^
A
A
A

Mi van, ha a hajam esik ki a terhesség alatt?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A terhesség alatt változások következnek be a szervezetben, ami normális, mivel vitaminokat és nyomelemeket, beleértve a kalciumot is, új élő szervezet kialakítására van szükség. A terhesség alatt nemcsak a haj kifakad, hanem a fogak és a körmök sérültek. Terhesség alatt nem szabad túlságosan aggódnia a haj problémájával kapcsolatban, mivel a születés után a nő állapota normalizálódik és minden olyan lesz, mint korábban.

De mégis, megelőző célokra, nem fájt a vitaminok és a vitaminok, valamint a kalcium vitaminok szőrtelenítésére. A terhesség alatt maszkolóként nem kívánatos olyan kozmetikai termékeket használni, amelyeket állítólag hajviseletre terveztek, mivel ezek a gyógyszerek a bőrön át jutnak a véráramba, és hatással vannak a csecsemőre. Ebben a helyzetben jobb gyógynövényeket és természetes olajokat használni. A kamilla vagy a bojtorján levő csalánkiütés - ez az, amire szüksége van a terhesség alatt. A ricinus és a bojtorján olaj erősíti a haj gyökereit.

Ha a hajhullás helyzete nincs ellenőrizve, akkor kérjen segítséget orvosától, mivel a terhesség által okozott hormonális rendellenesség nem zárható ki.

Ha a haj esik ki a terhesség után?

Amint már említettük, a hajhullás hatása stresszként, alváshiányként, túlterhelésként szolgálhat. És milyen egészséges pihenésről beszélhetünk, amikor újszülött van a házban? Ez a jelenség a hajhullás első oka. A második tényező az, hogy 9 hónapig a nő teste új szokássá vált, és a szülés után újjáépül. Természetesen a hormonális változások olyan forrássá válhatnak, amely hajhullást okozott. Ez általában a szülést követő negyedik hónapban történik.

Érdemes meggondolni? Jelentős aggodalomra ad okot, természetesen nem. De egy nő egy nő! És mindig gyönyörű akar lenni. A régi időkben a fiatal anyák (és nem csak az anyák) nyers tojást használtak samponként, és kefiret vagy szérumot használtak balzsamként. Ha úgy dönt, hogy a tojást tojással mosja, akkor ne felejtse el, hogy túl forró vízben főzhető!

Mikor születik a haj a születés után?

Sokan hallották, hogy a haj a szülést követően esik ki. Különösen az ápoló anyákra jellemző. Az a tény, hogy a laktáció alatt a gyermek, valamint a tej, némi nyomelemeket és vitaminokat vesz fel anyjától. Nem fog fájni ebben az időszakban D3, A, B vitamin bevitelére; ne felejtsd el a kalciumot és a vasat. A C-vitaminokat nem szabad túlzottan befolyásolni, mivel gyermekeknél bőrkiütést okozhatnak, például citrusfélék és a C-vitaminban gazdag káposzta okozhat puffadást.

Ha a nő, aki szült, nem szoptató anya, és a haja leesik, akkor ez nem kritikus helyzet, hanem normális jelenség. Ennek az az oka, hogy a terhesség utáni nő teste a szokásos állapothoz kapcsolódik. És a teljes alkalmazkodás idején a hajszál problémáját önmagában megoldják. De ha nincs ereje és türelme várni az abszolút normalizációra, akkor balzsamokat, alternatív eszközöket és vitaminokat vehet fel. 

  • Gyökere egy bojtorján 1/3 csésze öntsön 1 csésze forró vizet. Hagyja állni körülbelül 1 órán át. Fogja meg a húsleveset és használjon balzsamként. Az elkészített készítmény egyszeri használatra készült; 
  • erre a receptre lesz szükség: szárított kamillavirág 2 evőkanál 50 ml vizet és tojásfehérjét. A kamillát felforraljuk forró vízzel. Meg kell adnod, hogy 4 órán át forralj. Ezután az előkészített folyadékot leszűrjük, majd csak a sárgáját adjuk hozzá. A keletkező keveréket erőteljesen meg kell verni, amíg a hab nem formálódik. A terméket a fejbőrön dörzsölte a mozgások masszírozza. 10 - 15 percig tartjuk a maszkot és öblítsük le a hajat; 
  • kamilla leves. A pot elkészítéséhez 3 evőkanál szárított kamilla virágot, 2 csepp citromlevet és fél pohár forró vizet kell hozzá. Az elkészítés módja egyszerű: a kamilla virágok forrázzák a vizet, fedjük le, és engedjük lehűlni szobahőmérsékletre. Ezután a levest kiszűrjük, és citromlét adunk hozzá. Így egy haj balzsamot állítottak elő az otthonban; 
  • Bájital nagyon kellemetlen szaggal, de jó hatással! Ehhez szüksége lesz ezen összetevők: friss hagyma leve - 2 evőkanál paprika - fél teáskanál méz - teáskanál darált fokhagyma - egy kis „zubochek”. Mindez keveredett és dörzsölte a fejbőrbe. Túl sokáig tartani egy ilyen maszkot, nem olyan, mint a fokhagyma égést okozhat. A beállított idő 30 perc. De, ha korábban "csippeti" a bőrt, akkor azonnal le kell mosni. Ez a recept ellenjavallt: sebek vagy karcolások a fejbőrön; 
  • kefir krém. A kefir mennyisége a haj hosszúságától és vastagságától függ. Az arányok a következők: 1 teáskanál kefir 2 teáskanál aloe juice. Ha egy adagban sok folyadék van, ezt megteheti: fél csésze kefir és 1 teáskanál aloe juice (általában 1-2). A már mossa nedves hajat kenje meg a keletkező folyadékot, nem felejtve el a fejbőrt. Ugyanez a szerszám használható a szemöldökökre. A hajmosás 30 perc múlva lehetséges később, de nem korábban.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.