^
A
A
A

Szeplők: okok, tünetek, diagnózis, kezelés

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szeplők (ephelidek, ephelidesek) apró barnás foltok, amelyek az I-II. Fototípusok egyénénél fordulnak elő az insoláció, az arc és a test apró pigmentfoltjai ellen. A szeplők gyakoribbak a szőkékben, tisztességes bőrrel és kék szemmel. Gyermekkorban megjelenik, mindig vannak, de az aktív insoláció idején a pigmentfoltok mennyisége nő és fokozza színezésüket. Korral csökken a számuk, és teljesen eltűnhetnek.

A szeplők tulajdonosai napenergia emberek, és maguk az epheldidok a nap csókja. Vegyük fontolóra, hogy miért jelennek meg, hogy lehet-e megszabadulni tőlük, és hogyan kell a pigmentfoltokkal ellátni a bőrt.

Az ephelidek világos sárga vagy telített sötétbarna színűek lehetnek. A tudósok bebizonyították, hogy örökletes hajlamuk van. Pigmentált foltok a kézen, a vállakon, az arcon, ritkábban a mellkason és a háton találhatók. Télen kevésbé észrevehetőek, de tavasszal és nyáron egyre nagyobbak, fényesebbek és telítettek. Leggyakrabban a szőke emberek szeplőkké válnak. Ezek a pigmentfoltok 5-6 évesen jelentkeznek, és fokozatosan eltűnnek az életkorral. Adnak a személynek különleges gyengédséggel és bájjal. Azok az emberek, akik el akarják távolítani a pigmentfoltokat a testből, alábecsülik ezt a természet ajándékát.

Nagyon gyakran a szeplők összetévesztik az olyan pigmentációs helyekkel, mint a chloasma. Különböző méretben és színben kaphatók. Télen sápadt, s nyáron és tavasszal egyre intenzívebbé és észrevehetővé válik. Az ilyen "pigmentfoltok" megjelenésének oka a bél, a máj, a vesék vagy a terhesség betegsége. Az ilyen pigmentáció megszüntetéséhez szükséges az ephelidek megjelenését okozó betegség gyógyítása. És csak ezt követően, a kozmetikai eljárások segítségével megszabadulhat a pigmentációtól.

Azok a személyek, akiknek a szelídei a természettől függenek, és nem okoznak betegségeket, szintén meg kell követniük bizonyos szabályokat a napfény védelmére. Tehát, a tél végén, kora tavasszal ajánlott napvédelmet alkalmazni a bőrön. Ez lehetővé teszi a bőr frissességét és szépségét. Ezenkívül a rendszeres ápolás védi a bőrt a sötétebb színű új ephelidek megjelenésétől.

A szeplők napja

A szeplők napja az év legnaposabb napja. Április 30. Nemzetközi napnak számít. A nap kedvencei olyan emberek, akiknek tisztességes bőrük és könnyű szemük van. Ezek általában vörös hajúak és kék szeműek.

De az ephelidek megjelenése nemcsak az öröklődéshez kötődik, hanem a szervezet hormonális változásaihoz is. Ha sötét hajad és barna szemed van, és hirtelen megjelenik a pigmentált foltok, érdemes megfontolni a test egészségi állapotát. Ha a szaruhártya tulajdonosa vagy, akkor ne felejtsd el, hogy évente egyszer van egy igazi ünnepe.

A szeplők okai

A betegség genetikailag meghatározott. Az insoláció serkenti a melanin aktív szintézisét nagy melanoszómákban.

A szirupok megjelenésének okai sokfélék, de az öröklés döntő szerepet játszik a pigmentált foltok megjelenésében. Tehát olyan embereknél, akik genetikai hajlamuk kialakulásukra, a melanocyták sejtjeiben strukturális változások következnek be, amelyek a melanin pigmentjét szintetizálják. Emiatt a melanin sokkal gyorsabban keletkezik. Ephelides is megjelenhet a melanin egyenetlen eloszlása miatt az ultraibolya sugárzás hatása alatt. Biztonságosan nevezhetőek a bőr és a test védőreakciójának ultraibolya sugárzásnak. A bőrt meggyógyítják a leégés, és védi a testet a rosszindulatú pigmentáció megjelenésétől.

Nézzük meg a szeplők megjelenésének fő okait:

 • Szexuális érés. Az Efelids hormonális változásokkal jelenhet meg a szervezetben.
 • Fizikai stressz és stressz. Ezek a tényezők hozzájárulnak a szervezet hormonális változásaihoz is, és ezért megjelenést keltenek.
 • A melanin termelésével kapcsolatos problémák. Ez általában a tisztességes bőrű emberekre vonatkozik.
 • Helytelen étel. A zsíros étel okozhat ephelideket.

Emellett az arc és a test pigmentációjának okai lehetnek különböző betegségek és gyakori kozmetikai eljárások, például bőrhámozás. A pigmentfoltok kikeményedése nem lehetséges, de megelőző eljárásokra van szükség, amelyek segítenek megszabadulni a megjelenés okaitól, és kevésbé észrevehetővé teszik őket.

trusted-source[1], [2], [3]

Milyenek a szeplők?

A napelemek tulajdonosai, bizonyos kérdéseket illetően, attól, hogy vannak szeplők? Először is, a napfény hatása alatt jelentkeznek. Tavasszal kezdődnek, és télen fokozatosan elhalványulnak. Ezért jelent meg a szeplő neve, azaz tavasszal. Tudományosan a szeplőket efelidsnek nevezik. A görög nyelvről lefordítva ez a "napelemek".

Úgy tűnik, a zavarok a pigmentáció folyamatában. Ha egy személynek hasonló problémája van, a testet különböző pigmentfoltok borítják, a szeplők pedig ezek egyike. Az örökletes hajlamúak az epheiidákra, pubertáskor és a napfény hatása alatt jelennek meg. A nap arra kényszeríti a szervezetet, hogy melanint termeljen, amely egyenletesen elterjedt a bőr fölött, és barnulatot képez, de egyeseknél a rózsaszín ephelidekké válik.

Paszkol a napégés után

A melanin helytelen eloszlása miatt a leégés után a pattanások jelennek meg. Ez az örökletes hajlam, a testtel és a bőr és a belső szerv bizonyos betegségeivel magyarázható. Néhány embernél a pigmentációs helyek megjelenése pánikot okoz. Ha a számodhoz tartoznak, akkor megmondjuk, mennyire biztonságos, és ami a legfontosabb, gyorsan megszabaduljon a szeplőtől és fájt a bőre.

Vessünk egy pillantást a legegyszerűbb módszerekre, amelyek lehetővé teszik, hogy kihozza az epheidákat. Az alternatív gyógymód számos receptet kínál, amelyek lehetővé teszik az ilyen típusú pigmentfoltok eltávolítását, vagy kevésbé észrevehetővé tételét. Leggyakrabban ezeket a célokat, pitypang lé használják, valamint a gyökerei és levelek e növény. A szeplők számára egy másik jó megoldás a friss túró törlése a bőrön, amelyben a tojásfehérje keveredik. Ezt az eljárást naponta kétszer kell végrehajtani. A leégés után a szeplőtől való megszabadulása lehetséges, és a hagyma és a retek gyümölcslé infúzió segítségével. Az ilyen infúzióval törölje az arcát, és az ephelin könnyebbé válik, vagy akár teljesen eltűnik.

A szeplő áthalad?

Mindenki, aki megjelenik az ephelides-ben, érdekli egy kérdés: a szeplők vagytok? Az első pigmentációs foltok 4-6 éves korban jelennek meg, és nem tűnnek el. Amint tavasszal jön, és az első meleg nap megérinti a testet, az ephelinidek felébrednek, és fedezik az arcot, a kezeket, a vállát, vissza. De ősszel újra kevésbé észrevehetőek, és télen szinte eltűnnek.

Sok pigmentfolt jelentkezik a pubertás alatt. 25 éves korukig számuk növekedni fog, és fokozatosan csökkenni kezd. Tehát, az érett kor sok emberben teljesen eltűnnek. De vannak olyan esetek, amikor 40, vagy akár 50 évig először megjelenik az ephelia. Az ilyen bőr pigmentációt korral összefüggőnek nevezik, és a belső szervek, általában a máj betegségeihez kapcsolódik. Ha napfényes napozás után megjelenik pigmentációs foltok, akkor ne aggódjon. Ez teljesen biztonságos pigmentálás, amely végül le fog esni. Az epehéjak megjelenésének oka az ultraibolya égés.

trusted-source[4], [5]

A szeplők tünetei

Vesnushechki kis foltok kerek, ovális vagy szabálytalan alakú világossárgából sötétbarna, lokalizált a kitett bőrön (arc, háti felülete a kezét, alkarját stb). Bizonyos esetekben gyakoribb a kiütés. A szövettani vizsgálat a melanociták normális mennyiségét tárja fel, részben ezeken a területeken melanozomokat fejlesztenek ki, amelyek melanint aktívan termelnek.

Sziporkázik az arcon

Az arckifejezések minden lányt aggódnak, mert minden nő szép és hibátlanul néz ki. Hosszú ideig a tejszín színének sápadt bőrét a szépség színének tekintették. De ezek az idők elmúltak, és most egy egészséges egészséges árnyalat, természetes arcszín.

Az arcon szépek az aranyosak és nagyon vonzóak, de a pigmentált helyek szinte minden tulajdonosának meg kell szabadulnia tőlük. Ha sok az arcon van, akkor érdemes fordulni egy kozmetológushoz, aki segít megoldani ezt a problémát. De akkor is megszabadulhat, vagy legalábbis elrejtheti az epheidákat otthon.

Speciális fogfehérítő maszkokat készíthet a bőr számára, ami kevésbé észrevehetővé teszi a tavaszt, és a bőrt megnedvesíti, és minden szükséges táplálkozási összetevőt megad. Jellemzően a szeplők maszkjai természetes összetevőkből készülnek, mint például a tejföl, a burgonyakeményítő, a citromlé, az uborka, a petrezselyem és mások. Ezért ha az arcodon lévő szaruhártyák zavarják Önt, akkor vegyen néhány percet egy egyszerű arcmasszából.

Sziporkázik a kezében

Ezekben a helyeken a szeplők nem csak jelennek meg. Az ilyen pigmentáció megjelenése azt sugallja, hogy a bőrt védik az ultraibolya sugárzástól és megakadályozza az égések megjelenését. Ezért van télen és ősszel kevés pigmentfolt a testen, de a hő érkezésekor a nyári és tavaszi időszakokban megjelenik és díszíti a test minden részét.

A pigment foltok eltűnésének vagy kiválasztódásának természetes folyamata a kézen és a testen nagyon lassú. Ahhoz, hogy megszabaduljon a kezeiről származó szirupoktól, speciális fehérítő maszkokat készíthet és konzultálhat a bőrgyógyászral. De ne felejtsük el, hogy a pigmentált foltok megjelenése teljesen természetes és szép.

Gyermekek szeplők

Három-hat évig jelenik meg. Sok oka van a megjelenésüknek. Először is genetikai hajlam, azaz öröklődés. Ha az anya vagy az apa pigmentfoltok vannak, akkor valószínűleg van egy csecsemő is. Megjelenésük csúcsa a pubertás időszakára esik. De az efelids közeledik a negyvenéves korhoz.

Ha aggódsz, hogy gyermeke sok korú foltot, különösen az arcot, a kezeket és a mellkast, akkor győződjön meg arról, hogy konzultál a bőrgyógyász. Mivel az ok nemcsak öröklődésben, hanem bőrbetegségekben is előfordulhat. Ha a baba meglátogatása után az orvos azt mondta, hogy az ephelides nem hordoz semmilyen veszélyt, akkor örülhet, mert a baba "megcsókolta a napot".

Sziporkázik a testen

A testen a pattanások leggyakrabban szép hajúak és tisztességes bőrűek. Ez annak köszönhető, hogy a bőr az ultraibolya sugárzással küzd. Nem csak megjelennek, hanem a nap miatt, vagyis a napfény hatása alatt. Ha szapírja van a testén, akkor ne aggódj, mert ez nem betegség, hanem egyszerűen a bőr reakciója a napnak.

Számos kozmetikus úgynevezett kozmetikai hibát jelent, amely, ha kívánatos, mindig kiküszöbölhető. De ne felejtsük el, hogy az efelid eltávolítása után senki sem ad garanciát, hogy nem fog megjelenni újra. Ha nem szereted a pigmentfoltokat a testen, kerüld el a napfényt, és rendszeresen használd a fényvédőt.

Paszkék a hátán

A hátán lévő legtöbb szeplők a napégés miatt jelentkeznek. Mivel a hát, a váll, a kar és a mellkas leginkább a napnak vannak kitéve. A szemölcsök megjelenhetnek a leégés után. A foltok általában sötétebb színűek és szokatlan alakúak. Az ilyen pigmentációs foltok pár hét múlva, de akár hónapokkal is el fognak jönni, amint a bőr visszanyeri erejét.

A háton lévő szőrszálak nyáron és tavasszal jelennek meg. Nagyon sok lehet, különösen, ha nyitott hátul viselt ruhát visel, ami teljesen elérhető a naphoz. Meg tudja akadályozni a megjelenést. Ehhez kerülje a napfényt és használjon védő krémeket és ápolószereket. Ezenkívül megakadályozható az ephelidek megjelenése. Ehhez a tavasz elején kezdeni kell a fehérítő maszkokat a bőrön.

Sziporkázik a vállán

Kicsi pigmentfoltok. Az epheldit színe lehet sötétbarna vagy világosbarna. A szín a napfény hatásától függ, minél hosszabb a nap, annál több pigmentált folt jelenik meg a testen és minél sötétebb a színük. Kétségtelen, hogy az ephelidek különleges bájjal rendelkeznek, és egy megfelelően összetett kép csak fokozza a természeti szépséget. De nagyon gyakran ürügyévé válnak a korlátok és komplexumok számára. Nézzünk egyszerű, de hatékony módszereket, amelyek lehetővé teszik, hogy fehérítsen, vagy akár eltávolítsa őket egyáltalán.

 • A szeplők könnyebb felszívásához a bőrt a friss uborka, grépfrút vagy citrom lobulusával törölje le. Továbbá meg lehet tenni ribizli, eper vagy szamóca. Ezek alapján a bogyók, akkor készítsen egy különleges gyümölcs maszkot. Keverje össze a bogyókat és vágja le a keverőt, szükség esetén 10-20 percig vigye fel a bőrt.
 • Ezt a maszkot a pigmentfoltokból vegye meg a tejfölt és a torma lédet, keverje össze a hozzávalókat, és alkalmazza a vállát. Ha nincs torma, akkor biztonságosan cserélje ki friss petrezselyemlevekkel. Az ilyen maszk gyakori használata világítja meg az epehímeket.
 • Vigye a tojásfehérjét, és egy szűk habot citromlével keverje fel. Hajlítsa a vállát a tömegre, és várja meg, hogy megszáradjon. Hozzáadhat uborka levét a maszkhoz.

Paszkék a mellkason

Olyan embereknél néz ki, akiknek örökletes hajlamuk van. A többi embernek körülbelül harminc év után főzött szaruhártyájukat a mellkasukon. Nézzük meg a pigmentációs foltok megjelenésének fő okait, és hogyan kezeljük őket.

 • A mellkasi szeplők gyakran előfordulhatnak a napfénynek való kitettség miatt. Ennek elkerülése érdekében használjon krémeket fényvédő funkcióval. Az ilyen kozmetikumok védik a melleiket a szarufáktól és a sötét pigmentfoltok megjelenésétől.
 • A bőrgyógyászok azt állítják, hogy a mellkasi bőr még finomabb, mint az arc bőrén. Ezért a bőr rendszeres ellátást igényel. Ehhez ajánlott az A-vitaminban gazdag kozmetikumok használata. A bőrt meg kell nedvesíteni és tápláló maszkokat kell adni. Ez megóvja a napégéstől, és nem teszi lehetővé a pigmentfoltok számára, hogy díszítsék a dekoltázsát.
 • Ha sok mellszívó van a mellén, akkor lézeres technológiával eltávolíthatja őket. De ne felejtsük el, hogy egy ilyen eljárás után egy hosszú napfürdőt kell feladnod.

Hogyan foglalkoznak a fickók a szeplőkkel?

Sok sikolt lány érdekli egy nagyon szokatlan kérdés: hogyan kezelik a szeplők a srácok? Megmondjuk egyszerre, nem efelidy a lány a fő dolog! Elég elegendő ahhoz, hogy felidézze a hírességes lányokat, akik világhírre és dicsőségre tettek szert, ugyanakkor az epheldidák tulajdonosai. Közülük Lindsay Lohan, Penelope Cruz, Christina Aguilera és még sokan mások. Ezek a lányok híresek és több ezer férfi rajongó van. Mindez azt sugallja, hogy a pigmentált foltok csak a természetes szépséget hangsúlyozzák, és különleges varázsa és varázsa a tulajdonosnak.

Az ephelinas lányok ugyanolyan esélyt kapnak arra, hogy elbűvöljék a fickót, valamint a hétköznapi lányokat. Ne kapja meg az ilyen aranyos napfoltokat. A megfelelő bőrápolás, az ideális smink és a boldog mosoly a legjobb recept minden ephelid tulajdonos számára.

A szeplők diagnosztizálása

A szeplők diagnosztizálása a legtöbb esetben nem nehéz, és az anamnézis adatai, tipikus klinikai megnyilvánulások alapján történik. Hisztológiailag az epidermisz bazális rétegében lévő melanociták melanin tartalmának növekedését tárják fel.

A differenciáldiagnózist lentigo- val végezzük.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Szeplő kezelés

Aktív fotoprotekciót mutatunk be, valamint külső hámlasztó és fehérítő anyagokat.

A szeplő elleni kezelés számos kozmetikai eljárás. Tehát bizonyos eljárások lehetővé teszik a pigment foltok fehéritését a bőr bármely részén, míg mások teljesen megszabadulnak a pigmentációtól. Számos bőrgyógyász javasolja a kozmetikumok kezelésére számos kozmetikai eljárást, mivel ez javítja az eredményt. Tekintsük a szaporafélék legelterjedtebb és leghatékonyabb kezelési módjait.

Fehérítő maszkok és maszkírozó krémek - ezek a termékek hidrokinont tartalmaznak. Ez az anyag, amely hatékonyan eltávolítja a pigmentációt a bőrön, és még a bőr tónusát is teszi. Ha hosszú ideig használja ezeket a krémeket, a pigmentfoltok teljesen eltűnnek.

 • A kábítószerek használata - retinoidok. Ha több hónapig szedsz ilyen gyógyszereket, akkor az ephelin le fog jönni.
 • A fototerápia a kozmetikai dermatológia egyik módszere. A kezelés alatt a bőrre fény villog.
 • A lézeres kezelés az ephelidek legradikálisabb, de ugyanakkor hatékony kezelése.

Szeplő eltávolítása

Sok módszer és recept van, amely segíthet a szeplők eltávolításában. Így az alternatív gyógyászat módszerei biztonságos és hatékony recepteket kínálnak, amelyek az évek során alakultak ki. Nézzük meg az epheldidok származását és a recepteket, amelyek segítenek ebben.

 • Ahhoz, hogy megkapja az ephelineket, készítsen kozmetikai maszkot a nyers burgonyáról. Dörzsölje egy apró rántott burgonyát, és adj hozzá egy pár evőkanál joghurtot vagy savanyú tejet. Keverjük össze mindent jól, és adjunk hozzá egy pár kanál mandula korpát. A maszknak elég vastagnak kell lennie. Az arcot 20-30 percig kell felhordani. Meleg vízzel öblítse le. A maszk rendes használata lehetővé teszi, hogy teljesen megszabaduljon a korosztálytól.
 • Uborka maszk. Öntsük az uborka magokat forró vízzel és ragaszkodjunk egész éjjel. A kapott uborka lotion mosható. Ez az eszköz hatékonyan és rövid idő alatt szeszes italokat mutat.
 • Friss káposzta maszkja. Vegyünk egy pár friss káposzta levét, és vágjuk le őket. Adja hozzá a káposztához egy kis infúziót kamilla, tojásfehérje és egy pár csepp citromlé. A maszkot tiszta felületre helyezzük 10-15 percig.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ephelidek eltávolítására vonatkozó összes eljárást éjjel, vagy este kell elvégezni. Ez azért szükséges, hogy az eljárás után a nap sugarai ne kerüljenek a bőrre. A kozmetikai maszkok és a pigmentációs foltok eltávolítását segítő termékek után javasolt fényvédő krémeket használni.

Segítség a szeplőnek a gyógyszertárban

Ha meg akarsz szabadulni a test pigmentációjától, akkor a gyógyszertárban szeplős gyógymódot kaphatsz. Ilyen célokra olyan eszközöket használhat, mint: hidrogén-peroxid, krémek és kenőcsök, amelyek higanyt tartalmaznak. A pigmentfoltok elleni legelterjedtebb gyógyszerészeti eszközök a celandin kivonatán alapuló krémek. A krémet a mosás után azonnal fel kell használni a bőrre.

A szarvasmarha-gyógyszertárak között sok kozmetikai és fehérítő maszk létezik. A leghatékonyabbak azok, amelyek összetételük természetes összetevői. Tehát a fehér agyag fehérítő maszkja népszerű, nemcsak hogy lehetővé teszi a szarvasfélék visszaszorítását, hanem szigorítja a bőrt. Hatékony lesz a tonik és lotionok használata petrezselyem, grapefruit vagy celandin kivonattal. Ne felejtsd el a dekoratív kozmetikumok eszközeit. Ha van esély, nem lesz felesleges, egy alapítvány megszerzése természetes alapokkal.

Smink a szeplős lányok számára

Minden epilennel rendelkező lánynak tudnia kell és képesnek kell lennie a helyes smink készítésére. Nézzük meg, hogyan kell csinálni a sminket a lányok számára ephelin.

 • A hang alapja. A tonális krém segít megerőltetni a hangot és elszakítani a bőr tökéletlenségét. Válasszon egy tonális bázist nem a szeplők színéhez, hanem valamit a bőr színe és a szirupok színe között. A tonális krémnek nem szabad teljesen elfednie az ephelideket, áttetszőnek kell lennie. Ellenkező esetben a vulgáris smink hatása és az alapozó krémet tartalmazó inept kezelése létrejön. Ne felejtsd el a krémet a nyakába rakni. Válasszon egy olyan tonális krémet, amely védelmet nyújt az ultraibolya sugárzástól.
 • Por. Tehát befejezte az alapítványt, most itt az ideje frissíteni a hangot. Válasszon egy jó porat, ami egy pár árnyalat könnyebb, mint az alapja. A por rögzíti az alapot, és különleges sminket ad a sminknek.
 • Szem. Az ephelines lányoknak el kell hagyniuk a barna színű szemhéjfestéket. Ez a szín összeolvad a szeplők színével, és a smink nagyon szomorú lesz. Válasszon egy olyan árnyalatot, amely illeszkedik a sminkhez, a hajszínhez és a szemszínéhez.
 • Arccsontja. Az arcát és az arctesteket a blush segítségével lehet hangsúlyozni. A színárnyalat növeli a fényerőt. Válassza ki a sötétebb árnyalatú sötétséget, mint az alapja.
 • Lips. A rúzs vagy a fényesség jobb választani azt a színt, amely a legjobban illik a természetes bőrszínedhez. Az egyetlen dolog, amit fel kell adnia, a rózsaszín színek.

Hogyan kell felszedni a szeplőt?

Ha úgy dönt, hogy gyönyörű sminket készít vagy kicsit megváltoztatja a képet, akkor valószínűleg érdekel majd, hogyan takarja el a szeplőket, vagyis átmenetileg elrejtse a napsütéses jeleket. Készítünk néhány apró trükköt, amelyek segítenek elrejti az ephelideket.

 • Javítás. Szerezzen be egy olyan árnyalat ceruza-lézeres olvasót, amely elfedi a pigmentfoltokat. Egyébként nem csak az ephelinideket maszkolhatjuk, hanem a bőrt érintő hibákat is, azaz pattanásokat, bőrkiütéseket, karcolásokat stb.
 • A hang alapja. A korrektor fölött egy alapozási réteget kell alkalmazni, amely teljesen elrejti az ephelideket a kíváncsiskodó szemektől. Olyan alapot használjon, amely könnyebb lesz, mint az ephelin, és illeszkedik a természetes arcszínhez. Ne felejtsük el a krémet a nyakára tenni, és laza porral rögzíteni.

Miért álmodsz a szeplőiről?

A freckles álmodik az örömről és a szórakozásról. Egy jó álom az, amiben sok kis epheldid van a testeden, és örülsz neki. Ha egy álomban szomorú, hogy van egy pigmentált folt a testeden, akkor gondtalan és felelőtlen viselkedésed válhat a konfliktusok és kellemetlenségek okájává.

Különböző álomkönyvek kínálnak különböző értelmezéseket a szeplők egy álomban. Nézzük meg az álmok legkedveltebb változatait az elképesztő értékekről.

 • Családi álomkönyv. Paszkék a lány arcán - szomorú események az életben, szomorúság. Ha egy álomban egy lány megnézi az epiletidjeit, akkor egy szeretett személy elvesztését és elválását jelzi.
 • Kelet álomkönyv. A testben sok ephelides azt jelenti, hogy a boldogsághoz vezető úton sok kis félreértés van. Az efelid megtekintése a tükörben - egy rivális vagy rivális megjelenése.
 • Szerelmes álomkönyv. Nézd meg a szeplők egy álomban - találkozni egy szokatlan emberrel, aki meghódítani fogja önt a szeretetével. Ha látni akarsz szeplők valakinek, a szenvedély.
 • Dream Freud értelmezése. Az álomban lévő szeplők szimbolizálják a fényes, magányos személyiségedet. Minél több szelíd, annál jobb a boldogságodért. Látva egy embert az ephelides, hírnöke valami szokatlan és izgalmas.

A freckles a szelíd nap ajándéka. Ne féljenek a test egyedi tulajdonságaitól. Az ephelin megfelelő bőrápolása, megfelelő sminkje és stílusa ellenállhatatlan képet alkot.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.