^
A
A
A

Kozmetológiai és Tudományos Egyesület

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ellentétben belső szervek működéséhez kényelmes körülmények állandó páratartalom, hőmérséklet és a kémiai összetétel, a közeg, a lényegi hiánya káros tényezők, a mechanikai hatások és egyéb kellemetlenségeket bőr a két világ határán: a kényelmes, meleg és csendes belső világ test és folyamatosan változó, tele van a külvilág veszélyeivel. Elfoglal egy stratégiai helyzetben, a bőr volt, hogy ne csak a védő minden más szervek, hanem a szenzor, amely reagál a legkisebb változásokat mind a külső és belső környezet.

A veszélyek felismerése és reagálnak rá, mint a központi szerepet játszó mechanizmusok (agy, látási, hallási, szaglási elemző), és számos helyi előőrs a szöveteket és szerveket. És hol máshol lehetne a legfontosabb előőrs, de a határ egy ellenséges világban, vagyis a bőrön, és természetesen azt követően, hogy a bőr észlelt riasztás, akkor egyszerűen kötelesek információt küldeni egy központi harcálláspont, mert ez nagyon is lehetséges, a veszély veszélyezteti az egész szervezetet. Ha a kezünket véletlenül hozzáér egy éles tárggyal mi otdernem a reflex, mert a fájdalom receptorok találhatók a bőrünkben, felismerve a veszélyt, mielőtt tudomást szerzünk a fejedben, és küld egy parancsot, hogy az izmok, mielőtt időnk ezen gondolkodni. Sokan félnek a rovarok, de még azok is, akik nem félnek tőlük, azonnal visszaállítja a bogár kezét, és érezte, hogy viszket a lába, mert az érzőidegek a bőrben elhelyezkedő, általa küldött jelet az agyba. Így kétségtelen, hogy a bőr és az agy, legalábbis az érzékeny és a motoros idegek között szorosan összefüggnek egymással.

A logika azt diktálja, hogy hasonló kapcsolat kell fennállnia az agy és egyéb bőr őr hozzászólás. A sejteket az immunrendszer aktiválódik behatolására adott válaszként egy patogén vagy rosszindulatú degenerációja bőrsejtek és a melanociták követi, így a bőr nem sérült az UV sugárzás, és a keratinociták, amelyek főleg a bőrt valamilyen módon tájékoztatja az agy körülbelül hogy káros hatással vannak rájuk. És fordítva, ha a vészjelzőt jött egy központi helyen (vizuális vagy akusztikus elemző, az agy), akkor el kell küldeni, és a bőrt úgy, hogy felkészült a védekezésre.

Tehát a testnek számos adaptációja van, amelyek segítségével észleli a külső környezet változásait és alkalmazkodik hozzájuk. Mivel a szervezet egyetlen entitás, minden olyan struktúra, amely felelős a külső változások megválaszolásáért és adaptálásáért, szorosan összefügg. Tanulmányok az elmúlt években, ami arra kényszeríti a tudósok egyre inkább úgy, ahogy van - a bőr nem csak egy gát a belső és a külső környezet, hanem az „arca” a szervezet, annak ablaka a külvilág, és aktívan együttműködik szinte minden rendszer, a test és maga is befolyása alatt áll. És ez azt jelenti, hogy a bőrproblémák hatékony megoldása csak akkor lehetséges, ha figyelembe vesszük az összes többi szervhez való viszonyát, beleértve az agyat, a psziché vagy, ha igen, az ügyfél lelkét.

Ez a megközelítés, amely természetes és az egyetlen lehetséges a keleti orvosok számára, még mindig idegen a nyugati orvosok számára. Így történt, hogy Nyugaton egy másik betegség-kezelési elv alkalmazható, amikor a szervezet szervekre és szervrendszerekre oszlik, minden egyes szervrendszerrel egy szűk szakember kezeli. Nyugaton az orvosok megpróbálják elkülöníteni a betegséget külön tünetekké, amellyel harcolnak. A Kelet, ez hagyományosan elfogadott egy úgynevezett holisztikus (azaz integrált) megközelítést betegség, amikor az orvos nem olyan fontos, mint nyilvánul betegség, ami a legfontosabb, hogy a betegség, és meg kell találni a módját, hogy a szervezet vissza a normális. Ezért az orvos elemzi azokat a káros hatásokat, amelyekhez a szervezet ki van téve, meghatározza, hogy vannak-e a létfontosságú anyagok hiánya (vagy feleslege), a beteg állapota és sok más tényező. Miután megállapította az egyensúlyhiány lehetséges okait, az orvos megszünteti azokat, majd alkalmazza azokat a módszereket, amelyek a szervezet saját védő és helyreállító erejét aktiválják. Vagyis, ha egy nyugati orvos egy adott betegség gyógyítására törekszik (még akkor is, ha a kezelés más szervek károsodásához vezet), akkor a keleti orvos látja a feladatát az egészség helyreállításában. Nem ismert, hogy a holisztikus elvek hamarosan eljutnak-e a hagyományos orvosláshoz (az orvosok rendkívül konzervatívak), de semmi sem akadályozza meg őket a kozmetikai gyakorlatban való alkalmazásra.

A hagyományos megközelítés a kozmetikában hasonló a hagyományos gyógyszerészeti megközelítéshez. Van egy probléma - ez azt jelenti, hogy ki kell küszöbölni. Például ha a bőr száraz, zsírt kell zsírozni, hogy megtartsa a nedvességet (még akkor is, ha nem a zsír, amelyet a bőrnek szüksége van). Ha a bőr ráncok vannak, le kell simítani őket (bármilyen áron). Ha vannak pigmentfoltok, fehérítőszereket kell használni (még akkor is, ha mérgezőek). "és van gyulladás, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő Kinship alkalmazására van szükség (még akkor is, ha mellékhatásai vannak).

Ha bármilyen kozmetikai hibát holisztikus pozíciókkal közelítünk, mondjuk száz - van egy probléma, akkor valami a bőrtől meghibásodik, valamilyen oknál fogva a védelem és az alkalmazkodás mechanizmusa meghiúsult. Feladatunk az, hogy elemezzük azokat a tényezőket, amelyek káros hatással lehetnek a bőrre, és ha lehetséges, megszüntetjük azokat. És fel kell készülnünk arra a tényre, hogy ezek a tényezők felkutatása problémákat okozhat az emésztőrendszerben vagy a psziché titkos mélységeiben. Az egyedi tünetek megszüntetésére irányuló módszertől eltérően a holisztikus gyógyászat módszerei nem nyújtanak gyors megoldást a problémára. De nem csak kiküszöbölik a kozmetikai hibát, hanem visszaállítják a harmóniát a bőr és a test között.

A modern tudomány elegendő információt nyújt ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik a bőr védelmi rendszere és hogyan viszonyulnak a test más rendszeréhez. Fontos, hogy a bőr, valamint más szervek és szövetek, képes reagálni a veszély, nem csak, hogy megvédjék magukat, és alkalmazkodni hozzá, hanem, hogy meggyógyítsa magát, megszünteti az okozott kár káros tényezők. Az egész életen át két folyamat van egyszerre - az agresszív külső környezet által okozott károk felhalmozódása és azok megszüntetése (javítás és regenerálás). Élénken lehetőségek belső gyógyító ereje a test mutatja a placebo-hatás, ha a hasznosítás miatt előfordul, hogy a szilárd hit, a beteg a gyógyító erejét egy új gyógyszer. És kézhezvételét követően tájékoztatást az egyedi mechanizmus adatmentést és a bőr gyógyulását, és hogyan alkalmazkodás káros hatásokat, és ez az oka a kudarc ebben a tökéletes mechanizmus úgy tűnik, több ésszerű eszközzel enyhe hatása van a bőrre a kezében kozmetikusok.

Most nyilvánvalóvá vált, hogy az intenzív kozmetikai eljárások végrehajtása a test és a bőr általános állapotának figyelembevétele nélkül a legveszélyesebb következményekhez vezethet. Éppen ellenkezőleg, az általános eljárások (a helyi bőrre gyakorolt helyi hatásokkal együtt) hatásos alkalmazása lehetővé teszi a helyi hatások szaporodását. A jelenlegi ismeretek hagyjuk „újbóli”, mint a jól bevált módszerek helyreállítása harmónia testmasszázs (kézi és vákuum), akupresszúra, sár, hidroterápia, aromaterápia, gyógynövény, és így tovább, tökéletesíti a technika és képességének javítását és fejlesztése teljesen új, komplex hatású módszerek, amelyek végső soron az egészség helyreállítására irányulnak. Tehát az ő küldetést, hogy mentse, és helyreállítsa a szépség, a test, kozmetika egyre közelebb az ideális, holisztikus - az egészség helyreállítása és a harmónia aktiválásával a belső gyógyító erő, a természet erőit.

A kozmetológia és a tudomány szakszervezete tökéletes lenne, ha a kozmetikumoknak nincs olyan partnere, amely az időkori kereskedelem óta kísérte. Mivel a kozmetikum áru, szinte az összes, a fogyasztó számára elérhető információ bőven ízesítik a reklámot. Igen, a kozmetikai termelés intenzíven használja a bőrre vonatkozó tudást, amelyet komoly tudományos kutatás eredményeként nyertek. Igen, sok kozmetikai összetevő valóban képes a bőr jobb cseréjére, lassítja az öregedést, védi a károkat. Igen, vannak olyan kozmetikumok, amelyek valóban úgy működnek, ahogy azt a megjegyzésében szerepel. De ugyanakkor számos kozmetikai eszköz létezik, amelyek megvásárlása során a vevő első illúziókat és reményeket szerez, majd legjobb esetben csalódást és legrosszabb esetben új problémákat.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.