^

Hormonális tesztek: tesztoszteron, FSH és pajzsmirigyhormonok

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ha a szervezetnek nincsenek hormonjai, vagy fordítva, túl sok, túlsúlyba kerülhet. Tovább - olyan fontos hormonokról, mint a tesztoszteron, az FSH és a pajzsmirigyhormonok, amelyeken a nő optimális súlya és jóléte függ.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Hormon tesztoszteron és szerepe egy nő testében

Mennyi ideig tesztelte a tesztoszteront a vérben? Tudja, mennyire kell, hogy ne érjen jobban a hang sebességével? Ha a szervezetnek 40-60 ng / dl tesztoszteronja van, ez normális. Ez azt jelenti, hogy a hormonális folyamatok a tesztoszteron részvételével járnak, jól megy.

Részletek a tesztoszteronról

Ha a tesztoszteron szintje a szervezetben alacsonyabb, mint 30 ng / dl, a leírás elmarad: a szexuális vágy megsértése, vagyis gyengülése, gyengeség, gyors fáradtság. Ezen túlmenően az alacsony tesztoszteron szintek garantálják a súlygyarapodást és a gyenge csontképződést, a törékeny csontokat.

Az emberi aktivitás élesen csökken, a tesztoszteronszint 30 ng / dl alatti csökkenésével. Ezt bizonyítja a tudományos kutatás.

Ezért idővel forduljon kezelőorvosához a hormonális teszteléshez és szükség esetén hormonterápiához. Ezzel az elemzéssel hiányos képet kaphatunk, ha csak a nyálat és a vizeletet vizsgáljuk. Több vérvizsgálatra van szükség a hormonok számára.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

FSH vagy tüszőstimuláló hormon

Annyira nevezik, mert serkenti a fő női szerv - a petefészkek fejlődését és működését. Az ovuláció előtt minden alkalommal az FSH állítja elő a petefészket az új tüszők növekedésére.

Miután a petefészkek gyengültek, különösen műtét után vagy korral, és nem képesek elegendő mennyiségben termelni az ösztrogén ösztrogén hormonszintjét, hormonális analízissel határozható meg az FSH vérben történő hirtelen növekedése.

A hormonok munkájának ABC-je: az FSH magas dózisa mindig az ösztradiol kis mennyiségét jelenti. Ezután sürgősen fel kell emelni. És az FSH agyi jel. Az egyik helyén - az agyalapi mirigy -, hogy ez a hormon termelődik, hogy ösztönözze a petefészkek munkáját.

Alacsony ösztradiolszint mellett az orvos hormonpótló terápiát ír elő Önnek. Ha persze időben kapcsolatba lépsz vele.

Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a helyes és megfelelő hormontermelésről, nemcsak az FSH agyának szintjére, hanem a petefészkek hormonok termelésére is figyelni kell. Ez a tesztoszteron, az ösztradiol és a progeszteron.

Ezután kiválaszthatja a megfelelő kezelést, mert a hormonális háttér általános képe világos lesz.

Pajzsmirigyhormonok

Ezek nagyon feltűnőek és fontosak a női hormonok testében . Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, az embernek súlyos ingadozása lehet. Ne lepődj meg akkor, ha hirtelen, látszólag ok nélkül, visszaszerez és fogy.

Annak megállapításához, hogy a pajzsmirigyhormonok szintje elegendő-e, szükség van az ilyen hormonok (szintje) elemzésére:

  • Thyrostimulating hormon
  • Т3
  • T4
  • Shchitovidki antitestek (antimikrosomalnye antitestek, antitireoglobulin)

Ezeknek a hormonoknak a szintje a vérben pontos képet ad arról, hogy melyik terápiát írja fel Önnek. Milyen hormonokat termelnek a pajzsmirigy a testben, és mi - hátrány.

Ez meghatározza a súly ellenőrzését. Idővel tehát egy endokrinológusnak kell megvizsgálnia és egészségesnek kell lennie!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.