^

Spermbank

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A folyékony nitrogénben fagyasztott spermiumot tartalmazó raktár neve a spermium. Célja a meddőség kezelésére való további felhasználás, az ilyen típusú támogatott reprodukciós technológiák, mint az in vitro megtermékenyítés és a mesterséges megtermékenyítés.

A sperma bankokat orvosi vagy állatorvosi létesítményekkel szervezik. Az ember fagyasztott spermáját az IVF vagy a mesterséges megtermékenyítés módszerével lehet leküzdeni.

A spermiumok tárolása a bankban tanácsos olyan orvosi eljárások előtt, amelyek férfiak meddőségéhez vezethetnek. Ha súlyos férfi tényezők vannak problémákkal, akkor a spermadományozás a meddőség kezelésére szolgál. Végtére is vannak olyan problémák, amelyeket a spermiumokkal együtt továbbítanak. Ezek örökletes betegségek.

A donor spermájának használata csak karhatás után 6 hónappal végezhető el. Tehát átveszi az összes ellenőrzést opcionális. Mivel a spermiumnak kiváló minőségűnek kell lennie.

trusted-source[1], [2]

Sperma donor

Ki a sperma adományozója, és ki lehet az egyik? A spermodonor általában 20-40 év közötti férfi. De a spermium kora és minősége ebben az esetben nem elegendő. Kívánatos, hogy az embernek már volt gyermeke. A szakértők úgy vélik, hogy ebben az esetben nagy a bizalom, hogy egy személy egészséges utódokat termel.

Az adományozót teljes orvosi vizsgálatnak kell alávetni. És ez a folyamat a terapeuta látogatásával kezdődik, és véget vet a vénorésznek. Az utolsó szakértő megállapítja, hogy az ember a HIV, szifilisz, hepatitis B, C vagy más rejtett fertőzések hordozója. Érdemes megjegyezni, hogy ha az a személy, aki úgy tesz, mintha egy donor volna korábban szexuális úton terjedő fertőzésekkel, akkor nem válhat donornak.

Az orvosi vizsgálat megkezdése és a tesztek megkezdése előtt az embernek nyilatkoznia kell a spermium donor iránti elkötelezettségéről. Miután mindezek az eljárások lemaradtak, egy másik szerződést kötnek. Azt állítja, hogy a "jövőbeli apa" örökre anonim marad a gyermek számára. Ráadásul ő nem jelenhet meg az életében, és nem tesz semmit. Csak spermiumot kapnak és mindent.

Hol lehet befagyasztani a spermát?

A bankban fagyaszthatod a spermát, vagy inkább tárolhatod ebben a formában. A legegyszerűbb esetben a fagyasztás előtt érdemes hozzáadni egy kis glicerint a spermához, szó szerint a térfogat 10% -át. Az adalékanyagot krioprotektánsként használják.

A glicerinnel kezelt spermiumot speciális tárolóedénybe fagyasztjuk. Ezek a tartályok általában csövek, tasakok vagy szalmák formájában készülnek. A hűtést két lépésben végezzük. Az elsőben a hűtés lassú. A spermet hűtött kamrákba helyezzük, szabályozott hűtéssel. A hőmérséklet nem lehet 35-70 fok alatt. A második szakaszban gyors hűtést végeznek. Ebben az esetben a spermával ellátott edény folyékony nitrogénbe helyezett edénybe merül. A tárolást Dewar hajókban végzik, amelyeket folyékony nitrogénnel töltöttek. A spermiumtartály folyékony nitrogénbe merül.

A fagyasztott sperma évekig megőrzi a műtrágyázó funkcióját. Használat előtt eltávolítjuk a folyékony nitrogénből és meleg vízbe helyezzük egy edénybe, hogy megoltsuk. Ezután el kell távolítania a krioprotektust. Ez a folyamat magában foglalja a centrifugában végzett ismételt reprecipitációt, amely a táptalaj közeggel helyettesítve a szeminális folyadékot. Így a sperma felhasználásra kész.

A sperma tárolása

Ha a spermiumok tárolásáról beszélünk, akkor azt megfelelően figyelni kell. Általában mindez a spermiumban történik.

Fagyasztás előtt adjunk hozzá egy kevés glicerint a spermához. Hozzáadható krioprotektánsként. A kapott "tömeg" egy speciális tartályba van beírva, amelyben befagyasztják. A spermium nem veszítette el alapvető tulajdonságait, két fázisban kell fagyasztani.

Az első típusú fagyás lassú. Különleges hűtőkamrában történik. A hőmérséklet nem lehet 70 fok alatt. Néha a hűtő kamrában történő fagyasztást egy pár folyékony nitrogén váltja fel. A második szakasz gyors. Ebben az esetben folyékony nitrogénpárokba merítjük.

Ami magát a tárolót illeti, a Dewar edényeiben történik. A spermium ebben a formában tartható sok évig, és nem kíméli a tulajdonságait. De mielőtt használná, a spermiumot körülbelül 6 hónapig megfigyelés alatt kell tartani.

Spermklinika

Van egy speciális intézmény, ahol be tudsz fordulni és kapsz "nyersanyagokat" - ez egy spermium klinika. Mi ez? Ez egy közönséges orvosi intézmény, ahol mindenki spermát tud. Ugyanakkor szerződést kötnek, amelyben jelzik, hogy nincs panasza a klinikáról. Ezenkívül teljes engedélyt kap a megszerzett sperma felhasználására.

Érdemes megjegyezni, hogy ilyen intézményekben fizetnek az általuk szállított nyersanyagokért. Ebből a célból létrehozták a klinikai adatokat. Így van kölcsönös segítség. Egy ember pénzbeli jutalmat kap, és a nők millióinak lehetősége van anyákká válni.

Az ilyen eljárást nem is olyan régen gyakorolják. De nagyon népszerű. Ez valóban jó segítség azoknak a nőknek, akik csecsemőre vágynak, de a közelben nincs partner. Külföldön ez az eljárás kapott első elismerést. Ott volt, hogy elkezdték gyakorolni. Eddig ez az egyik szükséges eljárás. A tárolt sperma különleges fagyasztási tartályokban fagyasztva.

A sperma megtermékenyítése

Az orvosi technológiát, amely mesterséges megtermékenyítés, a spermium megtermékenyítésének nevezik. Ha teljesen leírjuk ezt a folyamatot, akkor ez nem olyan egyszerű. Ennek a technológiának köszönhetően a sperma bejut a nő nyaki csatornájába vagy méhébe, amelyet a nemi közösülés előtt szereztek be.

Ezt az eljárást orvosi célokra használják a terhesség elérése érdekében. Olyan meddőség esetén párok esetében, vagy olyan egyedülálló nők esetében, akik csecsemőre vágynak. A nőgyógyászati profil egy orvosi intézmény által járóbeteg-beállítást végez.

Az eljárást az időszak időszakában végezzük. Ami az időt illeti, ez a kérdés a nőgyógyász számára továbbra is fennáll. A mesterséges megtermékenyítés alkalmazható mind a nők természetes ciklusában, mind speciális hormonális stimulánsok alkalmazásával.

A méhen belüli megtermékenyítésre szánt sperma közvetlenül az eljárás előtt vagy fagyasztott formában kerül felhasználásra, kezeletlen vagy feldolgozott spermiumok alkalmazására. A kezelés alatt meg kell érteni a sperma elválasztását a szeminális folyadéktól. Ez két vagy három lépésben történik. A kezelt spermákat gyakrabban használják fel, mivel az őshonos nyersanyagok anafilaxiás sokkhoz vezethetnek.

A méhben a "nyers" egy műanyag katéteren keresztül kerül befecskendezésre egy fecskendővel. Az eljárás teljesen fájdalommentes, néhány perc múlva a sperma a szükséges helyen lesz.

Mennyibe kerül a sperma?

Sokan érdekelnek, mennyit költenek a spermiumok, és hol lehet. Így vásárolhat "nyersanyagokat" a spermiumban. Ez az intézmény tárolja az összes olyan spermiumot, amely sok nőt segít gyermeknek.

Mennyit nyerhet egy ember azáltal, hogy átadja a nyersanyagok egy részét? Valójában az összeg kellemes. Szóval, egy hasonló "munka" egy reprezentatív erős szex kap 100-200 hrivnya.

Ha megnézed ezt a helyzetet a másik oldalról, akkor a hölgy, aki spermát szeretne vásárolni, 400 kg-ot kell fizetnie biodízmenként. Külföldön a költségek akár 300 dollárt is elérhetnek, és egészen normális. Végül is az ár magában foglalja a tárolási feltételeket, a feldolgozást és a klinika nevét.

Természetesen sok ember észreveszi a nagy átmenetet az "értékesítés" és a "vásárlás" között. De ahhoz, hogy megtegye, nyilvánvaló, hogy semmi sem jön ki. A sperma önkéntes alapon lemond, és nem vállal semmit. Ezenkívül egy ilyen biodízis boldoggá teheti az egyik nőt. A megadott spermiumok lehetővé teszik, hogy egy nagyon jelentéktelen pénzt keressenek egy embernek.

Hol lehet a sperma?

Egyes férfiak azt akarják tudni, hogy hol lehet a sperma. Tehát a "nyersanyagokat" speciális intézményekbe fordíthatja. Rendszerint ezek a klinikák és a spermiumok. Vannak ilyen intézmények szinte minden nagyobb városban.

De ez nem lehetséges. Mielőtt spermadozóvá válna, át kell menned minden orvossal, kezdve a terapeutaval. Mert csak egy egészséges ember válhat donornak. Még ha egy férfi korábban is súlyos betegségben szenvedett, akkor az adományozó nem válhat többé.

A spermot egészséges embertől kell beszerezni. Színének, szagának és konzisztenciájának normálisnak kell lennie.

Évente egyszer az embernek tesztelnie kell egy terapeutával és urológussal. 6 havonta egy genitális herpesz, cytomegalia, gonorrhoea, klamidia vizsgálata. Háromhavonta egyszer a hepatitis B és C, a szifilisz és a HIV fertőzés elemzése.

A spermium csak egyszer ad vissza, ha helyénvaló, akkor ismételheti ezt az eljárást 3 hónappal később, majd azonos időközönként. Amikor ez a "teszt" elhalad, a spermiumot kéthetente átadják.

Tudok spermiumot pénzt keresni?

Hol lehet pénzt spermium, és hogyan történik ez a folyamat? Mielőtt folytatnánk a kérdés elemzését, egy szempontot kell figyelembe venni. Szükséges megérteni, hogy az adott spermából gyermekek kapnak. Annak ellenére, hogy sok klinika továbbra is névtelen marad, a gyerekek esetleg meg akarják találni az apjukat. Megérteni ezt a tényt megéri.

Elméletileg a klinikákon a spermiumok adományozását nem csak pénzre, hanem névtelenül is kínálják. De a gyakorlat szerint ez egy kicsit megbízhatatlan. Elvégre elég ismerni a DNS-elemzés eredményét, hogy biológiai apát találjunk. Ezért érdemes megérteni ezt a tényt.

Ami a spermiumot illeti. Ez a folyamat egy klinikán vagy egy speciális bankban zajlik. De mielőtt ez a folyamat, az embernek meg kell felelnie minden tesztnek, hogy megerősítse annak lehetőségét, hogy adományozóvá váljon.

Mint a készpénz kompenzáció a sperma, akkor körülbelül 100-200 hrivnya egy "adag". Igaz, az ár kissé eltérhet, a klinikától függően. Tehát az ember normális esetben keresni fog, és az ebben adott spermium segít.

trusted-source[3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.