^
A
A
A

Egy jó kezdet az egészséges terhességhez

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Te egy anyának akarsz lenni? Készíts előre: választani az egészséges életmód érdekében és kerülni a mérgező anyagokat. Azok a nők, akik meg akarják tisztítani a testüket és a káros anyagok házát, sokat kell tennünk.

Pre-koncepció ideje

A terhességre való felkészülés legfontosabb szempontjai a jó táplálkozás, a jó egészség és a testmozgás. Mindenképpen látogasson el az orvoshoz, mielőtt elkezdené gyermekét. Beszélj vele az étrenddel és az életmódoddal kapcsolatban, nevezetesen a gyógyszerekről, a vitaminokról, az étrend-kiegészítőkről, az örökletes betegségekről és mindazokról, amelyek zavarják Önt. Az orvos megmondja, hogyan készítse elő a terhességet a legjobb módon, és javasoljon bizonyos védőoltásokat a terhesség előtt. Optimális gondoskodás az egészségre. Ne dohányozzon vagy inni alkoholt. Határozza meg a felhasznált koffeint.

A súly megőrzése a normában

Cukorbetegség esetén próbálja meg szabályozni, legalább napi 30 percig gyakorolni, sokféle gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát fogyasztani. A rosszul fogyasztó nők hajlamosabbak a negatív környezeti tényezőkre. Tegyen elegendő mennyiségű folsavat. Egyél sok vitamint, babot, borsót, citrusféléket, spenótot és spárgát. Folivaya sav megakadályozza a születési rendellenességek az agy és a gerincvelő, például spina bifida (ez a hiba jelenik meg a terhesség első trimeszterében, és akkor is tudja, és nem gyanús). Folsav száma az élelmiszerekben elégtelen lehet, ezért az orvosok javasoljuk továbbá, hogy a multivitamin tartalmazó 400 mikrogramm folsav előtt és alatt az első három hónapban a terhesség.

További biztonsági intézkedések: az ivóvíz minősége

Alapvetően csapvizet iszol. De ha a házban rézcsövekkel vannak ólomcsövek vagy ólom forraszanyagok, bizonyos mennyiségű ólom esik az ivóvízbe. Az elfogyasztott ólom nagy mennyisége a vetélést, a koraszülést, az alultúlsúlyos gyermek fejlődését és a gyermek születése utáni fejlődési késleltetést váltja ki. Ha az ivóvíz káros anyagokat tartalmaz, akkor olyan szűrőt kell telepíteni, amely semlegesíti azokat.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Étkezés a fogantatás előtt, de mi van a halakkal?

Sok nő aggódik amiatt, hogy a hal higanyt tartalmazhat, ami a gyermek idegrendszerének megzavarásához vezet, és a vetélést okoz. De nem hagyhatja teljesen ki a halat az étrendből, mert gazdag fehérje, kevés zsírt tartalmaz és kiváló omega-3 zsírsavforrást. A halak rendszeres használata kedvezően befolyásolja az agy fejlődését és a gyermek látásmódját, valamint csökkenti a koraszülés kockázatát.

Csak egy halat lehet enni és másokat kizárni. Kerülje el a cápahús, kardhal, királyi makréla, amely nagyobb mennyiségű higanyt tartalmaz. Hetente kétszer enni garnéla, tengeri kagyló, lazac, réce, harcsa, konzerv tonhal vagy borjú (tóhal, mint a ponty).

Az édesvízi hal sok higanyt tartalmazhat.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Előkezelés és peszticidek

Mit tud mondani a peszticidekről, amelyek a tányérján vannak? Nincs teljes garancia arra, hogy a bioélelmiszerek fogyasztása biztosítja az egészséges terhességet, de ez jó módja annak, hogy csökkentsék az elfogyasztott peszticidek mennyiségét.

Háztartási vegyi áruk

Arra is gondolnia kell, hogy milyen módon használja a ház tisztításakor. Néhány közülük az egészségre veszélyes anyagokat tartalmaz. Sok biztonságos természetes tisztítószer van a piacon. Vegyük azokat, amelyek nem tartalmaznak oldószereket, aromákat, klórt és ammóniát. Vagy készítse elő őket: a szódabikarbóna zsíros felületeket, vízforralókat és edényeket, alátéteket, csapokat és gázkályhát tisztít. Az ecet és a víz oldatát konyhai felületek, ablakok stb. Tisztítására használják.

Műanyag és vegytisztítás

Egyes műanyag csomagolások ftálsav-észtert tartalmaznak, amely mikrohullámú sütőben melegítés közben elpárolog, habár biztonságosnak tekinthető. A kutatás szerint a magas ftálsav-nyelőcső expozíció a fiúk nemi szervek károsodásához vezet. Alternatív megoldásként használjon üvegtartályt és papírtörölközőt a mikrohullámú melegítéshez. A száraz tisztítással kapcsolatban a szakértők nem értenek egyet: egyesek szerint a terhes nők számára biztonságos, míg mások nem javasolják. Nagy érdeklődés a perklór-etilén.

Ismeretes, hogy ez az anyag ruházattal belép a házba, és könnyen behatol a méhlepénybe a magzatba, valamint az anyatejbe. Vásároljon olyan dolgokat, amelyek nem igényelnek száraz tisztítást vagy vízzel tisztított tisztítószert. De ha száraz tisztításra van szüksége, tegye le az utcán a szellőzést, majd vigye be őket a házba.

Kerülje a mérgező anyagokat

Még akkor is, ha csak gondolkodni születése egy gyermek, hozza a ház elsőrendű, hanem gondosan vásárolni új tartozékokat, és figyelni a méreganyagok, amelyek elpárolognak a házban. Ha 1978 előtt épített régi házban lakik, alaposan nézze meg a festett felületeket (ólomot tartalmazhat). Ha ez így van, akkor el kell távolítania ezt a festékréteget, de ezt csak szakember végezheti el. Most az utcán kell lennie. Óvatosan vásároljon szőnyegeket és bútorokat, amelyek veszélyes vegyi anyagokat is tartalmazhatnak.

trusted-source[9], [10]

Ismerni kell a férfiakat

A partnernek is meg kell tennie az egészségi állapotát. A vizsgálatok szerint, állandó expozíciós a műtrágyák, ólom, nikkel, higany, króm, etilén-glikol, sugárzás és más toxinok csökkenti a sperma minőségét és mennyiségét, valamint a eredmények az abortusz. Ezért a partnereknek meg kell követniük a fenti ajánlásokat, és ügyeljenek arra, hogy látogassanak el orvoshoz és megvitassák egészségük fontos kérdéseit.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.