^

Plasmolifting alkalmazása a kozmetikában

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A legnépszerűbb plasmolifting-et a kozmetikumban használják. Az ilyen technikát helyesen tekintik kiváló módnak, hogy megszabaduljanak az életkorral kapcsolatos bőrelváltozások nyilvánvaló és rejtett tüneteitől. Miután Plazma LIFT állapotának javítása, a szín és a bőr rugalmasságát, a finom ráncok eltűnnek, és mélyebb lesz kevésbé látható, növeli saját kollagén termelés és a hialuronsav.

A fej plasmoliftálása

A plazmakezelést követően a fejbőr megfiatalodik, regenerálódik, egészséges és puha. Kétségtelen, hogy az első dolog, amit minden páciens gondolni fog, melyet felajánlottak a fej plazmidváltására, a hajról szól. Tehát: természetesen és gyengéden stimulálja a bőrsejteket, a hatás és a szőrtüszők között, attól függ, hogy a haj normálisan növekedik-e, vagy kilép. A fejbőrön kívül a Plasma LIFT-t pikkelysömör, eczematous bőrkiütés és dermatitis kezelésére is használják.

Plazma emelés hajra

Hatékony a veszteséggel és a haj finom finomságával, korpásodással. Az eljárás élénkíti a szőrtüszőket, helyreállítja a haj növekedését, és elindítja a sejtszerkezetek regenerálódásának rejtett folyamatait.

Plasmoliftáló alopéciával

A hajvesztés vagy az alopecia nagyon gyakori probléma az egész világon. A hajhagymák az életkorral összefüggő változások, krónikus betegségek, akut fertőző betegségek miatt leállhatnak. Néha az oka lehet hosszan tartó gyógyszeres kezelés vagy kemoterápia.

A kopaszság legtöbb típusa a fejbőr sérülése nélkül jelentkezik, bár vannak ismert esetek is, amelyeknél a hegesedés alopéciája van, amelyben gyulladás, hegszövet megjelenése és atrophikus változások következnek be a bőrön.

Sajnos a legtöbb esetben nem sikerült korábban visszaállítani a hajat. Néha az alopecia lelassult, de fokozatosan vékonyabbá vált a haj, és a szőrtüszők elhalták.

Mi segíthet az alopecia plazmoliftálásában? Az érintett területek bőrfelületein a páciens autoplazma, amelyet speciálisan elkülönítenek és feldolgoznak egy centrifugában, behelyezik a hajvédő helyére. Ez az eljárás normalizálja a sejtek anyagcseréjét, javítja a véráramlást, biztosítja a szőrtüszők szükséges táplálását. Ennek eredményeképpen a lerakódás teljesen megszűnik. A hajat stimulálják, és így "felébrednek", kezdik növekedni és fejlődni.

Ha a hajfelszínen jelen van a gomba vagy a gyulladásos folyamat, akkor a Plazma LIFT sikeresen kezel ilyen problémákat.

A faggyúmirigyek funkciója stabilizálódik, a bőrt fokozatosan megszünteti a seborrhea.

Bizonyított, hogy az alopecia eltűnik az alopecia típusától függetlenül. A különbség csak a plazma kezelésének időtartama alatt lehetséges: stabil eredményt tapasztalunk a tanfolyam összetettségétől függően. Amikor 2-től 10-ig tart.

Plazma emelő arc

Ez hatással van a problémás területekre - a szemek közelében, az arccsontokon, az ajkak közelében. Az arc plazmoliftálása sikeresen alkalmazható a letargia és a bőr rugalmasságának csökkentésére, valamint a sérült külső réteg vagy látható pigmentfoltok, az elszíneződés és a bőr megkönnyebbülésére. Az eljárásnak köszönhetően a bőr nedvesedett, a hialuronsav és a kollagén természetes termelése megkezdődik.

Az ajkak plasmoliftálása

A tökéletes körvonalú ajkak szinte minden nő álma határai, de nem mindenki képes az ajkak ideális formájára. Ezért a nők gyakran különböző eljárásokat igényelnek, amelyek vonzóbbá teszik az ajkukat. Mit tehet a Plasma LIFT ehhez?

 • Csökkentse a ráncokat az ajkakon és a száj sarkain.
 • Javítsa az ajkak megkönnyebbülését, növelje rugalmasságát.
 • Távolítsa el a hiperpigmentációt az ajkakon.
 • Távolítsa el az ajkak szárazságát és csillogását.
 • Gyógyítsuk meg a mikrocukrot.
 • Adjon hozzá ajak méretét és színét, sápadt ajkakkal.

Az ajak körüli bőr érzékeny a gyengédségéért, így a PRP - megújulás, a bőrfeszítés hatása - az első eljárás után látható.

A betegek ritkán jutnak el a Plasma LIFT ajkához. Ez az eljárás általában arc-plasmoterápiával kombinálva: a szemkörnyék plazmoliftálása, az arccsontok, a nasolabialis háromszög, az áll.

A kezek plasmoliftálása

A Plazma LIFT eljárás nemcsak az arc és a nyak bőrének megújításában bizonyult. Sajnos a tenyér és a kezek is rendkívül hajlamosak az életkorral kapcsolatos változásokra: az idő múlásával a bőre elveszíti a rugalmasságot, a nedvességet és durvábbá és ráncossá válik. Emiatt a szakértők azt javasolják, hogy a 40 évnél idősebb betegek a kezek plazminnal történő felemelését alkalmazzák.

A vérlemezkék által kibocsátott sejtes növekedési faktor megindítja a sejtek megújulását és megfiatalodását, stabilizálja a bőr pigmentációjáért felelős melanocyták működését.

A fibroblaszt növekedési faktor aktiválja a kollagén és az elasztin rostok termelését.

Az endothelium növekedési faktora felgyorsítja a kapilláris véráramlást, megerősítve az oxigénellátást és az epitheliális sejtszerkezet egyéb lényeges összetevőit.

A faktorok egésze lehetővé teszi a vérlemezzel dúsított plazmaként való beszélgetést, mint rendkívül hatékony gyógyszert, amely segíthet a bőr túlzott pigmentációjával és letargiájával. Az injekciós plazmakivitel növeli a bőr rugalmasságát és rugalmasságát a kezeknél, így a bőr felhúzódik és hidratálódik.

A kezeknél a plazmaterápiára vonatkozó eljárást leggyakrabban a következő séma szerint végezzük:

 • I munkamenet - dúsított plazma injekció 4 ml-es mennyiségben;
 • II. Szekció (7 nap múlva) - a dúsított plazmának 4 ml-es ismételt injekciója;
 • III. Ülés (7 nap múlva) - vérlemezzel dúsított plazma és autológ gél injekciója összesen 8 ml;
 • IV. Ülés (20 nappal a harmadik szekció után) - 4 ml-es vérlemezkében gazdag plazma injekciója.

Ez a rendszer általában a bőrfiatalítás maximális pozitív hatásához járul hozzá.

Plasmolifting a pattanásokért

A múltban, a pattanások megszabadulása miatt gyakran írtak be autoheterápiát - a páciens vérének intramuszkuláris injekcióját az ulnáris vénából. Ez ösztönözte az immunvédelmet, ami miatt a pattanások a legtöbb esetben eltűntek.

Napjainkban egy új technológiai módszer - a PRP - helyettesítette az autoheterápiát. A két eljárás elve ugyanakkor hasonló, amikor a beteg plasmoliftálása nem vér, hanem elválik tőle a vérlemezkékkel dúsított folyékony rész plazma.

A vérlemezkék meghatározzák a vérrögképződés folyamatát és a természetes regenerációs folyamatok stimulálását. A regeneráció stimulálása felelős az úgynevezett sejtnövekedési faktorokért, amelyek a sejtek sokszorozásáért és fejlődéséért felelős fehérjemolekulák. Így az injekció formájában injekciózott vér folyékony része elősegíti a sejtek megújulását, javítja táplálkozásukat és anyagcseréjét. Ennek eredményeképpen - a bőrtisztítás, a gyulladásos elemek felszámolása, foltok és fekete foltok megszüntetése. Ráadásul a Plazma LIFT még a leginkább elhanyagolt és összetett esetekben is bizonyította hatékonyságát az akne ellen. A tartós hatás elérése érdekében 3-4 héten át tartó intervallumot kell alkalmazni.

A hegek plasmoliftálása

A bőrön jelentkező kóros elváltozások eltávolítása számos módon hajtható végre. Ez egy mechanikus, kémiai vagy lézeres peeling, bőrkiemelés, konzervatív kezelés kenológussal és diprozánnal, fizioterápiás eljárásokkal stb. A hegek eltávolítása számos lehetőséget kínál az eljárásokhoz:

 • a bőr felső rétegének eltávolítása;
 • a hegek szövetének lágyulására és felszívódására szolgáló helyi anyagcsere folyamatok aktiválása.

Az összes fenti módszer a hegesedés elleni küzdelemnek hátrányai: a bőr felső rétegének károsodása, a fájdalom, a reszorptív gyógyszerek mellékhatásai,

Figyelembe véve a fent említetteket, sok beteg kiválasztja a plazmoliftálás módját, hogy megszabaduljon a hegektől. Az eljárás során alkalmazott gyógyszer a páciens vérének folyékony része. Képes megújítani és megújítani a szöveteket, ösztönözve az új sejtek növekedését. A plazma-kezelés eljárásával oxigénnel telíthetjük a sejteket és szöveteket, és növelhetjük a szövetek helyi immunvédelmét.

A plazma LIFT nem teszi lehetővé a hegek kialakulását az akne után, és ha a hegek már kialakultak - hatékonyan eltávolítja őket. Az eljárás kompatibilis a hegesedés bármely más eszközével.

A sérülések kiküszöbölésére az autoplazmát mikroszkopikus mikrokapszulák segítségével injektálják a szövetbe. Tartós hatás esetén 4 PRP-ülés elegendő. A jelentős cicatériális változások kijavítása érdekében további eljárásokra lehet szükség.

A plazma LIFT hatékonyan kiküszöböli a pattanások hegeket, sebészeti beavatkozásokat, égéseket, vágásokat stb. A megelőzés érdekében a plazmavizsgálatot csak egy héttel a sérülés után kell elkezdeni. Égés esetén ez a legjobb az első 3 nap alatt.

Egyes hegek tulajdonosai megjegyzik, hogy néha sebek fenyegetnek, különösen akkor, ha az időjárás változik. A PRP után ez a probléma eltűnik a hegekkel.

Plasma Lifting Neck

Mikor ajánlott a nyaki plazmolift eljárás végrehajtása?

 • A beágyazódások korszakváltozásaiban (rugalmasság, szárazság és ráncok megjelenése);
 • a bőr elvékonyodása;
 • a hámozás és a lézerburkolás utáni állapot;
 • mint a nyak körüli ráncok megelőzése.

A plazma LIFT nyak nagyon hatékony technika. Az eredmények még az első eljárás után is meghaladják a legszkeptikusabb betegek elvárásait.

Az eljárást a rendelkezésre állás, a biztonság és a fájdalommentesség jellemzi. Ezenkívül az autológ autoplazmák injekciói (ellentétben az összes lehetséges gyógyszerrel) teljesen kizárják a túlérzékenységi allergiás reakció kialakulását.

Az eljárás maga kb. 40 perc, és a rehabilitációs időszak nagyon rövid vagy nem létezik.

Az eljárás után az alábbi fejlesztések figyelhetők meg:

 • a szövetekben a kollagén aktív szintézise;
 • az életkorból károsodott szövetek helyreállítása;
 • a sejtszerkezetekben a metabolikus folyamatok stimulálása;
 • a víz és az oxigén egyensúly stabilizálása.

A nyak és décolleté térség plazma-terápiás kezelésére 5 eljárás végrehajtása ajánlott.

A test plazma felemelése

A PRP-t sikeresen használják az egész test bőrének megfiatalítására. Ezt az eljárást 25 éves kortól ajánljuk a bőr öregedésének megelőzésére és megelőzésére.

30 év után a dúsított plazma LIFT használható. Ennek a módszernek a lényege egy DNS-aktivátor alkalmazása, amelynek köszönhetően a hatás a plazmoterápia standard eljárásához képest ötszörösére nő. Az eredmény javítása érdekében az ózon által dúsított plazma is használható: a plazmaemelés és az ózonterápia előnyei kombinálhatók. Az ilyen keverék befecskendezése kompenzálhatja a bőr oxigénhiányát. Ugyanakkor az intracelluláris szintű metabolikus folyamatokat stimulálják. Ennek eredményeként a problémás területek bőre fiatalabbá és egészségesebbé válik. Az ilyen kezelés lehetővé teszi, hogy gyorsan meggyógyítsa és meggyógyítsa a sebfelületeket, növelje a bőr rugalmasságát és megszüntesse a ráncokat.

Miután a testet a hét folyamán plasmoliftálták, az autoplazma injekció helyén bőrpír, véraláfutás és duzzanat léphet fel. Annak érdekében, hogy ne súlyosbítsák a helyzetet, a kozmetikai és fizioterápiás eljárásokat az elmúlt munkamenet után 14-16 napon belül nem szabad elvégezni.

Plazma LIFT test - egy sokoldalú anti-aging módszer, amely a leggyakrabban használt az alkar, a belső felületek és a kezét csípő, fenék, a lehetséges területeit narancsbőr megjelenése és a terhességi csíkok.

Plazmaemelő hasa

Gyakran előfordul, hogy túlsúlyos vagy súlyos testsúlycsökkenés esetén problémák jelentkeznek a hasfájás bőrén: flabbiness, sagging, stretch marks és hegek. Az étrend és a kozmetikai eljárások általában rosszul segítenek. Hogy legyenek?

Alternatív és hatékony eljárás a hasvíz plazmoliftálása - a bőr regeneratív folyamatainak természetes stimulálása.

Az eljárás lényege aktív hatással van a károsodott szövetszerkezet immunitásának, anyagcseréjének és helyreállításának folyamataira. A hasi bőr helyreáll, sima és rugalmas lesz. Stretch marks és hegek eltűnnek.

A plazma LIFT járóbeteg környezetben történik. Az ilyen munkamenet időtartama átlagosan fél óra. A szükséges eljárások száma a hasi bőr problémájától függ: a szokásos teljes tanfolyam általában négy, egy-két héten át tartó szünetből áll.

Rendszerint az első ülés után a hasán lévő bőr látszólag tömörödött, egyre feszesebbé és rugalmasabbá válik. A húzási jelek ki vannak simítva és láthatatlanná válnak. A hasán lévő saggyos bőr mennyisége csökken, a cellulitisz jelei eltűnnek. Az első eljárás után látható pozitív változások ellenére nem érdemes megállítani: szükséges az eredmény tökéletesítése és megszilárdítása az egész szükséges plazmaterápia megtartásával.

A mellkas plazmoliftálása

A plazmolifting az injekciózási folyamat, amely lehetővé teszi a bőr ujjlenyomatának az emlőmirigyekben való megújulását, és kiegyenlíti a születés vagy életkor után bekövetkező bőrváltozásokat.

Bevezetés A plazma - a folyadék része a vér, vérlemezkében gazdag stabilizálja és elősegíti a szöveti tropizmusa, szabályozza vízcsere, aktiválja a fibroblasztokat, amelyek befolyásolják a termelés a kollagén, elasztin és hialuronsav szükség bőr nedvesség megtartását és kötelező.

A plazmaterápia folyamata lelassul és megfordítja az emlőmirigyek szövetének elszáradását. Az eljárások folyamán a bőr tónusának és rugalmasságának növekedése, a mell vonzóbbá és fiatalabbá válik. A húzási jelek kevésbé észrevehetők, a pigmentfoltok és a cicatikus változások teljesen eltűnnek.

Természetesen a PRP nem fogja tudni felhúzni a sagging melleket: ilyen helyzetekben a mell műanyagához kell folyamodnia. A plazma LIFT kiváló eredményt mutat különböző esztétikai hátrányokkal, amelyek a bőr minőségének romlásával járnak. Az ilyen hiányosságok a természetes öregedés, a rugalmasság elvesztése, a pigmentáció, a hegek és a finom ráncok jelenléte lehetnek.

Ajánlatos, hogy 25 év eltelte után ne használjon plazma LIFT-eljárást, akkor a hatás jobban észrevehető.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.