^
A
A
A

"Kis problémák" az újszülöttek

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az újszülött bőr problémái

A bőrön korlátozott foltok gyakran előfordulnak, és mindig aggódik a szülők számára. A legtöbbjük teljesen ártalmatlan.

Milium - apró krémszínű papulák az orrán és néha az égen ("Ebstein gyöngyszemei") a faggyúmirigyek cisztái; önmagukkal eltűnnek.

Mérgező erythema (újszülött csalánkiütés). Ezek vörös foltok, gyakran központi fehér vezikulummal. Ők is ártalmatlanok. Az ilyen foltok élettartama nem haladja meg a 24 órát (megpróbálja körbevágni az egyiket), ez különbözik a szeptikus erythemás foltoktól, amelyek purulent pustulákká fejlődnek. Ha kétségei vannak - csinálj ilyen mikroszkópos vizsgálatot.

Izzadás (kiütések túlhevülés esetén). Ez egy viszkető vörös kiütés, amely gyorsan elhalványul, amint söpörte a babát.

"A gólya csőréből származó nyom". Ezek a területek a tágított kapillárisok a szemhéjakon, a központi része a homlok és a hátsó a nyak, azaz. Azokon a helyeken, ahol az újszülött "tartotta a gólyát a csőrrel, amikor hozta!" Nyomás alatt ezek a helyek sápadtra fordulnak, és idővel mindez áthalad.

Az újszülött típusú Harlequin bőrszínének megváltozása - az arc vagy a test egyik oldala hirtelen elpirul néhány percig. Ez általában rövid vazomotoros incidens.

Pikkelyes bőr. Ez a jelenség általában későn született születésű újszülötteknél fordul elő, rendszerint nem okoz semmilyen bőrgyógyászati problémát. Ezeknek a területeknek a kenése olívaolajjal megóvja a bőrrétegek repedéseit.

Petechiális vérzések, az arc cyanózisa, alvászonvérzés. Ezek átmeneti jelenségek, általában az újszülött fejének áthaladásával társulnak az anya születési csatornáján keresztül.

Az emlőmirigy duzzanata. Ez mindkét nemnél újszülöttekben történik, és néha az úgynevezett boszorkányú tej szétválasztásával jár. Ez annak köszönhető, hogy az anyai hormonok az újszülött testére hatnak. Ez a jelenség önmagában áthalad, de fertőzés esetén szükség van antibiotikumok alkalmazására.

Problémák az újszülöttek köldökével

A zsinegmaradékok általában megszáradnak, és a 7. Naptól elválnak a nedves alaptól. A fertőzés jelei - kellemetlen szag, a gumi megjelenése, a periundibilis területen a bőrpír, a gyermek lelassul. El kell különíteni, vigyázni kell a köldökről a vetésre és vérkultúrát is. Az újszülöttnek antibiotikumot kell előírni.

Granuloma - az urachus jelenlétét ki kell zárni; granuloma prizhzhite lapisnym "ceruza".

Villogó szemmel

Ez egy meglehetősen gyakori állapot, amelyet egy nem gyógyított szakadási csatorna okoz. El kell vetni az újszülött szemészetének kizárását.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Különböző problémák merülnek fel, amikor újszülötteket etetnek

Egy egészséges újszülött született időben nagyon kevés táplálékot igényel az első napokban. Ezért ne aggódjon, ha napjainkban rossz mellet vesz, és nem kell neki egy üveg tejet ajánlani neki. By the way, az újszülöttek, akik csapdába esett a földrengés 4 napig, túlélte jól. Az első napokban az újszülöttek nehézségeket tapasztalhatnak az etetés során a szívó- és légúti mozgások koordinációjának hiánya miatt: kissé fulladoznak, hánytanak, néha cianotikusak. Szüntesse meg a betegségeket, ismét ellenőrizze a szoptatás technikáját (túl sok tejet? Túl gyors?) És próbáljon megnyugodni. A regurgitáció (regurgitáció) rendszerint egy kis kapacitású, újszülött gyomor tejben és levegőben történő gyors túlcsordulásához kapcsolódik. Ismét ellenőrizzük az etetési technikát. Ha egy gyermek kap egy tejet a palackból, előfordulhat, hogy a mellbimbó túl nagy a baba szájához vagy egy lyuk a mellbimbóban, épp ellenkezőleg, túl kevés, vagy csak túl sok a tej? A csecsemő duzzanata az etetés előtt segíthet, de nem nagyon hasznos az egészségéért.

A pelenka vöröses foltjai (pelenka)

Ez általában akkor fordul elő miatt urát, található a vizeletben, de lehet mentesíti a vér a hüvely vagy a szex kábel (a csíra a petevezeték), mivel a megszűnése átvételét az anya ösztrogén a vérben baba.

Chyhane

Az újszülöttek rendszerint tüsszögnek, hogy tisztítsák az amniotikus folyadék orrát.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.