^

Vákuumhenger testmasszázs gépek

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Különös figyelmet kell fordítani a vákuumhenger-masszázs készülék kiválasztására. Érdemes előzetesen érdeklődni a szalonban vagy a klinikán használt berendezések modelljében, mert a különböző eszközök eltérő konfigurációval és funkciókkal rendelkezhetnek. Ha a készüléket személyes használatra kívánja megvásárolni, figyelnie kell a hordozható eszközökre, amelyek súlya és mérete könnyű, de ugyanakkor meg kell felelniük a minőségi masszázs minden feltételeinek.

Vizsgálatainkat ilyen eszközökkel kezdjük, majd folytatjuk a szalonokban és klinikákban használt berendezéseket.

Vákuumhenger masszázs készülék NOVA NV-600 

Az ukrán piac egyik leghatékonyabb modellje.

Ez egy praktikus hordozható eszköz, melynek mérete 28x35 cm, súlya mindössze 4 kg, nyomásmérővel és vákuumos teljesítményszabályozóval. A műszerkészlet 21 fúvókát és szilikon csövet tartalmaz, amelyeken keresztül a fúvókák a készülék kompresszorához csatlakoznak.

A fúvókák három csoportra oszlanak:

 • 12 üveg kis üveg, amely az arc, a nyak és a test masszírozására szolgál.
 • 6 nagy műanyag doboz a mellekkel, a fenékkel, a háttal, a csípővel, a lábakkal,
 • 3 cellulitellenes csúcs testhengerrel.

A készülék vákuumberendezésként működik, és vákuumhenger-masszázst végezhet. Számos programban dolgozik: 2 az arcra és a testre, egy program az emlő hangjának javítására és alakjának javítására, kezelési program.

A készülék többfunkciós. A következő műveleteket hajtja végre:

 • vákuumhenger görgős anticellulit masszázst végez a test és az egyes problémás területeken,
 • az arc, a nyak és a test emelését végzi, hogy a kontúrok vonzóbbá váljanak,
 • javítja a mell és a fenék alakját a nagy bankok vibrációs kitettsége miatt,
 • hozzájárul a testtömeg gyors csökkenéséhez az elhízással és a teljességgel, de a bőr tónusú és rugalmas,
 • nyirokelvezetést biztosít, segít csökkenteni az ödémát, megtisztítja a káros anyagok testét, javítja az anyagcsere folyamatokat, \ t
 • növeli az izmok és a bőr tónusát és rugalmasságát, így fiatalabbá válik,
 • hatékonyan harcol az arc ráncokkal és a szem alatti duzzanattal, gyönyörű ovális arcot képez,
 • serkenti a hipofízis hormonok termelését és szekrécióját, amelyek segítenek fenntartani az egészséges testtónust, és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.

A vákuumhenger-masszázs készüléke B 306 

Egy könnyen használható hordozható készülék, amely mindössze 6 kg súlyú, és az ár 2-szer alacsonyabb, mint a NOVA NV-600. Egy ilyen eszköz használható szépségszalonokban és otthon is.

A fent leírt berendezésen kívül a B 306 manométerrel, teljesítménybeállító gombokkal és az expozíciós idő beállítására szolgáló gombokkal van felszerelve. A készülék két cserélhető szűrőt és egy olajleválasztót tartalmaz, amely kettős szűrési rendszert biztosít, ami nagyon fontos, ha a készüléket meztelen testen üzemeltetik masszázsolajokkal.

A műszerkészlet 3 különböző méretű fogantyút tartalmaz. A legnagyobb a testmasszázsra tervezték, az átlagot a végtagokra masszírozzák, a legkisebb pedig az arc és a nyak. Az eszközzel további felvásárlásra kerülhet egy kiegészítő eszköz az arc tisztítására a vákuummal.

A készülék lehetővé teszi az arc és a test vákuum-görgős masszázsát, és ha szükséges, a bőr tisztítását és hámlását is.

A Cseh cég Alvi-Prága V 02-es készülékének vákuumhengeres masszázsa otthon is végezhető. Ez a hordozható készülék, melynek súlya körülbelül 8 kg, és 60 W teljesítményű, az arc, a mellkas és a test vákuumhengeres masszázsát, valamint a problémás területeken fellépő vibrációs hatást is elvégezheti.

A készülék speciális fúvókákkal rendelkezik az emlőmirigyben való munkavégzéshez (3 párosított fúvókák), 3 pár üvegfúvókák a test számára és 3 pár a mellkas, az arc és a nyak számára, 3 különböző méretű fúvókák. Nyomásmérővel, az expozíció intenzitásának beállításával és a test különböző részeire tervezett 6 programon dolgozhat.

Mit tehetünk ezzel az elválással:

 • vigyázzon az emlőmirigyekre (a készülék lehetővé teszi a mellemelés és a korrekció elvégzését, visszaállítja a rugalmasságát),
 • végezzen átfogó arckezelést (a duzzanat és a szem körüli sötét körök elleni küzdelem, egy második állat eltávolítása, akne kezelése),
 • teljes testápolást biztosítanak (növelik a bőr rugalmasságát és rugalmasságát), \ t
 • a problémás területek kezelése és a túlsúly (a cellulit elleni küzdelem, a has és a fenék bőrének szigorítása, fogyás), \ t
 • általános gyógyítási eljárások, amelyek célja az anyagcsere javítása, a toxinok eltávolítása, a nyirok áramlásának helyreállítása, a vérkeringés javítása, az immunrendszer stimulálása.

Vákuum- és görgős masszázs készülék Slimming D-528 

Nehéz egy hordozható eszközt hívni, mert a súlya körülbelül 36 kg, magassága 1,2 m, szélessége és hossza kb. 45 cm, de ez már egy komplex eszköz, melynek nagy állítható teljesítménye (maximum 800 W), ami a vákuum- és vákuumhengeres masszázs mellett még króm- és termoterápiás hatást gyakorol. Ez a vákuumhenger-masszázs készülék szalon verziója.

A kromoterápiás hatás magába foglalja a vízelvezető-lipolitikus jellegű 6 fényterápiás programot, és a termoterápiás hatás azonos számú hőkezelési programot tartalmaz. Úgy véljük, hogy a fény- és hőterápia (a szövetek infravörös sugárzással történő fűtése) fokozza a vákuumhenger-masszázs hatását.

A műszerkészlet 3 fúvókát tartalmaz - különböző méretű fogantyúkat, amelyek kiegészítő funkciókkal rendelkeznek: besugárzás és fűtés. Mindkét funkció be- és kikapcsolható a kívánt módon. A készülék nyomásmérővel is rendelkezik, és lehetővé teszi a nyomás zökkenőmentes beállítását, fokozatosan növelve a masszázs intenzitását, ami megakadályozza a kis kapillárisok károsodását vákuumhengeres masszázs során (karcsúsítási mód).

A készülék 2 üzemmódban működik: folyamatos és impulzusos. Az impulzushatás paramétereit saját kezűleg állítja be, így az eljárás kényelmes az ügyfél számára.

A készülék pozitív jellemzője egy nagyon csendes kompresszor jelenléte, amely nem irritálja a fület.

A Slimming D-528 készüléket a következő esetekben használják: cellulit, a helyi zsírlerakódások elleni küzdelem, a vérkeringés és a nyirokelvezetés megsértése, duzzanat, csökkent izomtónus és a bőr rugalmasságának csökkenése, fáradt lábak, valamint a testszövetek anyagcseréjének javítása.

Az IB-M8 vákuumos görgős masszázs eszköz nem utal a hordozható eszközök számára sem. A magassága 1,44 m, súlya 32 kg. Az előző eszközhöz hasonlóan az IB-M8 eszköz komplex hatással van a problémás területekre, mivel egyesíti a vákuum és a görgős (LPG) masszázst, a kavitációt, a rádióhullám-expozíciót (a test RF emelése) és a szövetek infravörös sugárzással történő melegítését.

A legutóbbi 8 generációs berendezés a cellulit elleni küzdelemhez 12 programot tartalmaz, amelyekben a fent leírt hatásokat kombinálják, de az expozíciós idő és intenzitás tekintetében különböznek egymástól. A program megválasztása a cellulit stádiumától és a kívánt eredménytől függ, azaz ez lehet a bőr emelése, a helyi cellulit fókuszok elleni küzdelem, az általános testformálás, a fogyás stb.

Az IB-M8 teljesítménye észrevehetően alacsonyabb, mint a Slimming D-528 (250 W, 800 helyett), de elégséges a hatékony masszázshoz. Tegyük fel, hogy a népszerű hordozható NOVA NV-600, amely otthoni használatra vásárolható, csak 50 W-os kapacitással rendelkezik, ami nem rontja tulajdonságait, hanem csak az eljárások időtartamát érinti.

A készülék elhízásra és a cellulitisz különböző szakaszaira, a bőr neoplazmáira, például hegekre és nyúlványokra alkalmazható, miközben csökkenti a bőr turgorát és duzzanatot.

trusted-source[1]

Vákuumhenger masszázs készülék SHAPE V8-C1

Egy hatékonyabb eszköz, amelyet a kozmetikai iroda körülményeihez használnak. Az eszköz nagy méretei (egy 1 méteres magassága és 58 kg-os súlya), valamint a meglehetősen magas költségek (az egyik legdrágább eszköz) valószínűleg nem felelnek meg az egyszerű vevő követelményeinek. A drága, magas szakmai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó klinikák és szalonok számára azonban egy ilyen eszköz lesz az áldozat, mert innovatív szabadalmaztatott technológiákat alkalmaz a népszerű amerikai és izraeli vállalatok (ALUMA és VELASHAPE technikák) segítségével.

Az eszköz nagy hatékonysága az abban használt módszereknek köszönhető:

 • vákuumhenger masszázs,
 • bipoláris rádióhullám energia
 • az alacsony intenzitású diódás lézer segítségével a szövetek
 • ultrahangos kavitáció.

A hajtás kialakulása a vákuumhatás következtében következik be, és az ultrahangos kavitáció pulzáló görcsöt biztosít a hajtásnak a belső szervek negatív hatása nélkül. A bőr felületi fűtését infravörös sugárzással végezzük, és a rádióhullám-sugárzás mélyebb szöveteket melegít. Az ilyen multifaktoriális hatás ismételten növeli az egyszerű masszázs hatásait, és az eredmények már az első eljárások után is láthatóak. Ez a technika a leghatékonyabbnak tekinthető.

A készülék 4 manipulátorral rendelkezik, amelyek mindegyike egyes hatásokat egyesít. Az első manipulátor a vákuum és az ultrahang kavitáció komplex hatását biztosítja, a második pedig az RF hatás, a vákuumhenger és az infravörös sugárzás kombinációja, a harmadik pedig a másodikhoz hasonló, de kizárja a görgők mechanikai hatását, a negyedik pedig az RF emelő és vákuummasszázs komplexuma.

Az 1 manipuláció használata a test nagy területein látható, és lehetővé teszi a lipolitikus és vízelvezető hatást, fokozza a vérkeringést és a nyirokcserét. A 2-es Manipula elősegíti a zsírsejtek lebontását, meghosszabbítja a véredényeket a problémás területen, és javítja a vérkeringést benne, segíti a has, a comb, a fenék bőrének meghúzását. A 3 munkadarab, amely kisebb a második és az első munkadarabokkal, elsősorban kis területek, valamint az alsó és felső végtagok zónáinak feldolgozására szolgál.

A 4-es Manipula 3 kis méretű, különböző méretű fúvókával rendelkezik, amelyek a leírt hatások mellett hozzájárulnak a kollagén előállításához és tömörítéséhez. Javítsuk a bőr megjelenését és szerkezetét, emeljünk hatást. A fúvókákat a nyakvonal és az arca, a nyak és a pályák közelében használják.

Az eszköz segítségével mindkét kozmetikai eljárást elvégezhetjük, amely lehetővé teszi egy szép alak kialakítását és a bőr állapotának javítását, valamint olyan terápiás manipulációkat, amelyek célja bizonyos betegségek és izületek fájdalmának csökkentése.

Az eszköz tiszta érintőképernyővel rendelkezik, grafikus megjelenésekkel, gyakorlatilag csendes kompresszorral, nagy teljesítménygel és nagy hatékonysággal, ami lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt visszanyerje a beszerzési költségeit. A menü paraméterei gyári beállításokkal rendelkeznek, de a kozmetikusnak lehetősége van az ügyfél igényeinek megfelelően változtatni.

A starvac rendszer vákuumhengeres masszázsa csak szépségszalonokban és klinikákban érhető el. A Franciaországban gyártott Starvac SP eredeti készülék nagyon népszerű a vele végzett masszázs nagy hatékonysága miatt (vákuumhenger, konzerv, reflexológia), nem semmi olyasmi, hogy a "Legjobb eszköz a cellulit kezelésére" jelölésben nyerte el a Grand Prix-et.

Ez egy meglehetősen terjedelmes és drága eszköz, súlya alig 50 kg, amelyet a vákuumterápiában, a nyirokelvezető eljárásokban és a cellulózellenes vákuumhenger-masszázsokban használnak. A készülék egyedülálló kézidarabja 2 görgőt tartalmaz, amelyek vákuumszórás segítségével formázzák és aktívan gyúrják a bőrréteget, elpusztítva a zsírsejteket. A jobb oldali csúszást 2 külső henger biztosítja, és a manipulátor lapátai fokozzák a nyirokelvezetés hatását, és elősegítik az elpusztult zsírszövetek eltávolítását a testből.

Még a bőrre gyakorolt aktív nyomás hiányában a készülék elegendő hatékonyságot biztosít a cellulit elleni masszázsban, amelynek eredményei 2-3 eljárás után jól láthatóak.

A vákuumhenger-masszázs manipulálásán kívül a műszer tartalmaz:

 • 4 db kettős szívócsésze van kialakítva a problémás területek hatékony expozíciójához. A csészék hatása úgy van kialakítva, hogy megakadályozza, hogy a bőr a vákuum hatására nyújtson, és ne sértse meg a szövetet. A masszázs eljárás nem okoz fájdalmat, és nem hagyja el a zúzódásokat. A csészék egyidejűleg használhatók, ezzel csökkentve az egy masszázsra fordított időt.
 • 4 nagy átlátszó tál 40 mm-től 10 cm-es átmérőjű vákuummasszázshoz, amelynek célja az izomtónus, a nyirokelvezetés és a reflexológia javítása.
 • 3 kis tál az arc vákuummasszázsához. Ezeket a cicatricialis formációk korrekciójára és a nehezen elérhető helyeken is használják.

A készülék könnyen használható, optimálisan elhelyezi a tartozékokat az állvány átlátszó polcain, állandó és impulzusos üzemmódban működhet. A területet, beleértve a fejbőrt is, masszírozza.

Vákuumhenger masszázs b flexy

Hatékony szalon eljárás a Fehéroroszországban gyártott készülékeken B-Flexy CelluStop. Az eszköz különböző modelljei eltérő konfigurációjúak lehetnek. Az első modellek nyomógombos vezérléssel rendelkeznek, és csak 1 fogantyúval vannak ellátva a vákuumhenger-masszázs elvégzéséhez. Az átlagos konfiguráció modelljei már érintőképernyővel rendelkeznek, 18-20 programban dolgoznak, és a készletükben lévő kézidarab fejlettebb. Az érintőképernyővel és a háttérvilágítással ellátott maximális konfigurációjú modellek a standard kézidarabon kívül egy mini-fúvókával rendelkeznek, amely a nyak, a lábak, a nehezen elérhető helyek és az akupunktúra masszázsára szolgál. A gyógyszer a cellulitisz hőmérővel rendelkezik.

Minden B-Flexy berendezés csendes és hatékony. A vákuumteljesítmény tekintetében ezek az eszközök meghaladják a különböző gyártók kollégáit, miközben fenntartják az energiafogyasztást, bár ez a mutató minden eszközben állítható.

Elvileg ez egy szabványos minőségű eszköz, amely a munkahengerben az LPG-masszázs és a vákuum hatását ötvözi. A gyártó által megállapított programok között szerepel:

 • 35 perces lipomassázs az android és a genoid morfotípus (az első esetben hatással van a gyomra, a karra és a hátra, a második - a combokra, a nadrágokra és a fenékre), a lipomassázs egyenletes teljességgel, LPG-masszázs a lángolt és gyengített bőrre,
 • A 25 perces könnyű lábak vízelvezető eljárása, a férfiaknak nyújtott lipomassázs, amely segít a has összehúzódásában, a törzs megerősítésében, stb.

Sajnos, egy ilyen eszköz nem alkalmas arcmasszázsra, az új modelleket csak a nyakszövet hangjának növelésére használják. Ezenkívül a B-Flexy eszközöket meglehetősen magas költség jellemzi, amit nem minden szalon megengedhet. Bár bizonyíték van arra, hogy ezeknek az eszközöknek a népszerűsége nem kevesebb, mint a Starvak műszereké.

Vortex görgős masszázs 

Kiválóan helyettesíti a drága és kevésbé hatékony görgős masszázst is. A készülék nagy mérete és magas ára csak a szépségszalonok és klinikák körülményei között használható.

Ez egy közepes teljesítményű eszköz, amely programozási lehetőséggel és egy testmasszázsra tervezett manipulátorral rendelkezik, amelyet egy orosz cég gyárt a német szakemberek irányítása alatt saját felszerelésükön. Valójában ez egy német minőségű eszköz, amely megfelel a hazai fogyasztó igényeinek: súlycsökkentés, testtömegcsökkenés és a cellulit elleni küzdelem.

A franciaországi Le Skin V6, Dermopulse, Skintonik, orosz Charm modell és más olasz, kínai és japán eszközök által gyártott készülékeken a vákuum-görgős masszázs, amely vibrációs-mechanikus vákuumhatást biztosít a testre. Mindegyik különböző méretű fogantyúkkal van ellátva, ami lehetővé teszi az arc és a test masszázsát.

Különböző készülékekben a vákuumhenger-masszázs kombinálható az RF-emeléssel, a bőr infravörös melegítésével, kavitációval. További funkciók segítik az eljárás hatékonyabbá tételét, nyilvánvaló, hogy ebben az esetben az eredmény gyorsabban jelenik meg, mint a görgős masszázs és a vákuum expozíció kombinációja esetén. Az a tény, hogy a szövetek felszíni és mély fűtése hozzájárul a vérkeringés aktiválásához, ami javítja a táplálkozást és a légzést, és helyreállítja a normális anyagcserét.

A kavitációt és a vákuumhenger-masszázst kombináló eszközök intenzívebben elpusztíthatják a zsírsejteket, ezt elősegíti az ultrahangos ütéshullám, amely meg tudja szakítani a szilárd tárgyakat, például a vese köveket. Igaz, ez a hullám a masszázs készülékekben olyan, hogy hozzájárul a csak zsírrészecskék pusztulásához. Nyilvánvaló, hogy a kavitáció fokozhatja a szövetek fűtését, és ezáltal olyan eszközöket, amelyek kombinálják az összes ilyen hatást (kavitáció, rádióhullám és infravörös hatások, vákuum és görgős masszázs), és kevesebb eljárással nagy előnyökkel járhat.

Nyilvánvaló, hogy a különböző készülékeken a vákuumhenger-masszázs költségei eltérőek lesznek, de a legkedvezőbb a készülék hordozható verziójának megvásárlása, amely bár nem rendelkezik további funkciókkal, amelyek fokozzák a klasszikus masszázs hatását, de biztonságosabbak lesznek a higiéniai szempontból.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.