^

Teafaolaj a fogak számára

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Teafűolajat használhat a fogak tisztításához. A tisztítás folyamán a baktár kisebb lesz, és a plakk teljesen eltávolításra kerül. Az eljárás meglehetősen egyszerű. Először meg kell kefélni a fogait egy közönséges fogkrémmel, majd kényelmesen hűlni kell a kiszáradt vízzel.

Most el kell kezdeni a tisztítási eljárást illóolaj segítségével. A fogkefét alaposan meg kell mosni egy folyó vízsugár alatt, és két csepp olajat kell hígítatlan formában alkalmazni. Akkor újra el kell kezdeni a fogakat a kefével. A tisztítási folyamat során különleges íz érhető el, melyet gyorsan megszokni lehet.

Fogfehérítés teafaolajjal

A teafaolaj fogfehérítésének a következőképpen kell történnie: először tisztítási megoldást kell készítenie. Meg kell keverni a teafaolajat (3 csepp) citrommal (1 csepp), és egyenletes konzisztenciát kell kapnia.

Az eljárás először a fogkrém szokásos tisztításával történik, majd a szájüreget öblítse fel forralt vízzel. Amikor elkészült, alkalmazza az elkészített keveréket a keféhez, és ugyanolyan módon mossa meg a fogakat. A tisztítási idő kb. 5 perc legyen.

Fogfehérítés teafaolajjal, citrommal gondosan és hatékonyan eltávolítja a fogkőt a fogzománc felszínéről. Ezenkívül, az olaj fertőtlenítő tulajdonságainak jelenlétével egyidejűleg mikrobiális pusztulás következik be a szájüregben.

Az eljárás végén, amikor a nyelvet tartja a fogakban, érezheti a zománc simaságát és tisztaságát. Ne használja az illóolaj gyógyító hatásait, és ne használja fel hetente kétszer. Egy hónapos eljárások után a fogak hófehérre válnak, és a lélegzet friss lesz.

Egy hónap múlva egy 3-4 hónapos szünetet kell tartania. A drága speciális fehérítő pasztákkal és egyéb termékekkel ellentétben az illóolaj nem is rosszabb.

Teafa olaj az ínyekhez

Az ínybetegségek kevés, de a leggyakoribb tünetek a puffadás és a vérzés. A jövőben az íny laza és fájdalmas lesz. A betegség első jelei még gyermekkorban is zavaróak lehetnek, hogy a teljes kezelés és az íny gondozása hiányában fogvesztéshez vezethet. Ez annak köszönhető, hogy a fogak nem képesek megjavítani a fogat, így meglazul.

A gumihoz tartozó teafaolaj kétféle formában használható: az öblítéshez és dörzsöléshez. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az illóolaj hígítatlan formában károsíthatja az ínyt, ezért mindig főzni kell az arányokat.

A száj öblítéséhez 100 csepp forralt vízbe 5 cseppet kell engedni kényelmes hőmérsékleten. Az öblítés naponta többször kell 3-5 napig.

A gumiként használt teafaolaj hígított oldat formájában használható az ínybe dörzsölés céljából. 40% illóolaj szükséges az eljárás végrehajtásához a szövetek égési sérüléseinek elkerülésére.

Teafa olaj szájgyulladással

A szájgyulladásra szánt teafaolaj használata orvosi célokra ajánlott, mivel erős fertőtlenítő hatással bír, és csökkentheti a gyulladásos folyamatok klinikai megnyilvánulásainak intenzitását is.

Ezenkívül az olaj stimuláló hatást gyakorol az immunrendszerre, növelve a test védőképességét. Ez fontos szerepet játszik a szájgyulladásban, mivel a szájüregben fellépő fekélybetegségek előfordulása miatt a immunitás hiánya hajlamos.

Az olajat meg lehet dörzsölni az ínybe, de az eljárás előtt kívánatos, hogy cseppenként hígítsuk le néhány csepp másik illóolajjal. A kórokozók megsemmisítéséhez nemcsak az ínyekből, hanem a fogakból is meg kell öblíteni a száját egy pohár meleg vízzel és 5 csepp olajjal.

Alkalmazása a teafaolaj, ha stomatitis néhány alkalommal egy nap egy rövid ideig ez lesz megfigyelhető a hatás, ami a duzzanat csökkentésére, bőrpír íny, a vérzés, és a szag eltávolítását a szájüregben.

A tea faolaj a fogaknál az eljárás során a szájban vagy a nyelv csúcsán, az íny ajkán zsibbadhat. Azonban ezek az érzések gyorsan megyek. Mint az illóolaj használata, minden alkalommal, amikor ezek az érzések kevésbé hangsúlyosak.

Miután a fogakat olajjal tisztítottuk meg, öblítsük újra a szájüreget felforralt vízzel a részecskék eltávolítása érdekében. Ez segít megszabadulni a kellemetlen utóízből, és megakadályozni a túlzott olajhatást a fogak zománcára. Az ilyen eljárást azonban nem szabad elviselni, ezért viselkedése nem haladhatja meg a heti kétszer.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.