^
A
A
A

Kozmetikai összetevők: Szagtalanítók

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Illatanyagok és tartósítószerek - olyan anyagok, amelyeknek a kozmetikai tartalma elhanyagolható - nagy aggodalmat keltenek a fogyasztók körében. Ezért, annak érdekében, hogy meggyőzzék a vásárlóikat a termékeik biztonságáról, néhány vállalat feljegyzést tesz a kozmetikumokról - "parfüm nélkül" és / vagy "tartósítószerek nélkül".

Ez azt jelenti, hogy az eszköz valójában nem tartalmazza ezeket az alkatrészeket? Általában, ebben az esetben a szintetikus anyagok hiánya következik.

Ideális esetben meg kell felelnie a parfümök csak egy funkció -. Kölcsönöznek termék püthiai szag, és nem okoz bőr nincs hatása (se nem jó, se nem rossz természetes olajok keverékéből állnak számos összetevőből, amelyek közül néhány lehet az, amely nem illata Ilyen összetevők. Felesleges ballaszt, mert nem terheli semmiféle funkcionális terhelés. Még ennek az előtét jobb megszabadulni, ez van. A. Néhány különösen érzékeny egyének okozhat nem kívánt reakciókat, megnyilvánult formájában az allergia.

Elvben bármely anyag (még a leginkább, első pillantásra ártalmatlan, például a tejsavófehérjék) is allergén lehet, csak néhány vegyület allergiás tulajdonságai erősen kifejeződnek. Ezért a nemkívánatos bőrreakciók kockázatának minimalizálása érdekében jobb, ha a kozmetikai összetételben felesleges összetevőket nem vezet be. Ebből a szempontból a minőségi szintetikus parfümök előnyt jelentenek a természetes illóolajoknál, mivel "kémiailag tiszta" anyagok, amelyeket felszabadítanak az egyidejű vegyületekből. Különösen hangsúlyozzuk, hogy a szintetikus parfüm minőségét az oldószerek és melléktermékek tisztításának mértéke határozza meg. A jó szintetikus illatanyagok meglehetősen drágák, és nagy parfümökben és elit kozmetikumokban használják.

A fentiek nem vonatkoznak az aromaterápia eszközeire, ahol a szagot nem passzív szerepet kívánják végezni (javítani kell a termék fogyasztói tulajdonságait), hanem aktív élettani hatással kell lenniük a szervezetre. Ebben az esetben a különböző vegyületek természetes keveréke általában előnyösebb, mint egy komponensből álló szintetikus parfüm. Komplex keverékekben a különböző vegyületek együtt dolgozhatnak, erősítik, vagy éppen ellenkezőleg, egymást gátolják, és egyidejűleg befolyásolják az emberi test eltérő észlelési szintjét.

Az aromaterápia hatásai teljesen más területek.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.