^
A
A
A

Tizenéves alkoholizmus - hogyan védheti meg gyermekeit?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az alkohol az egyik leggyakoribb módja a stresszcsillapításnak a tizenévesek számára. Gyors, egyszerű és olcsó - ezek a fő okai annak, hogy a tizenévesek megragadják a lövést. A serdülõk alkoholizmusa ... Tanulmányok azt mutatják, hogy a fiatal és a középiskolás gyerekek fele minden hónapban alkoholt fogyaszt, és a tizenévesek 14% -a havonta legalább egyszer mérgezéses állapotban van. Az alkoholfogyasztóknak csaknem 8% -a mondja, hogy öt vagy annál több alkoholt fogyasztanak egymás után.

Mi az alkoholmérgezés?

Az alkoholmérgezés végzetes következménye a túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás rövid ideig történő fogyasztása. Az alkohol a mérgezés során lassítja a szervezet számos funkcióját (például a légzés, a szívfrekvencia és a geg reflex), ami potenciálisan légzési, kóma, légzés leállításához, a szív megállításához és haldokláshoz vezethet. Alkoholos mérgezés esetén azonnal szükség van mentőre, oxigént kell pumpálni a tüdejébe, és nagy mennyiségű folyadékot kell bevennie. Ezeket és egyéb intézkedéseket lehet tenni a fulladás megelőzésére, valamint a légzés és a szívdobogás megállítására.

Melyek a serdülők alkoholfogyasztásának tünetei?

A serdülők alkohollal való visszaélésének egyik leggyakoribb tünete a szülők hazugsága, mentsége, a szülői tilalom megsértése. Mivel a szobájában van, a gyermek nem akarja zavarni. Ő lesz a verbális vagy fizikai agresszor, hajlamos a visszaélésszerű mások felé, egy ilyen tinédzser szagát alkohol, akkor lehet, hogy szürkés bőr, vörös szemek, gátolt reakciók, hangulatváltozások származó öröm agresszió és indokolatlan támadások düh, harag, sírás.

Milyen veszélyes következményekkel jár az alkoholfogyasztás serdülőkorban?

Itt csak néhány alkoholfogyasztás veszélyes következménye a serdülőkorban:

  • Az alkohol csökkenti a serdülők koncentrációjának képességét.
  • Az alkoholfogyasztási szindrómát tapasztalt tizenévesek hajlamosak memóriazavarra.
  • A felnőttekkel ellentétben a serdülők általában más anyagokkal visszaélnek alkoholt, gyakran ezek könnyű drogok.
  • A tizenéves fiúk, akik sokat, sőt, kevesebb mint egy évet isznak, általában rosszabbul tanulnak, mint azok a tizenévesek, akik nem.
  • Minél fiatalabbak a serdülők, amikor elkezdenek ivászni, annál nagyobb az esélye, hogy több problémájuk van az alkohollal szemben.

Évente mintegy 2000, 21 éves és annál idősebb ember hal meg autóbalesetben, ahol részeg vezetést kap. Az alkohol - a tinédzserek körében elkövetett erőszakos halálesetek csaknem felének tettetettje.

A kutatás szerint a nyolcadik osztályos diákok több mint egyharmada, akik gyakran alkoholt fogyasztanak, azt állították, hogy öngyilkosságot követnek el azokkal a lányokkal szemben, akik nem isznak.

A mérgezés a vér magas alkoholtartalmának eredménye, amelyet gyakran olyan serdülőkben találnak, akik alkoholt fogyasztanak.

Az alkoholtartalmú serdülők hajlamosabbak a szexuális tevékenységre, a nem védett nemre, az ismeretlen partnerekkel való szexre, vagy a szexuális erőszak áldozatává vagy elkövetőivé válhatnak.

Az alkohol túlzott használata sok érzelmi problémát okozhat vagy elrejthet, például szorongást vagy depressziót.

Az első alkoholfogyasztás általában körülbelül 13 éves korban kezdődik. A vizsgálatok szerint a fiatalok 12 év 17 év elmondani, hogy véleményük, isznak sok (öt vagy több italt egy időben, és megismételve a fenti „hőstettek” egy hónap alatt), 77 százaléka tizenéves csuklós legalább egy komoly probléma , ami a tavalyi alkoholfogyasztáshoz kapcsolódott. A felmérések szerint 63 százalékban a tizenévesek tapasztalt negatív hatások az alkohol, 20 százaléka számolt be, hogy ők pszichológiai problémák kapcsolódó alkoholtartalmú italok, és 12 százalék nyilatkozott úgy, hogy egészségügyi problémái vannak az alkohollal kapcsolatos.

Azok a tizenévesek, akik gyakran fogyasztanak, gyakran rosszul tanulnak, szenvednek a szexuális úton terjedő betegségek felmerülésének kockázatától, vagy szexuálisan bántalmaztak vagy öngyilkosságot követnek el. Az alkoholfogyasztás növeli a bűnözés és az agresszív viselkedés valószínűségét, beleértve a menekülést otthonról, harcok, vandalizmus, vagyonromlás, lopás.

Mi legyen az alkoholfogyasztás kezelése?

Először is, alkoholos mérgezéssel a gyermeknek annyi folyadékot kell kapnia, amilyen gyorsan elveszett a gyors vizelés. Az orvosok gyakran használnak erre a célra italokat glükózzal, például forró teával.

Egy tinédzser egy csepegtetőt is elhelyezhet, ami eltávolítja a mérgezés jeleit.

Hogyan szüntethetik meg a szülők a tini ivást?

A szülők gyermekekkel való megbeszélése az alkohol negatív hatásairól, valamint a gyermek helyzetével kapcsolatos elvárásukról ebben a kérdésben jelentősen csökkentheti az alkoholfogyasztást serdülőkorban. A megfelelő szülői felügyelet jó elrettentést jelent az alkoholfogyasztásban az ifjúsági környezetben. Szociológiai tanulmányok azt találták, hogy alkohol és egyéb anyagok. Káros a tizenévesek számára, 3: 00-tól 7: 00-ig, közvetlenül az iskola után, és mielőtt a szülők hazaérnek a munkából.

Nagyon fontos, hogy egy tinédzser vegyen részt különböző tevékenységekben iskola után annak érdekében, hogy időt szenvedjen, és ne töltse alkoholfogyasztását. A szülők is segíthetik a tizenéves gyermeküket azzal, hogy javaslatot tesznek arra, hogyan lehet megbirkózni a stresszel és a depresszióval. Végül is a legtöbb gyermek ivott ebből az okból, és amikor megismerik a stressz eltávolítás egyéb módszereit, az alkohol már nem szükséges.

Például a 15-16 éves gyermekek, akik sportolni és utazni a stressz kezelésére, sokkal kevésbé használnak alkoholt, és kevesebb problémájuk van, mint az ülő életmódot vezető társaik.

A serdülőkori alkoholizmus valóságos jelenség, de nemkívánatos. Ezért a szülőknek több időt kell fordítaniuk a gyermekekre ebben a korban. A szülők megértése és szeretete csökkenti vagy megszünteti az alkoholfogyasztók szükségességét.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.