez jelezheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát korai stádiumban, ami tovább romlik.

trusted-source[1], [2]

Mikor kell ellenőrizni a vércukorszintet?

20 éves kor után 2 vagy 3 évvel. Az elemzést üres gyomorra kell elvégezni.

Ha Önnek örökletes hajlama van a cukorbetegségre, a vércukorszint vizsgálata évente, vagy akár jobb - félévente.

Hogyan lehet meghatározni a cukorbetegségre való hajlamot?

Ha cukorbetegségben szenvedett közeli hozzátartozója

Ha túlsúlyosak, ami növekszik

Ha az elmúlt évben több mint 44 kg-ot nyert

Ha a derék mérete meghaladja a 84 cm-t

Ha a dereked megnagyobbodik és a hasa zsír nő

Ha csak édességekre vágyik: sütemények, sütemények, édességek, halva, amit gyakran megismételnek

Ha gyakori szomja van

Inzulin analízis

Ennek az anyagnak a szintjét a vérben is üres gyomorra kell mérni. A szervezetben a magas vagy alacsony glükózszint mellett a szervezet immunizmusa is kialakulhat. Inzulinrezisztenciát neveznek.

Ez a betegség gyakoribb a 40 éven felüli korban lévő nőknél. Ha a szervezet érzéketlen az inzulinra, akkor már nem tudja szabályozni a súlyát. Ne segítse az étrendet és a sportot sem.

Tudnia kell, hogy az inzulin normális - ez a szint 6-25 egység (me / ml-ként). Ez az üres gyomorral végzett vizsgálatokra vonatkozik.

Az étkezés után 2 órával mért inzulin szintje 6-35 egység.

Ha a testben alacsonyabb vagy magasabb inzulin-küszöb van - kérjen további vizsgálatokat.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Elemzés a hemoglobin A1C esetében

Ez az anyag ugyanaz a glükóz, amely hemoglobinná alakult. Ez egy olyan anyag, amely segíti a vérsejtek oxigenizációját.

A hemoglobin teszt jó annak megállapítására, hogy az ember az elmúlt 90 nap alatt magas volt-e a glükózban.

A hemoglobinszint 6 egységre csökken, ha a glükóz normális (és normális). A teszt nagyon pontos, ezért meg kell tartanod.

A cukorbetegségben szenvedő személynél a hemoglobinszint segíteni fogja a fejlődés korai szakaszát.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Koleszterin vizsgálat

Ennek a hormonnak az elemzése segít meghatározni, hogy egy személynek van-e kockázata a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatára. A hormon szintjének vizsgálatát szükségszerűen üres gyomorra végzik. Biztonsági mentést kell készíteni:

 • a HDL elemzését
 • Trigliceridszintek
 • a teljes koleszterinszint vizsgálata

Ezeket a vizsgálatokat 2-3 év, 35 év és gyakrabban - 1-2 alkalommal évente kell elvégezni.

Ezzel a gyakorisággal szükséges elvégezni ezt a tesztet, ha a személy a következő tüneteket kapja.

 1. Jelentős súlygyarapodás
 2. Gyengeség és fáradtság
 3. A gyógyszerek gyakori alkalmazása, különösen a hormonok
 4. Gyakori betegségek, amelyek eredményeképpen új gyógyszereket szedtek, amelyeknek tulajdonosa a koleszterin szintjének növelése
 5. A menopauza ideje, amely alatt az orvos ösztrogént ír elő Önnek
 6. Az ösztrogének bevétele más okból
 7. Magas vérnyomás
 8. Diabetes mellitus
 9. A pajzsmirigy betegségei
 10. Számos hormon triglicerid
 11. Egy ember sokat éget
 12. Az alkohollal visszaélő személy (több mint 2 pohár bort naponta)
 13. Egy személy szert szteroidokat (még akkor is, ha sportol)
 14. Az embernek magas a stressz, vagy ezek a stresszek nagyon gyakoriak és tartósak
 15. Emberben a belső szervek krónikus betegségei

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25], [26], [27], [28]

Hogyan reagál az inzulin a glükózszintre? (Elemzés)

Ez az elemzés pontosan megmutatja Önnek, hogy mentális immunitással rendelkezik-e az inzulinra és következésképpen a cukorbetegség kezdeti szakaszára.

Ezt az elemzést feltétlenül 35-40 éves nőknél kell elvégezni. Különösen azok számára, akik nem tudják ellenőrizni súlyukat és folyamatosan gyógyulni.

Elemek elektrolitokhoz (klorid, kálium, nátrium)

Ezeket az elemzéseket külön kell elvégezni. Segítségükkel az orvosok megtudják, milyen nagy a sók vérében a koncentráció. És meg kell vizsgálni a belső szervek erejét - különösen a veséket, a mellékveséket.

trusted-source[29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36]

A nátrium szintjének elemzése

A normál alsó határa a 133-134 egység nátriumkoncentrációja. Ugyanakkor a káliumszint emelkedhet - körülbelül 5,5 egység. Ha a számok nem alacsonyabbak ezeknél a számoknál, akkor a testben minden rendben van.

A nátrium a só. Vagyis ezeken a teszteken keresztül tudni fogod, mi a só mennyisége a vérben. Ha sós ételeket (halat, zsetont, kekszet) eszel, a vér nátriumszintje emelkedik. Hogy csökkentse és eltávolítsa a sót a testből, vizet kell inni. Igaz, ez növelheti a puffadtságot.

Emellett az emberek, akik sok folyadékot isznak, magas vérnyomással rendelkezhetnek.

Ez azt jelenti, hogy a napi folyadék normálnak optimálisnak kell lennie - legfeljebb 1,5 liter. Természetesen le kell csökkentenünk a sók szintjét, nehogy súlyosbítsuk a hypertoniás rohamok egészségét.

Amikor a sókat a testből vizelet segítségével távolítják el, a nyomás normálisra vagy visszaesik, ami szintén fontos.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41]

A kálium szintjének elemzése

Ha a kálium a szervezetben többé-kevésbé normális, akkor a szíved megszakadhat. A szívritmus gyakoribb, egyenetlen. Az emelkedett káliumszintek nem megfelelő táplálkozásnak tulajdoníthatók (pl. Az emberek túlságosan nagy mennyiségű burgonyát fogyasztanak).

A kálium a szervezetben is felhalmozódhat, az azt tartalmazó gyógyszerek miatt. Ha ilyen gyógyszereket szed, mindenképpen ellenőrizze a káliumszintet évente legalább kétszer, hogy elkerülje a súlyos egészségügyi következményeket.

A káliumszint a szervezetben csökkenhet, ha kortizolos gyógyszereket szed, segítenek a kálium termelésének és felhalmozódásának csökkentésében. Az alacsony káliumszintek azt jelezhetik, hogy az adrenalin receptorok nem működnek jól.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49], [50], [51]

Magnézium-, kalcium- és foszfát-analízis (szervetlen)

Ezek az anyagok ásványi anyagok. Segítenek a helyes és egyenletes munkavégzésben a test összes rendszerében. Ennek az a tulajdonsága, hogy mechanikusan szabályozza az összes ilyen anyag szintjét (egészséges állapotban).

A magnézium, a foszfát és a kalcium segít a jó véráramlásnak, fontos szerepet játszanak az idegrendszer és az izmok egészségének, valamint a szívműködésnek és a vérnyomás normalizálódásának.

Ezek az anyagok szintén fontos szerepet játszanak a genetikai információ átadásában, valamint a csontok erősségének és növekedésének, valamint az anyagcserének fokozásában.

trusted-source[52], [53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60]

Kalciumszintek elemzése

A vér kalciumszintje nem fogja megmutatni, milyen erős a csontod. Más szóval, ez nem lesz elemzés a csontritkulásról.

A kalcium szintjének elemzése a koncentrációját mutatja a vérben. Ha nem lenne elég, vagy ő elvész annak a ténynek köszönhető, hogy a lényegesen csökken az ösztrogén, a test vesz a kalcium a csontok, hogy biztosítsák számukra a vér, az idegrendszer, az agy, az izmok, a szív és más létfontosságú szerveket a kalcium.

A menopauza során egy nőnek nincs ösztradiol hormonja. Ez azt jelenti, hogy a kalcium a vérben valószínűleg nem éri el a normális értéket. Ezenkívül vizeletből kiválasztódik a szervezetből.

És még ha elkezdi bevenni a kalciumot tablettákban, további elemként estradiolra van szüksége, különben a kalciumtartalékok folyamatosan elveszhetnek. Az ösztradiol szükséges, hogy a kalciumot a csontba szállítsák.

Ha a testben lévő ösztradiol nem elegendő, és a vizeletben a kalcium a szokásosnál nagyobb, akkor a nő veszélyezteti a vesekövek képződését. Különösen a nőkre vonatkozik a 40-es után, amelynél a szervezet számos funkciója jelentősen csökkent.

A vér kalciumszintjének emelkedése esetén az embernek feltétlenül fel kell rendelnie a belső szervek munkájáért felelős egyéb anyagok vizsgálatát.

trusted-source[61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72]

Mit emel a kalcium a vérben?

 1. A D-vitamin túlzott lelkesedése
 2. A cukorbetegek gyógyszereinek alkalmazása elsősorban lítiummal a készítményben
 3. csontritkulás
 4. myeloma
 5. pajzsmirigy-túlműködés
 6. Leykemyya
 7. Rák (metasztázisok lehetségesek)
 8. És más komoly eltérések

Ha a szervezetben a kalcium a szokásosnál kisebb

Tehát a D-vitamin alacsonyabb szintje van. A kalciumvesztés szintén hozzájárulhat a tápanyagok rossz felszívódásához a bélbetegségek, veseelégtelenség, májproblémák, immunrendellenességek miatt.

Ha hiányzik a szervezetben a kalcium hiánya, további orvosi vizsgálatra van szükség.

Mit jelent az alacsony magnézium?

Ennek oka egy rossz menü, melyben hiányoznak a hasznos anyagok. Ezt súlyosbítja a gasztrointesztinális traktus, a túlzott alkoholfogyasztás, az immunrendszer betegségei, a vízhajtók, a vese- vagy a májbetegségek okozta rendellenességek. Laktáció alatt (szoptatás) egy nő veszít magnéziumot is.

Mit jelent az emelkedett magnézium?

Ez a magnéziumot tartalmazó adalékanyagok túl gyakori és bőséges felhasználásával történik. A magnézium orvosok emelkedett szintje a vesék, a máj, a mellékvesék betegségeit is megfigyeli.

Mind a magas, mind az alacsony magnézium a súlygyarapodást okozhatja, és nagyon nehéz ellenőrizni.

Szervetlen foszfátok analízise

Ha alacsony a foszfátszintje - ez a helyzet az alkohollal és a dohányzással való visszaélés. Foszfát szintek következtében is csökken a cukorbetegség, visszaélés anabolikus edzés közben, nagyobb mennyiségű tesztoszteron a szervezetben (ez az a tulajdonsága, hogy gátolják a foszfát szintje).

Csökkentett mennyiségű foszfát is akkor van, ha a szervezet magas DHEA-hormonnal rendelkezik. A diuretikumok és a pszichotróp gyógyszerek szintén rendelkeznek a szervezet foszfátszintjének csökkentésével.

A D-vitamin elégtelen mennyisége szintén kockázati tényező a foszfátok esetében.

trusted-source[73], [74], [75], [76], [77]

Fokozott foszfátszint

Azt figyelték meg a túlzott D-vitamin (akár tiszta formában, hol és mit akkor keletkezik, amikor az ultraibolya sugárzást, ezért ne vigyük túlzásba szolárium és napozás a strandon).

A foszfát szintje a csontrendszer betegségeivel is növekedhet.

Ha úgy találja magát tüneteket, mint például a hirtelen súly, ha nehéz irányítani, nehéz nyerni az étvágyat, és az érzés, amid van, nem olyan forró - megy teszt hormonok, amit a fent leírt. Ez lehetőséget ad arra, hogy időben kezdje meg a kezelést és legyőzze a betegségeket kezdeti szakaszában. Különösen az elhízás.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.