^

Termolift egyének

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Minden önmegtartó nő álmodik, és negyvenöt, és 50 év alatt vonzónak látszik, mint egy ifjú. Nyilvánvaló, hogy a 18-at akár 30-35 év múlva is szinte lehetetlen, a tündérmesékről van szó. Azonban semmi sem akadályozza meg a nőt abban, hogy jobban ápolt és szigorúbbá tegye az arcát, és egyidejűleg "dobja le" egy tucat iskolkot (ha lehetséges). Különösen a modern kozmetológia területén számos módon lehet visszaszerezni az ifjúságot és a szépséget. És az egyik ilyen biztonságos és hatékony módja az emelő hőkezelése. Ebben az esetben a bőr szigorítása a test belső erejének ingerlésével történik.

Az eljárás indikációi

Amikor az ifjúságban azt mondja, hogy "az élet nem fest", akkor alig értesül minden jelentőségéről és igazságosságáról. A rugalmas csillogó bőrt, egészséges blush-et az ifjúság, mint valóság látja, és a lányok nem sietnek arra, hogy gondolkodjanak az eljövendő időben, és minden megváltozik.

A felnőttkori élettani folyamatok nem olyan aktívak, mint a fiatalok. És bármennyire sem ellenállunk, a bőr kezd elveszni. A bőr tónusának fenntartása teljes mértékben a kollagén és az elasztin alapja volt, amelyeket elegendő mennyiségben állítottak elő a szervezetben.

Minden vonzó életkorral változik, hogy látjuk az arcát, abból a tényből, hogy a kialakulását az új kollagén rostok lelassul, és a régi idővel elvesztik rugalmasságukat, és hogyan a lazításra. Ez nyilvánul meg a változást kontúr az arc, ami kissé „sag” lefelé túlnyúló szemhéjak fölött a szem, a kialakulását táskák és ráncok (a szem körül a kis és a nagyobb - a homlokon és arcon háromszög), a megjelenése úgynevezett második álla.

A kozmetikai szalonban ezekre a problémákra való felkínáláshoz ajánlatos a termolifting eljárása. Ez az eljárás egyfajta szauna az arc és a test számára, és a hőhatáson alapul. De csak a hatása nem befolyásolja hátrányosan a bőr felső rétegeit (epidermisz), és a bőrt felmelegíti olyan mélységben, ahol a kollagén termelése megtörténik. Ez növeli a rugalmasságát régi kollagénrostok hatására hő és elkezd zsugorodni göndör szigorítás a megereszkedett bőrt, aktiválja a termelés az új kollagén és fibroblaszt (fiatal bőrsejtek).

A termolifting a test különböző részein végezhető, ahol korrekcióra van szükség. Segítségével meghúzhatja a bőrt, megnövelheti annak rugalmasságát, frissítheti arcát, eltávolíthatja a nem kívánt hajtogatásokat, kevésbé láthatóvá teheti a húzózisokat és a narancsbőröt, csökkentheti a bőr alatti zsírréteget.

A személy termoliftálásának indikációi olyan problémák, mint:

 • túlnyúló szemhéjak a szem felett (ptózis),
 • a "varjúlábak" megjelenése a szem külső sarkában,
 • az ajkak sarkainak leengedése, a szem külső sarkai, a szemöldök túlfeszítése a bőr turgor csökkenése miatt,
 • a bőr jelölt heterogenitása,
 • utánozza a ráncokat,
 • nagy és kicsi ráncok a homlokon és a szemöldökök között,
 • az arca fuzzy kontúrja, amely hajlamos arra, hogy az arccsontokon és az állán bőrt vágjon,
 • Az ember életkorának megváltozása miatti asszimetria,
 • egészségtelen, túl sápadt vagy földes bőrszín a jó egészség háttérén.

Néha az arc termolifting-jét is használják annak alakváltoztatására, ha túlságosan tele van.

Elvileg termolifting nem más, mint egy anti-aging kezelések, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy érdekel minden nő (és néha a férfiak) 35 év után, amikor az első jelei a bőr öregedését, akár finom vonalak az arcon vagy a szárazság és a csökkent szöveti rugalmasság bőr a kezében.

Készítmény

A termolifting arc nemcsak biztonságos, hanem alacsony traumás eljárás is. A hatás nem invazív, mivel a bőr áthatolására nincs szükség. Ebben az esetben a hang- és fénysugarak áthatoló képességét használják.

A 300-4000 kilohertzes elektromágneses sugárzás különböző mélységben hat a bőrre, és belső rétegeit 39-45 fokos hőmérsékletre melegíti. Ez a hőmérsékleti szabályozás kiküszöböli a bőr égésének lehetőségét, ami azt jelenti, hogy további védelemre nincs szükség.

Az eljárás nem okoz fájdalmas érzéseket, ezért nem szükséges anesztézia alkalmazása. Elvileg a helyi érzéstelenítés kérésére végezhető el az arc frakcionált termoliftálása eljárása előtt.

Kiderül, hogy nincs külön előkészület az eljárásra. Kezdetben az orvos-kozmetológus beszélgetést folytat a beteggel annak érdekében, hogy megtudja kívánságait és a választott eljárás lefolytatásával kapcsolatos ellenjavallatok hiányát. Ugyanakkor vizsgálják a bőr állapotát.

A beérkezett információk szerint az orvos felajánlhatja ezt vagy az ilyen típusú termoliftet, és a páciens feladata az az eljárás elfogadása, amely elfogadhatóbbnak tűnik számára. Kényszeríteni az eljárást, vagy ragaszkodni bizonyos manipulációkhoz a kozmetikus nem, ezért fontos előre megítélni minden előnyét és hátrányt, mielőtt úgy döntene, hogy zavarja a szervezet munkáját, még akkor is, ha alacsony a traumás.

Ezzel lezárul az eljárás előkészítése. Továbbra is meg kell vizsgálni a berendezés és a hőkezeléshez használt anyagokat.

Anyagok a termoliftáláshoz

A Thermolift arcra a hardver-kozmetológia eljárásai utalnak, amelyeket speciális felszereléssel végzik. A kozmetikai szalonokban ma megtalálja a hazai és külföldi gyártók termolifting berendezéseit különböző árképzési politikákkal. A berendezés költségeitől függően a fiatalító eljárás ára is megtörténik.

Külföldi gyártású berendezések:

 • Japán - Anti Lax és IntraGen
 • Olaszország - Renew Evolution és Renew Face
 • Túrák - ReAction, Soprano XL ICE és SharpLight
 • USA - Palomar és Titan
 • Dél-Korea - Atlas

Oroszországban gyártott készülékek - AirLax, Cryo Shape Pro 008, IPL + RF, MagicPolar, Scarlet RF, Thermage, V-Shape Pro. A lista első és utolsó készüléke univerzális eszköz, amellyel mind a termolifting, mind a vákuum arcmasszázs elvégezhető. A termolifting gépek bipoláris verziója, vákuummasszázs lehetőséggel szintén az Aluma és az Accent XL készülékek tekinthetők.

A listán szereplő második eszköz többfunkciós, mivel mind a kriolipolízis, mind a termolifting elvégzésére használható, az utolsó eljárást a rádiófrekvenciás és az infravörös sugárzás együttes hatása végzi.

Az orosz IPL + RF eszköz számos eljárást is elvégezhet. Ez a fotorejuvenáció, fotoepiláció és termolifting. Elvben ez a gyógyszer ötvözi a lézert és a rádiófrekvenciás termoliftet.

A MagicPolar ritkán használatos az arc termoliftálásához, mivel a készülék többpólusú, ami azt jelenti, hogy égési sérülést okozhat. A termolifting mellett a készüléket fotochromoterápiára is használják.

A hazai termékeket gyártó SkinTyte, az amerikai Titan és SharpLight készülékek gyártása Izraelben, a lézeres termolifting eljárás végrehajtására szolgál. A mély szöveti felmelegedést a Sciton, a Palomar és a Max IR infravörös készülékek biztosítják. De a Scarlet RF orosz eszköz segítségével frakcionált termoliftinget lehet végezni, amely a minimálisan invazív eljárások kategóriájába tartozik.

A monopoláris mély termolifting (termikus) kivitelezéséhez elsősorban a ThermaCool TC készüléket használják.

Minden eszköznek sajátos sajátosságai vannak, amelyeket el kell olvasni, mielőtt beleegyezik az eljárás lefolytatásába. Ne várják, hogy a szalon felkínálja a különböző típusú berendezések, így, hogy válassza ki a megfelelő beállítást, meg kell keresni információt a készülékről termoliftinga online és választhatja a kabinban, ahol használt berendezés, amely megfelel a követelményeknek.

A modern termolifting eszközök mellett a kozmetikai szalonban különleges krémet vagy maszkot is kínálnak, ami az eljáráshoz szükséges. Itt is figyelnie kell a gyártóra, hogy elkerülje a kozmetikai összetevők allergiás reakcióival és az ineffektív olcsó hamisítványokkal kapcsolatos problémákat. Az eljárás azonban nem olcsó, ki akar fizetni az üres ígéretekért.

Technika termo öntözőfelületek

Az arc termoliftálásának nagyon egyszerű eljárása nem nehéz. Idővel 25 perc és 1 óra között lehet, attól függően, hogy milyen típusú eljárást és a kezelendő felület mennyiségét. Nem igényel különleges előkészítést, elegendő csak a por, zsír és kozmetikumok arcának alapos tisztítását a kozmetikumok megőrzésével.

Az arc bőrének megtisztítása után fel kell tüntetni a jelölést, hogy az orvos könnyebben tájékozódjon az expozíciós fókuszok tekintetében. Ugyanígy érik el a szimmetria hatását, ami nagyon fontos az arcon.

A bőr állapotának és tulajdonságainak végső értékelése után a kozmetológus elvégzi a szükséges paramétereket a termoliftáló gépen, amely véleménye szerint a legjobb hatással lesz egy adott helyzetre.

Itt az ideje, hogy speciális kozmetikai termékeket használjunk, amelyek segítenek a bőrt megvédeni az égési sérüléstől, és megkönnyítik a hullámok behatolását a bőr mély rétegeibe. Lehet hűtő gél vagy speciális krém a termolifteléshez. Ezeknek a gyógyszereknek az alkalmazása nem csak az expozíció fokozata, hanem az egész arcra is ajánlott. Ezenkívül nincs szükség hőhordozó használatára. A hullámok hatása nélkül a bőr felmelegszik.

Rövid felkészülés után közvetlenül a hullámművelethez juthat. Az eljárásnak szakképzett kozmetológusnak kell lennie, aki orvosi oktatással rendelkezik. A készülék mozgatása a termoliftálás során a bőr mentén nem lehet éles. Ne gyakoroljon nyomást vagy dörzsölje az arcbőrre.

A bőrön végzett eljárás végén nyugtató emulziót kell alkalmazni, amely rövid idő alatt segít a bőr hőkezeléséből eredő bőrpír és duzzanat megszabadulni.

A termolifting fajtái

Ha mélyebben ássz, láthatod, hogy a termolifting egy általános fogalom. E fogalom szerint a kozmetológusok különböző típusú eljárásokat kombináltak, amelyek különbségei és jellemzői vannak. Ezért a termikus liftelés eljárásának meghozatala előtt alaposan tanulmányoznia kell az elvégzett különböző típusú és technikákat, valamint azokat az eredményeket, amelyek a bőr rugalmasságának helyreállítása után várhatóak.

Bármilyen termolift a hőnek a bőr mély rétegeiben előforduló folyamatokra gyakorolt pozitív hatásán alapul. Fiatal korban még a normál testhőmérséklet is elég ahhoz, hogy aktiválja őket, de korral, amikor a bőr rugalmasságáért felelős kollagén termelése jelentősen csökken, magasabb hőmérsékletre van szükség a fontos anyag szintézisének stimulálására. Az arc termolift minősége nagymértékben függ a hőmérsékletindextől, de a 45 fok feletti hőmérsékletek használata égési sérüléssel jár, még akkor is, ha a felületi rétegek nincsenek hőhatásnak kitéve.

Tekintsük az arc és a test termolifting jelenlegi fajtáit, azok tulajdonságait és különbségeit, valamint a pozitív és negatív oldalakat.

Rádióhullám, rádiófrekvencia vagy RF termolifting

A termolifting egyik legelterjedtebb eljárása a rádiófrekvenciás hullámok stimuláló hatása alapján. Ez az eljárás klasszikus változata, amelynek köszönhetően az érintett terület vérkeringése javul, ami azt jelenti, hogy az anyagcsere folyamatok javulnak, és javul a bőrszín. Emellett az elektromágneses impulzusok szűrik a bőrsejteket, megsemmisítik a sérült elemeket, és stimulálják az új sejtszerkezetek szintézisét és növekedését. És ami a legfontosabb, hatásuk alatt a kollagénszálak és az elasztin elhalványulási folyamata aktiválódik.

A kollagénszálakra kifejtett fűtési hatás a dermis szintjén és még enyhén mélyebb. Az epidermis nem melegszik fel, amit megkönnyíti a kontakt hűtés. A dermális rétegek behatolásának mélységét a kozmetológus szabályozza a megfelelő rádióhullámok segítségével.

Ez a bőrfiatalító módszer a legfélelmetesebb és legkevésbé traumás. Tevékenységének alapja a bőrregeneráció természetes folyamatainak stimulálása.

Az eljárást többféle eszközzel lehet elvégezni az arc és a test RF-termoliftálásához, amelyekkel kapcsolatban megkülönböztetik az alábbiakat:

 • monopoláris rádiófrekvenciás termolifting, ez is egy mély bőr hőre. A kivitelezéshez egy elektróda készüléket használnak, amelyen nagy hőmérsékleti tartományt (39-60 fok) lehet felfedezni, és körülbelül 4 mm mélységbe kerülnek.

A hőkezelés a leghatékonyabbnak tekinthető, a bőr öregedésének nyilvánvaló jelei vannak, eredménye 3 évig tart. A kezelés 1 eljárásra korlátozódik.

Mindazonáltal nem mindenki fogja ezt az eljárást elvégezni, mert a magas hőmérsékletnek való kitettség fájdalmas érzéseket okozhat, és ezután lehetőség nyílik a szövetek fibrózisának kialakulására. Ezenkívül a 45 fok feletti hőmérséklet alacsonyabb fekvő szövetek és szervek túlmelegedését okozhatja, ami általában ésszerűtlen, és néha veszélyes is.

 • bipoláris rádiófrekvenciás termolift két elektródos készülékkel és 1 mm-es behatolási mélységgel 40 foknál nem magasabb hőmérsékleten. A hatékonyságát ez a módszer természetesen, rosszabb Thermage, ahogy az nem annyira stimulálása a kollagén rostok, mint aktiválását fibroblaszt növekedési, ami azért fontos, amikor az első jelei a bőr öregedési kifejezetlen. De az eljárás mellékhatásai sokkal kisebbek.

Az eljárás végrehajtása nem teszi szükségessé, hogy az elektródot a testhez rögzítsék, ami gyakran félri azoktól a betegektől, akik termikusan veszélybe kerülnek. Bipoláris készülékeknél az elektródák a tartóba vannak rögzítve, és az eszköz működését szigorúan korlátozza az elektródák közötti zóna. Az ilyen készülékek képesek programozni a bőr típusának, mélységének és hőmérsékletének megfelelően.

A bipoláris termolifting eljárások számát egy kozmetológus határozza meg a hatékonyság függvényében. Valaki 3 eljárással rendelkezik, és a másiknak 10-12-re kell költeni.

 • Tripoláris és multipoláris rádióhullámú termikus felvonó. A név maga jelzi, hogy a készülékben 3 vagy több elektród van. Ez a rendszer lehetővé teszi a rádióhullámok pozitív hatását a dermális réteg különböző mélységein (0,5-3 mm). A hőmérséklet az eljárás során 39-45 fokban szabályozható.

Az arc és a test lézeres termoliftje

Ezt az eljárást gyakran infravörös termoliftálásnak nevezik, mivel a készülékben az infravörös spektrum fénysugarait használják. Még a gyerekek is tudják az infravörös sugárzás melegítő hatását, de a káros toxinok és toxinok eltávolításának képessége, miközben aktiválja az anyagcsere folyamatait, nem mindenki számára ismert. Többek között a lézert gyógyászati célokra használják a bőr megfiatalítására és megszigorítására.

Az eljáráshoz eltérő teljesítményű eszközöket használnak, amelyek lehetővé teszik mind a 0,2 mm-nél nem mélyebb mélységben elhelyezkedő bőrfelületek működését, és mélyen behatolnak a 4 mm-es távolságig.

Az IR és IRL eljárásokhoz 2 lehetőség van. A készülék második verziójában a lézersugarak nagy mélységbe érnek, ami a bőr öregedésének és a zsíros lerakódásoknak a nyilvánvaló jeleivel valós. A bőr szigorítása általában elegendő IR termoliftálással.

Az infravörös spektrum sugaraival végzett kezelés lehetővé teszi több eljárás elvégzését 2 hét intervallummal. Ennek a módszernek az a pozitív aspektusa, hogy olyan koncentrált gerendát nyerhetünk, amely korlátozott mélységi hatást fejthet ki, ami nehezen elérhető monopolar eszközökkel a rádiófrekvenciás termikus emeléshez. És a megvastagodott szövetet, mint Thermage nem figyelhető meg, bár a hatás a szigorítás megmarad 3 év, ami nem mindig lehetséges elérni a bi- és multipoláris mobiltelefonok amikor rádióhullámok termolifting.

A személy lézeres termolifting módszerének hátrányát tekintik az égési sérülés lehetőségének, bár ez kizárt, ha a kozmetológus szakszerűen megközelíti az ügyet. Figyelemreméltó, hogy az eljárás magas költsége zavaró.

Jelenleg a kozmetológiai termékek piacán olyan eszközöket találhat, amelyekkel 2 eljárást tehet meg: infravörös és rádiófrekvenciás termolift. Ez lehetővé teszi egy szalonon belüli választást.

Frakcionált termoliftálás

Néha ezt az eljárást úgynevezett termolifting tűkkel, mivel tartalmazza a mezoterápia és a rádiófrekvenciás termolifting hatásait. A frakcionált sugárterápiára szolgáló eszköz a legvékonyabb tűkkel van ellátva, amelyek a bőrön áthaladva jelet hagynak. Ez a minimálisan invazív hatás hatékony mind a száraz ráncos bőrre, mind a problémás bőr korrigálására, amelyet fanyar struktúrával és széles pórusokkal jellemez.

A tűk segítségével a rádióhullámok közvetlenül a dermális rétegekbe mélyednek körülbelül 0,3-3,5 mm mélységig. Ugyanakkor az epidermisz nem változik, ami azt jelenti, hogy az égési valószínűség kizárt. A frakcionált termoliftáláshoz használt eszközök teljesítménye a bőr azon tulajdonságainak megfelelően van szabályozva, ahol a hatást kifejtik.

Ez a korrekció meghosszabbodott. A bőrre ható restoratív folyamatok még az eljárás után 3 hónappal is folytatódnak.

A terápiás kurzus 2 vagy 3 eljárást tartalmaz, melynek időtartama 1 hónap.

Az eljárás hátránya a bõr kiszakadtsága. Ráadásul a testén látható mikroszkopikus vérzés, az arc bőrén kissé öblítés és duzzanat jelentkezhet. Azonban ezek a tünetek már az eljárást követő első órában vannak.

Ami a higiéniai oldalt illeti, semmi sem kell aggódnia. A bőrt az eljárás előtt alaposan meg kell tisztítani, és a mikrotüskékkel ellátott csúcsokat egyszeri használatra tervezték, miután ártalmatlanították őket.

Termoliftálás otthon

Az arc hőkezelése meglehetősen drága eljárás, amely többek között időt igényel egy szalon kiválasztására a megfelelő technikával és anyagokkal, valamint a rádiós vagy infravörös terápia tényleges ülését. És a munkamenetek száma nem mindig 1 vagy 2.

A szalonok alternatívájaként az arc és a test termikus felemelése otthon végezhető el. Talán a hatás gyengébb lesz a szakmai hatáshoz képest, de ez a pénz és az idő valódi megtakarítása.

Az otthoni eljárás különböző módokon végezhető el, így kiválaszthatja azt, amelyik megfizethetőbb lesz. Bár senki sem tiltja a különböző hőkezelési módszerek kombinációját.

Annak érdekében, hogy meglehetősen gyors hatást érjünk el, a szaloni eljárások eredményéhez leginkább megközelítő hordozható készüléket vásárolhatunk, amely otthon egyszerű és biztonságos. Az ilyen eszköz hatékonysága kétségtelenül alacsonyabb, mint a professzionálisé, ezért súlyos problémák megoldása a túlnyúló szemhéjak és szemöldök, mély ráncok stb. Formájában, nem megfelelő. Azonban az öregedés első jelei miatt a hordozható eszköz elég hatékonyan küzd, anélkül, hogy égne.

A termolift hatása speciális berendezések nélkül is lehetséges. A könnyű masszázs, a hyaluronsav és a meleg tömörítéssel ellátott krémek kombinációja biztonságosan nevezhető a nem veszélyes termikus emelés egyik módszerének.

Ennek a módszernek az alkalmazása során meg kell jegyezned, hogy az arcmasszázs puha bőrrel nagyon óvatosan kell végrehajtani, de a krém alkalmazása is. Erős nyomás vagy súrlódás csak a gyengített kollagénszálakat nyúlik ki, ami súlyosbítja a bőr állapotát. Jobb, ha előnyben részesítjük a krémet a bőrt az ujjakkal, amelyek jó masszázs hatással vannak.

A problémás területeken krémes masszázs után töltsön be egy tömörítést, amelynek hőmérséklete elég magas legyen, de ne okozzon irritációt vagy égést.

És végül, egy speciális krémet is kaphat a termoliftinghez, mint a szépségszalonokban. A jó krém tisztességes eredményt ad még hardvertechnológia nélkül is. Cosmetics ilyen terv által kínált számos hálózati társaság „Avon”, „Oriflame”, „Mary Kay” és mások. Ha kétségei vannak a termék érhető el ugyanaz a kozmetika vagy az kozmetikus tanácsát a választás a krémet.

Ellenjavallatok az eljáráshoz

Viszont térjünk vissza az ember hardveres termoliftjének eljárásához, amelynek hatékonysága és biztonsága viták az interneten. Beszéljünk először a biztonságról, mert ez a kérdés elsősorban olyan nőre vonatkozik, aki komolyan gondozza a szépségét és egészségét.

Egyrészt az eljárás meglehetősen biztonságosnak tűnik. A bőr nem sérül meg (kivéve a frakcionális emelkedéssel járó mikrokapszulákat és a lézeres terápiával vagy a hőkezeléssel való enyhe égési képességet), idegen szintetikus anyagok nem kerülnek be. A hatás a bőrregeneráció élettani folyamatainak ösztönzésén alapul, amelyek természetesek a test számára.

De ami ártalmatlan a bőrre, más szervekkel és rendszerekkel kapcsolatban nem biztos, hogy ilyen. Tehát mielőtt elkezdené keresni a megfelelő módszer a fiatalító és egy jobb kozmetikai szalon az eljárás, érdemes megismerni magát az ellenjavallatok az eljárás, hogy érdekli Önt. Ez az óvintézkedés segít időt takaríthat meg és elkerülheti a nagyobb csalódásokat.

Milyen tilalmak vannak az arc hőelvonásával kapcsolatban? Ezek nem annyira, mindazonáltal bármelyikük megakadályozhatja a kozmetológus számára, hogy termoliftes foglalkozást folytasson az Ön számára. Egy jó látomású kozmetológus valószínűleg nem kockáztatja hírnevét és az ügyfél egészségét.

Az infravörös és rádióhullámok az ilyen kórképek súlyosbodását okozhatják, mint:

 • kardiovaszkuláris betegségek a dekompenzáció szakaszában,
 • rosszindulatú és jóindulatú daganatok,
 • bőrdermatózusok és olyan autoimmun elváltozások, mint a lupus erythematosus és az arcon szkleroderma,
 • fertőző betegségek,
 • epilepszia,
 • az endokrin rendszer patológiája (diabetes mellitus, pajzsmirigy betegség),
 • vénák és thrombophlebitis,
 • bármilyen krónikus betegség (különösen a súlyosbodás szakaszában).

Az eljárás nem hajtható végre, ha sérülések és gyulladásos elemek vannak az arcbőrön, ha az ügyfél instabil érzelmi állapotban van. A terhes nőknek és a szoptató anyáknak is türelmesnek kell lenniük, mert helyzetükben a besugárzás veszélyesnek tekinthető a gyermek számára.

A fémimplantátumok alkalmazása abszolút ellenjavallatot jelent az eljárás során, mivel az elektromágneses sugárzás az eljárás során működésképtelenné válik.

Nem ajánlott több fiatalító eljárások (termolifting és botox injekciók, arc- hámlani kezd, photorejuvenation, plasztikai sebészet), mivel ez lesz a jelentős kárt az érzékeny arcbőrt. Időre van szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze.

Az életkori korlátok tekintetében bármelyik korú nőnek lehetősége van arra, hogy fiatalnak és vonzónak érezze magát. A szalonban 18 éves kortól kezdve alkalmazhatod a termikus emelést. Egy másik kérdés az, hogy milyen indokolt ilyen komoly lépés egy ilyen fiatal korban.

trusted-source[1]

Komplikációk az eljárás után

A termolift arcát a hardver-kozmetológia egyik legbiztonságosabb eljárásának tartják. De még a legbosszantóbb manipuláció is, időnként időbombává válhat. Éppen ezért érdemes többször megnézni a választott szalonról, a mesterről, aki a termolifting üléseit, a felszerelés és a felhasznált anyagok relevanciáját és biztonságát végzi, mielőtt döntést hozna egy komoly lépésről.

Negatív következmények az eljárás után - ez inkább kivétel, mint a norma. És mégis jobb, ha értesülnek róluk.

Komplikációk az arc termoliftálása után, a bőr hővel való érintkezése miatt:

 • hiperémia és enyhe duzzanat RF és lézer termolifting után (egy óra múlva, ha a bőr nem kerül ki a napfénynek, hőnek és egyéb irritáló hatásoknak)
 • pontos vérzések és a bőr elvörösödése a frakcionált termolifting után (a nap folyamán minden visszatér a normális szintre).

Ezek mind rövid távú jelenségek, amelyek nem befolyásolják az eljárás hatását. Azonban, ha egy munkamenet után nem tartja be az arcápolás kozmetikusának ajánlásait, akkor ne tartsa be az elhúzódó öblítés és irritáció hatásait.

Ha halad folyamán több eljárást az ügyfél nem érezte ígérete fiatalító hatást, az ok lehet a szakmaiság hiánya kozmetikus, aki képtelen volt kiválasztani a megfelelő eszköz paramétereit az erő és a behatolás mélységét jellemzőitől függően és a bőr állapotától. Bár a probléma leggyakrabban a termolifting elavult eszközökben rejlik, amelyek nem adhatják meg a szükséges beállításokat.

Ha a beavatkozás után kiderült, égés vagy romlása a bőrön (sorvadás), a tettes valószínűleg hiányzik a tudás és tapasztalat, vagy felelőtlen hozzáállás dolgozni kozmetológus, aki elvégezte az eljárást.

Ami azt a kérdést illeti, hogy az elektromágneses sugárzás befolyásolhatja-e más szervek munkáját, a kozmetológusok azt mondják, hogy nem szabad aggódnia. A készülék ereje nem olyan nagy, hogy ártalmas az emberi egészségre.

Másfelől azonban a bőr hőfiatalításának technikája az elektromágneses hullámok segítségével még mindig elég fiatal. Milyen következményekkel járhat az eljárás néhány év elteltével, lehetetlen megjósolni.

trusted-source[2]

Az eljárás után gondoskodni

Amikor a bőr belső felmelegedése révén végbemenő arcvastagságra vonatkozó eljárás befejeződik, a bőrpír és a duzzanat eltűnt, sokan kezdenek nyújtani az első eredményeket a gondoskodó és dekoratív kozmetikumok segítségével. De ezt nem szabad megtenni.

És ne felejtsük el, mit mondott az orvos-kozmetológus az ülésszak végén, amely tanácsot adott az arcápolásról az eljárás után? Rendben van, nincs smink, és különösen a bozót. Annak ellenére, hogy az irritációs tünetek már eltűntek, a bőr egy ideig még mindig nagyon érzékeny a külső hatásokra. Tehát a kozmetikai eszközök azt jelentik, hogy nem okoznak allergiás reakciót, eléggé provokálják a bőrirritáció tüneteit ebben az időszakban.

Ugyanezen okból érdemes védeni az arcot a közvetlen napfénytől. Később, amikor minden rendben van és büszkeséggé válik, rengeteg idő lesz a cserzésre. Ne felejtsük el azonban, hogy a napsütés túlzott expozíciója a bőr korai öregedéséhez vezet. Van vágy, hogy meghosszabbítsa az arc és a test termolifting hatását, óvatosabbnak kell lennie a leégésnél, inkább pihenni az árnyékban.

A nyitott napon tartózkodó vendégeknek egy fürdőkádat vagy egy szoláriumot legalább 2 hétig el kell halasztaniuk. Ez alatt az idő alatt minden olyan eljárás, amely a bőr felmelegedését okozhatja, beleértve az aktív testmozgást is, ellenjavallt, és ezután megfigyelhető egy kipirult, kipirult arc.

Ez a nehéz választás

Amikor a legbiztonságosabb és legkevésbé traumás bőrpróbákra van mód, a választás a hőemelés és az ultrahangos arcfeloldás között történik. Mindkét esetben nem szükséges szúrás a bőrben, mivel mindkét módszer a stimuláló hullámreakción alapul. A különbség csak a kibocsátott jelek frekvenciájában van.

Tehát mi a jobb: termikus emelő arc- vagy ultrahangos emelés?

A termoliftálás során érzékeljük a rádiófrekvenciás elektromágneses hullámok és a fényspektrum infravörös frekvenciájának hatását. Ultrahangos emelés esetén a hanghatást hanghullámok okozzák, amelyek rezgései a bőr felmelegedését is okozzák.

A bőr felmelegedését 4,5-5 mm mélységben lehet végrehajtani, ami erősen megkötő hatással van a műtétre, de a bőr integritása nem zavart.

És elektromágneses és hanghullámok egy bizonyos frekvencia képesek helyreállítani a rugalmasság, a kollagén rostok, serkenti a kollagén és elasztin, a szervezetnek megszabadulni a káros anyagok, beleértve a toxinokat, amelyek hátrányosan befolyásolják a megjelenést és a bőr állapotától.

Mindazonáltal a tapasztalt kozmetikusok ajánlják a termolift arcát a 35-40 éves életkorú nőknek, akiknek az öregedés jelei nem annyira hangsúlyosak. De az ultrahang képes biztonságosan behatol a bőr mélyebb rétegeibe megrongálása nélkül (nem csoda, hogy az ultrahangos technikát alkalmazzák az orvosi kutatás a diagnózis a belső szervek és folyamatok zajlanak bennük), tanácsos foglalkozni mély ráncok és egyéb kritikus kihívásokra főleg miután 40-45 éves. Ezenkívül az ultrahangot nem csak az arcra, hanem a nyakra is fel kell húzni, és az életkorral való megjelenés sok kívánnivalót hagy maga után.

Ami a technikák biztonságát illeti, minden hullámhatás bizonyos mértékig ártalmatlan. A sugárzás gyakoriságának, a bőrrétegek behatolásának mélysége és az expozíció időtartamának szigorú ellenőrzése fontos. Nem arról van szó, hogy korlátozások vannak az eljárások számával és a munkamenetek közötti időintervallumok hosszával kapcsolatban. Bár a tudósok és azt állította, hogy használják a gyógyászatban és a kozmetikai gyakorisága a sugárzás nem káros az egészségre, de hosszabb ideig tartó még biztonságosabb hanghullámok (szemben az infravörös és rádió emisszió) visszaüthet.

Elvileg az ultrahangos emelés eredménye azonos a mély hővel, bár a bőr alsó rétegeinek égési valószínűsége sokkal alacsonyabb, mivel a szövetek melegítésének hőmérséklete nem haladja meg a 45 fokot. Ami a kilátásokat és a hosszú távú hatások, az elért eredmények és a termoliftinga ultrahanggal figyelték meg már 3-4 hónap után a kezeléseket, de az utóbbi hatás tart majdnem kétszer olyan hosszú (legfeljebb 5 éves).

De másfelől, hatékonyságát és biztonságosságát hullám terápia bőröregedés függ szakmai kozmetikus eljárást elvégezné, a minőségi használt gépek és kozmetikai képzés arcok az eljárást, és nyomon követése a bőr ápolására után kozmetikai ülésén.

Szakértők véleménye

A kozmetikusok véleménye a termolifting arcról ugyanolyan sokszínűek, mint a szépségszalonok ügyfeleinek véleményei, akik önállóan tapasztalták az eljárást. Szakemberek három táborban osztoznak. Néhányan sikeresen alkalmazzák a termoplasztikus arcot, és elégedettek az eredményekkel. Mások saját tapasztalataik alapján kétségessé teszik az eljárás hatékonyságát és biztonságosságát. A többiek továbbra is hajlamosak arra, hogy gyakorlatukban alkalmazzák a termolifting-ot, azon a tényen alapulva, hogy a technika még mindig nagyon fiatal, és alkalmazása hosszú távú vetületeiben nehéz megjósolni.

Minden szakértő egyetért az egy dolog - a legjobb eredményt minden típusú termoliftinga Thermage nyújt mélyebb monopoláris eszköz, amely lehetővé teszi, hogy szinte észrevehetetlen még a mély ráncokat és a kóros pigmentáció. És minél magasabb a belsõ rétegek fûtésének hõmérséklete, annál erõsebb lesz a hatás.

Azonban egyikük sem tagadni azt a tényt, hogy a bőr túlmelegedést okozhat a Afibrotikus változások azt, hogy a bőrben összenyomódik, ami nehézségeket okoz hosszú távon, mikor egy néhány hónap vagy év szükséges, hogy újra korrekció a bőrt. Végtére is, még a plasztikai sebészek is nem mindig dolgozni a bőrrel, megkeményedett, és elvesztette rugalmasságát.

Emiatt sok kozmetikai szerelő a nem-invazív arcfeloldási eljárást preferálja hanghullámokkal (ultrahangos emeléssel), amelyek véleményük szerint nem adhatnak olyan mellékhatásokat, mint az arc termoliftálása. A kozmetológiai szalonok és klinikák ügyfeleit illetően már saját mestere, és szabadon dönthet a szakemberek véleménye alapján és saját véleménye alapján.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.