^

A diéták hátrányai: anyagcsere és függőség

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Valaki ezt tudja, de valaki érdekel. Mi az anyagcsere? Tovább a témával kapcsolatos összes információ: a táplálkozás hátrányai és hogyan befolyásolja a szervezet anyagcseréjét.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

A diéták hátrányai az egészséged. Gondol

A diéták hátrányai az egészséged

Egy kifinomult lány, aki kilogramm-kettőt szeretne elveszíteni, a következő kérdés fontos: a sebesség. Mint a versenyeken. A lányok érdeklődnek attól, hogy milyen gyorsan képes testük fogyni a kalóriák beviteléhez képest.

És egyszerűen csak azt mondja: milyen gyorsan vannak a szervezet összes metabolikus folyamata "barátai" a hormonális egyensúlyban. És a második tényező az, hogy mennyi az izomszövetük, és mennyire kevésbé zsíros, különösen, ha az aktív sportról van szó.

Valaki azt fogja mondani: "Mikor lesz étrend?" Most csak az egészséges anyagcseréről beszélünk.

trusted-source[7], [8], [9]

Mi okozza a szervezet által szükséges tápanyagok kizárását?

Azok az emberek, akik úgy döntenek, hogy az étrend megszűnt jód és vas problémákhoz vezethet, a pajzsmirigy, úgy, hogy nem csak fogyni, hanem kapnak extra súlyt az előbbit.

Elemet kell éhen éreznem annak érdekében, hogy ne növeljem kétszer a méretét. Ha ez a diétás választás, nagyon keveset fogsz enni - lefogyhat.

Ha véletlenszerűen kiválaszthat egy diétát, amelyben a fehérje kizárásra kerül - biztonságosan kihagyhatja az edzőtermet, az izomtömeg nem fog növekedni, csak az illúzió, amellyel hangot adsz.

Az alacsony kalóriatartalmú étrendek kiválasztása szintén nyilvánvalóan nagyon káros. Fel fogsz élni, aludni, lefeküdni, pihenni. Az általános gyengeség gyötrődik. Sok dolgot megpróbálsz, de csak sportolni nem.

Az orvosom az én megmentőm

Ha egy étrenddel veszteségre vágynak, először konzultáljon orvosával. Nem titok, hogy sok diéta betegséghez vezet. És ha még jobban megrémítené - krónikus betegségekre. Vagy a rendellenességek a gyomor-bél traktusban.

Amikor a táplálékot ellenjavallatokban választjuk, a betegségek széles listája szerepel, nincs semmi értelme felsorolni mindent.

A diéták hátrányai: "Edománia"

Figyelembe véve az étrend menetét, nem szabadulunk meg a függőségtől, van valami, egyre többet akarunk enni. Elkezdtük használni azokat az ételeket, amelyek sokkal táplálóbbak, mint az előzőek, amelyek a diéta előtt voltak.

Az agy folyamatosan vitatja az Ön boldog döntését, hogy menjen étrendre. Folyamatosan "tiltott gyümölcsöt" követel. Valószínűleg megtöri az étrendet, és elkezdi elfogyasztani azt, ami tilos. És ez nem furcsa - mindannyian ember vagyunk.

A hétköznapi emberi életben olyan dolgok, mint a burgonya, az almák vagy a sütemények, amelyeket még soha nem szerettél, csak elhaladnak. Ez a cookie az Ön számára leginkább ízletes sütiknek tűnik. És ez nem furcsa.

Hol származnak az édes dolgok?

Miért gondolod, hogy sok lány és nő kedveli az édességet? Ezt segítették a diéták, amelyeket korábban megfigyeltek. Éppen ezért olyan tortének, csokoládé és édességek iránti mániákus szenvedély: likőrrel, dióval, édes vagy egyéb őrülten finom töltelékkel.

Az agy csak az oldaladon várja a lapot, majd megtámad minden, ami tilos. És ez a tudatalatti mechanizmus, hogy meg tudjon birkózni az akarat erőfeszítéseivel, nagyon nehéz, és nincs értelme. Ez a mechanizmus a fő ellenség a diéta után.

Az alacsony szénhidráttartalmú diétákról híres

A Kreml diéta, amely alacsony szénhidráttartalmú étrendre utal, valóban segít a fogyásban, működik. Csak az ellenkezője miatt romlik az egészség az étkezési rendszerben és rossz egészségi állapotban. A választás a tiéd.

Egész testében a fehérjék szó szerint szétesnek. Ez a máj, a vesék és a gasztrointesztinális traktus (GIT) helytelen működéséhez vezet.

Másrészt az alacsony szénhidráttartalmú étrend hátrányai az, hogy mindent gyorsan meg kell tenni. Gyorsan fogyasszon súlyt, és rövid idő alatt haladjon át a súlycsökkenésig (kezelési mód). Akkor a testetek nem fognak érezni nagy csapást önmagáról, mivel alacsony szénhidráttartalmú diétát eredményez.

Mi fog boldoggá válni a sómentes diétákkal?

Itt minden nagyon egyszerű. A só nem okoz súlyvesztést. Az a helyzet, hogy a hiánya a szervezetben folyadékot éget, ezért fogyni. Az ilyen diétákból származó zsír nem lesz sokkal kevesebb.

Itt van egy másik hátránya az ilyen diétáknak. Ha visszatér a szokásos étkezéshez rendes ételekkel - és a súlya biztosan visszatér. És az elveszett folyadék literben belép a szervezetbe.

10 kilogramm - 10 liter

Más szóval - ha 10 kg súlyt vesztettél - 10 liter folyadékot vesztettél, ami a csípődre és a test más részeire tér vissza. A diéták hátrányait elegendő mennyiségben sorolják fel, hogy tükrözzék jövőbeli étrendjüket. Lazítson a sporttal!

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.