^

Mit lehet várni a "Selenzin" kozmetikumok hajhullásával?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 28.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A "Selencin" sorozat orvosi és kozmetikai termékeinek összetételét tanulmányozva önkéntelenül kíváncsi, hogy milyen hatással lehet ennek a többkomponensű terméknek a használata, amelyben szinte minden alkotóelem nagy értékű a haj számára.

A koffein, a bors, a törpepálma, a diák, a csalán és a borsmenta kivonatok az alternatív gyógyászatban alkalmazott kopaszodásban használhatók, még a bőrgyógyászok és a trichológusok egyetértenek a hatásokkal. A keratin, a biotin, a kollagén olyan anyagok, amelyeket a kozmetológiában már régóta ismertek a professzionális hajápolás eszközeként. [1],  [2]Ezen összetevők különböző kombinációiban megtalálhatók a különböző márkák hajápolási kozmetikumaiban. De ugyanakkor nem minden ilyen tartalommal rendelkező terméknek van többé-kevésbé kifejezett terápiás hatása. [3]

A Selenzin haj sorozat gyártója , az Alkom cég az egyedi összetevőkre összpontosít: anagelin, seveov, innovatív peptidkomplexek. Tehát az anagelin akár minimális koncentrációban is kb. 21% -kal serkenti a szőrtüszők celluláris anyagcseréjét, és csökkenti annak a enzimnek a aktivitását, amely a tesztoszteront átalakítja dihidrotezoszteronná, nem rosszabb, mint a finasterid, egy alopecia kezelésére használt gyógyszer.

Laboratóriumi vizsgálatok szerint a seveov 93% -kal segíti a hajnövekedést. A koffein mint elismert természetes stimuláns hatása (46%) összehasonlítva ez megkétszereződött.

Úgy gondolják, hogy az egyedi összetételű Selencin krémek 41% -kal lelassíthatják a szőrtüszők öregedését, és a hagyományos kezelési módszereknél hatékonyabban serkenthetik a haj növekedését. Ugyanakkor az ember a haj sűrűségének helyreállítását kémia, fájdalmas injekciók és hajátültetés nélkül, gyógyszer-elvonási szindróma nélkül képes elérni.

A  sorozat diffúz kopaszodású emberek csoportjában történő alkalmazásának eredményei azt mutatták, hogy az összes Selencin külső szer együttes használata az első hónapban pozitív változásokat mutatott a különféle nemű alanyok 28% -ában. 8 hét után a hajhullás minden betegnél megszűnt, sűrűségük megnőtt az új hajnövekedés következtében, és a haj szerkezete jobbra változott (a bolyhos haj normál vastagságot kapott). Ugyanakkor a tabletták szedése több mint 10% -kal növekedett.

Azt kell mondanom, hogy a betegek nem minden nap használtak sampont és balzsamot, hanem hetente kétszer egy maszkot - hetente egyszer 1 alkalommal, krémeket - minden nap (először erősítés, majd stimuláció). A tablettákat az alanyok felének adták az utasítások szerint. Stabil terápiás hatást figyeltek meg a következő 3-6 hónapban mindkét csoportban.

A megvonási szindróma hiánya és a kozmetikumok használata során tapasztalható kellemetlenségi panaszok hiánya ezen kezelési sorozat egyik nagy előnyeként tekinthető. És a jó eredmények reményt nyújtanak azoknak az embereknek, akik gyakorlatilag elveszítették, és kipróbálták maguknak az alopecia kezelésére szolgáló hatástalan módszereket.

Trichológusok véleménye

A trichológia a tudomány ága, amely a hajjal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik: szerkezetükkel, működésükkel és a fejbőr egészségi problémáival. A fejbőr és a haj betegségeinek diagnosztizálásában és kezelésében részt vevő szakembereket trichológusoknak hívják. Orvosi intézményekben trichológus hiányában ezek a kérdések a dermatológusok vállára esnek.

Ami a haj kezelésére és javítására szolgáló termékeket és készítményeket illeti, a trichológusok véleménye a legteljesebb, pártatlan és tárgyilagos értékelés, ezért érdemes meghallgatni őket. Mit mondnak a szakértők a Selenzin sorozat hajra és fejbőrre vonatkozó termékeiről?

Azonnal el kell mondani, hogy a hajszakértők nem tartják a Selencin helyreállító rendszert univerzális tablettának alopecia számára. Igen, a kozmetika jótékony hatással van a fejbőrben zajló folyamatokra, javítja a haj vérellátását és tápanyagokkal való telítettségét, ami hasznos minden kopaszság etiológiájához, ám ezt mindenekelőtt a következmények kezelésére lehetne nevezni, nem pedig maga a betegség.

Ha a hajat napsugárzás károsította, akkor a festékek és samponok kémiája hőhatás áldozatává vált, amelynek következtében megsértődött a szerkezetük és a működésük (a haj kiszáradt, élettelen, elkezdett esni, eltört stb.) A Selencin kozmetikumok segítenek megbirkózni a negatív tényezők hatásaival és helyreállítani a hajat. Stresszes helyzetek által okozott hajhullás esetén a termékek előnyeit is élvezheti, de ahhoz, hogy az eredmény stabil legyen, rendbe kell hoznia az idegrendszert, amely a bőrünkön és a test egészében zajló folyamatok szabályozásáért felel.

Az androgenetikus alopecia vonatkozásában a trichológusok úgy vélik, hogy a patológiás termékek kezelésének prognózisa nem olyan rózsás. És nagyon érthetőek. Milyen garanciák lehetnek a kozmetikumok használatával szemben, ha ez a genetikailag okozott betegség nem mindig felel meg gyógyszerekkel és fizioterápiával történő komplex kezelésnek, így a hajátültetés gyakran az egyetlen kiút?

A kopaszodás helyzete a betegségek hátterében még bonyolultabb, akár diffúz kopaszság, amelyet patológiás hormonális rendellenességek (endokrin betegségek), akár fokális alopecia okoz, amely az autoimmun folyamatokhoz kapcsolódik. Ezekben az esetekben a Selencin kozmetikumok használata nem igazolja önmagát, mivel nem befolyásolja a testben zajló folyamatokat, amelyeknek a hatása a bőr, a haj és a köröm állapotára van. Aktív kóros folyamattal a "Selenzin" nem hatékony, ha nem veszi figyelembe a lehetséges rövid távú hatásokat.

A „Selencin” nem fog segíteni a cicatricial alopecia esetén, mivel nem képes megváltoztatni a hegszövet szerkezetét és tulajdonságait.

Azokban az esetekben, amikor az orvosi kozmetikumok várhatóan pozitív eredményt jelentenek a bőrre és a hajra, fontos megérteni, hogy a gyártók és a tesztelők által bejelentett hatások lehetségesek, de az egész sorozat összetett felhasználásának függvényében. Bár a homeopátiás tabletták és granulátumok hatékonysága továbbra is kétséges, a legtöbb tradicionális orvosnál (ez vonatkozik szinte minden homeopátiás gyógyszerre, amelyek hatása a gyógyszer haszon alapuló hitre alapozva a „placebo” hatással jár), de a sorozatban még 5 termék található amelyeket együtt kell használni.

Alapvetően sok bőrgyógyász és trichológus a Selencin sorozat termékeit ajánlja a betegeknek, felismerve, hogy ez a kozmetika mindenképpen hasznos lesz a fejbőrre és a hajra, még akkor is, ha nem ad határozott hatást. És nem kell gondolni, hogy ezt a gyógyszertárak és üzletágak megsegítésére teszik. Az orvos továbbra is támaszkodik a diagnózisra, és valószínűleg nem fog drága kozmetikumokat ajánlani valakinek, akinek határozottan nem fog segíteni.

Noha nincs határozott meggyőződés arról, hogy a kozmetikumok segítenek a terhes nőkben, a fogamzásgátlók helytelen kiválasztása, a sugárzás vagy a gyógyszeres kezelés áldozatai sem lehetnek áldozatok. Ennek ellenére ez a kozmetika, nem pedig a gyógyszer, sőt, még azok az orvosi készítmények is, amelyek szigorú használati utasításokkal és specifikus adagokkal rendelkeznek, nem mindig és nem mindig segítenek mindenkit. Például ugyanaz a gyógyszeres kezelés, a Minoxidil, amelyet népszerű az alopecia , nem nyújt 100% -os garanciát a hajhullás problémájának megoldására. Nagyon függ a kóros állapot okától, elhanyagolásának mértékétől, a beteg testének jellemzőitől (ugyanazon gyógyszer vagy kozmetikumok reakciója személyenként eltérő lehet).

Vásárlói vélemények

Kozmetikai sorozat "Selencin" a haj, az ember elkezdi alkalmazni különböző okokból. Valakinek tetszett a reklám, amelyet kedvezően a média vagy egy szomszéd (barát, rokon) nyújtott, és egy másik bőrgyógyász vagy trichológus ajánlása alapján megszerezte és felhasználta a termékeket. Mi a különbség közöttük?

Először is a kérdés az, hogy szükség volt-e drága kozmetikumok vásárlására? A hölgy lelkes értékelése, akinek sikerült helyreállítania a vékonyabb hajat, nem lehet alkalom arra, hogy kipróbálja a terméket maga. Ha nincs hajhullása, akkor nem válnak vékonyabbá, és radikálisan nem változtatják meg szerkezetüket és megjelenésüket. Ha valaki haja születése óta ritka volt (ilyen örökletes vonás), Selenzin nem valószínű, hogy észrevehetően megváltoztatja a helyzetet. De remél egy csodára - ez a legtöbb  negatív vélemény  a kezelési sorozatról.

Másodszor, az orvos, kiírva ezt vagy azt a gyógyszert, a tényekre (amelyekre állítja a diagnózist) és nem feltételezésekre támaszkodik. Mi maguk döntenek arról, hogy miért folyik a haj, és mi segíthet nekik, nem az objektív valóság, hanem a szubjektív vélemény alapján.

Az embernek genetikailag fokozott túlérzékenysége van az androgénekkel szemben, és mindent elkövet a stresszért és a kedvezőtlen környezetért, és mindenkit meglepte, hogy a hirdetett Selenzin nem segít, bár a szomszéd neki köszönhetően gyönyörű haja van, még a válás után is. Gyakran a tényezők együtt működnek, de az exogén és endogén természetű tényezők hatásainak kezelése eltérő lesz, míg az utóbbi befolyásának kezelése gyakran sokkal nehezebb. Itt van egy másik oka a negatív véleményeknek.

Még mindig vannak olyan csodálatos emberek, akiknek nincsenek hajproblémáik, ám mániás vágyuk van, hogy javítsák őket. Általában ugyanazok az emberek, akik igazán szeretnek véleményeket írni bármilyen üzenet alatt. Nyilvánvaló, hogy a Selencin kozmetikumok használata, amely elősegíti a haj kezelését, és nem csodákat eredményez, negatív értékelést kap, mint bármely más.

Harmadszor, egy kinevezéskor az orvos a dolgok valós állapotán alapul, és eldönti, hogy milyen eszközökkel és milyen kombinációkban segíthet az ember. Például érdemes-e csak samponra és balzsamra szorítkozni, vagy egy maszkot és testápolókat a kezeléssel összekapcsolni, függetlenül attól, hogy egy embernek csak erõsítõ krémre van szüksége, vagy helyreállítóval együtt kell használni. Az orvos akkor is kidolgozza a kezelési rendet, amikor orvosi kozmetikumokat javasol, de ismeretek és tapasztalatok hiányában véletlenszerűen cselekszünk, majd felháborodunk a hatáshiány miatt.

Igen, az orvos kinevezése nem mindig felel meg az elvárásoknak (lehet, hogy nem lesz a hatás), ám ennek ellenére ebben az esetben a pozitív eredmény valószínűsége nagyobb, ha a statisztikákat figyelembe vesszük. Sok fiatal nő, akinek a haja szignifikánsan vékonyodott a terhesség alatt, egyszerűen örül annak a lehetőségnek, hogy egy gyönyörű frizurát biztonságos módon megőrizhessen számukra és gyermekeik számára. A "Selencin" lehetővé teszi a gyermekek és serdülők kóros hajhullásának megállítását, amelyek kezelésére nem minden gyógyszer megfelelő. De a kopaszodás kezelését a legtöbb emberben még mindig próba és hiba útján végzik, bár minden azt jelzi, hogy a gyógyszernek segítenie kell.

Miután áttekintette a véleményeket az interneten, láthatja, hogy azok eloszlása nagyjából megegyezik. A negatív és pozitív vélemények száma megközelítőleg azonos. Vagyis lehetetlen azt mondani, hogy a "Selenzin" kozmetika nem hatékony, mert vannak emberek, akik jó eredményeket értek el ennek segítségével. A másik dolog az, hogy az ilyen kezelés nem mindenki számára megfelelő, különösen akkor, ha a hajproblémák okait nem veszik figyelembe, hanem a tényt csak megállapítják.

Gyakran olvassa el a beszámolókat, valami hasonlót: "Egy hónapig mostam a hajam Selencin samponnal, de a hajam nem lett vastagabb." Tehát talán egy hónap nem elegendő a hajra, amelyet több hónapig és évig hátrányosan érintettek? Talán hosszabb és intenzívebb terápiára van szükségük, mint csak a samponnal történő mosással, amely mindössze 2-3 percig tart a fején?

Ezenkívül a gyártó nem ígéri, hogy a haj olyan sebességgel növekszik, hogy a semmiből egy hónapon belül egyenlő lesz azokkal, akiknek hossza meghaladja a 10–15 cm-t. Még az egészséges haj nő egy hónapban is legfeljebb másfél centiméterrel, amit alig észrevehetünk több mint 80 ezer szőrszála a feje. Az orvosi kozmetikumok használatának kézzelfogható pozitív eredményének látásához több mint egy hónapra van szüksége annak használatához. Ezen túlmenően, még az enyhe javulások is ezen időszak alatt (2–4 hetes használat) pozitív, biztató eredménynek tekinthetők.

Azt kell mondanom, hogy a kopaszság problémája továbbra is aktuális, a sok fejlett módszer és kezelési rend ellenére. A patológia okainak sokfélesége és azok egyidejű következményei megnehezítik a diagnózist és a fejbőr és a haj javítását szolgáló hatékony módszerek kiválasztását. És ha figyelembe vesszük, hogy néhány belső és örökletes tényező hatását nehéz minimalizálni, akkor világossá válik, hogy az alopecia és az univerzális terápiás szerek kezelésének általános megközelítése egyszerűen nem létezik.

A hajhoz használt Selencin kozmetikumok csak egyike annak a lehetőségnek, amelyet javítunk a fejbőr és a haj javításához, és valószínűleg bizonyos esetekben segít megoldani a diffúz hajhullás ilyen sokrétű és nehéz problémáját. Tekintettel ennek a problémának a nagyságrendjére, a patológiás hajhullás megállítása a betegek felében is nagy eredmény lehet, különösen, ha ez a testre ártalmas kémia használata nélkül érhető el.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.