^

Hogyan lehet visszaállítani az inzulin szintjét?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az inzulin szintjének helyreállítása, a kábítószerek kevés használata. Fontos az egészséges életmód vezetése és a megfelelő étkezés. Anélkül, hogy a legjobb drogok nem tudnak a legteljesebb mértékben segíteni. Tehát az inzulin egyensúly helyreállításához szükséges lépéseink.

trusted-source[1], [2], [3]

Hogyan kell enni?

A hormonális egyensúly szintjén volt, meg kell teremteni egy étrendet. Az ételt kis adagokban kell venni, nem pedig hatalmas mennyiségben. Ezeket a technikákat napközben fel kell osztani - a teljes napi 5-6 alkalommal.

Ha zsíros, nehéz ételt nem túlterhelted a szervezetben, és naponta elosztja a mennyiségét, az inzulinszint minden gyógyszer nélkül csökken. Ugyanakkor képesek leszünk egy ilyen komoly ellenséggel megbirkózni, mint az inzulinrezisztenciát, vagyis a test általi észlelést.

Fizikai tevékenység

Ha egy személy legalább minimálisan sportot végez (napi fél órát séta, elemi gyakorlat), az inzulin szintje csökken. A friss levegő és a testmozgás lehetővé teszi a glükóz felhalmozódását az izmokban és energiát. Amikor ülsz vagy hazudsz, a glükóz nem felhalmozódik az izmokban, de a vérben, és a felemelkedő energia helyett az álmosság, a letargia.

Ha legalább egy órán át mozogsz és dolgozol a számítógépen, és a felvonót lépcsők váltják fel, akkor jó szolgálatot teszel a testednek. A fokozott glükózszint az inzulin hasnyálmirigyéből történő mozgást okozza, és ez fokozatosan csökkenti a szervezet inzulinrezisztenciáját.

Hol kezdheti el a terhelést?

Az orvosok különösen ajánlják azokat az embereket, akik fokozott ellenállást mutattak az inzulinnal szemben, legalább 30 percig gyors ütemben. Kicsiben kezdheted - 10 perces lassú séta reggel és lefekvés előtt. Így a szervezet fokozatosan alkalmazkodik a glükóz liberalizmusához, és elutasítja az inzulint. Ebből jelentősen nő a létfontosságú energiája.

Hogyan állítsuk be a petefészek munkáját inzulin segítségével

Ha ellátogatott egy endokrinológussal, elvégezte a teszteket és megállapította, hogy a szervezetének magas az inzulin szintje, azonnali lépéseket kell tennie. Fontos, hogy csökkentse az inzulin szintjét, így a szervezet glükózzal szembeni immunitása nem fejlődik ki, ami jelentősen rontja az emberi állapotot.

Az inzulin-immunitás elleni küzdelem formái

Estradiol kábítószer formájában a lemezeken - fontos, hogy ésszerű dózisokat vesz be A progeszteron (csak nem orális gyógyszerek formájában - erősen befolyásolja a vércukorszint ingadozását)

Ne vegyen olyan gyógyszereket, amelyek növelhetik a szervezet inzulinrezisztenciáját - például vegyes típusú ösztrogének, szintetikus formában lévő progesztinek, kombinált progesztinek.

Ne használjon krémeket vagy tablettákat a magas progeszteron-tartalmú fogamzásgátlásra, mivel a zsírok felhalmozódását idézi elő, a cukorbetegség kialakulását, és növeli a szervezet inzulinrezisztenciáját.

Vegyen gyógyszert az orvos ajánlása szerint, ami növelheti a test érzékenységét az inzulinra. Ez jelentősen csökkenti az elhízás kockázatát.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.