^

Teafaolaj a nőgyógyászatban

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A teafa olaj a nőgyógyászatban gyakori a patológiában, amelynek genezise alapja a gombák, baktériumok vagy vírusok. Általánosságban ez a tünet, gyulladásos folyamatok a külső genitáliában vagy a hüvelyben.

Terápiás célokból az olajat gyulladásra használják a hüvelyben tamponok formájában. Ehhez egy oldatot készítünk úgy, hogy 1 csepp olajat egy pohár vízzel hígítunk. Ezt az eszközt tamponba kell áztatni, és az éjszakai hüvelybe kell helyezni. Ha a felhasználást nappali körülmények között végzik, akkor a tamponok cseréjének gyakoribbnak kell lennie.

A hüvelygyulladás kezelésére a fürdő több csepp olajból és vízből készül. A hasonló eljárásokat naponta kétszer, negyedóránként ismételjük meg.

Teafa olajtól

A tehenekből származó teafa olaj szükséges ahhoz, hogy képes legyen a gombás kórokozók halálához vezetni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tejember egy candida, így a fecskendő és az olajjal készült tamponok jó eredményt adnak.

A fecskendõszer 5 csepp olaj és 45 liter víz liter. Az elkészített oldattal történő dörzsölés naponta kétszer kerül alkalmazásra, ami biztosítja a gombák elpusztítását.

Ennek érdekében elkészítheti a 7 csepp olajat, egy pohár vizet 45 fokig és 2 g szódát. Az ilyen komponensek kombinációja gyors eredményt ad.

A tinktól származó teafaolaj a legjobb hatással jár együtt más természetes anyagokkal kombinálva. A tampon impregnáló anyagot 20 g aloe, tengeri borostóolaj, 5 csepp olaj és ugyanolyan mennyiségű levendulaolajból állítjuk elő. A kapott oldat gombaellenes és fájdalomcsillapító hatást fejt ki. A tampont éjszaka a hüvelybe kell helyezni.

A megelőző cél érdekében a napi párnára adott több csepp fertőzés megelőzésére van lehetőség.

Teafa olaj cystitis

A köszvény és egyéb húgyúti gyulladásos folyamatok hasonló klinikai megnyilvánulást mutatnak. Ez gyakran fájdalmas érzés a gyomorban, kellemetlen érzés a hólyag ürítésénél: a vizelés elején vagy végén. Attól függően, hogy ezek az árnyalatok, akkor gyanús urethritis vagy cystitis.

Ezenkívül a fehérvérsejtek, a baktériumok vagy a nyálkahártya túlnyomó részében előforduló vizeletvizsgálat változhat. Azonban a tünetek különbsége ellenére a cystitisben lévő teafaolaj egy hét múlva megszabadulhat tőlük. Terápiás célra a kondicionáló fürdőket használják.

Kívánatos, hogy egyszerre több olajat is alkalmazzunk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elérjük a maximális eredményt. Tehát kombinálhatja a teafa 3 csepp, fenyő és boróka - a 2. Hozzáadása a vízbe, körülbelül 50 fokos hőmérsékleten, kívánatos fürödni körülbelül egy negyed órát.

A cystitisben lévő teafaolaj egyéb olajokkal, például bergamottal, kakukkfűvel és cipruszattal is kombinálható. 2 csepp teafa és egy - az összetevők többi részének bevétele után kapsz egy újabb fürdőt, amikor meleg vízhez adod. A befogadásnak a klinikai tünetek eltűnéséig, a tünetek és a láz fokozott intenzitásáig kell folytatnia, konzultáljon orvosával.

A nőgyógyászatban előforduló teafaolaj megelőző célokra egy csepp olajat adhat higiéniai termékhez. Ez így történik: kézzel öntse az eszközöket, habosítva, és adjunk hozzá néhány csepp olajat. Így a külső nemi szervek vécéjének végrehajtása során a bőrt és a nyálkahártyákat fertőtlenítik.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.