^
A
A
A

Súlyos emlő hypertonia esetén

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az emlőmirigyek kimondott hypertrophiájával csak 500-100 g szövetek reszekszik. Ebben az esetben jó eredményeket érünk el az operatív technikák alkalmazásával az alsó szöveti lábak kialakulásával. Az alakban egy piramishoz hasonlít, ezért R. Goldwyn ezt a redukáló mammoplasztika-piramis technikát nevezte meg. Ennek a műveletnek az előnyei közé tartoznak a mellbimbó-agyi komplex komplex komplex vérellátásának biztosítása és az érzékenység megőrzése. A szövetek jelentős mennyiségét eltávolíthatjuk, és az areola 20 cm-es távolságig új helyre mozdulhat el.

A jelölés a beteg vertikális helyzetével történik. A mellbimbó-komplex komplexum új pozícióját a mellkas mellső középső részéből áthaladó vonal határozza meg. Nem található alatti szintig a gyűrődések a mell normál helyzetben a mellbimbó és bimbóudvar, mint a bőrrák műtét után csökken a bimbóudvar és emelkedik a természetes helyzetben.

Útján speciális sablont, amely egy vezetéket hajlított kulcslyuk, jelölje az új helyen a bimbóudvar és abból kinyúlik lefelé irányuló függőleges medialis és laterális határok cellulocutaneous szárnyak. Areola átmérője 4,5-5 cm. A függőleges átnyúló szárnyak található kissé szögben úgy, hogy a vízszintes széle hossza a laterális és mediális szárnyak hasonlóak voltak. Ugyanakkor a függőleges szárnyak határának eltérése nem lehet jelentős a túlzott feszültség elkerülése érdekében. A szárny függőleges szélének hossza nem haladhatja meg az 5 cm-t.

A műtét maximális esztétikai eredményének elérése és a perifériás keringési rendellenességek megakadályozása a bőrcsatornákban a következő technikákat kell alkalmazni:

  • a seb alsó szélének közepén bőrkiemelkedést lehet előállítani, a varrat legérzékenyebb zónáját - az oltvány alsó nyeleit - kirakodni;
  • hogy csökkentse a bőr sebének szélei hossza közötti különbségeket a mellkas területén, akkor az oldalsó perem caudalis margója az S alakhoz kapcsolódik.

A dermális szár felső határa megegyezik az areola felső szélével, az alsó pedig 1 cm-rel a méregdőlés fölött. Szélessége általában 8-10 cm, és nagyobb lehet gigantomasztia esetén.

Működési technika. A lágy szövetek infiltrációja után az első szakasz a lábat képezi, és a szokásos módon de-epidermalizálódik. Továbbá a szubkután zsírréteget a dez-epidermisz határ mentén lehet elérni. A lábat a mellkas irányában elszigetelik, egy elektronozh segítségével. A vastagsága a láb tövénél kell 8-10 cm, és a tetején (a bimbóudvar.) - nem kevesebb, mint 3 cm széles bázis lábak biztosít a normális vérellátás, beidegzés a bimbóudvar és a mellbimbó fenntartásával a főbb takarmány hajók és idegek. Leg izolált egyenletesen, ne alakuljanak ki jelentős gödröcskék és szabálytalanságok, amelyek ronthatják a vérellátás a mellbimbó-lex.

Ezután a mirigy túlzott szövetét kivágják, és a beteg helyzetében a félgömb végül meghatározza annak alakját. A lábát a bőr sebének felső széle (az új areola szegély) a tetején a dermális hátsó varrással rögzíti a mellbimbó-agyi komplex új pozíciójának megfelelően.

A seb lezárása előtt ideiglenes varratokat alkalmaznak annak érdekében, hogy "összeszereljék" a mirigyet, és ha szükséges, állítsa be a kívánt kontúrot.

A sebet az oldalsó és a mediális bőrzsírokkal ellátott szárnyak elmozdulása a fogíny középpontjába a perem epidermisz felett helyezkedik el. A seb varrása többsoros. A szubkután zsírszövet varrásait vichril 3/0-ra helyezzük, a bőrt varrni az intradermális folytonos varrással (4/0 kiömlés). A sebet csövekkel leürítik, amelyek aktív szétválasztásával a seb szétválasztható.

Postoperatív időszak. A vízelvezetést a 2-3. Napon eltávolítják. A folyamatos bőrön belüli varrást 2 hét elteltével távolítják el. A betegek folyamatosan 2 hétig sűrű melltartót viselnek.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.