^
A
A
A

Természetes kozmetikumok?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A modern kozmetikai termékek számos címkéjén látható a "teljesen természetes" felirat (vagy "minden természetes" a külföldi kozmetikumok esetében). Ez a címkézés mindig is vonzotta a szimpátia fogyasztók kozmetikai termékek - valójában a fejében a legtöbb ember, a „természetes” azt jelenti, „biztonságos” és „hasznos” (ami azért furcsa, tekintve, hogy sok növény a természetben mérgező és hány lények az emberre veszélyes). Úgy tűnik, az emberi törekvés a természetes kozmetikumok testesül és vágy a természet, ahonnan egyre távoli, és a félelem a mellékhatások szintetikus kábítószer hatása (valamint mielőtt a mindennapok karcinogének), és a hit a természet gyógyító erejét - az utolsó remény mindazoknak, akik szenvednek.

Eközben nem minden, amit az összetevők természetes kozmetikumok, hogy legyen része a természetes kozmetikumok, mindig van egy „természetes” jobb „szintetikus” és mennyire valós a létrehozása egy teljesen természetes kozmetikumok.

Természetes és biotermékek hogy 2000-ben az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (US Department of kultúra) azonosított biotermékek „élelmiszer nélkül termesztik növényvédő szerek használata, a növekedés serkentők, műtrágyák és egyéb anyagok, amelyek negatív hatással lehetnek az emberi egészségre.” Várható, hogy egyes szerves kozmetikumok fogalmazódnak és törvénybe kerülnek a közeljövőben az Egyesült Államokban.

Természetesen minden sokkal rosszabb. A kozmetikai cégek úgy kezelhetik, ahogy akarják, és nem kell bizonyítania termékei természetességét. Ezért elvileg egy kozmetikai cég használhatja a "természetes" kifejezést akkor is, ha a természetes a kozmetikumában csak egy összetevő. Például ha természetes méhviaszt vagy természetes illóolajat tartalmaz. És még egy összetevő tekintetében is a "természetes" szó jelentése változhat.

Ez jelentheti:

  • Természetes forrásokból származó anyag.
  • Természetes forrásokból nyert anyag, amelyet nem végeztek jelentős módosítások.
  • A természetes, szennyezetlen forrásokból származó anyag, amely nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat (peszticidek, növekedésstimulánsok, ásványi trágyák), amely nem változott jelentősen, jól kompatibilis a bőrrel. Leggyakrabban a természetes kozmetikai termékek fogyasztói pontosan az utolsó anyagcsoportot jelentik. Ugyanakkor a kozmetikumok minden összetevőjét természetesnek kell tekinteni.

Ezért a fogyasztó szemében a teljesen természetes kozmetikai eszközöknek tartalmazniuk kell:

  • Növényi olajok szilikonok, petrolátum, zsírsav-észterek stb. Helyett.
  • Természetes polimerek (például hialuronsav, kitozán) helyett sinticheskih sűrítő, a természetes emulgeátorok (fehérjék, foszfolipidek, tetszőleges keményítőt) helyett a szintetikus emulgeátorok, illóolajok helyett illatanyagok, természetes antimikrobiális szerek (benzoesav) helyett szintetikus tartósítószereket.
  • Növényi kivonatok, természetes vitaminok és egyéb összetevők szintetikus analógok helyett.

Van kérdés: vajon szükség van-e a kozmetikumok összes természetes összetevőjének helyettesítésére, csak azért, mert marketing okokból vagy az ilyen kozmetikumok valóban hasznosabbak és biztonságosabbak?

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.